למה צריך הפרדה!

Continuum

New member
נו יש גם אנשים ביקורתיים בימינו

ואני לא חושב שאת תגרמי לי להיות פחות כזה.

אני יודעת

גם מה שאני עושה עכשיו זה סוג של ביקורת. והאמת אני לא מבינה למה אני כותבת את ההודעה הזאת אבל שיהיה.

קקטוסץ

New member
בערך 50 שנים שרצות כאן תחזיות

דמוגרפיות שמדברות על זה שהנה-הנה שנה הבאה יהיה כאן רוב ערבי וכולנו נעבור לגור בים ונלבש כאפיות. אז רצות.

בנתיים יש כאן רוב יהודי ואין מדינת

הלכה יהודית. למה שאם יהיה רוב מוסלמי תהיה מדינת הלכה מוסלמית?

עכשיו דת היא הבעיה?

שים לב לחלוקת האוכלוסיה, איפה מתמקמת ושולטת הדת? באוכלוסיה החלשה, העניה, אוכלוסיה ללא סיכוי לעתיד טוב יותר, שם היאוש והחיפוש אחרי תקווה דוחף אנשים לדת ונגזרותיה בקלות. עכשיו שים לב למיקומם של הערביי הארץ בחלוקת האוכלוסייה- בתחתית של החבית ורובה ככולה בחצי התחתון והעני של האוכלוסייה, עכשיו אתה עוד מתפלא שהדת משפיעה הרבה יותר בחברה הערבית? אם אתה רוצה למתן את השפעת הדת אתה חייב קודם כל להפסיק את הדיכוי החברתי ולשאוף לשיוויון, וכן- אפשר לשנות אנשים- דת או מספר ילדים גבוה הוא עניין של בחירה במדינה דמוקרטית. אני יודע טוב מאוד מה הנגזרות של רוב ערבי בארץ וזה למה אני פועל למניעת מצב שכזה ומנסה להביא לשיוויון כמה שיותר מוקדם, ואני מכיר שכדי לשמר שלטון יהודי דמוקרטי בארץ יהיו ויתורים שצריך לעשות. אתה מנגד תומך בפאשיזם יהודי שזו בחירה שלך, אבל הדמוקרטיה למדה שבמקרים כאלה היא צריכה לפעול על להגן על עצמה- ממך ומכל אותם אלו השואפים להפיל אותה, מימין ומשמאל.

sharonhaimov

New member
יש לך בעיה בהבנת הנקרא?

לא אמרתי שהם יולדים הרבה בגלל שהם ערבים, בגלל שהם הרבה יותר דתיים מבחינת החלוקה הדתית. מה לא היה ברור?! אתה פשוט מנסה להתחמק מהאמת. אם יש 3 מדינות פלסתיניות! אז יש לאותם 3 מדינות פלסתניות, יותר שטח. ואתה בעצמך אומר, שהטורקים הכיביכול חילונים, הם מביאים הרבה ילדים, אז גם הם לא כל כך חילונים, ואז ערבי ישראל עוד יותר דתיים, משמע שיהיה להם יותר ילדים. דרך-אגב, אתה איש שמאל, אתה הסוציליסיט, או הסוציאל דמוקרט, אתה זה שקשור לקומניזם, אני בכלל קפיטליסט!. באמת נראה לך שערבי ישראל ישרתו בצה"ל, זה כמו שתבקש מהחרדים לשלם מיסים ולשרת בצה"ל, או לעבוד חס וחלילה! זה פשוט לא הולך לקרות! יודע מה, מצידי לגרש את כל הערבים והמוסלמים, ביחד עם החהרדים מהמדינה. נעשה עסקת חבילה! יודע מה, אפשר לזרוק גם את כל הקומינסטים, אנרכיסטים, וסוציליסטים שהם לא סוציאל דמוקרטים. הכי טוב!

איזה יופי

מדינה נהדרת תישאר לך אחרי שתסלק את כולם... רק תעביר חוק שמסלקים את כל מי שלא עומד דום בהימנון וככה גם תתפטר מכל אותם נכים אוכלי חינם רשעים. הטורקים מוכיחים לך שלא חובה להיות דתיים כדי להביא מספר גדול של ילדים לעולם אבל אתה בשלך- דת, דת, דת... המשותף לטורקים ולערביי-ישראל ואפילו לחרדים הוא המעמד הסוציאלי הנמוך והעוני על נגזרותיו שבו הם שרויים אם מבחירה או אם לא. אני אולי איש שמאל, אבל יש הבדל של שמיים וארץ בין הדרך הסוציאל-דמוקרטית שאני בוחר בה לבין הקומוניזם, למעשה קומוניזם היא קיצוניות לשמאל וזה רק מדגיש את מה שאני תמיד אומר- קיצוניים משני צידי הקשת הפוליטית הם תמיד אותה גברת בשינוי אדרת. הפאשיזם שאתה תומך בו מאפשר לך לאמץ תוכנית קיצונית של קומוניזם שתשרת את אותם המטרות שלך ושל ליברמן. תמשיך ככה, בקרוב תקבל הזמנה ממרזל לרוץ איתו לכנסת.

sharonhaimov

New member
אני לא תומך בפשיזם!

אני קפיטליסט , תומך בדמוקרטיה! סוציאל דמוקרטיה, זה אסון! גם קומניזם זה אסון! בישראל יש משטר סוציאל דמוקרטי מובהק! צריך לחסל אותו! ואל תטען שאנחנו חיים במדינה קפיטלסטית, כי תסתכל על העובדות הפשוטות. קצבאות, מיסוי גבוה, התערבות ממשלתית כמעט בכל תחום, מונופולים שעדיין קימים ולא פורקו....... אם היינו חיים בארה"ב (להלן, המעצמה הגדולה בעולם, הצריכה לנפש הגבוהה בעולם, המדינה עם יחס העסקים הקטנים הגדולים בעולם, אי ריכוזיות הון). למה הפכת אותי לשונא נכים? אפשר לתקן תמיד את הנכיות, רק אם יהיה מספיק טכנולוגיה ומזומנים. אתה מראה בעצמך, שגם המוסלמים החילונים מביאים הרבה ילדים לעולם, וערבי ישרקאל שרובם דתיים, גם הם יביאו הרבה ילדים לעולם כמו הטורקים ואפילו יותר, לכן זה מצב בלתי נמנע שיהיה רוב מוסלמי דתי בישראל, ואז כמובן שנהפוך למדינת הלכה מוסלמית, וגם אתה תברח מפה!

lithium1914

New member
גם ארה"ב היא מדינה סוציאל-דמוקרטית.

למעשה, כמעט כל מדינות העולם כיום, כולל ה"קומוניסטיות", הן סוציאל-דמוקרטיות, כאשר המשתנה היחיד כמעט הוא גודל "רשת הביטחון" הכלכלית. סוציאל-דמוקרטיה וקפיטליזם לא סותרים אחד את השני. צא ולמד.

קקטוסץ

New member
ארה"ב היא ליברלית

וככזו היא תומכת במימוש החירויות של האזרח במובן המלא ביותר של מימוש עצמי. לשיוויון יש חשיבות רבה בפוליטיקה אך במובן החברתי-כלכלי השיוויון לא נתפס כערך שהמדינה צריכה להתערב בו ושיפור מצבו של הפרט ייעשה ע"י הפרט עצמו. ההתערבות במישור זה מינימלית ומטרתה לשמור על כבוד האדם. ולזה קוראים קפיטליזם. צא ולמד קצת.

lithium1914

New member
ציטטת לעילא את ספר הלימוד באזרחות.

עכשיו, בואי נראה...כשאת אומרת לי "צא ולמד קצת", זה אומר שסתרת אחת מטענותיי, ועלי להשתפר? כי למעשה, רק העמקת את החפירה, והוספת זלזול במקום שאין בו צורך. שוב, למעשה, לא עמדת על שום הבדל מהותי בין הסוציאל-דמוקרטיה האמריקאית לסוציאל-דמוקרטיה בשאר העולם. ליברליזם, שוויון, סוציאל-דמוקרטיה וכו' וכו' הם כולם מושגים חופפים לאותה השקפה, השליטה בכל העולם המערבי ללא יוצא מן הכלל.

sharonhaimov

New member
התבלבלת בין קפיטליזם לסוציאל

דמוקרטיה. הקפיטליזם הוא ליברלי, הוא טוען שלכל אדם מגיע הזדמנות להוכיח את עצמו. קפיטליזם הוא שוויון מסוג שונה, למעשה יותר טוב, הסוציליזם נותן שוויון לכולם בלי שום קשר למעשים וליכולות של האדם, לעומת הזאת הקפיטליזם נותן לכל אדם הזדמנות וחופש לנסות להרוויח בעזרת הכישורים והיכולות שלו. בגדול זה מה שזה אומר. סוציאל דמוקרטיה אומרת שצריך שוק עם מיסוי רב, שכר מינימום גבוה, קצבאות, זוהי הגירסא של סוציאל דמוקרטיה כיום. הקפיטליזם כיום טוען שצריכים שוק חופשי, שזה אומר שוק שהתערבות הממשלתית לא גדולה כמו במדינה סוציאל דמוקרטית, מיסים נמוכים, ופחות הגבלות, שכר המינימום לא חייב להיות גבוה או נמוך לפי הקפיטליזם היום. רצוי שהוא יהיה סביר יחסית לתל"ג לנפש במדינה. הטעות הזאת נפוצה, בגלל שהסוציאל דמוקרטיה היא שונה מאוד מעקרונות הסוציליזם המקוריים. באירופה חלק מהמדינות הם סוציאל דמוקרטיות וחלקן קפיטליסטיות. ארה"ב היא מדינה קפיטלסטית מובהקת!. ישראל כמו שאתה יודע היא מאוד סוציאל דמוקרטית בגלל ההתערבות הממשלתית והמסים הגבוהים, זה הסיבה שנתניהו הפריט חברות ממשלתיות, והפחית מסים, כמו מס חברות ,מכס והמע"מ.

lithium1914

New member
לא חידשת כלום.

כבר בתגובה הראשונה שלי אליך אמרתי: "למעשה, כמעט כל מדינות העולם כיום...הן סוציאל-דמוקרטיות, כאשר המשתנה היחיד כמעט הוא גודל "רשת הביטחון" הכלכלית." "רשת הביטחון" הזו נובעת כמובן מההבדלים במיסוי. ואף על פי כן, אין למעשה הבדל מהותי בין הסוציאל-דמוקרטיה האירופאית לבין ה"ליברליזם" האמריקאי.

הארת את עיני-

אתה לא תומך פאשיזם, אתה רק רוצה לסלק מהארץ את כל מי שלא משלים עם דעתך... ממש תמיכה בדמוקרטיה. כמו שאיתמר אמר- משטר סוציאל-דמוקרטי לא מבטל קפיטליזם, וככל שידוע לי אין משטרים מפותחים של 'קפיטליזם נטו ושהאזרח הקטן ילך להזדיין'. אפילו בארה"ב יש קיצבאות מסויימות ויש תוכנית עבודה ממשלתית סוציאלית שמנסה(לא בהכרח ברצון) לסייע לשכבות החלשות. אבל אנחנו לא ארה"ב, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להיות ארה"ב ואנחנו לא נצליח כמו ארה"ב. תמיד אזרחי המעצמות הגדולות ביותר היו נהנים יותר משאר העולם- מצרים, בבל, פרס, יוון, רומא, עות'מאן, ספרד, בריטניה והיום ארה"ב... אולי מחר סין. ההלצה על הנכים היתה סרקאזם על הדרך בה אתה ממהר לשפוט אוכלוסיות שלמות ולשלול את זכויותיהן, לרוב אלה היו גם אוכלוסיות חלשות הנתמכות על קיצבאות ולא יכולות להתקיים בקפיטליזם טוטאלי שאתה מציע, קבוצות כמו הנכים. ואם היה תמיד מספיק כסף וטכנולוגיה כנראה שלא היה מטריד אותך לסייע לאותן שכבות חלשות אבל אין וצריך ללמוד איך לחלק את מה שיש ככה שכשאדם שובר את הצוואר והופך לצמח הוא יוכל להמשיך להתקיים. ומה אתה מנסה להוכיח עם הטענה הטורקית/ערבית-ישראלית? שכל מי שנולד מוסלמי דינו שיביא לעולם הרבה ילדים בין אם הוא רוצה בכך או לא? אנחנו יכולים לשמר טוב מאוד את הדמוקרטיה הישראלית והרוב היהודי גם מבלי לממש את ההצעות הדרקוניות שאתה מעלה, אבל זה דורש ויתור על הגזענות והפאשיזם.

lithium1914

New member
בקשר לסוגיה הערבית-ישראלית\טורקית

עוד קשקוש שהטיפשון שרון מפיץ זה כאילו הטורקים אינם מוסלמים דתיים. הם דתיים ככל אוכלוסיה מוסלמית אחרת, משמע -- באופן מגוון, עם חילונים\מתונים, עם דתיים "מסורתיים" ועם פונדמנטליסטים. טורקיה, לעומת-זאת, היא מדינה עם ההפרדה העמוקה ביותר במזה"ת בין הדת למדינה, ולכן נוצר הרושם כאילו הטורקים המוסלמים הם חילוניים ברובם, רושם שאינו נכון.

למעלה