למה?

למה?

למה תמיד צריכים להיות פצועים? למה אתה לא עוזר להם אלוהים? למה אנשים צריכים למות במלחמה? למה יותר לא זורחת עליהם החמה? הרי אתה ה´ כל יכול! הרי אתה יכול הכל! אז למה אתה נותן לאסונות לקרות? אז למה אינך עוזר לאנשים לחיות? ואם יש מישהו שחטא לך אין זה אומר שבלב כל העם יש אשמה אני מתפללת אליך אני מבקשת ממך שתפסיק לקחת חיים ותביא לנו קצת שמחה!!! במקור כתבתי את השיר על חיילים שמתים במלחמה אבל לדעתי הוא מתאים לכל מה שמתרחש בעולם ולא כל אדם ואדם.

letter55

New member
השאלה איך מיסתכלים על זה? ../images/Emo24.gif

כל אדם מסתכל על זה בדרך אחרת לדוגמה חילוני דתי וכן הלאה

all

New member
למה לא?

בגלל שאלוהים טוב, שאוהב אותנו למרות הכל ותמיד? אז אולי הוא בכלל לא כזה! בגלל שלא בה לך שזה יהיה ככה? אז אולי למישהו לא בה שדברים אחרים יהיו ככה? למשל שיהודים יחיו בישראל וכו´ וכו´. אנשים מתו במלחמות עוד לפני שהייתה להם שפה לכתוב בה שירים. זה חבל אבל זה עניין של הבולוציה. אולי בעוד 200 שנה גם אלו שמתעבדים היום יכתבו שירה ויחיו בשלווה. אך לא נרה לי שהרבה לפני כן.

קלייר

New member
אם האל קיים מי ידע התשובה?קודם עזור

האם האל קיים מי ידע את התשובה,אך כולנו בשעת צער המאמין והחילוני אל האל פונים בתפילה, ותחילה אנו צריכים לעזור לעצמנו ולא לצפות מהאל לתקן את שאנו הרסנו

אבו-דני

New member
אנשים בנו פנטזיה ששמה אלוהים

-- ואם היה אלוהים ששכל בקודקודו היה נגעל מהמאמינים

all

New member
רק נגעל?

נראה לי שהוא היה בורח מהם כמו מאש.

צבי54

New member
אלוהים וקיומו

לאבו דני ול-אלל חברים יקרים,דעותנו שונות,גישותנו שונות,אך אל לכם לזלזל באשר לאמונתם של אחרים - לזה אני קורא כיבוד שכנים ותרבות דיבור. אני גם לא מאמין,אני חילוני,אך קורה לפעמים שאני שוקע במחשבות של מה היה קורה אילו ואילו ואילו? הייתי אומר במקרה שלנו כאן: אם יש אלוהים ומביט בנו,הרי שלו פתרונות כי הוא זה שגם יוצר את הבעיות ואולי במטרה לחנך אותנו? או לראות אם אנחנו ,בלעדיו,מסוגלים לעזור לעצמנו? וכאלה סוגיות. אם אין אלוהים אז אין מה לדבר בענין,וכל אחד יעשה כטוב בעיניו... אני חושב שאנחנו צריכים לעשות לעצמנו כטוב בעינינו כאשר הטוב הוא לא רק לנו כפרט אלא גם לכלל,ואם לכלל יהיה בסדר וטוב,אולי אולי יהיו פחות הרוגים בכל הצדדים ובכל המקומות ולא רק במדינתנו הקטנטונת. תודה שהייתם איתי !!!

all

New member
הויכוח הוא לא על אלוהים

או קיומו של האלוהים. הויכוח כאן הוא על - במידה ויש, מה הוא חושב על אלו שסוגדים לו ועל צורות העבודה השונות. אנו אמרנו את מה שאנחנו חושבים, לא קיללנו, לא ציינו אף דת מסויימת, ובעצם, נראה לי שלא פגענו באיש.

לא פגעתם באיש

אבל ההודעות פה פוגעות באלוהים! וזה הרבה יותר גרוע. תחשבו שניה אתם לא מאמינים בסדר. איש באמונתו יחיה. אבל אתם הרי לא יכולים לדעת ל 100% שאתם צודקים. אז תחשבו שנייה מה יהיה אם אלוהים אכן קיים ואתם פוגעים כך בכבודו...

אבו-דני

New member
אינה -עכשו עכשו התקשרתי לאלוהים

-- בעאסה הוא לא היה זמין.. כעס כנראה והסתיר את הפנים... (הסתיר פניו= ביטוי מיקראי להעלמות) כלום לא יכול אלוהים לתבוע את עלבונו ללא התערבות אנשים? ואם נזקק לאנשים שיגנו על כבודו..אזי...איננו אלוהים

all

New member
אז הוא יחזיר לנו פי שנים.

אנחנו יודעים שהוא נורא חזק, נורא חכם ויכול לנצח את שנינו ביד אחת. ואנחנו לוקחים את זה בחשבון!!!!! אבל אנא ממך, תפסיקי להגן על מי שאינך הדוברת שלו. מספיק לנו שכמה עשרות בין-לאדנים כבר יודעים בדיוק מה רצונו של האל!!!

letter55

New member
מה יש לך עם בין-לדין

שמע אמר לי איזה איש, תיקח אותה לאט. ניסיתי איך לא להתפרקץ ולא לקחתי כלום ממך, רק את התנועה האיש עם הגיטרה הכחולה.... i´m im the bathroo,

אני לא מגנה על אלוהים

הוא לא זקוק להגנה שלי. אני מנסה להגן עליכם. תנסו לחשוב מה יהיה אם אלוהים קיים והוא יעניש אותכם על היחס המזלזל אליו!!!

all

New member
ובכן את מה שיהיה כשאלוהים

יעניש אותנו, אנחנו נספר לך מייד. פשוט נכניס הודאה כאן בפורום. אלא אם אלוהים יגמור אותנו על המקום. רק דבר אחד, עליי אל תגני, במיוחד כשההגנה הזו כוללת סתימת פיות. בתודה מראש.

אני לא סותמת לך את הפה

זכותך לחשוב ולהגיד את מה שאתה חושב. אבל אפשר לעשות את זה בצורה שונה ולא דווקא מזלזלת ופוגעת...

למעלה