למה עדיף היפר על היפו?

King of pain

New member
../images/Emo13.gif ...

נחמד לראות שאתה משועשע ... אבל הרגשות ההיפו וההיפר , כך אני מבין , נוטות להשתנות מסכרתי אחד למשנהו , גם בערכים בהם הן מופיעות, וגם באופן בו הן מתבטאות . אני , למשל , גם מתפקד כראוי בערכים של 50 ( טוב , נו , קצת מבולבל אולי , אבל כך הייתי גם לפני הסכרת ... ) , ולעומת זאת קשה לי לתפקד בערכים של מעל 200 . מקווה , בכל אופן , שלא תמשיך לחוות מקרוב היפרים והיפואים , ושלא תגרום , חלילה , יותר מידי התקפי לב לאנדוקרינולוגים . הרבה בריאות ואושר , חג שמח וכשר , ומי ייתן ותמצאו כולכם את האפיקומן ...
... ( ומכיוון שאין בתפוז אייקון של היפו , אז הנה אייקון של פרה במקום --->
... )

TalKz

New member
למה עדיף היפר על היפו?

היפו אני מרגיש מ70 ככה. עכשיו אם אני לוקח ישר סוכר אז מה איכפת לי... כי אין סיכוי שאני יתעלף אז למה עדיף היפר על היפו? הרי היפו זה לשניה. היפר זה סתם סוכר גבוהה שיכול לעשות לי בעיות חמורות בעתיד. אשמח אם תענו לי

10shosh

New member
למה אתה חושב שהיפר עדיף?../images/Emo12.gif

לפעמים הרופאים מעדפים ערכים גבוהים מכיוון שבנמוכים יש סכנת התעלפות ואיבוד הכרה שעלולה להיות מסוכנת
כמו כן יש האומרים כי היפו רציני (לא 70) גורם לנזק מוחי, ממרומי 22 שנות סכרותי לא נרשמה בעיה- או בעצם אולי זה תרוץ טוב במקום סקלרוזה
אבל בטווח הארוך הערכים הגבוהים הם המסוכנים- ושלא יגידו לך אחרת.

תשובה

לTALKZ !!! היפו זה מאוד מסוכן , כל שניה של היפו , לא משנה כמה הסוכר עושה נזק למוח . עדיף היפר כי זה נזק לטווח הארוך , ובכלל , עדיף לא היפו ולא היפר . כאשר אתה מרגיש את הסימנים ישר תיקח סוכר מהיר , כי מהיפו אפשר למות עכשיו , מהיפר לא !!!

10shosh

New member
"מהיפו אפשר למות עכשיו"../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

לא קצת מוגזם ? (אלא כמובן אם אתה נוהג באותו זמן
) "כל שניה של היפו לא משנה כמה סוכר"? כנראה שהנזק למוח שלי הוא כבר בלתי הפיף
אבל כיום 70 כבר לא נחשב להיפו אלא לערך נורמלי לחלוטי ואפילו רצוי וכך גם לגבי אם ירושה לי לשאול איך היגעת למסקנה הזו?

10shosh

New member
../images/Emo52.gifתיקון טעות

"כך גם לגבי 60." כנראה הנזק המוחי בעיקבות הערכים הנמוכים
סליחה על הציניות אבל זה נראה לי קצת מוזר.

תשובה

אולי 60 או 70 לא כאלה נוראיים , אבל היפו כן . שהרופאים אומרים היפו , או אני מפחד שיהיה לו היפו , הם מתכוונים להיפו מתחת ל50 , וזה באמת עושה נזק מוחי . אם מקיאים בהיפו , אז הוא היפו בינוני - ההיפוהים מסווגים ל3 דרגות : 1) היפו קל , התסמינים הרגילים (הזעה , סחרחורת , רעידות וכדומה ) היפו זה הוא בין 50 לבין 70 . 2) היפו בינוני , התסמינים לרוב עירפול הכרה , בכי, ועצבנות-אלימות , ההיפו הזה בין 30 לבין 50 , והוא יכול לגרום נזק מוחי . 3)היפו קשה , עילפון עד מוות . אם ניזלת מהיפו קשה עד קשה מאוד (סוכר נמוך מ15) יכלו מאוד מאוד מאוד להיות שיהיה לך נזק מוחי חמור . תחשוב על זה , ותבדוק בחוברות הדרכה שלך , או שתשאל את הרופא . חג שמח .

TalKz

New member
אז שורה תחתונה

היפו מזיק למוח? יש לי בד"כ היפואים של 60... לא פחות מזה. אני שאלתי את הרופא (ד"ר גיליס מהדסה עין כרם בירושלים, שהוא מטפל בסכרת) והוא אמר לי שהיפו לא מזיק למוח. אבל בכל זאת הוא אומר לי שעדיף היפר על היפו. אני לא יודע, אם זה לא מזיק למוח, אז תמיד עדיף לי לקחת יותר ולדעת שאם אני לא מרגיש טוב אני יקח מייד סוכר או מיץ ככה שזה יעלה לי את הסוכר מיד. אני ממש לא מעדיף שבעתיד יהיה לי בעיות ריאה וגם בעיות ברגלים ... מה דעתכם על זה? האם באמת כדאי היפו על היפר?

10shosh

New member
שורה תחתונה תמיד עדיף ערכים נורמלים

לפני שמגיעים ל-15 ונזק מוחי יש הרבה הרבה סימנים מזהירים !!!!! קיצוניות לשני הצדדים גרועה לטעמי במידה שווה.

עמית 29

New member
שאלת מיליון הדולר...

נמוך או גבוה מה עדיף? לנו הסוכרתיים נטיה לא ממש טובה של להלחיץ את עצמנו כמה שיותר - וזו לדעתי, טעות בסיסית. זה מתחיל עוד באבחון (או אולי אפילו באישפוז)... מיד מפחידים אותנו בהשלכות הנוראיות של המחלה... וכמה חשוב להיות מאוזן. ואז אנחנו יוצאים לדרך חדורי מוטיבציה לנהל את המחלה כרצוננו. אבל מה לעשות לעולם לא ניהיה מדוייקים כמו לבלב משומש יד ראשונה. התוצאה די ברורה - מדי פעם נפגוש היפו ומידי פעם גם היפר. עכשיו אנחנו נכנסים לשאלה הפילוסופית מה עדיף. אין צורך להוסיף ללחצים הטבעים ו"לבחור" מצב של היפו או היפר. תבחרו מצב של איזון!!!! תדעו שלפעמים תיהיו שם ולפעמים פה (היפר/היפו)...אתם תשדלו מצידכם שזה יקרה כמה שפחות פעמים וגם שהערכים יהיו כמה שפחות קיצוניים... והשאר יהיה נפלא. החשיבה השלילית של "נזק מוחי" מול "עיוורון או קטיעה" היא טעות בסיסית! אמצו לכם חשיבה חיובית, עסקו בספורט, תאכלו נכון ולא פחות חשוב תיהיו אופטימים...וכן גם תיהיו בריאים! חג שמח לכולם

מחשבות

New member
אתה צודק בהחלט. אבל להיסטריה סביב

המחלה נשאבים גם המשפחה, הרופא, המעקב, הדיאטנית. כולם חכמים ונבונים ויודעים כמובן הכל על המחלה כי עשו דוקטורט עליה. הם מנידים ראשם ומזכירים לאכול 5 ארוחות ביום (מיתוס), לא לגעת בסוכר (מיתוס), לאכול ופלים לייט (עמוסי קמח לבן ומסוכן מאוד). אנחנו יכולים להתעלף על ידם והם יצקצקו בלשונם שהנה מה טוב ומה נעים הסוכר ירד. והשיא, למדוד 7 פעמים ביום בגלוקומטר ולהתפלא איך הערכים גבוהים ורק מהלחץ. וכל המוסיף גורע.

למעלה