למה שטף דם פנימי

arifell

New member
למה שטף דם פנימי

הופך להיות כחול, ירוק, צהוב לפני שהוא דוהה לגמרי, למה הוא לא נשאר אדום, או אדום חום, כמו עם שטף דם חיצוני?

טל ר

New member
שינוי צבעים

עם ספיגת החומרים השונים המצויים בדם אל תוך הגוף, משתנה צבע שטף הדם התת-עורי (המטומה) לצבע החומרים שנותרו בו. נסה להוריד כתם דם טרי - הצבע שישאר לאחר הניסיון הראשון הוא צהוב.

2_be

New member
פעם שניה...

כי ההודעה הראשונה שלי נעלמה לאי שם
צבען האדום של כדוריות הדם נובע מההמוגלובין. -------- צבע ההמוגלובין משתנה לסגול, כחול, חום, צהוב וירוק במהלך התפרקותו מכדוריות הדם האדומות. <ובאופן כללי- ההמוגלובין משתחרר מכדוריות הדם ההרוסות ומתפרק לגלובין (חלבון) ולחומר צבע הנקרא האם. הגלובין מתפרק לחומצות אמיניות ואטומי הברזל מופרדים מהאם ומגיעים ללשד העצמות המשתמש בהם לצורך יצורן של כדוריות אדומות נוספות. מה שנשאר מהאם מתחמן והופך לצבע מרה.> וזה בלי לפתוח את הסיכומים שלי מהקורס שיש לי..אז בטח לאבירם יהיה מה להוסיף

TheFinalCut

New member
הסיבה היא התפרקות ההמוגלובין

תאי דם אדומים שנקרשים ונתקעים מפורקים בהדרגה באזור שטף הדם. הפיגמנט שאחראי לתת את הצבע האדום - ההמוגלובין, מפורק גם הוא, והירידה בריכוזו מובילה למעבר הצבע מאדום לצהבהב. לצבע הצהוב, כמו גם לירקרק שמדי פעם מופיע, אחראית מוגלה. המוגלה מורכבת מתאים "ממחזרים" (מאקרופאג'ים וניוטרופילים) חיים ומתים, שבאים לעכל את הפסולת שנוצרה עקב ריכוז תאי הדם המתים, כמו גם חלקיקי תאים, הנוזל הבין-רקמתי ושרידים אחרים של תהליך מיחזור הרקמה המתה.

1100F

New member
לי אין תשובה אבל זהמזכיר לי את

הסיפור שבו כושי מדבר עם אדם לבן ואומר לו: -"תראה, אתם, הלבנים, כשאתם נולדים, יש לכם צבע אפור, אח"כ הוא הופך לורוד, כשאתם מקבלים מכה, המכום נהפך לכחול עם ירוק וצהוב. כשאתם הולכים בשמש, אתם הופכים לחומים, ואם אתם יותר מדי זמן בשמש, אתם הופכים לאדומים. כשיש לכם בחילה, אתם נהפכים לבנים כמו סיד. אנחנו, הכושים, כשאנחנו נולדים, הצבע שלנו הוא שחור ונשאר שחור. כשאנחנו מקבלים מכה, הוא נשאר שחור. כשאנחנו הולכים בשמש, לא חשוב כמה זמן, הצבע שלנו נשאר שחור. כשיש לנו בחילה, הוא עדיין שחור. אז תסביר לי למה אנחנו נקראים צבעוניים?"

למעלה