שלום, יש לי שאלה: למה בעצם להשתמש במאגיה? מה היא נותנת? פשוט לספק צרכים חומריים/נפשיים רגעיים (למצוא עבודה, שההיא תתאהב בי, להתגבר על דיכאון)? אם כן,למה לא להשתמש באמצעים קונבנציונליים יותר? תודה לכל העונים, תמיר
חיבור אל הדברים שנמצאים בלא נודע ומקומות אשר נמצאים מעבר ליכולת התפיסה האנושית הפשוטה וכן גם דברים הנמצאים בתוך האדם אצמו (כאמור חקר העולם החיצוני ופנימי) זו היא אומנות זהו מדע וזו היא דרך חיים הטעות היא לשאול למה היא משמשת בגלל שלפני זה עליך להבין מה היא וישנן אלפי הגדרות של מאגיה וקסם אבל אני מאמין שמאגיה היא אינו דבר אחד וגם אינו ז'אנר יחיד במילים פשוטות הייתי אומר שהשימוש הפרקטי במאגיה מבוססת על רעיון פשוט ההבדל היחיד מה שקיים לבין מה שאתה רוצה הוא עוצמת הרצון שלך קיימים כלים לחידוד הרצון וישויות שיעזרו לך להגדיר אותו
וגם אין הרמוניה הרמוניה היא שלמות ואני לא מעמין שקיים אדם אשר אי פעם הגיע לשלמות נפש ברגע שדבר שכזה קורה המוח מגיב בצורות משונות כיוון ובני האדם זקוקים לקשיים בחייהם(ישנה מחלה נפש נדירה אשר מופיעה כאשר אדם(ברוב המקרים אישה) מאבדת את הצורך להתקדם כיוון ונעלמו הקשיים בחייה אותה אישה חוזרת לשלב מוקדם ביילדות בניסיון לשחזר את הקשיים שהיא עברה בילדותה) למרות שיש אנשים שיתנגדו בפשטות מאגיה היא דרך אשר בה האדם צועד היא אינה כלי להשגת דבר פרט לרצונו של האדם אצמו והרצון להתפתח ולגדול(דרך המכשפים או דרך הלוחמים מציגה רעיון דומה) העם החיים הם כלי של האדם? מובן שלא למרות שניתן להשתמש בהם ככלי הם אינם כלי מהגדרתם וכך גם המאגיה אדם יכול להשתמש ברצון כדי להשיג משהו בצורה שהיא לא פיסית ואז המאגיה תהפוך לכלי מבחינתו אדם מסוגל לחקור את המאגיה אצמה וללמוד אותה לשם שיפור אצמי בתוך המאגיה ובנקודה הזו נולדת השאלה מה הוא הכלי? האדם חוקר לשם האתגר שבחקירה לא לשם השגת מטרה אלא לשם החקירה אצמה המאגיה קיימת בין עם נשתמש בה או לא היא חלק מרעיון הקיום