למה ללכת לפולין בכלל?

כי שילמת על זה כסף וכבר אי אפשר לבטל ../images/Emo122.gif

מיכש, שתהיה בריאה את והשאלות שלך. :)

fate spinner

New member
דעתי בנושא

ואני לפני זה אגלה שזאת הסיבה שבגללה יצאתי לפולין. בסיכומו של דבר לי אישית היה חרא של מסע כי היה לי מדריך ממש גרוע והמסע לא היה קרוב למצות את עצמו בכלל. (איזה מן מסע זה שאחת המסקנות שלו היא שאם לא נצטרף לגרעין של הנוע"ל הכל יהיה חרא?). בכל מקרה. היום שישה מיליון/ עשרית ואחת מיליון הם רק מספרים בשבילנו. יש לי קושי להבין שלכל 1 מתוך המספרים האלה הייתה משפחה, חברים, סיפור אישי. פשוט קשה לי לקלוט את זה. קשה לי להבין איך נהרגו כל כך הרבה אנשים והייתה כל כך מעט התנגדות, איך יכול להיות שאנשים נטרפו בתוך מערבולת שגרמה להם להרוג, לקחת חיים של בן אדם בלי היכר. היום אנחנו שומעים בחדשות על רציחות. מה קרה אז? לאף אחד לא היה אכפת? ולמה? פחד? אפאתיות?. איך השואה שקרתה כל הרבה זמן משפיעה עלינו גם היום? אנחנו יודעים לשים גבולות? להתעורר כשמשהו קורה? יצאתי למסע כשאני לוקחת איתי נק' מבט בכלל לא יהודית אלא הרבה יותר כללית. יש לנו מה ללמוד שם מהעבר גם המון אל אנושיות ככלל. איזה שאלות מעניינות אותך? מה את חושבת שאת יכולה לגלות בפולין?

מיכלצי

New member
שאלתי את עצמי הרבה

את השאלה הזאת... למה אני יוצאת בכלל. ההכנה שלנו בבית הספר באמת ניסתה למצות את עצמה, אבל זה רחוק מלהרגיש לי ככה. ביום שלישי אנחנו טסים וזה פשוט לא מסתדר בראש שעוד מעט אנחנו שם. זה לא מביא לי שאלות על יהדות או אם אני ציונית בכלל ומה זה בעצם. אני יוצאת בין השאר גם כי אני מקווה למצוא איזה חלק מהזהות היהודיה שלי שקצת הלכה לאיבוד. לא יודעת אם זה מה שאמצא שם, אבל זה לחוות משהו שונה בכל מקרה. משהו עצום. השאלות שלי הן די כמו אלה שלך. האם בתנאים ה"מתאימים" יכולה לקרות שואה בכל מקום ולכל עם? ומה השואה אומרת על ערכים אנושיים אוניברסליים? עלינו בתור חברה?

למעלה