למה?

sheketz

New member
הסיבה פשוטה מאוד

זה כרוך בביצית וזרע.... אמא ואבא, משהו כזה. התכלית, נו את זה ניתן למלא בדרכים רבות או להשאיר אפילו ריק.

EdisonGirl

New member
חחח.. זו תשובה מתחכמת..

ואפשר להמשיך לשאול למה ההורים שלך נולדו, ותענה שגם אצלם זה תלוי באמא ואבא, וחוזר חלילה, עד שתגיע לאבאמא הראשונים שנוצרו, ואז- מה אתה עונה?

EdisonGirl

New member
אתה צודק.

יכול להיות שההורים של ההורים שלנו נולדו בדרך אחרת, ואין לנו מושג... אבל התשובה הזו היא בכל זאת התחכמות, כי קרוב לוודאי שהבנת למה הוא התכוון בשאלה הזו (בטח לא להורים הספציפיים שלך או של מישהו אחר)... במילים אחרות, אנחנו לא בפורום "חברה"..

על מה

New member
הוא לא שאל למה נולדנו, זה היה

זה היה באל כורחינו. הוא שאל למה אנחנו ממשיכים עם המצב הנכפה הזה. שאלה מעניינת דוקא. במיוחד כשהתשובה הראשונית היתה- אבא אמא- או במילים אחרות- לא בחרנו בזה.

sheketz

New member
אבל ברור שסיבה אינה נותנת לבחור

אלא היא כבר מכתיבה תוצאה.

תראי:

הסיבה שבגללה אני חי היא כי הורי הולידו אותי. אין לי מושג מי הוליד אותם, וזה לא חשוב. להם אולי אין סיבה לקיומם, לי יש וזה מספיק. אבל באמת שהסיבה שבגללה אני חי איננה חשובה בעיני, מצידי יכולתי גם לבקוע מביצה בבהלה. ושהיו לי נוצות ורודות. עם סוכריות אדומות מפצפצות. רוצה סוכריה, ילדה? זו התכלית.

lmatan1

New member
לא יודע אם לבכות או לצחוק../images/Emo103.gif

אתה יצאת מטיפת זרע ולא השפריצו אותך סתם באסלה. צירפו לך תודעה ומודעות ועכשיו כאשר יצאת מקליפת הביצה אתה עושה שריר.ומטיל ספק בכל ומטיל ספק בעיקר אז מה חשוב בעינך .להשפריץ את השכל של על הצג ולהציע סוכריה שנראה שיותר מזכירה רעל מהמשמעות של סוכריה זאת התכלית שלך. נו באמת דוקא ממך הייתי מצפה ליותר.

sheketz

New member
מסתבר שכאשר ביצית וזרע

מתאחדים לזיגוטה (כן גם את/ה היית פעם תא אחד קטנצ'יק) והיא מצליחה להתפתח לעובר חי ובריא ולצאת החוצה בלידה תהיה כאן תודעה. לא נראה לי שיש כאן למישהו הרבה ברירה (בשמים למעלה או במקום אחר) להעניק או לא להעניק תודעה. עבור הרוב המכריע בני האדם החיים אליהם הם מושלכים כוללים בתוכם גם תודעה ומודעות. ובסך הכל זה נגזר די הרבה מהתורשה הפועלת עלינו כחלק מעולם החי. אני דומה לאימי ולאבי ואם להם הייתה תודעה אז רוב הסיכויים שגם לי תהיה, כלומר חוזרים כאן לעניין הזרע והביצית ומי נתנו אותם.

lmatan1

New member
ברצינות זוקי כאילו אתה יודע את כל

זה מהזיכרון.כאילו אתה יודע איך זה מרגיש להיות תא בודד. כאילו זה מה שראית בעדשת מיקרוסקופ בבית הספר הגבוה לצדק ולשלום ולהתראות ,או זה מה שמכרו לך בסיפרות הענפה שמתגלגלת במרתפי מגדל השן האקדמי הבין לאומי לפיצוח התא ולהקתו. או שהאבולוציה החליטה פתאום במקרה שביום זה וזה ובתאריך זה וזה באופן אקראי אמא שלך ואבא שלך לא יכלו להתאפק ואופ נוצר הוירוס והתפתח מהבררה הטבעית ליצור שקוראים לו זוקי שמסוגל ליצר את כל התהליך הזה שוב וחוזר חלילה ממש חוסר אחריות של הטבע האכזר שלא מתחשב בביצים שהוא משפריץ לעולם בכזו קלות בלתי נסבלת. שתהיה בריא וחזק .תשובה מניחה את הדעת 10 נקודות עברת בהצלחה את המבחן.עכשיו כל מה שנשאר זה לפצח את התא ולשכפל עוד זרוקים כמוך שאפילו יקבלו חיזוקים וויטמינים שגם יהיו בעלי תודעה אחת ולא נצתרך לדאוג יותר לכלום כי הם יצאו גם כמו רובוטים בהזמנה שאפשר לשלוט עליהם בשלט מרחוק ממש כמו שעושה זה המתקרא אלוקים ובא לעולם גואל

lmatan1

New member
מה שמביא אותי לחשוב שבאמת אחרי

כל ההתעסקות בתאים ובפרוק לאטומים והתיחסות לחלקי הגוף האנושי כשם שמתיחסים לחלקי גוף ולחתיכות בשר.אז סביר להניח שאין צורך להסביר או להבין את המשמעות הפנימית של החומר כל מה שצריך לעשות זה להתעסק בחלקי גוף כמו במוסך שמחזיק חלקי חילוף ומתעסק בפירוק והרכבה בלי רגש רק אם שכל קר ונמהר,אז אם יהירות כזו אז מי באמת צריך את זה שאחראי מלכתחילה לכל התהליך הזה.אנחנו אלים בעצמנו ואנחנו כבר יודעים מספיק בשביל ליצר הכל לבד אז יאלה לעבודה או שמע כבר מסתובבים ביננו כבר עכשיו יצורים שנוצרו במעבדה ואולי עוד נזכה בימינו את הגאון הראשון שהוא כולו יציר אדם נחיה ונראה .

sheketz

New member
נו, זאת שאלה מעניינת

במידה ונוכל לייצר מאפס יצור חי במעבדה , ואם זה יהיה או לא אינני יודע, האם נהפוך בעצם לאלים (נטעם מעץ החיים)?

lmatan1

New member
הכל זה ענין של הסתכלות ומאיזה צד

אתה מעדיף להשתעשע במחשבה שנהיה אלים,ונטעם מעץ מחיים, אפשר גם להסתכל על זה אחרת כאילו סוף סוף נזכה לתחית המתים ובעצם זה גם לא יהיה משנה אם נהיה חיים כי כל הפעולות יבוצעו אוטומטית על ידי מכונות רובוטיות ואז באמת כבר לא יהיה בשהיל מה לבלבל את הביצים.איזה עולם נפלא.

sheketz

New member
נפלא הדבר בעיני

כיצד נהפוך פתאום כולם לרובוטים ביום בו נשכיל להבין דבר אחד או שנים. כנראה ההגיון שלך לוקח משעול שונה משלי.

sheketz

New member
ועוד דבר אחד

כן, השטן ברא מכשירי קסמים שקוראים להם מיקרוסקופ וטלסקופ, להטעות מדרך הישר אנשים אומללים, הלא כן? הויגינס גליליאו וניוטון מכרו הרי את נשמתם לשטן הזה בעבור ההמצאות הללו. וברצינות, אחד הדברים הנפלאים בביולוגיה הוא שאפשר להיווכח בעינים ממש במציאות העולה על כל דימיון. לא אני זה שקבור בספרים וגוילים, או כלוא במגדלי שן בתוך ארונות הספרים.

על מה

New member
דוקא אוהבת סוכריות....

אז כן למה לא? אם כבר חיים, אז לפחות שנהנה מהם. תביא ת'סוכריה וזהו. וחוץ מזה שאתה לא עונה על השאלה. התחלת את חייך בגלל תהליך ביולוגי מרתק שהתרחש ברחם אימך. אבל יכולת להפסיק את החיים האלו אילו רק היית בוחר. ואתה כוחר שלא להפסיק אותם. למה? למה אתה ממשיך לחיות, בוהה? רק כדי לחלק לי סוכריות? זה מחמיא אמנם.. אבל בכל זאת...

lmatan1

New member
בוקר טוב על מה ולמה המתוק המתוק

הזה נראה טוב ואפילו טעים ביותר אבל במחשבה שניה הוא בעוכרנו אולי זה טוב בכדי לפטם את הילדים שלנו כפרס על התנהגות טובה אבל יותר משאנחנו עושים להם טוב אנחנו במו ידינו מזיקים להם כמו אומרים לעצמנו העיקר הרגע מה איכפת אחר כך ועל זה נאמר הבל היופי ושקר החן כל כך טעים שמוכנים למות עליו.

למעלה