למה לסכסך?

leeloo

New member
למה לסכסך?

תסבירו לי למה היא עושה את זה, כי אני כבר לא מבינה ומאוד מרוגזת.. מצטערת על האורך, אני פשוט חייבת להוציא את זה.. היא עברה כל גבול. כשהיא נכנסת לי לחיי המשפחה המצומצמת ומעיזה להעליל עלילות שווא על אמא ואבא שלי זה כבר עובר כל גבול. ולמה היא עושה את זה? כל-כך משעמם לה? כל-כך רע לה? היא באמת שונאת את אמא שלי? דיברתי עם סבתא לי פעם אחת. שיחה טובה. היא שאלה למה אני מרוחקת מהמשפחה ונמנעת מלהגיע לאירועים משפחתיים. דיברתי איתה בכנות. הסברתי לה שאין לי ממש עם מי לדבר, ואני מוצאת את עצמי יושבת בצד ומקשיבה לסיפורי "מרתקים" על המעצבת של הבית של דודים שלי.. מלבד העניין הזה, מרגיז קצת ואפילו קצת משפיע כל העניין הזה שהיא יורדת עליי ועל אמא שלי שאנחנו אשכנזיות ושאני לא אוכלת ולא מתנהגת כפי שחינכו אותה להתנהג ולאכול. אז היא ישר קפצה - "מתי לא קיבלתי את אמא שלך? שההורים שלה נפטרו ישר אמרתי לה שתהיה הבת שלי" (אבא שלי ואמא שלי מכחישים שהיא אמרה את זה). ואז היא אמרה - "אני יודעת למה אני ואת ככה" "למה?", שאלתי, מאוד מסוקרנת למשמע "ההארה" שלה "אמא לא תמיד איפשרה לאבא להביא אותכם אליי ובגלל זה התרחקנו" אמרתי לה שבחיים, כל מה שאמא שלי תעשה, בחיים היא לא תעשה משהו כזה. להרחיק נכדים מהסבתא היחידה שלהם?! להסתכן בריב עם אבא שלי על שטות כזו?! מה יניע אותה לפעול ככה? היא המשיכה בשלה - "אני יודעת שזה ככה". ברור, היא הרי יודעת הכל. בשבוע האחרון כשישנתי אצלה כמעט ולא דיברתי איתה. זה כמעט בלתי נסבל היחס שלה. היא באה ואמרה - "אני יודעת למה את שונאת אותי כל-כך, את באה עם השנאה הזו מהבית.." "איזו שנאה בדיוק סבתא?" "אני יודעת, אני יודעת, בגלל זה את כל הזמן עושה לי דווקא! למה את עושה לי דווקא" "אני לא עושה לך דווקא סבתא, כל מה שאת רוצה אני עושה" "עם כל השנאה הזו שאת באה מהבית.." "איזו שנאה סבתא? על מה את מדברת?" "את ואמא שלך.. אמא שלך חושבת שאני לא מקבלת אותה.." "זה לא מה שאמרתי לך סבתא, אמרתי לך שאני קצת מרגישה לא שייכת בגלל כל הצחוק הזה שאת עושה מהחינוך האשכנזי שקיבלתי מאמא" (כאילו שיש באמת דבר כזה "חינוך אשכנזי" בצורה כוללת..) "חשבתי שזה יקרב בינינו, זה רק מרחיק.." מעניין באמת למה.. לא המשכתי להגיב. היא המשיכה להפציר בי שאני עושה לה דווקא ושאני שונאת אותה. הרי ממילא אם אני אנסה לדבר איתה בהיגיון היא ישר תהפוך את למה שהיא רוצה, תשמע מה שהיא רוצה לשמוע, תפרש את זה איך שבא לה, תסובב את זה בשביל להיות המסכנה.. כמו שאמרתי לה פעם אחת שקשה לי לדבר איתה כי אני לא חושבת שהיא מקשיבה לי ומנסה להבין אותי. היא ישר פירשה את זה כאילו אמרתי שהיא מטומטמת. היא גם שאלה אותי למה אני לא אומרת לה שלום כשאני חוזרת בערב. הסברתי לה שהיא שוכבת במיטה שלה בדלת סגורה ואני לא יודעת אם היא ערה או ישנה. היא ישר מתעצבנת כאילו מה כבר אמרתי - "אני תמיד בחדר?! אני?!" לא אמרתי שהיא תמיד בחדר. זו עובדה קיימת שהיא ישנה בחדר שלה, במיטה שלה, לא?! וככה היא עושה לכל דבר שאני אומרת לה. החלטתי לקחת את זכות השתיקה. עכשיו גם אבא שלי לא מדבר איתה כי היא ליכלכה עליו והוא מאוד נפגע ממנה, ושהיא תגיד סליחה ותראה שהיא טעתה חלילה?! אז מה אם הבן שלה לא מוכן דבר איתה יותר?! העיקר שהיא "צודקת". אח"כ אמא שלי באה ושואלת אותי אם אני אמרתי לסבתא שלי שהיא (אמא) אמרה לי שסבתא שלי מעדיפה את בת דודה שלי על פניי או שהיא לא מתייחסת יפה אליה. אמרתי לה שאני אמרתי את זה. דעה משלי. סבתא שלי כנראה לא מאמינה שיש לי אחת. היא רגילה שכולם מתחנפים אליה אז כשאומרים לה משהו שלא מוצא חן בעיניה היא ישר מחפשת אשמים, ומי הטרף הכי קל? אמא שלי. היא ממילא לא מסתדרת איתה ממש, אז בוא נאשים אותה בכל מה אני שחושבת. שאמא שלי מרעילה אותי. אמא שלי אמרה שהיא תנהל שיחה רצינית איתה. אמרתי לה שלא תתאמץ יותר מידי כי ממילא זה נכנס מצד אחד ויוצא מהשני. היא כבר זקנה ומעולם לא תחשוב שהיא טועה. היא לעולם לא תחשוב שההתנהגות שלה הובילה לכך שאני מרוחקת ממנה ושאני לא ממש סובלת אותה. חברות שלי שומעות אותי מדברת על סבתא שלי ולא מאמינות שאפשר לדבר ככה על סבתא. ואז הסברתי להן מה הולך בבית שלה, הן קצת הבינו. אבל אף אחד לא מבין. יצאתי מהבית חשבתי יפסיקו ההטרדות החוזרות ונשנות, אבל היא רק יותר גרועה. המילים היחידות שיוצאות לה מהפה הן הוראות מלוות ביללות על כך שהיא זקנה ואין לה כוח. אבל למה היא מסכסכת ככה? אח"כ היא מצפה שאני והיא נסתדר? ככה ללכלך על אמא שלי? כמה שאמא שלי יכולה להיות נוראית, היא בן אדם. אני רק יכולה לתאר לעצמי כמה זה פוגע ומעצבן הקטע הזה.. סבתא לא בוחרים...

Idan91

New member
אויש, ../images/Emo187.gif

אכן מרגיז, ואף יותר. מאחר שכבר ניסיתי לדבר אתה לא פעם אחת וראית שזה לא ממש הולך, נסי פשוט לא לקחת ברצינות את מה שהיא אומרת, סביר להניח שבגילה, כבר לא תשני אותה מן הקצה אל הקצה, אבל אל תתני לזה להרוס לך את מצב הרוח.. טוב, להתלונן את תמיד מוזמנת.

resputin

New member
ליאתי, ליאתי, ליאתי..

תאמיני לי, אני מבין לליבך. למרות שאינני חי עם סבתי, אני מכיר טוב מאוד את מעלליה. את חושבת ששלך גרועה? חכי שתשמעי את מכלול הסיפורים, שאספתי במשך השנים על סבתא שלי. כמובן, סבי (ז"ל? לא ז"ל? בכל מקרה, הוא נפטר וזהו.) היה גרוע ממנה פי כמה וכמה, ולעיתים אני מאשים אותו בכך ששיגע אותה -אבל היא בהחלט לא תזכה בפרס "סבתת(?) השנה". חמישה ילדים יש לסבתי. אבי, ועוד ארבע אחיות. המצב בין האחים? לא משהו. זאת אומרת, רוב הזמן היה טוב -אבל אחרי שסבי נפטר, לפני כשנתיים? המצב התדרדר. האחות הבכורה "חברה" עם האחות הצעירה ביותר בטריק מלוכלך ביותר, שעד היום אני לא יודע איך אפשר לעשות את זה לאחים שלך- אבל האמא, הייתה אמורה לעזור, לא? ובכן, לא רק שהיא לא עזרה, היא גם תמכה, שיקרה, סכסכה ושמרה על זכות השתיקה כשצריך- כאשר אחי ועוד שתי אחיותיו השניות, ניתקו קשר עם סבתי- עלתה השאלה הברורה... למה?. ובכן, מפה לשם שמעתי המון גרסאות -וזה רק מסבתי עצמה. אישית, היא נמאסה עליי עם סיפוריה, שאלותיה וחוסר הבנתה, תוך כדי פעולות לשני צדדי המתרס יחד. אבל הבנתי דבר אחד, שלפעמים(*), הזקנה קצת משגעת אנשים מסויימים. אולי זה לא לגמרי אשמתה, אבל אפקט ה"נכנס באוזן אחת, יוצא מהאוזן השנייה" בהחלט תופס פה. כל מה שיש לי לומר לך, שכל עוד את חיה שם, החיים יתנהלו פחות או יותר באותה הצורה- אבל את חייבת לשמור על שיא הנחמדות. גם לחיות איתה וגם לסבול אותה, זה דבר אחד- אבל להתחיל לריב איתה יגרום לך במהרה לעבור דירה.. אם המצב לא סובל דיחוי, ואת לא מסוגלת לחיות שם- יש רק פתרון אחד... תעברי. כשהיא תחיה בדירתה לבד, ולא תזדקקי לה- תוכלי לחיות כרצונך, עם אמרותייך ומחשבותייך בצורה פתוחה. כל עוד המסמכים חתומים על שמה ואת צריכה אותה? תהיי חייבת להתמודד איתה..

nutmeg

New member
../images/Emo124.gif ליאת!!!

את חייבת, אבל ממש ממש חייבת להקליט לי כמה שיחות איתה!! האמת, זה גדול! אני מאוד אוהבת להתווכח עם כאלה שאינם ברי ויכוח. יש לי טריק או שניים ללמד אותך - אבל אני חייבת לשמוע אותה קודם. חייבת לפענח את הלוגיקה הפרטית. היא יכולה להכנס לי למחקר

leeloo

New member
כן היא באמת נושא למחקר מעניין

הפרסית שחיה באחוזה עם משרתים, עברה לארץ, חיה ברמת אביב ועבדה בתור אחות, עזבה את בעלה כשהיה מאוד חולה (כי לטענתה הוא היה בלתי נסבל) וגרמה לכך שבנה, אישתו וביתם לא יסבלו אותה... באמת אני אקליט אותה. הוכחה לאמא שלי ולאבא שלי שהיא ממציאה חופשי דברים..

zimes

New member
למה את ממשיכה לגור שם?

אני יודעת שזו התגובה הרגילה שלי. אבל תראי כמה כח זה גוזל ממך, מהוריך, ומסבתך!

leeloo

New member
תסתכלי על האלטרנטיבה

גם אבא הציע לי לחזור הביתה אבל זה פשוט לא הגיוני. א. אני אצטרך לקום כל בוקר ב-5 בשביל לצאת ב-6. ב. אני אצטרך לנסוע ב-3 אוטובוסים לבסיס ג. הנסיעה הביתה עורכתת כשעה וגם לא תמיד יש לי אוטובוס חזרה הביתה ברגע שאני מגיעה לעיר השכנה.. אם אני ישנה אצלה אני תוך רבע שעה בבית. אני יכולה להסתובב עם חברות עד שעות הערב, לצאת בערב, לחיות, בניגוד לאם הייתי חוזרת כל יום הביתה, שעד שהייתי חוזרת כבר הייתי סחוטה לגמרי ללא כל כוחות ליציאה.. הייתי מאבדת את כל חיי החברה שיש לי.. אבל אצל סבתא אני מאבדת את השפיות.. מה לעשות בחיים צריך לסבול לפעמים. ואני מאמינה חזק במשפט - "מה שלא הורג אותך - מחשל אותך". פשוט צוברת נסיון עם טיפוסים שכאלה..

zimes

New member
מה עם -

לגור בבית, ולישון אצל סבתא רק כשיש סיבה טובה?

resputin

New member
אין מצב שתדברי עם אמא\אבא,

ותתחילי לחפש דירה סחורה קטנה בסביבה של סבתא, אולי עם אחת מהידידות שלך מהבסיס שגם עם אותה הבעיה? היא תהיה קטנה, אתן גם ככה לא נמצאות שם המון ככה שהחשבונות לא יהיו בשמיים.. ואולי ההורים שלך יעזרו לך. זה אומנם לא פתרון אידיאלי, אבל זה הצעד היחידי שבו תוכלי לשמור על השפיות שלך ועדיין להיות בעלת חיי חברה. מהתוכנית הזו את יכולה לצאת למשהו יותר גדול.. אבל תנסי לשמור על ראש פתוח..

WC

New member
הושפעת?

הושפעת מרבבות השיחות עם הוד אסלתה? סחורה? כוונתך לשכורה, לא? כדאי שתפסיקו לקרוא עכשיו כי זה די מדבק. הדיסלקציה. איך מתהפך השולחן. יום טוב, ולך במיוחד. WC תפוס

leeloo

New member
בעולם אידיאלי זה היה אפשרי

אין מצב בחיים שההורים שלי יממנו לי דירה אין מצב שאני אמצע מישהי שתוכל להרשות לעצמה דירה אין מצב שאני ממנת לעצמי דירה על בסיס 400 שקל בחודש (ללא חישוב הכסף מהעבודה החדשה..) וזה לא רק הדירה.. זה האוכל, החשבונות חשמל, מים, ריהוט ועוד ועוד.. בקיצור - אני אמשיך לסבול ככה למשך שנתיים.. אנסה להתעלם ולהתעלות ולהימנע כמה שיותר מהתקלויות בה..

leeloo

New member
בסביבות ה-70+

היא לעולם לא מוכנה לגלות את גילה האמיתי, רק כשהיא צועקת עליי היא תמיד אומרת - "אני כבר איזה בת 70, בחיית ליאת, אין לי כוח".

למעלה