למה צריך תקנון?

למה צריך תקנון?

היום היה לנו יום היערכות ראשון. בראשית שנה"ל הילדים יקבלו את התקנון הבית ספרי שנבנה בשנת הלימודים האחרונה. אילו פעילויות אתם מציעים לתחילת כיתה א´,( כשהילדים אינם יודעים מהו תקנון... ) כדי שהקטנים יבינו את הצורך בתקנון?

הי חיה.זהו נגמרה שנת השבתון...

אז ככה. אני עדיין לא ממש מאופסת אבל יש לי חומר נפלא בנושא.אחפש לך אותו. בכל אופן כדאי למצוא ספורים הממחישים את חשיבותם של חוקים.דרך בע"ח למשל. א. הייתי שולחת אותם הביתה עם השאלה אלו חוקים יש בבית .מה מותר ומה אסור בבית? האם יש עונשים במידה ועוברים על חוקי הבית.. למה חשוב שיהיו חוקים בבית או בין חברים. בגיל הזה צריך לעבוד איתם על עצמם. ודרך עצמם לצאת לכלל.הכלל גם הוא הקרוב אליהם. הכתה. החברים.הרבה הרבה הרבה המחזות ומשחק. אחת האפשרויות להמחשה היא ההתנהגות ברחוב. חשיבות הציות לתמרורים. וכו´ וכו´ את ממש מחזירה אותי למציאות...

מה זה נגמרה... כאילו לא היתה

כמה מוזר היה לשבת היום כבר על תוכנית עבודה -חינוך לשוני... צירים.. ערכים... זהו. מחר עוד יום... בתחילת שבוע הבא נפגשים כבר להכין את המכתבים להורי כיתה א´..... ביי ביי שנת שבתון... אשמח אם תעדכני אותי בהצעות שיש לך.. אשב עם מקבילותי (יש לנו שלוש כיתות) ואעלה לכאן את התוצאות...

למעלה