למה?

למה?

יצאתי מהארון בפני כמה אנשים בחודש האחרון , אני מתחיל לקבל את עצמי שזאת הנטייה שלי ושלא אוכל לשנות אותה והיא לא מחלה. בנוסף אני דתי והחיים קשים כמו שרוב האנשים יסכימו איתי בפורום זה. השאלה שלי שעליה מכל החומר שהתחלתי לקרוא בנושא עם תשובות הרבנים , השאלה היא למה אלוקים עושה לי את זה? אני אחריי שבועיים שבהם היו לי עליות וירידות במצב הרוח אבל עכשיו אני פשוט שוב נופל חזק ובראייה לעתיד אני פשוט לא מוצא את עצמי בשום מקום. אני לא רוצה לחזור שוב למחשבות של לסיים את זה כמה שיותר מהר ולא להתמודד כמו שהייתי לפני כחודשיים שרציתי להתאבד . אני ממש רוצה לשמוע דברים נוספים ואני מקווה מעודדים שבהם כרגע אוכל להיאחז תודה

Naor2x

New member
התשובה פשוטה ביותר יקירי...

ה' "עושה לך" את זה - מכיוון שהוא, מלמעלה, רואה את מכלול הדברים ואת התמונה הרחבה, והחליט שכך זה הכי טוב בשבילך ושרק תחת הנסיבות המדויקות שאתה חי בהן - תוכל לממש באמת את הסיבה שבשבילה באת לעולם הזה (וזה כמובן בהנחה שאתה מאמין שיש סיבה, ושהחיים פה זה לא סתם טיול חסר מטרה וחסר כיוון). לעומת זאת, אתה זה לא ה'. אתה זה רק בנאדם עם ראייה מאד מצומצמת, והבנה עוד יותר מצומצמת - ונכון לעכשיו לא לך ולא לאף אחד מאיתנו יש את היכולת להבין למה זה הכי טוב בשבילנו שאנו חיים בכאלה נסיבות. בעזרת ה' נבין אחרי 120 הכל בדיוק. אבל כרגע כל שיש ביכולתנו זה רק להאמין ולבטוח בה' שאם כך הוא החליט - אז זה הכי טוב ואנחנו סומכים עליו לחלוטין ומשאירים את ההגה בידיו ונותנים לו להחליט. ואם שלא חי עם הגישה הבסיסית הזאת בעיניי, אז אין לו שום אמונה - אפילו אם הוא לכאורה דתי ושומר מצוות והכל. כל זה רק חיצוני. השאלה היא מה קורה ברגע האמת. במקום שהכי כואב והכי קשה. האם גם שם אתה דתי ומאמין? או ששם ה' כבר לא כלכך צודק אולי, ואולי מה שהוא עושה זה לא כלכך טוב חס ושלום? זה המסר שלי

נפש יפה

New member
ואמונתך בלילות ...

ברוך השם ביום ברוך השם בלילה ... גם בלילה בחושך אנו מאמינים שהכל לטובה, עוד חזון למועד ואעלה לך את מהות שמחתי שכך בראני אלי באהבתו

ranch1989

New member
אני לא חושב שהשאלה צריכה להיות

למה אלוקים עשה לך את זה. אלוקים לא בהכרח מכתיב לנו מלמעלה דברים כאלו. המציאות היא זו שהביאה למצב הקיים - וכעת עלינו להתמודד עם כך על פי ההנחיות שקיבלנו מבורא עולם. הבחירה לראות בכל קושי תוצאה ישירה של רצון הא-ל, היא לאו דווקא נכונה. אבל על הענין הזה אין טעם להרחיב, זה לא ייתן מזור לדבר. העניין הוא שהרבה פעמים מסתכלים על הנטייה כדבר שלילי בעליל. נכון. מדובר בעובדה קשה, שמעכירה על חיינו. מחריבה אותם אפילו במובן מסויים. אבל במקום להתפלש בנסיונות כשולים להבין את דרכי הא-ל, מוטב לנו להכיר בעובדות ולתור אחר השאלה החשובה באמת: עם הנתונים הקיימים, איך אנחנו מפיקים מהמצב את הטוב המירבי? חלומות על יצירה ועשייה קמלו לנגד עינינו כשהבנו בפעם הראשונה שנישואין וילודה טבעיים התואמים את אורח החיים הנורמטיבי במגזר - אינם אופציה מזהירה ופשוטה כפי שחשבנו בעבר (לא נכון בהכרח, אבל נעזוב גם את זה). לפני פחות משנתיים אושפזתי בגהה על נסיון אובדני מהסיבות הללו. פחות או יותר. אני לא בטוח שיש מרפה ברור לאובדנות. גם לא בטוח שיהיה נכון להשתיק אותה. אין לי את התשובות לכל השאלות. אני לא יכול להצביע על עתיד ברור באופק. והאמת? אני גם לא מחפש אותו. אני יודע שכרגע אני צריך לנצל את השהות שלי פה בכדי להפיק כמה שיותר. גם אם זה לא נראה הרבה. אמרתי הכל מבלי לומר דבר. עשית צעד אמיץ וגדול בכך שיצאת מהארון. עשית כברת דרך משמעותית בכך שהפנמת מי אתה ומה המצב שלך. העצה היחידה שלי אליך היא שלא תנסה לראות הרחק, אל העתיד הלא ברור. זה רק מגביר את הייאוש והלגיטימציה שניתנת על ידינו למוות על פני החיים. תנסה לגבש אידיאל משלך. אידיאל המשלב בפשרה אמיתית וכנה בין דת לנטייה. מה הגבולות שאתה מציב לעצמך בכל אחד מהצדדים. על מה יהיה נכון להתפשר- וממה אסור להרפות. לכשתפתור את הסוגייה הזו- תהיה נכון להתמודד עם המכשולים והקשים בהמשך הדרך. אני לא יודע כמה זה ידבר אליך, ואולי זה ישמע קלישאתי משהו, אבל באמת שהנסיון לימד אותי שהדברים הטובים ביותר והפורים ביותר צומחים דווקא ובהכרח מתוך הקושי, הסבל והאובדן. בגדול, אני באמת מאמין שהאובדן הוא הרווח הגדול ביותר שזכיתי לו. מצטער על החפירות. במיוחד לאור העובדה שהן לא הובילו לשום מקום. בגדול מה שבאמת באתי לומר זה שיש עוד כמוך. שנתונים במצב מתמיד של שאלת שאלות ללא כל מענה. אבל זה כל היופי, לא? אל תרגיש לבד, אנחנו כאן בשבילך
לילה מצוין שיהיה לך!! ערן =)

Nחמן

New member
ערן יקירי ואהובי!

חבל, שאין לי אפשרות להגיב לכולם. כל התגובות למבולבל יוצאות מהכלל בעיניי וממש מחממת את הלב התגובה של נאור
. אני מבקש להתייחס לגילוי אישי מאוד, שחשפת כאן. פגשתיך זה 3 פעמים לפחות ועושה רושם, שהתמיכה שקיבלת בפורום הואילה לבריאותך יותר מכל הרפואה הפסיכיאטרית, שלעיתים נזקה מרובה מתועלתה. אני מקווה ומאחל לכולם, שיקחו דוגמא חיובית ממך, כיצד יצאת ממקום אפל למקום מלא אור ושמחה, ויקבלו עידוד רב להיפתח גם הם. כמובן
חם ואוהב גם לך

ranch1989

New member
אתה צודק בהחלט Nחמן

וזה די מובן. כשהבעיה האמיתית לא נובעת מעניין פסיכיאטרי, אין כל פלא שהעזרה שהפסיכיאטריה מציעה לא תועיל. עם זאת, היו בעיות, אמנם די שוליות, שבהחלט הפסיכיאטריה הייתה לי לעזר. גם אם לא באופן ישיר. הפורום לעומת זאת, שם את הבעיה והלבטים במוקד העניינים- ולא דוחק אותם הצידה. וזה היופי. אני לא טוען שמצאתי תשובה, או שהפורום הביא אותי למציאת הדרך הנכונה. ממש לא. אבל הוא ללא ספק מעניק את התחושה שחוסר וודאות, לבטים, ספקות וותחושת "תקיעות" - הם לגיטימים ואינם סיבה לפאניקה. עם כל זאת, בסופו של יום, התשועה תבוא מהאדם עצמו. בהתייצבו לבדו בפני אותה פרשת דרכים בה ייאלץ לבחור לאן לפנות ובאיזו דרך לצעוד. Nחמן כ"כ יקר
תודה רבה לך על המילים החמות, אתה נכס יקר לפורום. שבת שלום לכולם, אני =)

Nחמן

New member
../images/Emo51.gif ומרגש לקרוא את דבריך

רק בוא נעשה סדר בדברים: אני אדם פשוט בעל רגישות מיוחדת לזולת. זה הכל. כך יכולת להיווכח בשבתות , בטיולים וגם במפגשים האחרים. אני מסכים עם כל מלה שכתבת. הפורום איננו תחליף לטיפול מקצועי אולם הוא כלי עזר חשוב מאוד. ברגע, שיש לך קהילה תומכת, דרך הריפוי קלה הרבה יותר. זה לא רק בתחום שלנו אלא גם בתחומים הרפואיים האחרים.

Naor2x

New member
ישר-כוח על הפתיחות ערן :)

אוהבים אותך
מעניין אותי לשמוע יותר פרטים על הסיפור... אם תהיה בטיול אשמח שתספר לי....

ranch1989

New member
תודה =)

תאמין לי שזה לא מעניין כמו שאולי זה עלול להישמע \= ובעז"ה, אני אגיע לטיול. אמורים להודיע באופן רשמי?? אני מאמין שאביאל הבין ממני שאני לא אחמיץ את זה

ranch1989

New member
בגלל זה תיארתי לעצמי

שהבנת שאני אגיע!!! אבל בכל זאת לא אמרתי לך במפורש.. אז תהיתי.. שבת שלום =)

Nחמן

New member
אבל...

אני מקווה, שאינך מתכוון להכשיל יהודי בעבירה על החוק וההלכה. יש לי אוספים עם שירים עבריים ואני מוכן להשאיל אותם תמורת התחייבות להחזירם בשלמותם או להתחייבות קולקטיבית לשלם את ערכם או להשיג דיסקים מקוריים זהים במקרה של אובדן. אפשר להעלות בפורום בקשות לשירים ואבדוק, אם אלה נמצאים ברשותי.

ranch1989

New member
../images/Emo2.gif חלילה לנו מעשות כדבר הזה!!

הבהרה: כל דיסק ודיסק שקניתי- נשמר אצלי על המחשב כדי להעביר את השירים שבא לי עליהם לאמפי\איי-פוד או לחילופין כדי לצרוב רצף מסויים של שירים על דיסק (בתקופה שקדמה לנגנים הדיגיטליים). לכן הכוונה הייתה לצריבה של שירים אשר נקנתה הזכות לשמוע אותם כדת וכדין (!!), פשוט לא תמיד בא לך לשמוע את כל השירים של דיסק מסויים- הרי תמיד יש 2-3 שירים טובים שריפדו אותם בעוד 8-9 שירים מאולצים כדי להוציא את התקליט לשוק ולנצדיק מחיר של 60-80 ש"ח. אזזזזזזזזז, כדי לחסוך את ההתברברות הזו, וההחלפה המציקה של דיסק בין כל שיר לשיר- אמרנו שנצרוב את המיטב =) --- נ.ב. אביאל, אם יש שירים מסוימים שאין לי ובא לך שאני אוריד- פשוט תגיד

Dr know

New member
המציאות הובילה?!

דברי כפירה אלו!!!אלקים מוליך את המציאות.

ranch1989

New member
באמת הופתעתי ../images/Emo12.gif

שלקח כל כך הרבה זמן עד שמישהו האשים אותי בכפירה
אתה רואה בכך שטענתי שלא הכל, ב-100%, הוא פרי החלטתו של הקב"ה דברי כפירה?! ובכן, אני טוען, שהשקפה הטוענת שהקב"ה מחליט, קובע ומבצע כל תרחיש בחיינו, החל מהזעיר ביותר וכלה בגדול והמשמעותי ביותר - יש בה משום הטעיה איומה וחילול ה' המרחיק טובים ותמימים מתורת ישראל, ובכלל כך, מהאמת. נשמע פרובוקטיבי? מי ייתן ואורו של ישו יעזור לנו להבהיר את הדברים.
כשרך נולד הוא מושפע כמעט במאת האחוזים מהבחירות וההחלטות של הוריו. מה ילבש, מה יאכל, מתי וכן הלאה. כך גם הוריו בוחרים עבורו מאוחר יותר גן ובית ספר יסודי. בשלב הזה הילד מתחיל לבצע בחירות מורגשות יורת, כגון בחירת חברים ודרך התנהגות. עובר הזמן ולהחלטת הנער יש משקל לא מבוטל בבחירת התיכון שאליו ימשיך, המגמה שבה יבחר. ובהגיעו לגיל 18 הוא כבר מקבל את מלוא האחריות על הבחירות בחייו, אם כי עדיין מושפע מהוריו. בכל אופן, המגמה ברורה. הוא הופך ליותר ויותר עצמאי ככל שהזמן עובר והוא מתבגר. זה רע? אתה חושב שהוריו מתנגדים לתהליך מסוג זה? לכשהיה בכך צורך הם עמדו לצידו בכל רגע נתון, השפיעו וקבעו. חינכו והעירו, הענישו. וכל זאת למה? בכדי שבערוב ימיו (גיל 20 ככה...) הוא יכול להיות כמה שיותר עצמאי. והם, מבחינתם, ימשיכו להיות קשובים לו, ובמידת הצורך לעזור ולהושיט לו יד. ולעניינינו. בוא נביט רגע בהיסטוריה שלנו. האנושות מתחילה את דרכה. אדם וחוה, נח, דור הפלגה. זוכים לנוכחות אלוקית די גלויה וברורה. כשעם ישראל נולד, הוא זוכה לנוכחות מרהיבה של הקב"ה בחייהם. נוכחות גלויה וברורה. 10 המכות וקריעת ים סוף, קבלת התורה ואכיפה ברורה וגלויה של המצוות על ידי בורא עולם (קברות התאווה, קרח ועדתו וכו'). כמו ולד שהגיח לא מכבר לעולם. אנחנו מתבגרים, האנושות מתבגרת, והגיע העת להרפות קמעה. אנחנו נכנסים לתקופה של שופטים ונביאים. הם מתריעים, ומזהירים - אך הכל נעשה באופן פחות גלוי. העונשים אינם כבעבר - ניסים גלויים שאינם כדרך הטבע - אלא הפסד במלחמות, מגפות ולבסוף חורבן הבית. מתחילה הגלות. הנבואה חולפת לה מהעולם, ונותרנו עם טעויות העבר- מהן עלינו ללמוד ולהפיק לקחים. כך אנחנו, כעם וכאנושות, מתבגרים - והקב"ה הופך את הקשר שלו עימנו ליותר מעומעם. ואני מבהיר, אין פירוש הדבר שעניין ההשגחה הפרטית דעך עם הזמן - וכמובן שאין הקבלה מוחלטת בין המקרה הראשון שכתבתי לשני. אך העניין הוא, שלעניות דעתי, הקב"ה נתן לנו תורה, חינך אותנו בדמי ימינו כעם. וכעת רצונו הוא שנפעל לבדנו - עם התערבות מינימלית ביותר מצידו. מה שאני מנסה לומר זה - שעם הזמן נדרש מאיתנו על ידי ה' להפגין עצמאות ויוזמה. נדרש מאיתנו תפקוד בכוחות עצמנו. אין פירוש הדבר ש"איש הישר בעיניו יעשה". אלא שייתכן כי התוצאות למעשינו יבואו לידי מימוש רק לעתיד לבוא, כשנעמוד לתת דין וחשבון לפני בורא עולם. אז אני אומר שהגענו לעולם, וניתנה לנו התורה, ספר הוראות היצרן. כעת עלינו לתפקד כראוי תחת עולם ש-ה' טבע בו טבע על פיו הוא יונהג. מה שיכתיב את מאורעות העולם סביבנו יהיו בחירותיו של האדם. בין אם רעות ובין אם טובות. אם אדם חולה במחלה קשה - אין פירוש הדבר שזה מגיע לו ובאותה המידה לא ניתן לומר שהכל לטובה. יתכן שאותו אדם צדיק, ללא עול בכפיו, והוא חולה במחלה קשה שלא יופק ממנה שום טוב מאליו. האדם ובחירותיו - הם אלו שיקבעו אם דבר יהיה לטובה או לא. יתכן ו-ה' יתערב מדי פעם ויחולל ניסים. יענה לתפילות בניו ובנותיו. אך בואו לא ניחפז ונאמר שהכל תוצאה ישירה של החלטותיו. גישה כזו יש בה משום בריחה. ולדעתי היא נובעת רק מתוך חולשה וחוסר יכולת לענות על שאלות קשות. אם קורה משהו רע לא חייבים לומר שהכל לטובה. ובאותה מידה אין להפנות אצבע מאשימה כלפי הקב"ה ולהטיח בו האשמות "למה זה מגיע לי?!". סוף דבר הכל נשמע. כל אדם ישלם על עוונותיו. וכל אדם יקבל תמורה לסבלו. אך כל זה באחרית ימינו. לא בעולם הזה. אתה אומר ש-ה' מוליך את המציאות? ואני אומר של-ה' היכולת לעשות זאת. אך הוא בוחר שלא. אם כבר, היה הגיוני יותר לומר שדבריך הם דברי כפירה - שכן אתה מאשים את ה' בכל רע הפוקד את העולם. אך כמובן שאין לנו שום כוונה להאשים אחרים בכפירה או לבוא בגישה הטוענת כי למישהו מאיתנו יש בלעדיות על האמת. אני אסיים ואומר שאל לנו להתיימר ולקבוע מה ה' חושב ומתכוון. מה ה' עושה או לא עושה. אפשר לומר שדברים קורים מכורח רצונו של ה', וניתן לומר ש-ה' נותן לעולמו להתנהל - עם התערבות כמה שיותר מינימלית מצדו. אבל בסופו של יום - אין לנו בכלל מושג. אני מקווה שדברי לא פגעו ברגשותיו של מישהו מקוראי הפורום. אני לא רואה בדעותיי קמצוץ של הוזלה או פגיעה במעמד הנהגתו של הקב"ה את עולמו. אדרבא- היכולת להרפות, לשחרר, לנהוג באיפוק וסבלנות ולתת לדברים להתרחש לא כפי שהיית רוצה, על אף שיש בכוחך לשנות אותם - היא היא הגבורה והמלכות. --- מישהו פה חפר..
המשך לילה מצויין שיהיה לכולם!! ובעז"ה בבניין ירושלים ננוחם!! =)

אח שלי

לכל אחד יש התמודדות אחרת, אין כזה דבר שהכל יילך בקלות. אם אחד למשל יש לו תאווה ורצון עז לאכול חזיר למשל הוא לא ישאל למה אלוקים עשה לו את זה, ככה! כי זה מה שהוא החליט לתת לנשמה הזאת להתמודד בעולם הזה! יש אנשים שההתמודדות שלהם זה לא לעשן בשבת ויש כאלה שחולים על הים ומוותרים גם על זה בשבת, ויש כאלה שמתמודדים עם החברה וכולי וכולי, בקיצור לכל אחד יש את האחת שלו ואין מה לעשות פשוט להתמודד ולדעת שכל התגברות זו נקודת זכות ולזכור גם שאלוקים לא ברא אותנו בשביל להרוג אותנו אלא בשביל לתת לנו שכר והוא יודע שאנחנו עפר ואפר ויש לנו יצר הרע מאש אבל זה כל העניין לנסות להתמודד! מחזיקים לך אצבעות! תהיה חזק!

תודה

תודה רבה לכם על ההתיחסות והתשובות הרציניות כל כך כיף לראות שיש אנשים שקוראים ,מבינים ומגיבים לעניין אני מאוד מעודד , במיוחד מתגובותיכם ומעוד שיחת טלפון מדהימה שהיתה לי בשעה האחרונה שמח שיצאתי מעוד ארון של הפחד לכתוב את הרגשות שלי בפומבי. שוב תודה רבה וב"ה אני מקווה וכבר מתחיל להרגיש שינוי לטובה, מקווה שזה יימשך

שלום

אין לי ספק שבכוחך לצאת ממעגל הנפילות ולחוש טוב עם עצמך ולהכיר אישה ולהתאהב וכ"ו אתה יכול להעזר בתמיכה והדרכה לזה וכל זה אני כותב לך באמונה. אלוקים לא עושה לך שום דבר. אנחנו אלה שעושים לעצמנו. מה שכן, אלוקים לא מחלץ אותנו ממצבים מורכבים בשניה שנכנסנו אליהם כבמטה קסם והוא אינו מתגלה אלינו בצורת אלאדין ושלוש המשאלות (או בצורת תשובות לכל שאלותינו) מי יתן ןתתחזק באמונה בעצמך ובאמונה באל כל יכול ותחשוב על עצמך טוב. איתך

למעלה