למה?

Pure logic

New member
למה?

נגיד, רק כדי למנוע את הויכוח, שאלוהים כן קיים. למה לסגוד לו? למה להתפלל? למה להקריב מזמנכם? מה יקרה אם לא תתפללו? אתם בטח תגידו שאתם מתפללים כי הוא כל יכול. זו לא סיבה. אז מה אם הוא כל יכול? אם לא תסגדו לו משהו יקרה לכם? מובן שלא! לי לא קורה כלום!

s u p e r mind

New member
../images/Emo127.gif

אבל צערנו החרדים/דתיים שלנו חיים באשליה אשר נמשלת לבועה שלמרות שאנו יכולים לנעוץ בה מחטים, הם מגנים עליה מבפנים ע"י מעטה אמונה שאין לו שום ראיה/הוכחה. במילים אחרות, הם טוענים שיהוה נתן לבנ"י את התורה במעמד הר סיני (כאשר אין ולו הוכחה אחת לכך, וקל מאוד להפריך זאת), ובתורה הוא חוקק חוקים ומצוות קדושות, ובמידה ומישהו לא ימלא אחריהן, גורלו מר. אז למה גורלנו לא מר אחרי הכל? ובכן על כך עונים הגאונים - "בעולם הבא כל מעשיך ישקלו על מאזני האלוקים!"... מניין לכם? הייתם שם? יש לכם הוכחות לעולם הבא שאתם מרבים להזכיר? שים לב כי מתחתיי תופיע לאחר זמן מה הודעה מאת חרדי שנחוש בדעתו להוכיח את מה שלא ניתן להוכחה, רק בכדי לשמור על איזון אמונותו הפאנטית.

Brusi

New member
אם אלוהים הוא כזה נשגב,

וכזה עילאי, וכזה אידיאלי, למה הוא צריך בכלל שאנשים יסגדו לו?! למה הוא צריך שאנשים יחשיבו את עצמם נחותים לידו? הוא לא רוצה לעזור לאנשים, הוא רוצה תשומת לב, ורוצה שיעריצו אותו. הוא כמו ילד קטן שקיבל איכשהו כוח אינסופי. למה הוא לא נותן לי לאכול מה שאני רוצה, ולנסוע מתי שאני רוצה ולנוח מתי שאני רוצה ולזיין מתי שאני רוצה? לכזה דבר כדאי לסגוד? אני אומר שגם אם הוא קיים, כל העולם צריך להתאחד נגדו. אם כך מה שהוא רוצה זה שיסגדו לו ושיאמינו לו, אז יש לו אינטרס לעשות לנו טוב. אני אומר נעשה שביתה!! נפסיק להתפלל עד לשיפור התנאים! לאלוהים אף פעם לא יספיקו המאמינים, הוא תמיד רוצה עוד ועוד. אז בואו נביא לו בהפוכה ולא נתפלל. הוא יצא מדעתו למעלה שם, לא ידע מה לעשות עם עצמו. אולי הוא יפיל עלינו איזה מטאור, ואולי הוא יפעל בחוכמה ויענה על הדרישות שלנו. הסוף להתחננות לאלוהים! מעכשיו אנחנו בעלי הכוח! הדיקטטורה של הפרולטריון! (סליחה, חברי השמאלני משפיע עלי)

s u p e r mind

New member
אכן, ואם היה קיים...

מישהו היה חייב להשתיקו/להרגו/למרוד בו כפי שהצעת
ד"א- הבאת את אחת הסיבות שבעקבותיה אנשים חוזרים בשאלה.

L7

New member
אלוהים כלל איננו חשוב לדתי. מה שחשו

שחשוב לדתי זה התיקשורת עימו. עם אלוהים וללא תיקשורת עימו- הדת נמוגה\פגה\מתאיידת\נעלמת\מתה

s u p e r mind

New member
וחרדים/דתיים שאינם אטומים

שמים לב כי זוהי תקשורת חד צדדית, ולא יוצא ממנה דבר, פרט לסיפוק פסיכולוגי שניתן להשיג בדרכים אחרות.

בּאהבה

New member
../images/Emo11.gif../images/Emo11.gif../images/Emo11.gif../images/Emo11.gif../images/Emo11.gif../images/Emo11.gif../images/Emo11.gif../images/Emo11.gifעבד ה'...

האמת היא... שחזרתי על זה 15 מיליארד פעם... החילוני מחשיב את עצמו חופשי!!! ובאמת... הגוף שלו חופשי... אבל הרוח היא עבד לגוף ותאוותיו... לעומת זאת... אצל שומרי התורה הגוף הוא עבד לה'!!! אבל... הרוח באמת חופשייה!!! ודבוקה ביוצרה... זוהי כוונתו של רבי יהודה הלוי: "עבדי הזמן הם עבדי עבדים!!! עבד ה' הוא לבדו חופשי..."

L7

New member
החילוני דוגל באמת . הדתי משועבד לתא

לתאוות הפולחן ולאמונות תפלות לכהני דת המבטיחים לו שמיים וארץ אם רק יבצע מיצוות מוזרות.

Pure logic

New member
וזו סיבה כי?

או כמו שהמורה שלי לפיזיקה אומר: "מהו הכוח שפועל למרכז המעגל? תשובה: הכוח הצנטריפטלי (הכוח הפועל כלפי מרכז המעגל) - כל הכבוד (ציניות)!" אז למה אתם מאמינים בה'? תשובה: כדי להאמין בו! יופי!!!! לא! סיבה רצינית בבקשה.

ערנארן

New member
הגישה שלך היא לא נכונה...

בשונה משאר הדתות בעולם הדת היהודית שונה בהסתכלותה על החיים. מה שרקוב כאן זה הדעות הקדומות של האנשים כאן על היהדות, אין לי מושג מה לימדו אותכם על היהדות אבל אתם פשוט טועים. ותגובה למה שאתה שאלת... אדגים לך את זה במשל: יש במשפחה מסויימת אבא ויש לו 2 ילדים , האבא כל הזמן מפנק ואוהב את 2 הילדים שלו בלי שום הפליה וכך במשך כל השנים... לאחר שהאבא פעם אחת הפתיע את הבנים שלו בהפתעה גדולה אחד הבנים התרגש נורא וחיבק את אביו ואמר לו תודה בהתרגשות. והילד השני זה לא הזיז לו כי אין בלקסיקון שלו את המילה תודה והיא חסרת משמעות וכך לגבי כל דבר שעושה לו אביו. האם זה אומר שהאבא יפסיק לאהוב את הבן הזה?. לא ולא! אבל תסכים איתי שזה לא אותה הרגשה בשביל האבא. הקב"ה בא ללמד אותנו את מידת הכרת הטוב. ושים לב שאם תבדוק אז תדע שהתורה שלנו מתבססת כולה על צדק ועל "ואהבת לרעך כמוך"

s u p e r mind

New member
.

"בשונה משאר הדתות בעולם הדת היהודית שונה בהסתכלותה על החיים."- אינך מכיר שום דת ועקרונותיה מלבד היהדות (שגם אותה אינך מכיר לעומק). "אדגים לך את זה במשל: יש במשפחה מסויימת אבא ויש לו 2 ילדים , האבא כל הזמן מפנק ואוהב את 2 הילדים שלו בלי שום הפליה וכך במשך כל השנים... לאחר שהאבא פעם אחת הפתיע את הבנים שלו בהפתעה גדולה אחד הבנים התרגש נורא וחיבק את אביו ואמר לו תודה בהתרגשות. והילד השני זה לא הזיז לו כי אין בלקסיקון שלו את המילה תודה והיא חסרת משמעות וכך לגבי כל דבר שעושה לו אביו. האם זה אומר שהאבא יפסיק לאהוב את הבן הזה?. לא ולא! אבל תסכים איתי שזה לא אותה הרגשה בשביל האבא. הקב"ה בא ללמד אותנו את מידת הכרת הטוב"- 1) אין לך הוכחה לקיומו של יהוה, ואמונתך אינה יותר מאשר אמונה בג'יני מן המנורה. 2) אתה ממשיל את יהוה לאדם בעל רגשות ומתיימר להבינו, ובכך מוריד בערכו כ"בורא הכל-יודע הכל- הכל יכול". 3) ומה גורלו (ע"פ היהדות) של זה אשר אינו מברך ומתפלל ליהוה? הרי הסנקציות חמורות למדי, רק מכיוון שהחליטו לא לברכו. שלא לשדבר על בחירה חופשית... האם האבא במשל שלך יטיל עונש קשה מנשוא על בנו, רק מכיוון שלא הודה לו? לא נדמה לי... ואם כן... אז הוא אבא קשוח ולא שגרתי. האם האבא במשל שלך מסתתר מפניהם? האם הוא טומן לבניו ראיות שאינו קיים רק בכדי לבדוק את אמונתם בקיומו? והאם אחרי כל זאת, אחד שיפקפק בקיומו, מכיוון שעשה מאמצים רבים בכדי להטמיא בהם ספקות בקיומו, יחשב כ"ילד רע" אם לא יודה לו? והאם זה יהיה הוגן להענישו על כך? "ושים לב שאם תבדוק אז תדע שהתורה שלנו מתבססת כולה על צדק ועל "ואהבת לרעך כמוך"- כן... ובגלל זה יהוה מדגיש את עליונותו של בנ"י על הגויים, ועל זכויותיהם הרבות, לעומת זכויותיהם המעטות של הגויים הנחותים- אשר מקבלים יחס קצת יותר טוב משל בהמה בחוקים המקראיים. מעניין גם שכל מלחמות הקודש בארץ, עם העמים היבוסים, חיתים וכו'... התבצעו על רקע "ואהבת לרעך כמוך", הרי שמווה בתורה להשמידם ללא תנאי מוקדם- כולם: גברים, נשים, ילדים... בלי אפשרות לכניעה, רק מכיוון שהם אינם חלק מבנ"י, והתיישבו בארץ לפניהם....

L7

New member
היהדות מטיפה לאהבת אתאיסטים?

כמדומני היהדות די מתעבת לא יהודים ומייחסת להם ולדתם תכונות של טומאה. ובאשר לאוכלי השפנים ובועלי הנידות לגביהם אומנם מתקיים ואהבת לרעך כמוך. או שלא.

freak2100

New member
אם כך, מדוע הוא לא גורם לנו

לדעת שהוא יצר אותנו? מצד אחד אתם אומרים שהתפילה היא רק כהוכרת תודה מצד שני אתם אומרים שיש לנו זכות בחירה בין טוב לרע וה' מעניש או מיטיב לפי התנהגות האדם אז תחליטו - הוא רוצה רק שנבקש ממנו תודה (ואז אין הצדקה למה הוא לא גורם לכולם להבין שהוא ברא את הכל) או שהוא גם מיטיב ומעניש (ואז כל מה שאמרתי עכשיו לא תופס)

Brusi

New member
לא ענית לי על אף אחת משאלותי.

ותאמין לי שאני מכיר בטוב שאנשים עושים לי גם בלי להכיר באלוהים. אני אוהב את רעי כמוני, אבל אני לא חושב שאלוהים קשור לעניין. ואני גם לא חושב שזו סיבה להתפלל.

Pure logic

New member
אל תנסה אפילו!

אל תנסה לסבך אותי בסדר? אני מסבך אנשים אחרים זה לא קורה להפך..... אני ביקשתי סיבה - זה כל כך קשה? שאני אאיית לכם את זה? שאני אדבר בשפה מקראית?

neko

New member
אל תחפש בדת ובדתיים סיבה והגיון -

תמצא רק התפלסופויות למכביר (כל הדתיים, לאו דווקא יהודים), שכולן נועדו לכסות את ערוותם, ולהסתיר ממך את העובדות הפשוטות: אין להם מושג מה אלוהים רוצה (הם יגידו שיש להם, אבל אין להם שום ראיה לכך), אין להם שום הוכחה לקיומו (להיפך, יש הוכחות לוגיות ששוללות קיומו), אין להם שום הוכחה לאמיתות ההיסטורית של מאורעות מהתורה (להפך, יש הוכחות שרובם לא התרחשו, ושאלו שהתרחשו התרחשו באופן מעט שונה מהכתובים). בקיצור, אין להם דבר מלבד טענות באוויר, הכל מפני שאינם מסוגלים, ולמעשה דתם אוסרת עליהם, לחשוב על הנושא בהגיון.

"יש הוכחות לוגיות ששוללות קיומו"

תוכל להרחיב בנדון? או לפחות להפנות אותי לדיונים שהיו בנושא? (זו לא שאלה קנטרנית, אני באמת מתעניינת בנושא)

neko

New member
הוכחות לוגיות ששוללות כח עליון:

1. הפרדוקסים הקלאסיים של "אלוהים והאבן" ו"ההגבלה העצמית": "האם אלוהים מסוגל לברוא אבן שאינו מסוגל להרים?" "האם אלוהים מסוגל להגביל את עצמו?" או בנוסח יותר קיצוני, "האם אלוהים מסוגל להרוג את עצמו?" כמה מילים על פרדוקסים: פרדוקסים הם טיעונים לוגיים, שיוצרים סתירה פנימית. נקח את הראשונה כדוגמא. הטיעון "אלוהים מסוגל לברוא אבן שאינו מסוגל להרים" - שקר. מכיוון שאלוהים כל יכול, לא יתכן שאינו מסוגל להרים אבן. הטיעון "אלוהים אינו מסוגל לברוא אבן שאינו מסוגל להרים" - שקר. מכיוון שאלוהים כל יכול, לא יתכן שקיים דבר שאינו ניתן לבריאה על ידו. פרדוקס נפתר כאשר מוצאים את השגיאה בטיעון שממנו עלה הפרדוקס. במקרה הנ"ל, אין שום הנחה סמוייה מאחורי המשפט, למעט "אלוהים הוא כל יכול". מכאן שאלוהים לא כל יכול. אבל, ופה הCATCH - אם משהו אינו כל-יכול, הוא אינו אלוהים, בהגדרה. 2. מעבר לחוסר ההגיון של אמונה בכח עליון, אמונה באלוהים כפי שמפורטת בכתבי הקודש השונים היא אף יותר לא הגיונית, מכיוון שעולה למשל כי לאלוהים יש מאפיינים אנושיים רבים - קיימים לו רצונות וזכרון... וכמובן שהוא אינו בוחל בשינוי דעתו (לאורך התורה במקרים לא מעטים, ובעיקר בברית החדשה ובקוראן כאשר נקבע כי נטש את "העם הנבחר"). עכשיו, וזו הנקודה החשובה, אם אלוהים הוא יחיד, ואין לו "מתחרים", הכיצד התפתחו לו הרצונות? והיכן שוכנים זכרונותיו? (הוכח כי הזכרון האנושי הוא פיזי לחלוטין) יש עוד דוגמאות, אך לא משהו שעולה לי לראש כרגע. את מוזמנת לחפש באתר "חופש"

למעלה