רשימה (כרגע חלקית, מחוסר זמן) ../images/Emo79.gif
ובכן:
תנועת האצבע המשולשת: מקור התנועה במלחמות בין אנגליה לצרפת (אם אינני טועה מדובר על המלחמות בתקופת ז'אן דארק). אחד מכלי הנשק הפופולריים (חוץ מגווני נוזלים רותחים שמעוררים כאב רק מלשמוע עליהם) היה, כמובן, חוץ וקשת. את הקשת היה נהוג לדרוך בעזרת האמה. כאשר היו הצרפתים לוקחים בשבי חיילים בריטים, הם היו כורתים להם את האמות בכדי שלא יוכלו לשוב ולהשתמש בנשקם שוב. הסוהרים הצרפתים נהגו להתגרות באסירים הבריטים, על ידי נפנוף מלגלג של האמה לעברם. :}
מדוע מצדיעים? מקור ההצדעה היא בתקופת האבירים באירופה. כששני אבירים נפגשו, היה עליהם להפגין כבוד אחד לשני,במסגרת אבירותם. על כן, הם היו מרימים את מגן הפנים שבקסדה שלהם. התנועה של יד על המצח (שכן את מגן הפנים היה ניתן להרים, מן הסתם, עד למצח ולא גבוה מכך) נשארה מאז, ועדיין מסמלת אות של כבוד.
מה הבסיס לדמותו של הכובען המטורף בסיפור "עליסה בארץ הפלאות"? ובכן, כמובן שניתן לטעון על לואיס קרול מעללי פטריות הזייה לרוב, ישנה גם דיעה אחרת: בתקופה בה נכתב הסיפור, היו מגבענים רבים סובלים מהתקפות של טירוף רגעי ושגעון קל. המשותף לכולם, וגם לכובען המטורף של לואיס קרול, הוא העובדה שחלק מסוים במגבעות היה מיוצר מכספית- דבר שגרם למגבענים להרעלת כספית. מאותה תופעה סבל גם אייזק ניוטון, כך אומרים, כי השתמש בכספית בהרבה מניסוייו.
מהו מקור הביטוי "בתולת ים"? ובכן, בתקופה בה התפתח הביטוי נהוגה היתה היציאה ללב ים לחודשים רבים, בין אם זה למסעות גילוי, ובין אם היו אלו קבוצות שודדי ים. כיון שהיו אלו רק גברים, הרי שבשלב מסוים יצרם המיני הפך לבעיה שיש להתחשב בה. בים ישנם יצורים המכונים "פרות ים" (לגבי השם- אינני בטוחה במאה אחוז, אבל אם זכרוני אינו מטעני, הרי שאלו אכן פרות ים), אשר איבר מינן של הנקבות שבהן, דומא להפליא לאיבר מינה של אשה בת-אדם...(שקיות הקאה במושב המטוס הקדמי, תודה...).
מדוע לא אכלו עגבניות באירופה עד לפני מאה חמישים שנה לערך? (את העובדה הזו למדתי רק לפני שבוע, ותודה לניר..). ובכן, הצלחות וכלי האוכל של האירופאים היו עשויים מסגסוגת של שתי מתכות. כאשר היו האירופאים חותכים את העגבניה, המיץ החומצי שלה היה מאכל את הסגסוגת ויוצר חומר רעלי שהשפעתו כהשפעת ציאניד. בעקבות התוצאות הנוראיות שבאכילת עגבניות, וחוסר הידע לגבי התופעה שציינתי לעיל, היו בטוחים האירופאים שהעגבניות מורעלות, ונמנעו מלייבא אותן. דרך אגב, הידעתם שהביטוי "לעגוב", בעברית, נקבע על ידי ביאליק, שראה בעגבניה כפרי חושני וסקסי? יש לי עוד עובדות, אולם עלי לסור לי לדרכי, אמשיך לכתוב בהזדמנות... נ.ב. עבור הנדרסון מלך הגשם- אני נהינית מאד לקרוא את הודעותיך בפורום, עושה רושם שאתה אדם משכיל ומעניין. עם זאת, חבל לי שאתה חש צורך לשתף את הפורום בתסכוליך המיניים ובתופעות הלואי שהם מולידים...אני מאחלת לך שתמצא את בן\בת הזוג שלך ותבוא על סיפוקך. לילה ערב טל