למה?

למה?

ארה"ב שקיימת בסה"כ יותר מ250 שנה, היא נוצרה ע"י עליה של מהגרים וכיבוש המקומיים. יש בה מאות סוגים שונים של אוכלוסיות. ואילו לכולם יש זכויות שוות בין כולם וכולם נקראים "אזרחים אמריקאים" אף אחד לא מייצג את עצמו מאירלנד, אינדונזיה ומזימבבואה ורק אצלינו, בארץ ישראל, אשר כולנו הגענו מ12 שבטים, וכולנו היינו בגלות בבל, עדיין אנשים ניתפסים למוצא גלותם וכל מתייג את עצמו לפי מדינת גלותו "תוניסאי, מרוקאי, פולני, הונגרי, וכו," למה?

דרוmי

New member
כי אצלנו

העליה עדיין טריה.כמה דורות עברו מאז שסבא שלך עלה לארץ ?באמריקה הזמן עשה את שלו והעדות התכהו

לא את !

את לא אמורה להיות חלק מהעבר? (אינלי בעיה שאת פה,רק אני אוהב לדעת את אשר לפני)

גם בארה"ב האנשים מתייגים את כולם

שחורים,היספאנים,צבעונים,/tapuzforum/images/Emo150.gifטקסנים,/tapuzforum/images/Emo68.gifפלורידיאנים/ות..,ועוד ועוד..-לכל מדינה יש את המנטליות שלה../tapuzforum/images/Emo201.gifוסגנון האנשים שונה..אינו דומה צווארון לבן מוושינגטון למיאמיסט או ל/tapuzforum/images/Emo75.gifניו יורק..

לא לא

שים לב שהתייוג הוא לפי המיקום הגיאוגרפי. זה כמו שאתה אומר על מישהו משלנו "תל-אביבי" או "ירושלמי" אין דומה תיוג גאוגרפי לתיוג גלותי.

כשניו יורקי מפוטם מכנה מישו `טקסני`

הוא מתכוון גס רוח,רדוד,זול,פשוט וכו` - התנשאות של בן העיר הגדולה על הקאובוי העממי (והנמשל בערור)

פרומית1

New member
ככה זה אצל היהודים

באירופה קראו לכל אחד מעיר מוצאו,אפילו שהיה לו שם משפחה,פשוט להתגאות

ככה זה נראה מרחוק...

בפועל הכושים הם סוג נחות, ואני בטוחה שאם יש הבדל בין המדינות [בכל אופן עברו יותר מ250 שנה..] אז האזרחים מתייגים ומבדילים. אני לא יודעת איך זה אצל הספרדים, אבל אצלינו האשכנזים כולם אותו הדבר [פרט לחלק מהפולנים, שהם קצת שונים..] אין שום הבדל כמעט בין הרומנים לצ'כים או להונגרים. כולם משתדכים עם כולם. הגזענות היא לרוב מצד הספרדים.

למעלה