למה?

למה?

אני קורא בפורום הזה הרבה זמן, ויש לי רק שאלה אחת: למה אתם ממשיכים להתווכח עם משתמשים חסרי השכלה כשזה ברור שאין להם אף כוונה להקשיב לכם? כל יום-יומיים נפתח פה שרשורפלצת חדש, ואני עוקב אחרי התגובות וכל פעם אני רואה שממשיכים להגיב שוב ושוב לבריאתן התורן. אני רואה את אותם משתמשים מנסים להסביר באותו שרשור אינספור פעמים ואינספור פעמים הבריאתן מגיב בבורות. אז למה? למה אתם ממשיכים להגיב להם? אין לכם דברים יותר מעניינים לעשות בחיים? אז סבבה, אני מבין את הצורך להגיב פעם-פעמיים-שלוש כדי לתת צ'אנס אולי הוא יקשיב, אבל כשאתם רואים שהוא לא מקשיב גם בתגובה העשירית, למה אתם ממשיכים? באמת שאני לא מסוגל להבין את זה, אז תסבירו לי בבקשה.

רון סי

New member
אנשים לא מתווכחים כדי לשכנע את הצד השני

הם מתווכחים כדי לאשר לעצמם שהם מסוגלים להתמודד עם טענות כנגד ההשקפה שהם מחזיקים בה.
ככל שהטענות מהצד השני פשוטות יותר, ונראות קלות יותר להפרכה, כך יותר כדאי להשיב להן. זו דרך יותר קלה לאשר לעצמך שדעתך עומדת במתקפה נגדה.
לכן אנשים גם מעדיפים להתווכח עם מי שברמה שלהם. מי שברמה יותר גבוהה משלהם מעמיד את כושר הטיעון שלהם בסכנה.

BluePrint

New member
שאלה טובה.

כשהתגובות מהצד האתאיסטי יכולות להסתכם ב:"שתוק טיפש" או "אתה לא מבין אז שתוק טיפש", גם אני תוהה למה ונאלץ לקבל את תשובתו של deathcaster. בעיקר כי אני לא מבין מה כיף בזה.

אעדיף שהתגובות האתאיסטיות יהיו יותר פרטיות (אתאיסט שמייצג את עצמו בלבד ולא אתאיסטים כקבוצה), חוקרות (לברר את עמדתו של התאיסט הכותב ולא להגיב להכללה של רעיונות דומים שהועלו בעבר) ומסבירות (לפרט על המידע והלך המחשבה שמונעים את קבלת הטענה התאיסטית), כדי שפתילים ארוכים יהיו לפחות מעניינים לקריאה אבל ברור לי שזה לא יקרה כי התאיסט התורן כמעט תמיד יעדיף לענות לתגובות שלא מצריכות חשיבה.

J u n k y

New member
יש 2 סיבות שאני רואה

1. גם אם את אותו אחד שמתווכח אני לא אצליח לשכנע, יש גם עוד קוראים וחשוב להציג להם את התשובות ולא להשאיר את הקישקושים האלה ללא מענה
2. אני אף פעם לא יודע איזו שריטה גרמתי בצד השני, לאיזה סדק היא תתפתח ומתי כל הבולשיט יקרוס. יש עדויות של יוצאים בשאלה על זה: בהתחלה נוצר ספק קטן. הולכים לרבנים ומקבלים תשובה. עם הזמן נוצרים ספקות יותר ויותר גדולים. במקביל שמים לב שהתשובות של הרבנים לא תמיד לעניין, שהם לפעמים מתחמקים וכו'. ואז יום אחד בהיר הכיפה נופלת...
גם מנהיגים דתיים מודעים לזה והם ממליצים למאמינים שלהם להימנע מויכוחים עם אתאיסטים.

kaner91

New member

למעלה