למה?

צ ע ד י ם

New member
למה?

אין כותרת. אין. למה רוב החברים שלי שהדבר היחידי שהם באמת עושים בישיבה זה לישון וכמה שיותר, וזה הדבר היחידי. בעצם אולי גם לאכול חינם שם. נחשבים ליותר טובים ממני, ושאני הבנתי את זה, יצאתי גם לעבוד אני נחשב לסוג ב? הנה, 2 חברים שלי, אחד התחתן השבוע ואחד יתארס השבוע אני יכול להעיד עליהם שהכל הם עשו חוץ מללמוד קיבלו בחורות טובות יותר ממה שמציעים לי? למה?

אולי כי הם עדיין

לא ניתקו את החוט האחרון שמחבר אותם לתורה? ואולי בגלל שכאשר הם נופלים הם בבחינת "שבע יפול צדיק וקם". וכשאתה נופל אתה פשוט נופל. אולי??

צ ע ד י ם

New member
איזה חוט?

החוט שלי יותר חזק משלהם. וראיתי אותם ואת חבריהם בנפילתם, הם לא קמו. אני כן.

זה העולם גבר..

צריך ללמוד לחיות עם זה.. השאלות לא ממש יעזרו לך.. ככה זה... יכול להיות שאתה צודק, אבל לך תשנה את העולם... בהצלחה בהמשך!

מוקה11

New member
מאיפה לך שהן טובות יותר?

בחורה שרוצה גבר שהוא גם עובד היא בהכרח טובה פחות? זה בדיוק כמו שאתה חושב שאתה לא פחות טוב מאלו ש"לומדים" כל היום... תחשוב על זה גם מהצד השני, ושהיה בהצלחה!

למה??!

כי אין צדק בעולם. אבל אתה צריך לדעת שאדם מקבל את זיווגו,או ע``פ מעשיו או על פי מידת ההשתדלות שלו-התפילה. אז אם מדובר פה בחברים שלך שאתה טוען שמעשים לא היו להם,אז מי יודע,או תפילה כן היתה להם... אז במקום להסתכל עליהם מהצד,לשאול שאלות,לחיות בתמיהות,ואולי גם קצת לקנאות.. אז פשוט-תאמץ תשיטה! חח בהצלחה שיהיה לך ובקלות!

אין צדק בעולם??

את שמה לב מה את אומרת?! לא יזיק להאמין קצת יותר שהקב``ה מנהל את העולם בצדק מוחלט!!! ושכל מעשיו הם רק לטובתינו!!

רודיוס

New member
כן חבראס זה המציאות

גם אני רציתי לעבוד הזהירו אותי, חכיתי והתארסתי (וגם שדכן אמר לי שבחורות מחפשות בחור שישב ולמד עד החתונה)

יהודי לא שואל למה.... האמת, אבסורד!

אבל לא אנחנו מנהלים את העולם... וחוץ, מי אמר שהם יותר טובות מאותה בחורה שאיתה אתה בסוף תתארס? דיי תשנו גישה! ומה לעשות, זה המציאות יש כאלו שיעדיפו רק `לומד` ולא עובד זה העולם אל תנסה לשנות רק תשתדל להוכיח להם שהם קצת טועים ובחור שעובד גם יכול להיות טוב כמו בחור שלומד כל היום... ועוד משהו, נראה לך שבבירורים מישהו סיפר על זה שהם רק ישנים? שכח מזה. שמע לי, אל תשאל למה. זה רק מתסכל אותך ואין לזה סוף. תחיה את החיים שלך ותשתדל להיות הכי טוב. אצלך בקרוב ממש!

נוקיה6120

New member
לי אמרו פעם על זה. דברים האלה זה

חשבונות שמים ואנחנו אין לנו זכות להתערב בדברים האלו

על מי אתה מקשה???

קח לך טיפ קטנטנן, היה אופטימי, אל תהיה מבואס, חייך, אל תהיה זעוף, היה רגוע והקרן אותו כלפי חוץ (זו לא גאווה) ואו אז, ממש לפתע פתאום, תתחיל לראות שהעולם יותר הוגן, יותר מחייך אליך, יותר מאיר פנים כלפיך, וגם.... אנשים ירצו יותר בחברתך וכנראה שגם אשה (ה)אחת תבחין בזאת ותשאל בשלומך.... בהצלחה

השיסער

New member
"שידוכים זה לא מתמטיקה".

למסקנה הזו הגעתי כבר מזמן. אין שום נוסחה שיכולה להבטיח למישהו שהוא יתארס מוקדם, או להיפך. ראיתי חבר'ה מוצלחים שנתקעו שנים, ומנגד, בחורים שלא חשבת שתהיה מישהי שתסתכל עליהם, עקפו בסופו-של-דבר את כולם בסיבוב. אין בזה כללים, פשוט אין. יהיה טוב אחי.

דיתIש

New member
אתה צודק

אתה צודק במה שאתה ואמר, אני תמיד ידעתי שבחורים הם בני אדם נורמלים בדיוק כמו הבנות.. רוב הבנות (כמובן אני לא מכלילה, יש כאלו שלא) קשה להן להאמין שזה מה שהרבה בחורים (ושוב, בלי הכללות..) עושים. לפעמים שאני עוברת ליד הפיצוציות ורואה שיש ממש כולל ערב ליד הטלווזיות שם אני חושבת לעצמי שכל אלא נחשבים בשידוכים בחורים מצויינים שלומדים יום שלם.. והרבה בנות לא תאמנה לזה, אבל לצערנו ככה זה. תדע לך שקודם שמה שמשמיים שיך לך- יגיע אליך בזמן הכי נכון וטוב בשבילך. זה שחברים שלך מתחתנים ומתארסים זה לא קשור לאיזה סוג הם נחשבים זה פשוט כי ככה ה' קבע. אני חושבת שכל הכבוד לך שאתה עושה עם עצמך דברים מועילים, לא מבטל את זמנך לריק. תן לי אפילו לנחש שכאשר אתה כן לומד אז אתה לומד יותר רציני מהם כי בעצם הגיע השעת לימוד שלך וצריך ללמוד, ולא שיש לך את כל היום לפניך.. מה שכן, עדיף לך לא לשאול א חבריך "הלמדניים" מה קורה תקופה אחר החתונה.. בדכ זה או שהוא מתבטל בכולל ולאחר תקופה הוא מת לעבוד, אבל במה? וגם לא נעים ככ ממשפחת הכלה כי הרי הוא היה נחשב ישיבעבוחר למדני. או שהוא מנסה לעבוד בכל מיני עבודות ומתחיל לחפש את עצמו.. ומה הסטטוס שלך שקובע מהי בחורה טובה בשבילך?? יכול להיות שהבחורה הטובה שהוא קיבל- בשבילך היא תהיה מפלצת... ואם בחורה קובעת שהיא רוצה בעל שרק לומד אז יש 2 אופציות: 1. אם היא באמת רוצה ככה, אז תכלס היא לא מתאימה לך וזה מתכון רק לריבים. אז מצויין שלא מציעים לך אותה 2. ככה אמרו לה בסמינר ואין לה מושג מה באמת היא רוצה. ולא עדיף לקבל בחורה שכן יודעת מה היא רוצה בחייה ולא חייה בבועה? בכל אופן שיהי לך בהצלחה, והפתרון היחיד שיכול לעזור בשידוכים הוא להתפלל ולהאמין.

צ ע ד י ם

New member
ממש ככה

יש ישיבה בירושלים שנחשבת לאחת הטובות. אני יודע בידיעה אישית שלפחות חצי מהבחורים שם עברו על רוב העבירות החמורות, חילול שבת וכאלה. אבל מה? הם בחורים מצויינים.

אתה באמת חושב שטוב להם יותר ?

אני רק חושבת על הבעיות שנוצרות ברגע שהבחורה מגלה איזה זבל היא לקחה ושהבנאדם עבד עליה ואני מרחמת! ומי שתיקח אותך גם אם תחשב פחות טובה בפיות האנשים תהיה לך! יותר טובה ...

שמע בנאדם

בחיים קורים המון דברים שאפשר לשאול עליהם למההה?? אבל בתור יהודים התשובה היא ברורה: ככה הקב``ה חושב שהכי טוב לאדם!! ונכון..זה ניסיון.ולא קל.אבל עם הניסיון האדם מקבל את הכוח להתמודד איתו.. וכידוע אין ד` מעמיד אדם בניסיון אלא בידוע שיכול לעמוד בו! בהצלחה צדיק

למעלה