למה למה למה???

lolo22

New member
למה למה למה???

למה 4 בחזקת 0 זה 1? ואם פעולת החזקה a^n היא פעולת כפל של n a פעמים, אז איך זה ש - 1^4 זה 4?? כי פעולת הכפל היא פעולה בינארית ופעולה בינארית מתבצעת בין זוג(!) סדור של מספרים. אז האם צריך להגדיר חזקה בצורה אחרת?? שלא לדבר על 0^4? אם מישו יכול להסביר לי אני מאוד אודה לו. נ.ב. מישו אמר פה פעם ש - 0/0 יכול להיות כל מספר ולכן הוא לא מוגדר (אולי הניסוח היה שונה). לדעתי, 0/0 הוא תרגיל, שיש בו פעולה , שזו פונקציה שחייבת לקבל רק תוצאה אחת ויחידה. וגם: אם נניח ש - 1 = 0/0 = 0+0/0 = 0/0 + 0/0 = 1+1 סתירה!!!! וניתן להמשיך כך לנצח עבור כל מספר. מקווה שלא הלאתי אותכם.

aaa123

Member
הסבר

4 בחזקת 4 חלקי 4 בחזקת 3 זה 4 4 בחזקת 3 חלקי 4 בחזקת 2 זה 4 אני מניח שזה מובן. יש כלל שהמנה של 4 בחזקת מספר ו4 בחזקת המספר פחות 1 היא 4. 4 בחזקת 2 חלקי 4 בחזקת 1 צריך להיות 4 לפי אותו כלל וזה נותן רק אפשרות אחת ל4 בחזקת 1 שהיא 4. כנ"ל ל4 בחזקת 0. דבר שני חילוק היא הפעולה ההפוכה לכפל 0 חלקי 0 אמור לענות על השאלה 0 כפול מה שווה 0. בגלל שאין פתרון יחיד לשאלה זאת אז קובעים שזה לא מוגדר. חלוקה מוגדרת כאשר יש פתרון יחיד לשאלה המתאימה.

aaa123

Member
צריך להיות שימי לב ולא שים לב

הכותבת היא אישה לפי הכרטיס האישי שלה.

אמי נ

New member
זה נכון אבל זה לא הכרטיס האישי שלי

במקרה נכנסתי מתוך מחשב אחר והיה בו כבר שם משתמש לא שזה משנה משו

הערה לכולם

4 בחזקת 0 זה 1 ו-4 בחזקת 1 זה 4 מסיבה יחידה והיא שכך הגדירו זאת. אין סיבה אחרת. מה שאתם כתבתם זה בעצם הסיבה להגדרה.

Fingertip

New member
הגדרה יותר כללית, לדעתי:

a בחזקת b זה: 1*a*a*...*a כאשר a מופיע b פעמים. זה מסביר די הרבה, לדעתי. אהד.

למעלה