למה לפתוח CHANGE?

מצב
הנושא נעול.
למה לפתוח CHANGE?

למה לפתוח CHANGE?
למה לפתוח דוכן CHANGE שמרוויח מהפרשי קניה/מכירה להעסיק עובדים,לשלם שכירות על המקום,לקנות ציוד,לשלם דוחות מס וכו' וכו' שאפשר פשוט לעשות הכל דרך המחשב ולנוח כל היום תכנסו לאתר "ביזפורטל" למשל,לתעודת סל "תכלית נפט" ביקוש: 44,000 יחידות ,מחיר 1,041,920 שער 0.34% היצע:44,000 יחידות מחיר 1,043,680 שער 0.51% 88,000 יחידות מחיר 2,068,000שער -0.42% היצע:88,000 יחידות מחיר2,104,080 שער 1.32%

giladdb

New member
גאוני!!!!

למה לפתוח CHANGE?
למה לפתוח דוכן CHANGE שמרוויח מהפרשי קניה/מכירה להעסיק עובדים,לשלם שכירות על המקום,לקנות ציוד,לשלם דוחות מס וכו' וכו' שאפשר פשוט לעשות הכל דרך המחשב ולנוח כל היום תכנסו לאתר "ביזפורטל" למשל,לתעודת סל "תכלית נפט" ביקוש: 44,000 יחידות ,מחיר 1,041,920 שער 0.34% היצע:44,000 יחידות מחיר 1,043,680 שער 0.51% 88,000 יחידות מחיר 2,068,000שער -0.42% היצע:88,000 יחידות מחיר2,104,080 שער 1.32%
גאוני!!!!
ככה מרוויחים כל יום בלי ללא תלות בשוק

shai007

New member
לא הבנתי, תסבירי בבקשה../images/Emo4.gif

למה לפתוח CHANGE?
לא הבנתי, תסבירי בבקשה

הסבר

לא הבנתי, תסבירי בבקשה
הסבר
תעודת סל של סחורות עוקבת 1:1 ביחס לסחורות אותם היא מייצגת מסיבה פשוטה- שהחברה שמוכרת את תעודות הסל קנתה חוזים של המוצר. ניקח למשל את הנפט, אם לצורך ההבנה השער של תעודת הסל הוא 250 שקל ומייצג מחיר של חבית נפט אחת שעולה 60$ אז אם מחיר חבית יעלה ב-1% אז התעודה צריכה לעלות גם ב-1%. מה החבר'ה האלו עושים? אם מחיר הנפט עלה ב-1% הם שולחים הוראת מכירה ב-1.1% והוראת קניה ב-0.9% תמיד במספר יחידות שוות מעודכן לשער של אותו יום לפעמיים הם בונים על זה שאנשים לא ממש עוקבים אחרי השער ומעלים את האחוזים בשניהם,כמובן במרווחים וכמויות שוות. אם נראה לכם שזה קצת תבדקו באיזה סכומים הם שולחים את ההוראות בין 1,000,000-2,000,000 שקל ככה לוקחים ממכם עמלות ואתם אפילו לא שמים לב נ.ב גם אני נפלתי בפח...

eshco

New member
עושים את זה כמעט בהכל

הסבר
תעודת סל של סחורות עוקבת 1:1 ביחס לסחורות אותם היא מייצגת מסיבה פשוטה- שהחברה שמוכרת את תעודות הסל קנתה חוזים של המוצר. ניקח למשל את הנפט, אם לצורך ההבנה השער של תעודת הסל הוא 250 שקל ומייצג מחיר של חבית נפט אחת שעולה 60$ אז אם מחיר חבית יעלה ב-1% אז התעודה צריכה לעלות גם ב-1%. מה החבר'ה האלו עושים? אם מחיר הנפט עלה ב-1% הם שולחים הוראת מכירה ב-1.1% והוראת קניה ב-0.9% תמיד במספר יחידות שוות מעודכן לשער של אותו יום לפעמיים הם בונים על זה שאנשים לא ממש עוקבים אחרי השער ומעלים את האחוזים בשניהם,כמובן במרווחים וכמויות שוות. אם נראה לכם שזה קצת תבדקו באיזה סכומים הם שולחים את ההוראות בין 1,000,000-2,000,000 שקל ככה לוקחים ממכם עמלות ואתם אפילו לא שמים לב נ.ב גם אני נפלתי בפח...
עושים את זה כמעט בהכל
לדוגמא באופציות. מנפקים אופציות CALL, נגיד ואחרי ההנפקה האופציה שווה 1. נותנים באמצעות המחשב פקודה למכירה של 100 אלף יחידות במחיר 1.01 וקניה ב0.99. הפקודות משתנות אוטומטית בהתאם לתנודות השוק. העניין הוא שניתן לעשות על העניין מניפולציות. במקרה של נפט לא ניתן אבל למניה עם סחירות נמוכה ניתן. אנשים שקונים אופציות או תעודות סל או כל דבר אחר ולא שמים לב למרווח, וקונים במחיר השוק מפסידים. השאר לא.

shai007

New member
שאלת הבהרה

עושים את זה כמעט בהכל
לדוגמא באופציות. מנפקים אופציות CALL, נגיד ואחרי ההנפקה האופציה שווה 1. נותנים באמצעות המחשב פקודה למכירה של 100 אלף יחידות במחיר 1.01 וקניה ב0.99. הפקודות משתנות אוטומטית בהתאם לתנודות השוק. העניין הוא שניתן לעשות על העניין מניפולציות. במקרה של נפט לא ניתן אבל למניה עם סחירות נמוכה ניתן. אנשים שקונים אופציות או תעודות סל או כל דבר אחר ולא שמים לב למרווח, וקונים במחיר השוק מפסידים. השאר לא.
שאלת הבהרה
1. האם מנפיקת התעודות חייבת לקנות ולמכור במחיר שמשקף את ערך התעודה 2. האם בתעודות סל בסופו של דבר המחיר נקבע ע"י הצע וביקוש? 3. למה הכמות של ביקוש לקניה צריך להיות שווה להיצע? 4. האם מנפיקת תעודות הסל צריכה לקנות במרווחים מינימאלים ולא עושה זאת בתודה שי

eshco

New member
4 במחיר 1

שאלת הבהרה
1. האם מנפיקת התעודות חייבת לקנות ולמכור במחיר שמשקף את ערך התעודה 2. האם בתעודות סל בסופו של דבר המחיר נקבע ע"י הצע וביקוש? 3. למה הכמות של ביקוש לקניה צריך להיות שווה להיצע? 4. האם מנפיקת תעודות הסל צריכה לקנות במרווחים מינימאלים ולא עושה זאת בתודה שי
4 במחיר 1
אף אחד לא חייב כלום. מנפיקת תעודה מוציאה את התעודה לשוק ויכולה למכור את התעודה בכמה שעולה על רוחה, אם תצליח למכור סימן שיש ביקוש והרי שעל פי היצע וביקוש נקבע המחיר.מה שכן המחויבות הינה לשקיפות, ואם אדם בודק את מה שכתוב באותיות הקטנות הוא יידע את השווי האמיתי של הדברים. בעקרון מחיר התעודות אכן צריך להיות השווי שלהן כי את הרווח הן עושות מעמלת ניהול. מה שכן, מישהו אחר יכול לנסות את מזלו עקב חוסר סחירות ונזילות נמוכה על מנת לגרוף רווחים על גבו של הלחוץ שחייב לקנות/למכור. מכיוון שמדובר בשוק, עם מתחרים אזי שלא ניתן למכור משהו מעל לערכו, אלא אם מישהו פראייר וקונה אותו. מכיוון שאין שוק מושלם, יש מניפולציות ויש תמימות ויש גם טעויות לכן ולכן. תעודות עוברות בשוק מיד ליד ולכן מחירן הינו מחיר השוק. בקרנות נאמנות אשר אינן נסחרות כמניות מדובר במשהו שונה.

giladdb

New member
יש הבדל ג-ד-ו-ל בין הדוגמאות

עושים את זה כמעט בהכל
במוצר כמו אופציות שנסחר בזמן אמת הסיכוי שלך נשאר 50% לרווח והפסד לעומת השיטה הזאת שהשער בארה"ב נקבע יום קודם ובו הסיכוי שלך לרווח הוא מ-100% , בדומה לדוגמא שלאה הביא של הדוכנים להחלפת כסף שלא משנה להם מה מצב השוק, ואני חושב שהיא טעתה בחישוב שלה לפי דעתי השיטה שלהם מעט יותר רווחית ומורכבת ,ממה שעקבתי, ניקח אותה דוגמא שהמוצר שתעודת הסל עוקבת עלה ב-1%: אם המוכר ה"אמיתי" הראשון מוכר בעליה של 1.5% הם ימכרו ב-1.4% כלומר רווח של 0.4% ולא 0.1% . אם המוכר ה"אמיתי" הראשון מוכר בשער נמוך יותר לדוגמא 0.8% הם יקנו אותו. רק במקרה שהמוכר בדיוק מוכר באותו שער הם פשוט לא מתייחסים ומחכים לביצוע. כנ"ל בכל המקרים של קניה,העיקר שתמיד יהיה להם את המוכר/הקונה הראשון להרוויח משני המצבים.

eshco

New member
לא הבנתי מה ההבדל העקרוני

במוצר כמו אופציות שנסחר בזמן אמת הסיכוי שלך נשאר 50% לרווח והפסד לעומת השיטה הזאת שהשער בארה"ב נקבע יום קודם ובו הסיכוי שלך לרווח הוא מ-100% , בדומה לדוגמא שלאה הביא של הדוכנים להחלפת כסף שלא משנה להם מה מצב השוק, ואני חושב שהיא טעתה בחישוב שלה לפי דעתי השיטה שלהם מעט יותר רווחית ומורכבת ,ממה שעקבתי, ניקח אותה דוגמא שהמוצר שתעודת הסל עוקבת עלה ב-1%: אם המוכר ה"אמיתי" הראשון מוכר בעליה של 1.5% הם ימכרו ב-1.4% כלומר רווח של 0.4% ולא 0.1% . אם המוכר ה"אמיתי" הראשון מוכר בשער נמוך יותר לדוגמא 0.8% הם יקנו אותו. רק במקרה שהמוכר בדיוק מוכר באותו שער הם פשוט לא מתייחסים ומחכים לביצוע. כנ"ל בכל המקרים של קניה,העיקר שתמיד יהיה להם את המוכר/הקונה הראשון להרוויח משני המצבים.
בשניהם יש ארביטראז' שנובע מכשל של סחירות

giladdb

New member
לא יודע איך להסביר

בשניהם יש ארביטראז' שנובע מכשל של סחירות
לא יודע איך להסביר
תיכנס לביזפורטל ולתעדות של תכלית: משהו צורם שרואים כל יום מוכר ראשון 44,000 יחידות במיליון ומשהו שקל וכנ"ל בדיוק הקונה ראשון עם הבדלים בשער ומוכר שני 88,000 יחידות בשני מליון שקליים וכנ"ל בדיוק קונה שני. אתמול הנפט עלה היום בבוקר הם העלו את התעודה עכשיו הורידו,אני חושב שאני פוגע בעצמי שאני מושקע שם....אבל ההיצמדות הזאת לשערים ניראת קצת כמו איזה מאפיה.......לפחות אני יודע שבסופו של דבר התעודה צמודה למחירי הנפט ככה שההתנהגות שלהם מוגבלת.

moco10

New member
מה מאפיה? זו בדיוק עשיית שוק

לא יודע איך להסביר
תיכנס לביזפורטל ולתעדות של תכלית: משהו צורם שרואים כל יום מוכר ראשון 44,000 יחידות במיליון ומשהו שקל וכנ"ל בדיוק הקונה ראשון עם הבדלים בשער ומוכר שני 88,000 יחידות בשני מליון שקליים וכנ"ל בדיוק קונה שני. אתמול הנפט עלה היום בבוקר הם העלו את התעודה עכשיו הורידו,אני חושב שאני פוגע בעצמי שאני מושקע שם....אבל ההיצמדות הזאת לשערים ניראת קצת כמו איזה מאפיה.......לפחות אני יודע שבסופו של דבר התעודה צמודה למחירי הנפט ככה שההתנהגות שלהם מוגבלת.
מה מאפיה? זו בדיוק עשיית שוק
וטוב שיש את זה. אחרת בכלל לא היה מובטח שיהיה לך למי למכור או ממי לקנות, במקרה הצורך. אני לא מבין מה הבעיה. אף אחד לא מונע מאף אחד מלמכור או לקנות במחיר יות אטרקטיבי מזה של עושה השוק. עושה השוק קובע מרווחים על פי הנכסים האמיתיים והוא מתפרנס מההפרשים.

קרלטון

New member
העלות החבויה של תעודות הסל

למה לפתוח CHANGE?
במקום עמלות לפעמים מחזיקים מרווחי ביד אסק גבוהים. לפני קניית תעודת סל לבדוק שעושה השוק עושה את העבודה ושומר על מרווחים קטנים.

fox in socks

New member
מצד שני

במקום עמלות לפעמים מחזיקים מרווחי ביד אסק גבוהים. לפני קניית תעודת סל לבדוק שעושה השוק עושה את העבודה ושומר על מרווחים קטנים.
מצד שני
לטווח ארוך זה לא כל כך משנה, מרווחי הציטות בתלים בשישים לעומת המדד ההשואתי (במקרה של מניות כמובן)

la DVD

New member
התקוה היא שתחרות בין התעודות תייצב

למה לפתוח CHANGE?
התקוה היא שתחרות בין התעודות תייצב
את העניינים עד הזמן האחרון קסם שלטו בשוק ובאמת התפרעו עם דמי ניהול, מרווחים, ודיווידנדים.. בינתיים בסלים פופולריים כולם החליטו לחלק דיוידנדים מלאים, 0% דמי ניהול כשלמעשה הם מרוויחים רק מה- SPREAD ככל ששוק המוצרים האילה ישתכלל אני מאמין שזה יתאזן

moco10

New member
לא יותר פשוט

למה לפתוח CHANGE?
לא יותר פשוט
כי צריך הרבה יותר כסף. מה את אומרת בעצם? שעושי שוק מרויחים כסף מהמרווחים? בוודא שהם מרויחים. אז את גם רוצה להצטרף כעושה שוק? קדימה , אף אחד לא עוצר אותך. הבעיה שלך היר שיש לך מתחרים (עושי השוק הרשמיים) שיש להם כיסים עמוקים בהרבה מלך ויכולים לקלוט היצעים וביקושים הרבה יותר גדולים ממך. כמו כן הם מנפיקי התעודה ויכולים ביתר קלות וביותר זול להתכסות מול הנכסים האמיתיים. אם תפתחי Change, במקום שבו אין CHANGE אחר קרוב, תהיה לך פרנסה הרבה יותר פשוטה. את לא צריכה הון התחלתי גבוה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה