למה AIS ?

אק 2015

New member
למה AIS ?

כידוע טווח אורות הניווט / זיהוי של יאכטה ממוצעת הוא 2 מייל, כאשר לאניית סוחר / מיכלית ממוצעת השטה במהירות של
20-25 קשר לוקח 2-3 דקות לכסות מרחק של 5 מייל.לכן גם אם האורות של היאכטה יתגלו במרחק של 5 מייל אזי
ומתוך הנחת מצב של נתיבי התנגשות מחושבים לא תוכל האנייה לשנות כיוון שלא לאמר לעצור כדי למנוע התנגשות.
(במהירות של 25 קשר אנייה עוברת מרחק של 5 מייל תוך 2-3 דקות) ולכן אם היאכטה מצוידת ב -AIS אקטיבי יוכל
קצין הגשר לזהות את היאכטה מטווח שיאפשר לשני כלי השיט לנקוט בצעדים הדרושים עפ"י החוק COLREG /
כללי הימאות הטובה וגם שכל ישר למנוע התנגשות.
הנ"ל נכון גם למצב של אור יום כאשר בתנאי ראות טובה וים לא גלי, טווח זיהוי יאכטה ממוצעת על ידי צופה על גשר אנייה
ממוצעת הוא פלוס/מינוס 5 מייל ואילו על גבי מסך הראדר היאכטה תראה ככתם בלבד שלא ממש יפעיל התרעה.ולכן
המסקנה שלי : AIS אקטיבי (מקלט משדר) עשוי להיות ההבדל במקרה הטוב של המשך שיט בטוח או במקרה הפחות טוב
עם רפסודת הצלה...
אברהם. ( בעקבות עיון בפורום C.F ).

cobi1

New member
מחיר AIS אקטיבי

מכשיר בסיסי עולה 500 דולר נדרש לחבר לו אנטנה VHF ואנטנה GPS יחד עולים כמאה דולר - אם יש בעיה של מיקום ניתן להשתמש באנטנה משולבת או מפצל אנטנה לאנטנה VHF הקיימת (המפצל האקטיבי יקר יחסית כ200 דולר)

יש לי מ.קשר icom קניתי AIS ICOM ,וחיברתי ישר

האנטנה של הקשר ניכנסת לais זה אותו חיבור והכבל שלהais לקשר והכול עובר לא צריך אנטנה נוספת

הכול עובד פיקס מתי חיבר לי לצארטפלוטר

ואני מקבל ציפצופיי אזהרה ומיקום על המסך

אק 2015

New member
ט.ל.ח

סליחה ,אכן בלתי מספיק בחשבון בסיסי.
אבל ברמת העיקרון הבעייה קיימת גם אם יש לנו 12 דקות מאחר ו-:
לא תמיד אנו או האנייה מבחינים זה בזה ברגע הראשון של ההגעה לטווח הגילוי.
לא תמיד יש צופה על גשר האנייה.
שינוי כיוון משמעותי של אנייה / מיכלית לצורך מניעת התנגשות דורש מרחק של מייל וחצי עד שלושה מייל לצורך עצירה.
אז איך זה מסתדר עם טווח פנסי הניווט של 2 מייל ?
אברהם.

cobi1

New member
מחזיר הד מכ"ם מפעילים במצורה בלבד!

AIS פועל בשגרה

cobi1

New member
תיקון: מחזיר הד מכ"ם - SART

מפעילים (מעבירים לON בעזרת מפסק) תכלס הוא מתחיל לשדר רק כשהוא קולט מכ"ם X בנד בסביבתו (עד כ-8 מייל)
משמש למצוקה בלבד ולא מפעילים אותו בשגרה
הAIS משמש כעזר לבטיחות השיט בשגרה

sailor

New member
שוב אתה טועה בהגדרה

SART מגיב למכ"מ באופן אקטיבי, הד הוא פסיבי.

למעלה