למה.....

TRANSFER

New member
למה.....

למה בכלל ה' ברא את העולם..? ואם ה' ברא את העולם כולו וכל דבר קטן בעולם הזה נברא על ידו.. אז מי ברא את ה'? מה היה לפניו? ולמה ה' נזכר דווקא לברוא את העולם לפני 5000 שנים ולא לפני מילארד שנים? הרי ה' היה קיים תמיד.. ומה העולם לא היה קיים לפני התשס"ג שנים?? הרי כל המדענים אומרים שהעולם קיים מיארדי שנים? מה כולם טועים? ומה לגבי הדינוזאורים היו או לא היו? אני מאמין שה' מטיבעו הוא טוב ורוצה לעשות טוב לכלום, אז למה יש כל כך הרבה אנשים רעים בעולם? ועוד שאלה.. הרי ה' יודע עתידות והוא הרי יודע מה אני יעשה מחר, ואיזה עברה אני אחטא מחר.. אז הכל בידיים שלו... מה הטעם להכל אם כבר הכל קבוע מראש בשמיים??

manew

New member
ככה ../images/Emo13.gif

שאלת הרבה שאלות וכל שאלה נוגעת בתחום אחר ובנושא אחר אני אשתדל לענות לך לפי מיטב ידיעתי ובסיעתא דשמיא למה ה' ברא את העולם? כדי להטיב עם האדם כלומר ה' הוא כולו טוב ומי שטוב רוצה לעשות טוב לאחרים וה' רצה לעשות לנו טוב ולכן ברא אותנו וברא את העולם הזה ונתן לנו את התורה ואת הבחירה החופשית כדי שנוכל להחליט האם ברצוננו להיות טובים או רעים ומי שטוב ה' גומל לו טובה כפולה ומכופלת בעולם הבא (וטוב זה לא רק קיום המצוות ככתבם וכלשונם אלא התנהגות טובה) ומי שרע ה' גומל לו כרעתו זה תשובה גם ללמה ה' ברא את העולם וגם למה יש רע בעולם אבל למה יש כלכך הרבה אנשים רעים זה בגלל שהרבה אנשים חושבים שיותר קל ונוח להיות רעים ולפי נסיוני זה רק בגלל שהם לא גילו את הטוב מי ברא את ה' מבחינה פילוסופית ברגע שאתה מאמין שהיה בורא לעולם אז אתה יכול לשאול מי ברא את הבורא אבל תמיד תגיע לבורא הראשון שלא נברא ברמב"ם שהיה גם פילוסוף אומר על השאלה שהאדם והטבע הם דברים שנגמרים כלומר אני קיים עכשיו ובעוד כמה שנים אני לא יהיה קיים ולפני כמה שנים נוצרתי וזה נכון לכל דבר שיש לו גוף ושבנוי מחומר אבל אלוהים לא בנוי מחומר ואין לו גוף לכן הוא לא יכול להתכלות ולכן הוא גם לא נוצר מעולם זה משהו שקשה לתפוס כי אנו חיים במקום שיש בו זמן ואנחנו לא מסוגלים לקלוט בשכל משהו שהזמן לא שולט בו בדיוק כמו שאתה לא יכול לקלוט משהו שהוא חסר גודל לחלוטין ושני הדברים שהזכרתי הוכחו כקיימים ע"פ הפיזיקה המודרנית ולכן גם לפניו לא היה שום דבר כי לא היה לפניו אין מושג כזה לפניו ולמה ה' ברא את העולם לפני 5000 שנה זה פשוט בגלל שהזמן הוא אצלנו כלומר כשה' ברא את העולם הוא ברא גם את הזמן כלומר הזמן התחיל ברגע שנברא העולם ומרגע שנברא העולם עד ימינו עברו 5000 שנה וליתר דיוק 5763 שנה ועוד חודש ומשהו זה יהיה 5764 שנים כלומר הסיבה שה' ברא את העולם אז זה בגלל שזה הזמן שחלף מהבריאה בכל מה שנוגע לקדמות העולם בויכוח בין המדע לתורה יש כמה תשובות ואני יביא שלוש שאני זוכר: 1 ששת ימי הבריאה הם לא זמן רגיל לפי החישוב שלנו אלא שישה קבוצות של זמן ואז יוצא שהעולם יכול להיות קיים מליונים אבל מרגע שנוצר האדם עברו רק 5763 שנים 2 זה מבוסס על מדרש שאומר "ה' בונה עולמות ומחריבם" כלומר ייתכן שלפנינו היו על כדור הארץ וביקום עולמות שלמים שחיו ונכחדו עד שה' ברא אותנו 3 ה' ברא את העולם עם היסטוריה כלומר ה' ברא את העולם בצורה כזאת שיראה כאילו נברא לפני מליארדי שנים במפץ וכאילו חיו בכד"א דינוזאורים בנוגע לידיעת ה' את העתיד יש שאלה דומה: אם אני מתפלל ומשנה את הגזרה שנגזרה עלי משמים אז למעשה גרמתי לשינוי בבדעתו של ה' ושינוי כזה לא יכול לקרות והתשובה היא שלכל אדם מוכן שפע משמים ולפי דרגתו הוא מקבל ואם הייתי בדרגה נמוכה והיה צריך לקרות לי משהו לפי דרגתי והתפללתי הרי עליתי בדרגה ולכן מגיע לי שפע אחר משמים ולמעשה לא שיניתי כלום כי הכל היה ידוע וחיכה לי לפי דרגתי ואם נפנה את זה לשאלה שלך נבין שמה שה' יודע זה מה יהיה אם תעשה כך וגם מה יהיה אם תעשה כך אבל אתה מחליט בעצמך אם לאשות את א' או את ב' חיים

TRANSFER

New member
לחיים...........

הרי לדעתך קיום המצוות עושה טוב לה', למה למשל הנחת תפילין עושה לו טוב? למה נטילת ידיים עושה לה' טוב, הרי זה הכל שטויות, ה' המציא את זה סתם ככה בכדי שנעשה טוב "לכאורה".. הרי אני לא מאמין שה' באמת צריך שיקריבו לו מזבח או שיתפללו בשבילו אז למה כל זה? הרי אם תלך לשאול איזה סיני שאנחנו מעבירים תרנגול ביום כיפור מסביב לראשינו הוא יצחק עלינו, כל הדברים האלה לא באמת יכולים לעשות טוב לה'..זה סתם מצוות שה' המציא ע"מ לשרת אותו.. אז כל העולם הזה נברא כי רצה שישרתו אותו???? למה קיום המצוות זה אמת מידה לדברים שאנחנו הטובים בעולם הזה..?(אומנם יש מצוות שבאמת מועילות, כמו כיבוד זקנים, כיבוד הורים וכו'') לגבי השאלה שלי: מה היה לפני בריאת העולם ולגבי ה', הרי אני מאמין שיש לה' אישיות ויש לו אופי כמו לכל בני האדם, אז מי בחר אותו לעשות את התפקיד הזה? למה דווקא הוא נבחר להיות ה'...? לגבי ה-"ה' בונה עולמות ומחריבם" ז"א ה' לא ברא את העולם שלנו את העולם הראשון שלו, ז"א שלפנינו הוא ברא עוד כמה עולמות.. וגם הם נחרבו, או מי יודע אולי הם עוד קיימים, יש כוכבים על פני כדור הארץ שעדיין לא נבדקו אולי זה אחד מהעולמות שה' ברא ואולי חיים שם גם בני אדם.. לגבי העתיד שה' יודע: נכון אתה צודק ושמעתי גם משפט ש"ישראל הוא מעל המזל" ועם ישראל יכול לשנות את הגורל שלו, אבל, גם את זה ה' יודע.. הרי הוא גם יודע אם החלטתי לשנות את הגזירה שלי, ה' יודע מלפניי שאני אלך להתפלל בביהכ"נס כדי לשנות את הגורל שלי....אז מה הטעם? הוא קבע לעצמו את החיים.. ואנחנו חיים על פי המשחק שלו..

asaf2000

New member
תגובה

לגבי למה נברא האדם ראה פרק ראשון של מסילת ישרים. לגבי שאלותיך לגבי הסתירה כביכול בין זה שהקב"ה יודע מה היה ומה יהיה ובמקביל מאשפר לבני האדם בחירה חופשית אתה לא תצליח להבין את זה כי המוח האנושי לא מסוגל לתפוס מה זה הקב"ה שהוא מעל הזמן והוא נמצא בכל מקום והוא גם המקום עצמו וזה דברים שאין לנו בהם תפיסה כמו שתנסה לחשוב מה זה אינסוף תראה שלא תצליח. בכל אופן העובדה היא שהקב"ה יודע מה יהיה וגם יש לנו בחירה חופשית ויש לזה הרבה הסברים וציורים אבל בסופו של דבר מאוד מאוד קשה לחשוב על הנקודה הזאת. פעם רב הסביר לי שזה כמו שאדם עומד על בנין גבוה ורואה שתי מכוניות שעומדות להתנגש, כמובן שלשני הנהגים יש בחירה חופשית ובכל זאת האדם שעומד למעלה כבר רואה מראש שעומדת לקרות תאונת דרכים... גם הקב"ה יודע מה יקרה ועדין יש לנו בחירה חופשית. תבין, מדובר פה בשאלה מאוד קשה להבנה ויכול להיות שאם תבין דברים אחרים קודם יהיה לך אחר כך קל יותר להבין את התשובה לשאלה הזאת או אולי להבין שאתה לא יכול להבין את זה כי המוח של האדם מוגבל בהבנה של מה זה הקב"ה.

manew

New member
תשובה

אני ירחיב ויבהיר את מה שעניתי מקודם נתחיל מהתחלה: בהתחלה לא היה כלום. היה רק אלוהים שהוא לא מורכב מחומר ושאין לו גוף ולכן הוא היה תמיד ויהיה תמיד אותו אלוהים הוא טוב ורוצה להיטיב עם אחרים אלא שהוא לבדו ולכן בורא עולם ומכיון שלא רצה לתת ישר את הטוב המוחלט שזה העולם הבא הוא ברא את העולם הזה שבו עלינו לעשות מעשים טובים ע"מ שנהיה ראויים לטוב המוחלט שבעולם הבא כדי לעזור לנו בזה הוא נתן לנו את התורה שיש בה את המצוות את המצוות ניתן לחלק לשני סוגים: הסוג הראשון זה מצוות שהם עשיית טוב כמו כיבוד הורים וצדקה ועוד הסוג השני (וזה משהו שלא הזכרתי מקודם) זה מצוות שנועדו לחנך את האדם לעשיית טוב והרי אדם שמקבל את התורה ולא חונך לעשות טוב יכול להגיד למה לי לעשות טוב לאחרים? אני מעדיף להיות אגואיסט ולדאוג רק לעצמי ולכן התורה נתנה גם מצות שנועדו לחנך את האדם לעשיית טוב (אם אתה רוצה פרטים איך כל מצווה מחנכת לעשיית טוב אתה מוזמן לקרוא את ספר החינוך) וצריך גם להבדיל בין מנהגים למצוות וסיבוב התרנגול שהזכרת הוא מנהג והרבה חכמים יצאו נגד זה משום צער בעלי חיים ועוד ופסקו להשתמש במטבעות לצדקה אולי לה' יש אישיות ואופי אבל זה לא נוגד את העובדה שהוא קדמון להכל ואף אחד לא יכול לבחור אותך אם היית ראשון אף אחד לא יכל להגיד "תיצור אותי" לאחר שכבר יצרת אותו... ה' בונה עולמות ומחריבם- באמת יתכן שקיים אי שם ביקום כוכב אחר עם חיים תבוניים אבל עדיין ה' ברא אותנו ואותם וזה לא משנה שום דבר מבחינה אמונית אם כי זה רעיון נחמד שאפשר לדוש בו את הנושא של השגחה אני חושב שהסבירו לך בצורה די טובה חיים

א77

New member
אני ממש ממהר.אני יוצא לצפון עוד מעט

בכל זאת. למה בכלל ה' ברא את העולם? ובעצם למה הוא ברא את אין ספור הכוכבים הענקיים שהעולם הוא כלום לצד אותן כוכבים. ובכלל, באותו כלום קטן ששמו כדור הארץ לשם מה הוא ברא את מליארדי הבריות ביניהם בעלי חיים, צומח ודומם. וככלות הכל אני א77 כלומניק אחד גדול בכל הבריאה הענקית אין סוף הזו. ואני הקטון רוצה לדעת על מה ולמה??? איני יודע!!! בשאלתך מי ברא את ה', נזכר אני בזבנג קוטל יתושים שהיה לפני כשלושים שנה ויותר. זה לא היה של חברת סנו. אבל זה היה קוטל חרקים. על המיכל היתה תמונה של גברת עקרת בית שרצה אחרי מקק ובידה מיכל זבנג כעין המיכל המציאותי האמיתי. על המיכל המצויר/מצולם שבידה היה גם שם ציורון של גברת עקרת בית רצה אחרי מקק ובידה מיכל זבנג כעין המיכל המציאותי האמיתי. על המיכל הקטן שבמיכל המצויר/מצולם שבידה, היתה תמונה של גברת עקרת בית רצה אחרי מקק ובידה מיכל זבנג כעין המיכל המציאותי האמיתי. על המיכל הקטן שבמיכל המצויר/מצולם שבמיכל המצויר/מצולם שבידה, היתה תמונה של גברת עקרת בית רצה אחרי מקק ובידה מיכל זבנג כעין המיכל המציאותי האמיתי. וכו' וכו'. שמע נא טרנספר ידידי. אם יהיה מי שיאמר לך מי ברא את האל, הרי תשכים למחרת ותשאל ומי ברא את בורא האל. וכשתקבל תירוץ מעניין, שוב תשכים יום למחרת ושוב תקשה ומי ברא את בורא בורא האל, ולדבר לא יהיה לך סוף. אז הבורא הוא ראשון והוא אחרון, אין לפניו, ואחריו לא יהיה. זאת יודע אני בבטחה, אלא ששאלתך בשאלות הזמנים לא ברורה דיה. הזמן הוא מושג הקיים בטבע אליה הורגלנו. מושג זמן לא קיים כמו בעולמינו, שנקבע לנו הזמן לפי החמה לבנה ומזלות. אל תדמיין בעצמך שבידי להסביר לך. אני יודע שאיני יודע להסביר כי איני יודע ולא מבין בנעלמים. בקשר למה שהמדענים כולם אומרים, אז אוליי אוליי שמע והסכת למדען האחרון, עד כי יכתבו בעיתון שהגיע מדען אחר שסתר את דברי קודמו... אני לא מסתמך על מחקרי אנשים. ראיתי שבתורתנו הקדושה ובאור הגנוז בה יש דברים שהמדענים הגיעו אליה יותר מאוחר. המדענים שחקרו וגילו אילן מסויים שלפי גודלו, נזרע לפני שלוש מליון שנה. הרי אני מסכים עמם בהחלט. לפי גודלו ואם הוא היה נזרע אז אכן שלוש מליון שנה... אלא שהקב"ה ברא עולם שלם ומושלם. את האדם הראשון הוא ברא מושלם עם שיניים, זקן ושפם. אדם הראשון כשנברא לא היה נזקק למוצץ ולעריסה. הוא נולד אדם גדול. וכן האילנות נבראו שלמים, גדולים וכו'. כשהאדם נברא, הוא נברא לעולם מושלם ומלא עם אילנות ופירות. גם הבהמות והחיות נוצרו שלימים. המדענים הכופרים בבריאת העולם ע"י האל. הם אינם מאמינים שהאל אמר יהי אור ויהי אור. וממילא הם חייבים להגיע לתופעת הטבע המוכרת להם. יותר מזה הם לא מכירים... הדינזאורים לפרטי פרטיהם ממש לא התעניינתי בהם. אבל אין ספק שללא האמונה בבריאת ימי בראשית ניתן לבנות תיאוריות של קופים קדמונים ומה לא. עד כי יבא פרויד חדש ואיינשטיין יותר חדש ויסתור את העתיקים יותר. לשאלתך האחרונה הרי ה' יודע כל נסתרות ועתידות אז הכל בידיו. אם כך אתה מדוע לחוטא תיחשב. הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים שנאמר "מה ה' אלוקיך דורש מעמך כי אם ליראה את" וגו'. ידיעת העתיד אין בה קשר לכך שהכל בידי האל. אדרבה, הוא נתן לך את הבחירה החופשית כנאמר "ראה נתתי לפניך את החיים ואת המות את הטוב ואת הרע ובחרת בחיים". וכל זאת רק כדי שתזכה בטוב שאתה עושה, שהנשמה שהיא חלק אלוהי ואשר הופקדה בגופך, תסיים שליחותה בצורה הכי טובה ותבצע את הדבר, המטרה והיעד עבורו היא הופקדה בידך. מהי המטרה איני יודע בדיוק. ו... פעם קראתי ספר. בפרק ג' עמוד 35 זלגו עיניי דמעות תיאור הסיפור באותו פרק היה מאד מרגש ומכאיב. לעג לי חברי: מה לך כי תבכה. הרי בפרק ד' עמוד 38 נהפך הכל לטובה. ובפרק ו' עמוד 77 אפילו תחייך ותשמח מהסיום המוצלח של הסיפור. אז הוא מכיר את כל הספר. אני נמצא כעת רק בפרק ג'. החיים הינם פרקים הקבועים לפי סדר. הסדר הוא מושג הזמן. אבל בעולמות העליונים אין את המושג זמן המקובל אצלנו. והעיקר לסיכום, כל התיאוריות הללו מוכיחות כמה רחוקים אנו מהבין... יש לי הגדרה ש: החכם יודע כמה טיפש הוא. כמה חסר דעת וידע הוא בדברים נסתרים. הבער, הכסיל והשוטה יודע כמה חכם הוא, שהרי כל מה שהוא יודע, יודע הוא טוב...

TRANSFER

New member
אבל...

לגבי הדבר האחרון שאמרת לא הבנתי......... "הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים שנאמר "מה ה' אלוקיך דורש מעמך כי אם ליראה את" וגו'. ידיעת העתיד אין בה קשר לכך שהכל בידי האל. אדרבה, הוא נתן לך את הבחירה החופשית כנאמר "ראה נתתי לפניך את החיים ואת המות את הטוב ואת הרע ובחרת בחיים". הרי ה' יודע גם מה אנחנו נבחר...הרי גם בבחירה שה' נותן לנו הוא יידע מה אנחנו נבחר, ומשמים כבר בחרו לנו את הבחירה, אנחנו רק משרתים פה..

asaf2000

New member
חביבי

זה ברור שיש לך בחירה, הרי אתה עכשיו יכול לבחור אם לקפוץ עכשיו מהחלון או להשאר ליד המחשב, זו הבחירה החופשית, הרי אנחנו מצווים לעשות רצון ה' ואם אין בחירה חופשית למה יש חילונים? יש בחירה חופשית וה' יודע מה שנבחר, בשכלנו אנחנו לא יכולים לתפוס את זה ולהבין את זה אבל זו עובדה שקשה להבין אותה והיא כביכול סתירה אבל זו האמת, הקב"ה כל-יכול יודע מה היה ויהיה וגם נתן לנו אוטונומיה של בחירה חופשית.

TRANSFER

New member
אבל..

(למרות שאני חושב שזה חוזר על עצמו- אני יענה שוב) . אני יגיב בקשר לקפיצה מהחלון... זה נכון שיש לי זכות בחירה אם לקפוץ מהחלון או לא. אבל כבר הבחירה בעצם התבצעה ולא על ידי אלא על ידי ה'... הוא קבע שאני יקפוץ מהחלון ואני אשבור את היד באותו זמן...... הוא קובע גם את ההחלטות שלנו, הרי לפני שאדם מסוים בא לעלום, אז ה' כבר יודע, שבגיל ככה וככה הוא יעבור תאונת דרכים ובגיל מסוים אחר הוא יהרג.. הרי הכל כבר קבוע בשמיים מראש.. מה העתיד שלנו...זה משחק מכור. ולא יעזור לי שאני למשל יחזור בתשובה אלא כל הדברים כבר נקבעו למעלה..

למעלה