למה 101 ?

s o m e o n e19

New member
למה 101 ?

אני קורא עכשיו את הביוגרפיה החדשה של אריק שרון, ושם כתוב שלא ידוע מאיפה הביאו את השם 101, ליחידה שהקים שרון. אני הייתי בטוח (על דעת עצמי) שהשם הזה בא מיחידת הצנחנים הראשונה של ארה"ב, היחידה המוטסת ה- 101, שהתמחתה בפעולות מעבר לקווי האויב (בדומה ליחידה של שרון), ושהתפרסמה לאחר מלחה"ע השנייה בפעולותיה. הלא כך הדבר?

מספרי יחידות בכלל

הכי סביר שזה פשוט בא מהרעיון, המקובל בצבאות, שצריך להקשות על מודיעין האויב להסיק את גודל הצבא ממספרי היחידות קטן ע"י מתן מספרים גדולים ולא עוקבים ליחידות, כך שאי אפשר להסיק למשל שא יש אוגדות שמספריהן 1 עד 5 שיש חמש אוגדות. לדוגמא, טייסת הקרב הראשונה (ובתחילה גם היחידה) בחיל האויר, מספרה 101. (לקחו את 1 ועשו ממנו 101 . מאד מטעה.. ) סביר שבאופן דומה כשאריק שרון הקים את היחידה שלו, הראשונה מסוגה, בחרו לה באופן דומה את המספר 101, וכך גם יש בצנחנים יחידה שמספרה 202, וכך הלאה. היות והשיטה לא ממש עוזרת לרמות את האויב, לא תמיד ממש מקפידים עליה, וכך, אם אינני טועה, יש בחיל האויר כמה טייסות שמספריהן לא גדולים בהרבה מ-100 ...

אה, זה לא ממש נכון

מספרי היחידות של הצבא האדום כן עוקבים, ואם כתוב שיש דיביזיה מספר 324, סימן שאכן קיימות על הנייר (וסביר להניח שגם בפועל) 324 דיביזיות. נראה לי שהתכוונת לצבאות קטנים יותר שמנסים להסוות את כמות חייליהם במספרים מנופחים, אם כי לא קשה לגלות כמה יחידות יש. סך הכל יש פרמטרים שאפשר למדוד כמו גודל האוכלוסיה. נראה לי שמספר חיילי צה"ל אינו מסווג.

nitsansh

New member
בהחלט, לכן לא מפרסמים את

תוצאות ההצבעה בבחירות של החיילים...

yan553

New member
ראו דוגמת הארמיה השלישית המצרית

במלחמת יום הכיפורים. האם היו במצרים שלוש ארמיות? התשובה היא לא היו רק שתי ארמיות. מס' 2 ומס' 3.

Y. Welis

New member
בדוק ברשת על הסד"כ המצרי

הארמיה הראשונה מוצבת בגבול הלובי גם היום. כנראה חששות של המשטר מפני ייצוא המהפכה של קדאפי.

וכמה חילים יש בה ? 500 ?

היו שתי ארמיות מול ישראל ב-1973, ועוד אחת מול שאר גבולות מצרים, וזה יפה מאד מבחינה טכנית, אבל אפשר לשאול כמה חיילים וטנקים היו באותה ארמיה ראשונה שלא היתה מול ישראל. צודק מי שאומר, בהיבט של מספרי יחידות, שלמצרים היו ברשימת הסד"כ 3 ארמיות. אבל אני מנחש שבאוקטובר 73 לא היו באותה ארמיה יותר מדי טנקים וחיילים, אם בכלל. היה רק מי שיענה לטלפון במפקדה וזהו. גם זו "ארמיה". ביוני 1967 ראש מה"ד היה בעצם מפקד אוגדת שרון. אני משוכנע שגם בצבא המצרי קיימים המושגים של מינוי חירום, הצבת חירום, וכו'. זו לא המצאה חדשה. הארמיה השלישית היתה בגבול לוב, אבל הכח הלוחם שלה היה מול ישראל.

שינובי5

New member
ווליס צודק וכן אתה

עיקר הכוח היה מול ישראל. הכוח מול לוב אכן בשמו ארמייה בפועל הרבה יותר קטן. כאן אגב נכנסת הטופוגרפיה לעזרה. האיזור מול לוב הינו ברובו המכריע בלתי עביר ובלתי ניתן לניווט עד להמצאת ה-GPS , לכן כל פלישה למצרים מלוב צריכה להגיע בדיוק מהנתיב בו מיסה לפלוש רומל. ממילא אין צורך במצב עניינים כזה בהרבה כוחות לשמירה על הגבול. מצרים לא חששה מעולם ממה שאתה או אחרים קראתם מיצוא המהפכה הלובית. היו לה אמצעים חד משמעיים לרסן את לוב, מה גם שבקרבות בינן לוב ספגה מהלומה מספיקה על מנת לרסן את עצמה.

Y. Welis

New member
בעניין הניווט - רומל ומונטגומרי

הסתדרו יפה גם בלי GPS... (או פולשים קדומים יותר בהיסטוריה שחצו מדבריות והפתיעו את אויביהם).

שינובי5

New member
ווליס אכן חכמת....

האזור בו הם נלחמו הוא האזור הממופה שם, זוהי אם תרצה מעין פתחה במדבר.

הארמייה הראשונה היתה מוצבת בקהיר

בזמן מלחמת יום כיפור הארמיה הראשונה היתה מוצבת באיזור קהיר ואחראית על הגנת הבירה. כמובן שעיקר הכח היה בתעלה, ואחולא עצר קיסינג'ר את דהירת צהל - לא הארמייה הראשונה היתה עושה זאת. אבל יש לזכור - 1 - צהל פעל בהפצצות אויריות ובפשיטות קומאנדו גם בעומק השטח המצרי. 2 - גם ישראל החזיקה במהלך המלחמה כוחות בבקשעה שלא השתתפו בלחימה עצמה - האם הן לא היו במסגרת של גדודים וחטיבות?

למעלה