למה משמשת סכמה?

skyhawlk

New member
למה משמשת סכמה?

קיבלתי שני קבצים: XML ו XSD ואני אמור לבנות מהם XSL כדי להציג את התוכן באתר. מה השימוש של ה XSD (אני מבין שזאת סכמה) ואיך הוא יכול לעזור לי?

שימושי סכמות

סכמה מתארת את מודל הנתונים. שימושיה הבולטים הם - 1) שתוכל להבין מהו המבנה של התכנים. 2) אפשרות של וידוא מבנה של מסמכי XML , מה שנקרא validation. 3) טעינה בעורכי XSL, אשר מאפשרים לך לבנות בקלות stylesheet. 4) העברה לישומים אחרים, על מנת שיבינו מהו מודל הנתונים שלך. שכחתי משהו (אחרי הכל שלוש לפנות בוקר...) ?

skyhawlk

New member
איזה עורכים מוציאים פלט XSL

ויודעים להשתמש בסכמות?

יש כאלו רבים (עורכי XSL)

אתה מדבר למעשה על עורכי XSL, אשר מאפשרים לך ליצור Stylesheet במהירות ובקלות (Drag and drop מתוך סכמות, השלמות תחביר של XSL וכו´). אני אציין שניים בולטים - XSLT Designer מתוך ה-suite של XML SPY - כלי שעובד בשיטת ה-drag and drop, מאוד WYSIWYG, מאפשר לחולל קוד במהירות. החסרונות הם שלא ניתן לערוך את הקוד מתוך הכלי והוא מתאים לחילול דפי XSL פשוטים. מחירו הוא גם די יקר... Stylus - כלי שמאפשר לך ליצור דפים ומסייע באמצעות השלמת תחביר ותצוגות מקדימות. כלי די חזק ומתכנתים מוצאים אותו מאוד נוח לעבודה. בנוגע למחיר - באופן עקרוני הוא לא זול, אבל החברה מאפשרת למפתחי XML נבחרים לקבל עותק בחינם. פירסמתי כאן בזמנו את ה-Key שמאפשר לך לעבוד בצורה חינמית (אחרי הכל גם אנחנו מפתחי XML, לא?).

למעלה