למה לצפות מפגים?

למה לצפות מפגים?

שלום ליושבות ויושבי הפורום

אמא בפעם הראשונה לשתי דובשניות מתוקות שנולדו בשבוע 34+0
שהו בפגיה שבועיים, וכיום הן בבית כבר חודש, והגיעו לשבוע 40.

מה אני אמורה לצפות מבחינה התפתחותית בחודש הקרוב? איך העסק עובד?
למשל: לגבי התפתחות החושים, הראיה, החיוך החברתי, התהפכות, שינה ואכילה....
האם עכשיו שהן בשבוע 40 מתחילים מאפס או שבשהות שלהם של חודש וחצי מחוץ לרחם ואיתנו בבית הן "למדו" משהו,
וההתפתחות התחילה כבר?
למשל האם דפוסי השינה כבר התחילו להתמסד?
האם אפשר לצפות לחיוך חברתי, להחזקת ראש וכו'?

מה הולך לקרות בחודש הקרוב? בערך-לא הולכת לתפוס אף אחד במילה...

העסק עובד כך שאת הספירה את מתחילה ע-כ-ש-י-ו

משבוע 40 (מהיום בו אמורות היו להיוולד אחרי 40 שבועות, התל"מ מה שנקרא...)

כל דבר (לפחות עד גיל שנה, הרבה פעמים גם עד גיל שנתיים, גם בלידה שבוע 34) את צריכה לחשב לפי גיל מתוקן (הגיל בו היו אמורות להיוולד, כאמור) ולא לפי גיל כרונולוגי בו למעשה נולדו, חוץ מחגיגת יומולדת וחיסונים, שזה ע"פ גיל כרונולוגי.

את בעצם צריכה לתת להן "פור" של חודש וחצי לגבי ההתפתחות שלהן, ז"א אם מחייכים חיוך ראשון בגיל חודש וחצי בממוצע, אז אצלן זה צפוי רק שלושה חודשים אחרי הולדתן וכו'...

עד גיל שנה- שנתיים הפער הזה אמור להיסגר, ומהר מאוד תשכחי מהגיל המתוקן, אבל עד אז, זה מה שאמור להנחות אותך.
הן נולדו חודש וחצי לפני הזמן, חייבים לקחת את זה בחשבון

אז כלום לא נלמד?

הגזים ימשיכו עוד חודשיים ?

אין איזו הבשלה והפנמה של העולם החיצוני, של אמא ואבא, יום ולילה?

חבל... מרגיש חודש וחצי קשה ו"מבוזבז"

בתעמי25

New member
יכול להיות שדברים יקרו מוקדם יותר

אבל מבחינת הנורמה של מתי לדאוג- יש לך חודש וחצי נוסף (ואפילו קצת מעבר לו) שבו מרשים להן לאחר בהתפתחות..

הייתי מסתכלת על זה קצת אחרת

את שוכחת שתינוק שנולד בטרם עת עסוק בהשרדות, ולכן אינו פנוי ללמוד ולהפנים את עולמו. זה אולי לא מדוייק לחלוטין שאין שום תהליך הבשלה, אבל מה שיש בהחלט אינו בר-השוואה לתהליך הבשלה של תינוק שנולד במועד מרגע לידתו.

התקופה שבין מועד לידת הפג לבין מועד גיל אפס מתוקן שלו היא בהחלט קשה, אבל לקרוא לה "מבוזבזת" מראה על חוסר הבנה בנוגע למה עובר על הפג כשהוא נחשף לעולם החיצון בנקודת זמן שבה מערכות גופו אינן בשלות ואינן מוכנות לכך.

זה בערך כמו שיזרקו אותך פתאום לזירת קרב במקום זר בלי שום אמצעי הגנה מתאימים, את תאבקי על נפשך ואח"כ עוד יתפלאו איך בזבזת את הזמן ולא למדת על הגיאוגרפיה והתרבות של המקום בו שהית באותם רגעים.

ועוד משהו

למידה הוא מושג יותר מדי חזק למצב של כל הילודים (גם כאלו שנולדו במועד) עד גיל חצי שנה בערך...
הם חווים את העולם, הם לפעמים מסיקים מסקנות (אני בוכה>>>האשה הזו שמוכרת לי מאיפשהו מגיעה ומספקת לי ציצי/מחליפה לי חיתול/מחבקת אותי) אבל למידה שכוללת הטמעה של כללים רחבים- זה עוד מוקדם
(ושוב בלי קשר לפגות)
למשל ילד לא ילמד להרדם לבד אם נשים אותו חצי שעה במיטה גם אם יבכה וכו'- הוא פשוט יתייאש... לעומת זאת ילד בן שנה כן יכול ללמוד את זה (לא שאני ממליצה אבל זה כבר דיון אחר) כי יש לו יכולת הטמעה של הדברים ולא רק לחוות אותם

yellow cheese

New member
אנלוגיה מצויינת

אליאב סופסוף עבר את התל"מ

אז... בעצם הוא בן יומיים מתוקן, יש לו את כל הקרדיט בעולם.

הי- עודדת אותי

לא התייחסתי לפגים החדשים שלי כאל פגים בכלל... (בני חודשיים) נולדו בשבוע 34+2 והאמת שזה מרגיע שלא צריך להילחץ משאלת החיוכים וכו'.

שמחה לשמוע

זה מסוג הדברים שהורים לפגים "קטנים" יודעים (גיל כרונולוגי אל מול גיל מתוקן), אבל הורים ל"פגים לייט"
לא תמיד מודעים לכך.

אורטל OSE

New member
מזל טוב, ברוכה הבאה ובהצלחה!

אומנם ילדת פגים לייט אבל הם לגמריי פגים ולכן הספירה שלהם צריכה להיות מתוקנת.
שבוע 40 ממנו את סופרת (התאריך המשוער) וכל מה שהיה קודם זה "התיקון" שאת צריכה לעשות (כלומר, 6 שבועות).

בגדול הגישה אומרת שהתפתחות מוטורית, קלינית, סביבתית וכו' היא לפי הגיל המתוקן ולכן, אם להשתמש במילותייך, הם עדיין לא "למדו" דבר.
ההתפתחות הגופנית- כמו גזים, שיניים וכו', היא הרבה פעמים תהיה תואמת את גילם "האמיתי" לפי תאריך הלידה שלהם בפועל.

כך או כך אין אמת מובהקת ולכן בכל מקרה נוהגים "ללכת לקראתם" עד כמה שניתן.

בהצלחה!

למעלה