למה רק ממשלת אחדות???

user32

Well-known member
מנהל
למה רק ממשלת אחדות???

ההצהרות החוזרות והנשנות של לפיד בנושא הצטרפות לקואליציה (רק בממשלת אחדות) פוגעת בסיכויים להגיע לשינוי כלשהו. הצבעתי שינוי פעם שעברה וחרקתי שיניים כשהיא נשארה באופוזיציה. אני אצביע להם שוב אבל אם הפעם הם לא מקבלים כמה תיקים בממשלה זו תהיה הפעם האחרונה שאני אבחר בהם. מה רע כל כך בממשלה עם מצנע? או שרון? זה עדיף מעוד כמה שנים של שלטון החרדים/מתנחלים/ימין-שמאל קיצוני

לדעתי זה בלון ניסוי..

המטרה של שינוי היא אמנם הקמת ממשלת אחדות-ליכוד עבודה שינוי, שכן זוהי הסיטואציה היחידה בה יכולות להשתתף מעט מפלגות בקואליציה יחסית יציבה. ההצהרות על הליכה לאחדות בלבד,נועדה (לדעתי) בכדי להכין את שתי המפלגות "נפשית" לקראת האיחוד הצפוי (מה שעתה נראה כל כך אופטימי). כמו שמתמודד בבחירות כלשהן, שהסקרים צופים לו הפסד, לא מעיז לדבר על ההפסד הצפוי, כך שינוי אינה מזכירה את אופצית הממשלה הצרה. אך במידה ולא יהיה ברירה לדעתי שינוי תיכנס גם לממשלה כזאת, כמובן בתנאי שיישמרו עקרונותיה.

davidk07

New member
ממשלת אחדות

קשה לי להאמין ששינוי תיכנס לממשלה צרה. בכל חשבון שלא נעשה, ממשלה שמאלנית צרה לא יכולה לקום. אופציה של ממשלת ימין צרה בלי החרדים ועם שינוי קיימת, אבל היא לא תקום גם כי שאר המפלגות יעדיפו את ש"ס ואגודה על שינוי, וגם כי הממשלה ממילא תהיה לחיצה ביותר וסיכוייה להחזיק מעמד לא יהיו גבוהים. ובמצב כזה, אין סיבה לשינוי ללכת לממשלה שלא תחזיק מעמד ואז להצטייר כפוליטיקאים רגילים ולאבד את האמינות שלהם. הממשלה היציבה היחידה היא ממשלת אחדות, והשאלה הנשאלת היא מי תהיה השותפה של הליכוד והאבודה.

סיבה פשוטה

לשינוי יש תומכים מהימין ומהשמאל. אם שינוי תספק גוש חוסם לאחד מהם, זה יפגע בתומכים מהצד השני. מעבר לכך, יש בממשלה צרה הנתונה ללחצים של קבוצות לחץ משהו בעייתי. גם רבין וברק היו צריכים את ש"ס כדי להחזיק ממשלה, וזה לא הוביל לשום מקום טוב. אם שרון לא ירצה את ש"ס, בטח שלא צריכה להיות לו בעייה להקים ממשלת אחדות. לכן, המטרה צריכה להיות שלגוש הימין והדתיים יהיו פחות מ- 61 מנדטים.

NetGangsta

New member
אני איתך! למה לסגור את כל האפשרויות

? זה נראה כאילו טומי מנסה בכוח להיות באופוזיציה! זה גם נראה כאילו הוא מנסה לחנך את שתי המפלגות הגדולות, כאילו הוא מלמד אותם שבזמן שהמדינה במצב הזה צריך להתלכד. אבל הוא לא יכול לחנך אותם! המגבלה הזו שהוא הציב היא ממש מיותרת ולדעתי היא גם גורעת מנדטים...

בדיקה - לא לקריאה

חבל שנכנסתם למרות שהזהרתי אתכם בכותרת
אני רוצה לבדוק איך אתם עושים את כל ההדגשות האלו ואיך כותבים בצבעים שונים. אני חושב שאני יודע להדגיש אבל לא יודע לצבוע נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון נסיון

כנ"ל

טוב אז קוד זה סתם מעביר הכל שמאלה, זה טוב בשביל לכתוב:
בס"ד שמאל​
אבל אני ממש לא מבין איך צובעים אז אם משהו בכל זאת קרא את השטויות שלי אולי יסביר לי איך כותבים בכל מיני צבעים? תעשו טובה כי גם אני מצביע שינוי

user32

Well-known member
מנהל
טוב לשמוע שאני לא לבד

לדעתי צריך להתחיל להעלות את המודעות לנושא הזה. אחרת שינוי כבר תהיה שבוייה עמוק מידי בהבטחות ולא תוכל להכנס לקואליציה וסופה יהיה כסופה של ד"ש

NetGangsta

New member
אבל אין כבר הרבה מה לעשות. הדבר

היחידי שהם יכולים לעשות זה רק להפסיק להגיד את זה. אבל הם לא יכולים פתאום לבוא ולהגיד "טוב, מצטערים, אמרנו שאנחנו לא נצטרף לממשלה אם לא תהיה אחדות, אנחנו חוזרים בנו". אין כזה דבר. הם יראו כמפלגה בלי חוט שדרה.

למעלה