למה קוראים SD

zismad

New member
למה קוראים SD

Integrated SD slot - Supports SD/MMC type standard, SDIO ready איזה כרטיס אני יכול להכניס שם ?? זאת אומרת יש כמה סוגים של כרטיסי SD ?

mikeoreli

New member
תשובות

בהתחלה היו כרטיסי MMC או בשמם המלא Multi-Media Card. אחר כך פותחו כרטיסי ה SD או בשמם המלא Secure Digital. ההבדל בינהם היה בעיקר בכך שMMC הוגבל עד לגודל של 256 מ"ב (או 128, אני לא זוכר במדויק) וכן בSD אפשר לשמור על זכויות היוצרים. לאחר מכן תקן SD שוכלל ועכשיו הוא נקרא SDIO או בשמו המלא Secure Digital Input Output כלומר שחוץ מכרטיסי זיכרון אפשר לחבר גם מכשירים אחרים כמו מודמים, מתאמים, אלחוט כמו BT ו WIFI ועוד... היום כל מכשירי הפוקט פיסי החדשים נמכרים עם SDIO, כלומר גם תוכל לחבר להם זיכרון SD (בכל גודל שתרצה - אין הגבלה) וכן לחבר לו מכשירים נוספים כמו שפירטתי בפסקה הקודמת.

zismad

New member
תודה על התגובה אבל

לא הבנתי, SD הוא San Disk או שזו מקריות ? ואם הבנתי אותך נכון זה בעצם הסלוט הזה שאני יכול לחבר שם כרטיס הרחבת זיכרון, מצלמה, GPS וכו' ? ו SD הגודל שלו סטנדרטי ? זאת אומרת איפה שאני רואה כרטיס SD הוא יתאים לי לפוקט ?

mikeoreli

New member
תשובות

SanDisk זו חברה שמייצרת כרטיסי זיכרון, בינהם SD ו CF. אני אישית לא ממליץ לך כל כך לקנות כרטיסים שלהם מפני שהם יחסית יקרים ולא נותנים את התמורה, כלומר איטיים ולא הכי אמינים. SD זהו תקן לכרטיסי זיכרון. כל כרטיס שכתוב עליו SD יעבוד בכניסה שתומכת בSD. מצלמות, BT, WIFI, GPS וכו' יפעלו רק בכניסות שמצוין שתומכות בתקן SDIO. תקן SDIO מכיל את תקן SD ומוסיף לו תמיכה כשימוש כממשק קלט/פלט. מה שכן, למכשירי הקצה כמו מצלמות GPS וכו' אתה צריך דריברים ואז אתה צריך לבדוק שאכן המכשיר נתמך בפוקט פיסי שלך ובמערכת הפעלה שלו. כרטיסי זיכרון SD יפעלו תמיד בכל כניסה שמצוין שתומכת בSD ו SDIO, לא משנה במכשיר ומערכת ההפעלה.

zismad

New member
איזה חברה נחשבת טובה ביצור SD ?

ראיתי מלא חברות כמו PQI, KINGSTON, Dane Elec, Lexer, Adata וכו' מה נחשב טוב ?

AYELET1

New member
הכי מהירה : פנסוניק

חלק ממה שמנית הן חברות עלומות שם, השבבים בכל הכרטיסים (כולל אלו של עלומות השם) מיוצרים ע"י אותן 5 חברות ותודה ליניב קורן על המידע

בתכל'ס, זה לא משנה במיוחד...

אני משתמש בכרטיס של SANDISK, ואבא שלי משתמש באיזה כרטיס עלום שם שמישהו הביא מסינגפור מאיזה מוכר בדוכן ברחוב, אני לא רואה שום הבדל בין הכרטיסים....

castroman

New member
יש גם מקרים כאלה...

אבל מצד שני - יש סיפורים, על כרטיסים שמתקלקלים מהר, שנהרסים אחרי כמה פירמוטים, איטיים יותר וכו' - ביחוד שמדובר על חברות עלומות שם שמוכרות בזול.

בתכל'ס לא קורעים את הכרטיס.....

פה ושם MP3, פה ושם קצת תמונות מהמייל, לא משהו רציני. יכול להיות שהשימוש ה"לא-אינטנסיבי" של אבי בכרטיס, זה מה שמונע ממנו ללכת לעולמו.

zismad

New member
למה יש כאלו פערי מחירים ?

אני מסתכל באתר זאפ ואני ממש לא מבין יש כרטיסים ב250 ש"ח ויש כרטיסים ב 800 ש"ח למה יש הבדלים כל כך תהומיים במחירים !? *כל הכרטיסים שבדקתי היו SD 256 MB

mikeoreli

New member
תשובה

א. מותג ב. חנות יקרה ג. כרטיס ULTRA מהיר לגבי השאלה הקודמת מה מומלץ: זה עניין של הרבה מזל. עד לפני כמה זמן SANDISK נחשבה לאחת החברות המומלצות אך היום היא נחשבת לבעייתית משום שכמו שכבר כתבתי - מסתבר שהכרטיסים שלה די איטיים והיא משתמשת ברכיבים לא אמינים. לפני כשנה (אולי יותר) היא החלה להפיץ כרטיסים עם בקר טיוואני שעשה בעיות. מסתבר שגם LEXER שידועה בכרטיסיה הטובים גם קנו את אותו הבקר אך משום מה לא שמעתי על שום בעיות איתו. מצד שני אני משתמש בכרטיס של MUSE בכניסת הCF שלי והוא לא איכזב אותי אפילו פעם אחת למרות שזו חברה עלומה. מבחינת החברות, אני ממליץ לך על טושיבה, פנסוניק, סימפלטק ולקסר. יש עוד כמה חברות שנחשבות לטובות כמו קינגסטון אך לא שמעתי אף ביקורת עליהם כך שאני לא יודע להעריך אותם. אם אתה לא רוצה לקחת סיכון, יש הרבה כרטיסים שמוכרים אותם עם אחריות לכל החיים. חפש את אלו ותקנה. אם הכרטיס נדפק, תפעיל אחריות. אני אומר זאת כי אני מתאר לעצמי שאתה לא זקוק לכרטיסים הULTRA מהירים אלא יכול להסתפק גם באחד סטנדרטי.

לי יש כרטיס CF

של חברת "אינטרגל" שיושב לו בנוחות בתוך המצלמה שלי ומעולם לא עשה צרות.

למעלה