למה?

אביב194

New member
למה?

תקשיבו, לאוסף שעמיר הוציר קוראים "שעה של אור", לכל סיבוב הופעות העשור המדהים הזה קוראים "שעה של אור", ואני הייתי ב-2 הופעות מתוכם, ולא שמעתי פעם אחת את עמיר שר את השיר "שעה של אור"...למה? זה די מוזר.

odery

New member
גמאני שאלתי את עצמי תשאלה הזו

אולי כי הוא נותן 80-90 דק' הופעה והוא לא רוצה לסתור את עצמו???

leka27

New member
יש לי רעיון

אינלי מושג אם זה האמת, אבל הייתה לי מחשבה כזו- שכשחיפשו שם לאוסף זה היה השם הכי מתאים ולכן גם הכניסו את השיר לאוסף ( זה לא אחד מהשירים הבולטים שלו). ההופעה נקראה כך ע"ש הדיסק, וזה באמת שם מתאים להופעת עשור, אבל בגלל שהשיר הוא לא מהיצירות הכי בולטות הוא לא נכלל בהופעה. שוב, זה מהמוח הקודח שלי ולא מידיעה או משו כזה...

odery

New member
לא כזה קודח

גמאני חשבתי על זה|צנועה|אבל ההגיון אומר שאפשר "לדחוף" אותו לסבב-גם אם זה לא אחד הלהיטים(ואני אני מאד מאד מאד אוהבת את השיר הזה)

קסם אחד1

New member
גם בעיניי שיר פשוט מדהים...!

לעמיר יש להיטים שמוכרים מהרדיו... מניצחת איתי הכל ועד עומד בשער... הלהיטים הקטנים בין הלהיטים...הם השירים הכי יפים! ואחד מהם זה שעה של אור. עמיר נשאל למה אלבום האוסף נקרא שעה של אור... כמו שם האלבום ופחות או יותר אורך השמיעה של הדיסק... שתיהיה של אור. אני אישית רק מצר על כך שהשיר לא בהופעה! שיר גדול-כמו כל האלבום שיצא ממנו השיר הזה... חבל.

amirfreak

New member
לא רק שזה שיר יפה, אלא, הוא ממש קשור לאלבום,

עצם היותו מחודש, זאת לא אותה הגירסא, כנראה עמיר ממש מזדהה עם השיר. אין דבר כזה סתם אצל עמיר.

דעתי היא .

בלי שום קשר שזה שיר מאוד יפה של עמיר , לדעתי לא אחד הגדולים יש כמה שירים יותר גדולים שאני הייתי מעדיף שיהיו במקום באוסף כמו "בת מלך " , "ללכת לשם " "אפילו " וכ'ו אבל קטונתי .. לדעתי עמיר פשוט הביא יותר את הרעיון של השם של השיר וקרא לאלבום על שם השיר בלי כל קשר לשיר עצמו .. אני חושב שאם עמיר היה מחובר לשיר הזה אז הוא לה הי מוותר עליו בהאנגר ובקיסריה כנראה שההזדהות עם השם , עם החידוש , השינוי וכל מה שמתרחש אצלו בשנים האחרונות ממש מהחושך אל האור והאוסף הזה זה סוג של שעה של אור בשבילו ובעצם בשביל כולנו .. לילה טוב חבר"ה ..

amirfreak

New member
יש מצב שהוא לא מבצע אותו, כי הוא מודע לזה

שהקהל לא כל כך אוהב את השיר, אז הוא מתחשב בקהל ושר יותר את השירים שהאחרון אוהב.

odery

New member
לדעתי עמיר לא מתחשב

עמיר לא שר את מה שרוצים לשמוע אחרת הוא היה כותב שירים אחרים לגמרי-כי כדי להגיע למכנה משותף נרחב צריך לרדת רמה... אני לא יודעת למה החלטת שהקהל לא אוהב את השיר הזה-לטעמי שעה של אור,מנגינה ושלום אישה הם השירים החזקים מבין הלא להיטיים שלו.

odery

New member
שלום אישה לא יושר יותר

ואתזה הוא אמר לי כבר בתחילת הסבב של "הכל עד לכאן"

amirfreak

New member
אני מצטער על התגובה, כבר אחרי שכתבתי אותה-

ראיתי שהתבלבלתי בניסוח, התכוונתי שכנראה שאנשים אוהבים יותר שירים אחרים שלו, ולכן הוא לא שר יותר את השיר.

Takamatsu

New member
כנסוו

מה הפלא שלא שר שלום אישה? יש לו מלא שירים מדהימים שלום אישה גם ככה לא כתב יש המון המון שירים שלו יותר יפים שלא נכנסו להופעה

Takamatsu

New member
ואם כבר פלא..

למה עמיר לא שר מהאלבום אותו מקום אותה הרוח? הייתי בשמונה הופעות מתוכם שמעתי רק פעמיים תשיר עולם גדול ומדובר בדיסק ענק זה באמת חבל שאין זכר בהופעות האחרונות לדיסק הזה

אביב194

New member
אבל

אתם לא חושבים שאם הוא סתם היה מכניס את השיר לדיסק, בגלל שהוא מתאים, אז הוא לא היה עושה לו חידוש? ועובדה שהוא כן עשה... טוב אני מבין שאי אפשר באמת לדעת, רק לנחש..

רפי35

New member
לא מצאתי את השרשור,... אבל:

כבר כתבתי את זה אחרי ההופעה בבריכת הסולטן וכבר אז לא הייתה תשובה לשאלה. זה אכן נראה מוזר ש"שיר הנושא" של הדיסק ווהופעה לא מושמע בהופעה, אבל כבר התרגלנו שאצל עמיר דברים קורים באופן מעט שונה.

למעלה