למה לנו המלחמה הזאת?

למה לנו המלחמה הזאת?

אין חילוקי דעות על כך שסדאם חוסיין הוא דיקטטור אכזר ומתועב, ומעט מאד אנשים בעולם יזילו דמעה אם יוודע שהוא חטף התקף לב. אבל סדאם הוא לא היחיד, יש לצערנו עוד כמה וכמה דיקטטורים כאלה בכל מיני מדינות בעולם ונגדם ארה"ב לא יוצאת למלחמה, עם חלק גדול מהם היא אפילו מאד בידידות. גם עם סדאם חוסיין ארה"ב היתה פעם די מיודדת. דווקא בזמן שהוא עשה את מעשי הזוועה הגדולים ביותר שלו - המלחמה עם איראן בה נהרגו כמליון איש והפעלת הנשק הכימי נגד הכורדים - ארה"ב וגם בריטניה שתקו כמו דגים כי באותו זמן התאים לאינטרס שלהן לתמוך בסדאם. ויותר מזה - היו מקומות בעולם שארה"ב הפילה משטר דמוקרטי והקימה במקומו דיקטטורה, כמו בשנת 1973 בצ'ילה כאשר הסי.אי.איי דאג להפיל את הנשיא הנבחר איינדה ולהקים במקומו דיקטטורה צבאית רצחנית. אז קשה לי להתייחס ברצינות להבטחות שארה"ב תקים דמוקרטיה בעיראק (באפגניסטאן, שם נהרגו בהפצצות האמריקאיות הרבה יותר אזרחים ממה שנהרגו במגדלי התאומים, כבר יש דמוקרטיה? מישהו יודע מתי יהיו שם בחירות?). יותר סביר שיקום שם דיקטטור אחר במקום סדאם רק שהוא יהיה בובה אמריקאית שמשרתת את אינטרס הנפט. אז בשביל זה צריכים אולי למות עשרות אלפי או מאות אלפי אנשים, חלקם הגדול אזרחים חפים מפשע? בשביל זה צריך לחשוף את מדינת ישראל לכל הסכנות הנוראות שקוראים עליהן בעיתונים ואנשים מקבלים מהן נדודי שינה? לפי כל הניתוחים, סדאם יפעיל נגדנו נשק (אם בכלל יש לו) רק אם יתקיפו אותו וידחפו אותו אל הקיר. מישהו יכול להסביר למה זה חייב להיות דווקא עכשיו? האם אנחנו חייבים לסבול רק בשביל לנפח את האגו של ג'ורג' בוש הצעיר, שרוצה להוכיח שהוא יותר קשוח מהאבא שלו? אחד עשרה שנה בדיוק אחרי שישבתי ופחדתי בחדר אטום עם מסיכה שלא תפקדה וכמעט חנקה אותי, הלב שלי מתחמם כשאני רואה בעולם הפגנות של אנשים שמנסים למנוע את המלחמה המטומטמת הזאת שנופלת עלינו בלי צורך. הלוואי שגם בארץ היו הפגנות כאלה.

למעלה