למה

למה

כשהוא שאל מה ההבדל בין נשיקה של אמא לבן, לבין נשיקה של גבר ואישה, נתתי לו המון הסברים. כול הסבר מצידי לווה בשאלה תמימה אמיתית של "למה" מצידו. האמת היא שסביב הרבה "למה" לא היה לי מענה. ואתם... יש לכם הסברים משביעי רצון של מה ההבדל בין נשיקה כזו לשניה?

ערסlight

New member
נשיקה

בעיקרון, באמת אין הבדל. נשיקה מסמלת קירבה אינטימית. סוג של חופש לחדור למרחב הפרטי של מישהו. לקרב שפתיים [שהוא איבר רגיש ופגיע] ולהעביר רוק [גם על הלחי] הוא אקט של קירבה. במקרה של גבר ואישה מתווספת [לעיתים] תשוקה מינית שמיחדת את הנשיקה הזאת ונותנת לה משמעות אחרת. [הזמנה למין] ואם כבר, יש גם נשיקה תרבותית שהיא מין סוג של אמירת שלום עם גינונים של אינטימיות אבל בלי האינטימיות. אני קורה לנשיקה כזאת "נשיקת ספרים". חיים ואנוכי בדיוק תיאמנו עמדות.

ערסlight

New member
תשוקה

ילד, עד גיל מסויים אין לו תשוקה מינית. מעבר לכך... מותר זה עניין של הסכמה. וגם עניין תרבותי. יש איסורים כמעט בכל תרבות לגבי גילויי עריות. ואם יש איסורים זה אומר שהעניין עולה לעיתים.

גנוב אתה

אל תסביר לי, תסביר לילד בן שמונה.... אגב... בגיל הזה הם כן מעורים מינית גם אם לא בהכרח מבינים מה זה. ואיזה תשובה נותנים ללמה האיסור קיים בעצם.

ערסlight

New member
להסביר לילד...

לכל ילד יש שלב התפתחותי שבו הוא מנתב "תשוקות לא מודעות" לאמו. זה דבר טבעי שלדעתי אפשר לשתף בו פעולה עד לגבול שאת יכולה לספוג. מעבר לכך, אפשר לומר ש"לא נעים לך". בכל מקרה לא לעשות מזה עניין. [אני, אגב, הייתי מסביר לו כמו שהסברתי לך]. בגיל ההתבגרות, התופעה תחלוף בכל מקרה. את מוזמנת לשאול כאן בפורום כמה מתבגרים מוכנים להתנשק עם האמא שלהם.

מנסה...

אהבה של אם לבנה היא אהבת אמת!! , אהבה שאינה תלויה בדבר.. לנשיקה עצמה לא מתלווה שום גוון אירוטי.. הנשיקה מביעה 100% רגש אהבה טהור!! לא כך נשיקה בין גבר לאשה... נשיקה שמעבר לפן ה"טכני" שבה, מתלווים אליה לא מעט רגשות, תשוקות.. נשיקה סוחפת, לשון נוגע בלשון, נשיכה קטנה, תשוקה.... טוב עכשיו אני נסחף....
שתי דברים שונים לחלוטין.. ועם זאת בשתיהן התחושה מדהימה..

° זואי °

New member
בערך

אבל לא תמיד. לפעמים נשיקה של אישה לגבר יכולה לבוא בדיוק מאותם מיניעים של 100% אהבה טהורה ללא שום פן מיני. ולצערי המאוד מאוד מאוד רב, יש גם סוטות שזה עובד אצלהם הפוך עם הבנים שלהם (או סוטים עם הבנות שלהם).

נכון...

הנשיקה עצמה טכנית היא ללא פן מיני.. אבל המנושק הוא אובייקט מיני...צעבר להיות בעל/חבר/אהוב... להבדיל מבן.. ולגבי החלק השני...

לענות ברצינות?....

טכנית הרי אין שום בעיה.. לפה נכנסים הרצונות שלנו כאנשים בוגרים.. רגשות, חוקים, נורמות.. יצא לי להתנשק גם בלי רגש.... אבל אין, איןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן !!!! מקווה שהייתי ברור עם האין..
אין כמו נשיקה עם מישהיא שיש לי אליה רגש.. אוףףףףףףףףףףף.... קשה עם הנושא הזה..
תגידי, מה קורה עם תוכנית ההתכנסות?...הבנתי שבינתיים רוה"מ החליט להכניס אותה למגירה...

ערסlight

New member
נראה אם הבנתי...

נשיקה בין ילד לאימו זה דבר טהור. מבאן... נשיקה מלווה עם תשוקה זה דבר מלוכלך ומלא כוונות אפלות וההפך של אהבה. מי גאון של אמא?

הציון - נכשל.

טהור - pure מכאן שזהב טהור לדוגמה הוא זהב 100% נקי ללא מרכיבים אחרים. נשיקת אם לבנה היא רגש אהבה נקי ומכאן שזה טהור. נשיקה שמלווה ברגשות נוספים , לא יכולה להיות טהורה במובן הלשוני של המילה , כי כאמור היא מכילה דברים נוספים.. אולם לא נרד לקטנות..ולכן מבחינתי אפשר לקרוא גם לה טהורה אם היא מגיעה ממקום כן ואמיתי... מכאן ועד לאפל ולליכלוך המרחק הרב..הכל בראש שלך.. ואגב, מלוכלך ואפל יכול להיות מאוד מאוד מעניין...
תמיד המורה אשם...

ערסlight

New member
אהבה טהורה

אז אין דבר כזה. גם באהבה בין אם לילד יש הרבה מאד מרכיבים. יש צורך השרדותי [של הילד] יש מתן משמעות [של האמא] ועוד רשימה ארוכה של אינטרסים. אבל בסיכום, רק מי שאומר "טהור" יגיד גם "מלוכלך".

cookie13

New member
בדיוק דסכסנו אתמול על זה

העלתי את השאלה, למה ילדים אומרים "איכס" כשרואים נשיקה בין גבר לאישה, ונהנים מנשיקה של אמא/אבא. מאיפה בא הסוויץ' שהופך בעיניהם משהו כל כך נעים ל"איכס" הפסיכולוג שבנינו ניתח כך, שה"איכס" בא בעקבות הנטיה שלנו לראות כל דבר שהוא "רירי" בגופינו כמשהו שצריך להצניע. אותי זה שכנע.

אז למה

למה כשאת מנשקת אותי בלחי את משאירה ריר (שאותו כמובן אני ישר מנקה..)? שוב... השאלות הללו לא נועדו להקנית או להתריס. הוא באמת לא מבין ואני באמת לא מצליחה למצוא מילים שמסבירות נורמות.

cookie13

New member
לא זוכרת מתי נישקתי אותך לאחרונה

אבל כנראה, שיש שאלות שאין להן תשובה. למה? ככה.

למעלה