למה לקלקל

למה לקלקל ../images/Emo4.gif

אתמול הייתי עם חברים בירושלים. באיזשהו שלב החלטנו שאנחנו רעבים ובמקרה עברנו ליד סושי בר אז נכנסו. האווירה הייתה טובה, ככה גם המוזיקה והשירות היה ממש נחמד (למרות שחיכינו קצת הרבה לאוכל שיצא). תכננו להשאיר טיפ יפה. בדרך כלל מה שאנחנו עושים זה נותנים בערך את הסכום יחד עם כרטיסי האשראי וכשהכל חוזר לחתום אנחנו משאירים את הטיפ. עניין של הרגל לא יותר מזה. לא שמתי לב ושמנו לו משהו כמו 15 שח יותר (או שפשוט הכסף היה גדול והוא היה צריך להחזיר עודף. המלצר החזיר לנו את העודף ותוך כדי הגניב משפט :"החזרתי לכם את העודף כדי שתוכלו להשלים לעשרה אחוז". עכשיו, אני בנאדם מאוד נדיב. אני מרוויחה יפה ואפילו עם הבזבוזים שלי אני מצליחה לחסוך יפה, גם לחברים שלי לא חסר וכשהשירות טוב המלצר ידע מזה כי אנחנו נצ'פר אותו בטיפ לפעמים גם הרבה מעבר ל-15% אחוז (זה כמובן במידה ומגיע לו כמובן). אבל המשפט הזה הרתיח אותי. טיפ הוא לא חובה, טיפ הוא מידת הרצון של הלקוח לגמול למלצר על השירות ביחס לשירות שהוא קיבל. אם לקוח רוצה, זכותו לו להשאיר טיפ. אבל לידע אותנו שאנחנו צריכים להשלים לו את הסכום שם לעשרה אחוז זה ממש חוצפה. לא יכולתי, פשוט קמתי והלכתי. גם 10% לא מגיע לו. ידיד שלי שהעודף היה שלו החליט להשאיר את זה, למרות שלדעתי גם זה לא הגיע לו.

lee_1

New member
מבינה לחלוטין ורוצה להוסיף

שכשאנחנו נותנים ממקום של נתינה זה דבר נעים, כי אתה מרגיש שעשית משהו טוב למישהו אחר, ואילו כשזה בא ממקום של לקיחה, שהאדם האחר דורש ממך לתת, לא תמיד זה נעים, ואפשר להבין את הרגשות השליליים שהמשפט הזה יצא בך, אני חושבת שהייתי מרגישה בידיוק אותו דבר.

הבעיה עם הטיפים

שזה לרוב המשכורת של המלצר זה אמנם לא תירוץ שמחייב אותנו לתת טיפ, אבל זה משהו לקחת בחשבון, במצב שבו אני מאוכזב מהשירות, אני אשאיר טיפ (10%) אבל ילך לאחראי המשמרת או המנהל במקום ויגיד לו שאני מאוכזב וכו'. בנוגע למקרה שלך, זה פשוט חוצפה וחבל שהמלצר התנהג ככה.

אני מודעת לעובדה הזו

ולכן אני מודעת תמיד לסכום שאני נותנת למלצר. ועדיין. טיפ זה נורמה - לא חוק ולא חובה. אני אישית תמיד מעדיפה להשאיר טיפ כדי להראות את שביעות הרצון שלי מהשירות אבל הפעם פשוט הרגשתי שלא מגיע לו. לא בגלל השירות לאורך הערב (שהיה בסדר גמור) אלא בגלל הדרישה שלו ל-10% שאם כל הכבוד לעובדה שמזה הוא חי - הוא בחר לחיות מזה, הוא צריך להיות טוב בזה, לא להכריח אנשים לשלם לו טיפ.

../images/Emo45.gif

אני אף פעם לא מכריח להשאיר טיפ (כשאני עובד). אם אני רואה מצב שלא השאירו טיפ, או השאירו פחות, אני שואל ביציאה: "נהנתם מהארוחה?", לא בציניות או משהו כזה. לבדוק, אם ומה אולי היה לא בסדר

lee_1

New member
חייבת להגיב...

אם תיתן טיפ אבל תלך להתלונן הרי שעשית עוול יותר גדול למלצר. עדיף שלא תשאיר טיפ אבל תסתום, כי אם לא תיתן טיפ זה מקסימום יפגע במלצר ב20-25 שקל באותו יום, אם תלך לאחראי שלו הוא יכול לאבד מקום עבודה, ולא נראה לי שצריך להיות עד כדי כך קטנוניים, כי גם מלצרים שהשירות שלהם לא מדהים, עדיין לא יכולים להיות עד כדי כך גרועים כי בסך הכל הם צריכים להגיש לך מזון.

נכון

קודם כל, לא מאבדים עבודה כ"כ מהר אבל אם כבר משהו מפריע שמגיעים למצב שלא רוצים להשאיר טיפ, אז עדיף לבוא ולדבר עם מישהו במסעדה. ככה גם אני בתור מלצר מעדיף.

אחותי ...

לפי דעתי (והיא משוחדת כי אני מלצרית בלב ובנשמה) מלצרות היא העבודה הכי קשה שיש המאמץ הפיזי הוא גדול ותוך כדי אתה צריך לשמור על חיוך ונחמדות מושלבים בשירות מצויין אין ספק שלהשאיר טיפ זה לא חובה אבל את צריכה להבין שהנורמה הזאת היא המשכורת של אותו בחור עכשיו אני לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא אומרת שהוא היה בסדר כי לפעמים אין מה לעשות יש גם חארות שלא שמים טיפ (לא שאני מזלזלת בעובדה שציינת שאת שמה טיפ יפה) או מתנהגים למלצרים פשוטו כמשמעו כמו עבדים מה שאני באה להגיד שאולי תגלי טיפה רחמנות מאוד יכול להיות שהלקוחות שישבו לפנייך היו אליו מאוד מגעילים יכול להיות שהבוס שלו הוא חרא יכול להיות שהוא עובד כבר עשר שעות חבל שיצאת בכעס ולא הערת לו על מה שקרה זה קילקל לשניכם את הערב בתור מלצרית אני יודעת כמה מתסכלת העבודה הזאת אז נכון זאת לא התנהגות אבל קצת סלחנות לכולנו יש ימים קשים מקווה שתהני יותר בפעם הבאה שתשבי במסעדה

כפי שכבר כתבתי

אני מבינה את המצב, אני מודעת לקושי של העבודה ולעובדה שמתייחסים למלצרים במקרה הטוב כאל פועל שחור. ועדיין זה לא מצדיק התנהגות כזו. גם אני נותנת שירות (אפילו שכבר קרוב לשנה העבודה שלי קשורה לבידוק ביטחוני) אני אחרי למעלה משנתיים של שירות פרונטלי וטלפוני (לא כולל העבודה הנוכחית שלי. את הצרות יש להשאיר מאחור וכשמתמודדים עם לקוח רק הוא צריך להיות לנותן השירות בראש, זו הצורה היחידה בה נותן השירות יכול לתת שירות בצורה הטובה ביותר. מי שלא יודע להפריד בין בעיות החיים (וכן גם מריבה עם הבוס נחשבת לכזו) לבין העבודה, לא צריך לעבוד בעבודה הזו. גם אני עובדת המון שעות רצוף, על הרגליים, עם הרבה מאוד אנשים שרק ממשיכים להתחלף ולא עם שולחנות שנשארים בדרך כלל יותר משתי דקות. אני גם נתקלת בכל הערות המתחכמות והישראליות המכוערת. ועדיין כשאני ניגשת לדבר עם נוסע זה יהיה עם חיוך וזה לא ישנה אם קמתי על צד שמאל, רבתי עם ר"צ או שהנוסע לפניו היה חרא, אין שום סיבה שהוא יסבול מזה. וזו בדיוק הנקודה - צריך לדעת להפריד.

מבינה אותך אבל...

גם אני מאוד לא אוהבת כשמלצרים "דורשים" טיפ במיוחד במקרים שבהם זה לא שהלקוח לא נתן טיפ בכלל אלא לא הספיק לתת טיפ. עדיין, זה לא משהו שהיה גורם לי להעניש את המלצר ולא להשאיר לו טיפ, כי סביר להניח שהוא כבר מנוסה במקרים של לקוחות שמשאירים 300 ש"ח על חשבון של 290 ומתייחסים לזה כאל טיפ, וחשש שגם הפעם זה מקרה כזה.

ואיך הוא יכל להחליט את זה?

על סמך כרטיסי האשראי שהוא קיבל? הוא אולי הסכום המזומן שהשלים את הסכום שאמרנו לו באשראי? מקובל, בכל תחום שמערב תשלום הן במזומן והן באשראי קודם כל להחזיר את העודף. לאחר מכן זכותו של הלקוח לבחור אם וכמה טיפ הוא יתן למלצר. נכון שאת מלצרית בעברך ומבינה את חשיבות הטיפ למלצר, ואני מבינה אותה לא פחות. אבל באותה נשימה אני גם זוכרת שטיפ הוא לא חובה, ולא כל אחד מחוייב לתת טיפ. ככה שגם אם הוא הרגיש שאנחנו לא רוצים לתת לו את העשרה אחוז - זו החלטה שלנו ושלנו בלבד. אין לו שום זכות לקבוע לנו את מידת שביעות הרצון שלנו מהשירות ובטח שלא לקבוע האם עלינו לשלם טיפ או לא. יותר מכך ההערה הזו באמת גרמה לי לאבד את כל הכיף שהיה לי מהישיבה באותו מקום. ממקום נחמד זה הפך להיות "מה אנחנו עושים פה" והמקום איבד את הטעם שלו.

bell boy

New member
עבר את הגבול! בתור אחד שרגיש לטיפים

ושתמיד מוסיף מעל ה 10 אחוז העלובים(כן 10 אחוז זה לא מספיק לדעתי אם המלצר היה טוב) אני יכול לומר שמקרה כזה היה מרתיח אותי. ראבק אם אני רוצה אני אשאיר כמה שבא לי מה נסגר איתך ?

מסכימה איתך שזה לא לעניין

וכמו שציינתי גם לי צורמת התנהגות כזאת של מלצר שלא ראויה אף פעם (הסברתי מה לדעתי הניע אותו אבל אני לא מצדיקה אותו לשניה). הייתה תקופה שעבדתי במקום שלא מעט קולגות שלי נהגו להעיר ללקוחות בצורה כזאת ולי זה מאוד צרם, ומה שבאמת הפריע לי היה שבעלי המסעדה לא עשו כלום בנדון גם במקרים שלקוחות התלוננו על מלצרים שהעירו להם בצורה לא הכי נעימה שלא השאירו מספיק טיפ. אני גם חושבת שעדיף לזרוק משהו לאחמ"ש כי להעניש את המלצר לא בהכרח יעזור. ולמי שאמר שיפטרו אותו בגלל זה אז כמו שלוחם חופש אמר, לא מפטרים כל כך מהר ובטח שלא על דבר כזה.

deja vu 23

New member
צודקת

טיפ זה לא חובה. בחו"ל יש מקומות שחובה להשאיר טיפ, וזה לדעתי בחירה - תלוי בשירות. שהבעלים של המסעדה ישלמו למלצר, אני צריך לשלם לו כי הוא הביא לי אוכל ששילמתי עליו?

למעלה