למה קשה לי בחיים??

מטלון50

New member
למה קשה לי בחיים??

איך אפשר לשנות כיוון ?? לעזוב את כל הנושאים ששיכים לתורה ומצוות?? לעזוב משפחה?? לעזוב חברים??

כי החיים קשים

ויש בטח 50 דרכים לעזוב. תרגום חופשי: הבעייה כולה נמצאת הראש שלך, כך היא אמרה לי, התשובה היא פשוטה אם תחשוב עליה בהיגיון (או באופן אופרטיבי) הייתי שמחה לעזור לך במאבקך להיות חופשי: יש בטח 50 דרכים לעזוב את אהובך היא אמרה: זה באמת לא הרגל שלי לחדור לפרטיות יותר מזה, אני מקווה שהכוונות שלי לא יאבדו בחוסר אכפתיות אבל אני אחזור על שאמרתי, תוך סיכון להחשב גסת רוח: יש בטח 50 דרכים לעזוב את אהובך היא אמרה: זה ממש מעציב אותי לראות אותך כואב הלוואי והייתי יכולה לעשות משהו שיגרום לך לחייך שוב אמרתי: אני מעריך את זה, אבל האם תוכלי להסביר לגבי 50 הדרכים? היא אמרה: למה שלא נישן על זה הלילה, ואני מאמינה שבבוקר תתחיל לראות את האור ואז - - - היא נישקה אותי, והבנתי שהיא בטח צודקת יש בטח 50 דרכים לעזוב את אהובך. מה הדרכים? את זה אתה צריך לגלות לבד. >ספל חמאה מצטטת (לא כהלכה) את סימון וגרפינקל<

תרגום

"The problem is all inside your head", she said to me The answer is easy if you take it logically I'd like to help you in your struggle to be free There must be fifty ways to leave your lover She said "it's really not my habit to intrude" Furthermore I hope my meaning won't be lost or misconstrued So I repeat myself, at the risk of being crude There must be fifty ways to leave your lover, fifty ways to leave your lover Just slip out the back, Jack, make a new plan, Stan Don't need to be coy, Roy, just listen to me Hop on the bus, Gus, don't need to discuss much Just drop off the key, Lee, and get yourself free She said "it grieves me so to see you in such pain" I wish there was something I could do to make you smile again I said, I appreciate that, but would you please explain about the fifty ways She said, "why don't we both just sleep on it tonight" And I believe, in the morning you'll begin to see the light And then she kissed me and I realized she probably was right There must be fifty ways to leave your lover, fifty ways to leave your lover Just slip out the back, Jack, make a new plan, Stan Don't need to be coy, Roy, just listen to me Hop on the bus, Gus, don't need to discuss much Just drop off the key, Lee, and get yourself free - Paul Simon - "Still Crazy After All These Years", 1975​
זה לא קשה! זה לא קשה! זה לא קשה בכלל! זה דווקא קל!!! >ספל חמאה נזכרת בבלי סודות<

לילית3

New member
היה שווה לקרוא את ההודעה שלך רק

בשביל להגיע לאתר עם המילים של השירים. אוי איזה נוסטלגיה!!!!!! סימון וגרפונקל!!! הייתי בשתי ההופעות שלהם בפארק ב- 82....לפני שהרבה אנשים כאן בכלל חלמו להוולד.. אז עוד זכרתי את כל המילים של השירים בע"פ..

גם אני הייתי בהופעה

אבל משום מה אני זוכר שזה היה באיצטדיון ר"ג אני זוכר את הדמעות של פול סיימון באמצע ההופעה. אגב, בשנת 78 עבדתי כ NIGHT BELLBOY במלון הילטון. לילה אחד ניגש לדלפק הקבלה מישהו וביקש מפתח. בהתחלה חשבתי שה ילד כי הוא בקושי הגיע לדלפק. במבט שני קלטתי שזה פול סיימון הגדול. הבן אדם כל כך נמוך שקובי אוז על ידו ענק.

לילית3

New member
נכון- באיצטדיון ר"ג. והייתי בשתי

ההופעות!!!!!!!!!!!!!!!!! תקנאו לכם!!! אני זוכרת (באינטונציה של זקנה מופלגת...) שבהופעה השניה פול סיימון היה מצונן וכמעט אחרי כל שיר, הוא הלך קצת הצידה ואשתו (כך אמרו אז) הביאה לו מרק חם... ואני צפיתי בו בדאגה וקיוויתי שהוא יהיה בסדר ויוכל להמשיך לשיר..

לילית3

New member
אחחחחחח הימים ההם..

ואני ממשיכה בהתקף נוסטלגיה- לא חייבים לקרוא אבל מצד שני, קצת ידיעת הסטוריה - זה דבר חשוב מאד... בהופעה הראשונה, ראיתי בפעם הראשונה אנשים שמעשנים מן סיגריות מוזרות שיצא מהן ריח מתקתק ומוזר. אחותי אמרה לי שזה "סמים"!!! ואני חשבתי לעצמי - הנה החילוניים המסוממים האלה. איזה מזל שאני לא כמותם!

בימים ההם

בזמן הזה אחחחח מי יגלה עפר מעיני סבא יקירא שהיה מזמזם לעצמו שירי פול סיימון וזמרים אחרים מהסבנטיז והאייטיז ואנו לא הבנו את דרכיו, ואת השירים באנגלית ששר, ואבי בז לו על שירותו ב"לחי" ועל אכילתו מהכשר הרבנות רח"ל ועל נהייתו לחכמות ושירים חיצוניים. סבא יקירא שלכל ימיו היה בין הדתיים-חרדים ולא הצליח לברוח, ומאוד אהב זמירות חיצוניות ושאר זמירות מלבד זמירות שבת וניגון הגמרא..

למה לא?

למה אתה חושב שהחיים אמורים להיות קלים?! וכי לא שנינו "אדם לעמל יולד" אם עמל תורה אם עמל מלאכה ואם עמל "פריקת העמל" שאין לך עמל גדול ממנו. לשנות כיוון אם אתה רוצה, אפשר באמצעות איתות מתאים או בהפתעה מוחלטת תוך פנייה מתאימה בצומת. "לעזוב" את כל הנושאים.. אין "צורך", זה מגיע בלי שרוצים. או שאתה מפוכח ולא קונה סיפורי מעשיות מופרכים בלבוש של "אמונה", או שאתה הולך אחרי ההבל ומתהבל, או שאם בא לך אתה ממשיך לשמור מה שעושה לך טוב. "לעזוב משפחה" אין טעם, לדעתי הענייה אם אתה אוהב אותם, ברוב המקרים תקבל באיזושהיא צורה אהבה בחזרה בין אם ירצו בכך ובין אם הטבע יכפה אותם לכך, אלא אם כן אתה משדר להם באיזושהיא צורה שאתה שונא אותם או את המקום ממנו באת (ותאמין לי שאנשים קולטים ניואנסים כאלו גם אם מסתירים זאת), ואז הם ישנאו אותך חזרה. חברים תנסה להשיג פה, או בהל"ל / דרור, יש בחברות בארגונים האלו מחיר של תלות ולפעמים גם יתייחסו אליך כאל תינוק מגודל, או שינסו להעביר אותך "חינוך מחדש", אבל בשורה התחתונה כנראה היתרונות גדולים על החסרונות, ובסופו של דבר האנשים שם נחמדים ועוזרים בסך הכל. צאתך לשלום

למעלה