למה?

YEPThatsMe

New member
למה?

כולם משתמשים במילה הומו כאילו זה קללה.
ידיד שלי, הוא הכי נחמד בעולם. והיינו בצופים, ואיזה ילד אמר לו "יו אתה כזה הומו" ואז הוא אמר "למה אתה מקלל אבל?" וזה היה כזה הזוי הוא אפילו לא חשב שזה לא בסדר! אני לא מבינה. אחד מתוך 10 אנשים הוא הומו או לסבית, אז איך שכולם משתפים פעולה??
ואיך זה שאנשים שכחו שהומו לא אומר שאם בן נשי אז הוא הומו? אז מה אם הוא נשי איך זה הופך לזה שהוא אוהב בנים? וגם להפך, למה מישהו שהוא פחות נשי לא יכול ליהיות הומו? אוף זה כזה חרא וזה ממש מעצבן אותי......
עם לסביות זה אפילו יותר נורא. אנשים אפילו לא מסכימים לדבר על זה.... כאילו זה יותר קללה מהומו........ ודיי. זה כל כך נורא..... למה זה ככה? למה אנשים עושים את זה? אוףףףף

אתם איתי? :\

Bell4Ever

New member
אני חושבת שיש שני צדדים לנושא

דרך אחת זה להסתכל על זה מילולי, כלומר כשהוא מקלל אותו "הומו" הוא אשכרה מתכוון שהוא נמשך לבנים ובעיניו זה משהו רע.
אני חושבת שבדרך כלל מדובר בדרך השניה: יש הרבה קללות שמצאו את דרכם לשפה אך בעצם מתכוונות לדבר אחר לחלוטין, ושאדם משתמש בקללה הוא אינו מדמיין בעיניי רוחו את הדבר אלא פשוט מוציא עצבים בצורת מילים. תשאלי ילד מה זה "הומו" הוא בדרך כלל יגיד לך שמן או אידיוט או משהו כזה. זה נכון גם לקללות כמו "בן זונה" (אני בספק אם הוא חושב שהאמא של הבחור באמת מוכרת את גופה) או "מפגר" (שזה בדרך כלל לא עניין מצחיק) או "משוגע" (כנ"ל)
אז זה בחירה של איך להסתכל על זה, אם זה מפריע תמיד אפשר להעיר, אבל לדעתי חשובה הכרות עם האדם שאומר את זה, יכול להיות שהוא אפילו gay friendly וזו סתם דרך התבטאות, אם הוא הומופוב זה הזמן להרביץ לו (שכלית, כן? אני נגד אלימות)
אני מודה שגם אני לפעמים חוטאת בקללות לא פוליטיקלי קורקט.

orald

New member
למה נגד אלימות? למה מה, את איזה הומו?

ליזי133

New member
זאת אחת הסיבות למה אני נגד 'קללות'

חוץ מהקונוטציה השלילית, אני לא אוהבת להיות כזאת.. טוב.. לא פוליטקיל קורקט. בערך... כלומר- כל הקללות האלה יש להן משמעות כל שהיא, בקטע שכל המ שאמרת, זה פשוט משמעות, והיא לא נכונה.
אם אני משתמשת קצת בקללות אז זה או רוסית אם אני מתלוננת על משהו שאני ממש שונאת... או אנגלית לפעמים.. עברית איכשהו לרוב לא... גם כי זה שונה.. לא יודעת להסביר כרגע...

ליזי133

New member
לאו דווקא

הנקודה שלי היא שדברים כמו FUCK ו- DAMN זה לא ממש כמו הדברים האחרים לדעתי, וזה לדוגמא....
אגב, אני לא משתמשת בקללות, 95% מהזמן, לפחות...

ליזי133

New member
ולרוב

רוסית זה אם אני ממש מתעצבנת ממשהו ואז לא ממש אכפת לי מהמשמעות... אבל לרוב לא, נדיר.....

Bell4Ever

New member
נו גם בעברית יש כאלה

אבל הכוונה זה לקלל מישהו. להגיד "זין" שנופל לך משהו לא נחשב, את לא תקראי למישהו 'פאק'. כל הפואנטה בקללות לאחר שיש להם משמעות

Apikachu L

New member
לגמרי איתך

הומו נחשב למשהו משפיל, אפילו כאשר אין כוונה טכנית לגבר שנמשך לגברים. למעשה, השימוש במילה כקללה מרחיב אפילו יותר את משמעות הגנאי של הומו מעבר למשמעות שלה.
זה אכן מעצבן, מרתיח ומכעיס.
קצת כמו שבן זונה נחשב למשהו משפיל מאוד, או לקרא למישהי זונה. אין הכוונה למישהו שאמא שלו היא פיזית זונה או למישהי שהיא באמת זונה - אלא המילה קיבלה משמעות רחבה יותר, כוללת יותר כמילה להשפלה.

לגבי מה שאמרו קודם - קללות ברוסית נוטות להיות הרבה יותר ציוריות ועשירות, אם אפשר לומר ככה מאשר קללות בעברית או באנגלית, כי, ובכן, רוסית היא שפת קללות עשירה מאוד. לי אישית מפריע שאנשים מקללים בלי לדעת מה הם מקללים (כאשר אומרים למישהו ללכת קיבינימאט אומרים לו למעשה ללכת לאנוס את אמא שלו...) - וכמה הקללות האלו הן בעצם איומות מצד אנשים שפיזית מבינים מה הן אומרות. ברוסית יש גריד מאוד ברור של קללות, כאשר קללות חמורות במיוחד יכולות לסבך בקטטה רצינית. אבל נו, שיהיה.
הומו נחשבת בסולם הקללות בישראל כקללה יותר קשה מבן זונה, שקצת איבדה את המשמעות שלה. הומו נחשב למשהו מאוד רע, ולכן גם הקללה היא בעייתית.
אני לא חושבת שתמיד המשמעות של הקללה נושאת את מלוא הבעיתיות שלה. כאשר היו צוחקים עלי שאני רוסיה, הרי זה לא מה שהפריע לי. הפריעה לי הנימה שזה משהו רע, משפיל ומביש. כן, אני רוסיה, אז מה? אז זה שהאמירה כאילו זה משהו נורא ואיום היא הפוגעת.
אני דווקא מסכימה איתך שיש לפעול לצמצום קללות כאלו, ואולי קללות כלפי אנשים בכלל.

אגב, ב"המנושל" הקללה שלהם הייתה "רודף בצע" - כיאה לכוכב די אנרכו-קומוניסטי. משעשע, לא?

והבנתי שבארצות אסיה יש מעט שימוש בקללות כמו "חרא" ששימש לקומפוסט ונחשב לחומר יקר ערך. כל תרבות והקללות שלה...

orald

New member
אגב ניתוחי קללות, לפחות בישראל הקללות מאד...

שוביניסטיות ומיזוגניות.

(בן/ת)זונה: אין קללה לסרסור ו"זונה ממין זכר" או "ג'יגולו" לא באמת קיימות.
שרמוטה: הגרסה הגברית היא גבר-גבר שמזיין כמו שצריך.
כוסאמק/כוס אמא שלך וכו': לא ידברו על הזיןשל אבא שלך.
הומו/קוקסינל: מובאים כשגבר מפגין, לכאורה, לא מספיק גבריות מתפרצת.

בנוסף, בסצנת הבדס"ם נשלטים מסויימים שאוהבים השפלות אוהבים שמתייחסים אליהם כמו אל נשים(כולל להתלבש בבגדי נשים+איפור+פאה, כשזה כבר מתחבר עם חלק מהקרוס, אבל נדמה לי שזה רק לצורך ההשפלה ולא הנאה מההופעה עצמה), כי בעיניהם ובעיני החברה השוביניסטית להיות אישה זה משפיל.

ולסיום, נפלט לי לפעמים במקום "שיט" לומר "שייסה". זוגתי מוצאת את זה מאד מבדר.

אלמוג86

New member
בנוגע לעינין הבדסמ

בעולם הבדסמ, יש אקרא לזה חופש מאוד גדול בנוגע לאיך ומה.
יש גברים שרואים את נתילת הגבריות שלהם כמבזה, יש שרואים בהפיחתם למין השני כמשהו משפיל. לאומת זאת יש גם גברים שרואים בניוש (הסלנג לשינוי גבר לאישה) כדבר הכי מרומם שיש.

וכן תמיד מצאתי את זה מאוד מוזר איך נשים שמגדירות את עצמן שולטות חזקות וכן הלאה, יכולות לראות בשינוי של הגבר שמולן לאישה(הן) מבזה עבורו.

אישית אני לא הדמות הכי טובה בלהסביר את זה, היות ואני מעולם לא הבנתי או התחברתי לרעיון של להשפיל ולגרום למי שמולי לחוש לא בסדר עם עצמו כמשהו מעורר מבחינה מינית או לא מינית.....

מצד שני, כמישהי שבאה עמוק מתוך העולם הזה בארץ, הבדסמים הם הרבה יותר סגורים וצרי אופקים ממה שהם חושבים שהם.
והרבה הרבה פחות מוכנים לקבל את השונים מהם.....
גם בתוך עצמם.

orald

New member
אלו שלא חשים בזה כדבר משפיל הם...

קרוסדרסרים, לפעמים אפילו טרנסיות ב"מסווה" או על הגבול של זה.
אותי פשוט מגעיל שמישהו חושב שלהיות אישה זה משפיל, לא עצם ההנאה שלו מההשפלה(שיכולה לבוא במגוון צורות לא קשורות).

ועניין הסלנג הזה תמיד הפריע לי, כי אם כבר זה צריך להיות נישוי, כמו ניתוח לנישוי פנים(נישוי מלשון נשי), ונראה כאילו אידיוט כלשהו בלבל את סדר האותיות. אבל מי אני שארצה על דקדוק ליוצרי עגות?

ליזי133

New member

אמא שלי בדיוק אמרה על הקיבינימאט שאנשים פה לא מבינים מה הם אומרים, היא אמרה לי שהיא פעם עבדה איפשהו והמזכירה שם שלחה למישהו (לקול כלשהו, מכתב רשמי, חברה רשמית) "נו מתי כבר תביא לנו את הכסף קיבינימאט?" ואז היא שינתה ל'לעזאזל'....
אבל מסכימה עם מה שכתבת....

03lior

New member
אני איתך

אצלי בעבודה רוב הגברים כאלה
הם אנשים כמוני כמוך חולה עליהם
המחלה מתחילה באלה שפוסלים אותם

newron26

New member
אני איתך אבל את לא ממש מכוונת נכון לדעתי...

משתמשים במילה "הומו" כי אין מילה אחרת פנויה...
זה לא שבאמת מתכוונים שהומו זה דבר רע ... פשוט זאת המילה שרצה כרגע ברחוב,

אנחנו חושבים שאנשים משקיעים בנושאים האלה מחשבה ... וזה ממש לא נכון - זה נזרק מהמותן בלי לתת לזה את תשומת הלב הראויה

חופ שיה

New member
אנשים מרושעים. הם לא התבגרו מכיתה ב'.

ויש את השמרנים שלא משנה מה נגיד להם, מבחינתם הומוסקסואליות זה קללה.

למה יש רצח בעולם הזה? כי יש אנשים שחונכו באופן לקוי, כנ"ל לגבי הומוסקסואליות באשר היא.

למעלה