למה לי?

coach miriam

New member
כשאתה אומר ידע...

למה אתה מתכוון? אין לך מספיק מידע על התחום? או שאתה יודע בבירור איזה ידע חסר לך שלמשל אם תעשה קורס יהיה לך הידע הזה? כי אם למשל הייתי רוצה להיות מאמנת ולא הייתי יודעת איך עושים את זה הייתי צריכה להשיג מידע אבל אם הייתי יודעת עדיין הייתי צריכה לעשות קורס למאמנים כדי להיות מאמנת.. .אז איפה אתה נמצא עם זה? האם העסק הזה שאתה רוצה להקים דורש ממך איזו שהיא הכשרה? העם את לא מצוי בעיניני הפרוצדורה?

שאני אומר ידע אני מתכוון

בכלליות, אני מאמין שברגע שתהיה לי התמקדות אני יתחיל לרכוש ידע בתחום אם זה באמצעות האינטרנט, קורסים או מאמנים אישיים.

../images/Emo6.gif כל אחד והשריטה שלו ... אני כותבת הרבה

בגלל זה, לפעמים אני לא מתחילה.... אבל זה עניין לאימון אחר
ולעניינך: המטרה צריכה להיות ברורה. זה לא מספיק שאתה רוצה ליסוע רחוק, אתה צריך לדעת לאן בדיוק. ידע רוכשים בלמידה: קורסים, מורים פרטיים, אוניברסיטה, מכללות, להיות שוליה של איש מקוע וכדומה. ביטחון עצמי רוכשים דרך אימון או טיפול, תלוי עד כמה צריך לנקות משקעים מהעבר. ביטחון עצמי גם רוכשים ע"י יצירת התנסויות חיוביות והצלחות קטנות. חשוב מאוד לרכוש מיומנויות חיים שאולי חסרות לך. אחת מהן היא לעבוד עם מה שיש (כי מה שאין, פשוט לא שם אז אי אפשר לעבוד עם זה). זה כולל לראות את הדברים כמו שהם: לא יפים מדי כמו בחלומות, ולא קטסטרופליים כמו דרך הפחדים. אז אם אתה מצליח לראות מה יש, והגדרת לעצמך לאן אתה הולך השאר זה טכני. מהתכתבויותיך עם עמיתי אני למדה שאתה רוצה לחיות את החלום שלך אבל עוד לא החלטת מהי הדרך הכי טובה להגשימו. אם הבנתי נכון, אתה רוצה "לעשות הרבה כסף" אבל אין לך מושג באיזו דרך.... לכן, כשהכל נראה כל כך כמו "מגדלים פורחים באוויר", קל לך להרגיש את הסיכה הננעצת בבלון. הדרך הבטוחה ביותר להצלחה היא ב "צעדי תינוק" - להתקדם לאט ולדעת שאתה ממשיך רק כשהקרקע יציבה תחת רגליך. מספר פגישות עם מאמן יכולות לסייע לך במיקוד הכיוון שלך, ובבחירת הצעד או הצעדים הראשונים. אח"כ תוכל להתחיל ולהיעזר לאורך הדרך במי שמתאים לצרכים שלך בכל רגע נתון.

../images/Emo45.gif

זה אכן החלום, אני מוכן לעשות די הרבה בשביל להגיע להגשמה. מתי הרגע הנכון לעזרה חיצונית? איך יודעים מתי צריך מאמן אישי?

האלי

New member
קצת מהנסיון שלי נירקו?

היו תקופות בחיי שהתקיימתי על פחות 100 דולר לחודש. היו תקופות בחיי שעשיתי המון כסף בכל מיני עסקים (אף פעם לא עברתי על שום חוק כדי לעשות כסף!). היו תקופות בחיי שעבדתי כפועל בניין כי לא היתה לי שום דרך אחרת להביא אוכל הביתה והיו תקופות שישבתי בבית כי לא היתה לי שום סיבה וחשק לעשות שום דבר אחר. מעולם לא מצאתי שום קורלאציה בין כמות הכסף שהרווחתי למידת הביטחון, הסיפוק ו/או האושר שהרגשתי. למה אני מייגע אותך בכל הפרטים המשעממים האלו? כי נדמה לי שאולי המטרה שסימנת לעצמך איננה המטרה שאליה אתה רוצה באמת להגיע. ואפילו רק בשביל זה שווה לך לקחת מאמן טוב שיעזור לך להבהיר לעצמך מה באמת אתה רוצה ובאיזו דרך תשיג את מה שאתה באמת רוצה במקום לכלות את זמנך וכוחותיך במרדף אחרי הרוח בהרים. ויפה שעה אחת קודם.

לפי הפורום המעולה הזה

והנפשות הפועלות בו אני החלטתי שאני אכן אעזר במאמן אישי בתקופה הקרובה, לגבי המטרה שלי אני בטוח שהיא להצליח מבחינה כלכלית ומעמדית (מעמדית חייב לבוא עם כלכלי מבחינתי כי אני לא יעשה שום דבר שיבייש אותי או את כבודי)

בחירת המטרה הנכונה קריטית להצלחה

אני רוצה לשקף לך מתוך דבריך, למה נאמר לך שהמטרה שלך שונה מזו שאתה מגדיר. אתה רוצה להצליח כלכלית ומעמדית. מכאן אני מבינה שמצבך הכלכלי אינו מזהיר ושאתה בא משכבה סוציואקונומית בינונית ומטה. כתבת: "אני לא אעשה שום דבר שיביש אותי או את כבודי" מכאן אני מבינה כמה דברים: 1.מה שאתה באמת רוצה זה כבוד (ויכול להיות שמתחת לכבוד יושב משהו אחר ברובד אחד או יותר לעומק) 2. שלדעתך יש עבודות שמביישות את העוסקים בהן. 3. יש סבירות גדולה שכילד התביישת במעמד הסוציואקונומי שהשתייכת אליו, ו/או במקצוע של מי מהוריך, ללא כל קשר לערכים אחרים שקיבלת בבית 4. שאתה שופט ערכו של אדם עפ"י עיסוקו, וסביר להניח על פי מדדים חיצוניים אחרים כמו: בית, מכונית, כסף ועוד. כל זה משורה וחצי.... תאר לך לאילו הבנות אתה יכול להגיע מדיאלוג שלם. אני מציעה ללכת עם פתיחות מירבית ולהתחיל באיתור המטרה האמיתית. ואסביר לך למה. אם תחפש את הכסף והמעמד שאתה מגדיר כרגע, יתכן מאוד שתשיג אותם. השאלה היא: האם הם יעשו אותך אדם מאושר ושלם? סביר להניח שלא. מה אם יהיה לך כסף אבל תהיה בודד? מה אם יהיה לך כסף ומעמד ואישה שתמרר לך את החיים? מה אם יהיה לך כסף ו....??? כסף לא בהכרח יהפוך אותך למאושר. ויש עוד משהו. לא כל מי שיש לו כסף חסין בפני בושה וחוסר כבוד. האם כסף הוא באמת המטרה? סתם חומר למחשבה. בהצלחה בכל אימון שתבחר - זכור לשמור על פתיחות השמים הם הגבול (ראה תמונה
)

את מתקרבת להרבה מאוד נקודות

אבל עדיין אני חושב שהמטרה העיקרית שלי היא כסף.. בשורה התחתונה אם תהיה לי אישה שתאמלל אותי או אם אני יהיה לבד זה לא קשור לכסף שיהיה לי או שלא יהיה לי. העניין של כבוד ולעסוק בעבודה שמכבדת את בעלייה היא מסיבה אחת פשוטה זה לא נעים לעסוק במקצוע מפוקפק וזה לא מכובד, עדיין אפילו ברצוני הרבה להשיג את המטרה יש לי גבולות שגדלתי איתם. כל אחד מודד הצלחה בדרכו שלו, יש אנשים שיסתכלו על אנשים שעוזרים בבתי יתומים כאנשים מוצלחים מאוד, יש אנשים שיסתכלו על רופאים כאנשים מוצלחים מאוד, יש כאלה שיגידו על אנשי משפחה שכל מה שחשוב להם זה רק אחד מהשני כאנשים חשובים מאוד, אני אישית רואה הצלחה ככסף... זוהי דעתי האישית, בן אדם שעושה הרבה כסף זה אומר שהוא טוב במה שהוא עושה, זה אומר שהוא ממש טוב במה שהוא עושה... ניר.

ladybug4NLP

Active member
ואולי כדאי לבדוק

מה בעצם אתה מרוויח מעצם זה שאתה יודע ואתה רוצה אבל מנפץ לך את הבועה ולא מאמין באפשרות וכו' כי אם אל היית מרוויח מזה-לא היית משמר את ההתנהגות/האמונה המגבילה שבה אתה מחזיק בצורה כ"כ טובה. אולי כדאי לרתום את כל היכולות שאתה מפגין בניפוץ המטרה ולרתום אותה למשהו אחר שאהת גם רוצה

isaacm

New member
היי, ניר. באמת למה לך?

אני לא יודע מתי התחלת לקרא כאן ואם יצא לך לקרא כיצד אנשים אחרים תהו באותו עניין. אבל לי באופן אישי יש סקרנות לגביך. ברשותך (שאני מעריך נובעת מכתיבתך כאן בפורום) אספר לך מה מסקרן אותי. הנה מספר משפטים שכתבת בשירשור הזה "יש לי את המטרה העיקרית שלי מול העיניים ואני יודע בדיוק לאן אני רוצה להגיע" "שאני אומר ידע אני מתכווןו בכלליות, אני מאמין שברגע שתהיה לי התמקדות אני יתחיל לרכוש ידע בתחום אם זה באמצעות האינטרנט, קורסים או מאמנים אישיים." ובכלל - אני שומע מצד אחד המון בטחון ומצד שני המון היסוס וחששות. אז מה מסקרן אותי? כשיש כזה ביטחון (שלכאורה, לפי מה שאתה כותב אין לו כל בסיס), ברור שיש משהו שם שהביטחון מתבסס עליו ויותר מכך, מה שיש שם יכול להוביל רחוק הרבה מעבר לביטחון. זה יכול להוביל למימוש. תהיה מוכן לשתף אותנו קצת יותר בחלום שלך? אני אנסה לעזור בשאלה או שתיים - אבל כפי שכבר נאמר כאן - הכל אצלך. מה התרומה המשמעותית שאתה מביא לסביבה שלך? מה היחודיות שלך בתרומה שלך לסביבה? מה אתה רוצה לתת לחברה כאיש עסקים? תראה, אין צורך ממש להשיב על השאלות המסויימות הללו - בסך הכל הכוונה לעזור לך לעזור לי להבין מה יושב אצלך שם מאחורי הביטחון הזה שכל כך מדבר אלי. אשמח לקרא את מה שתבחר לשתף.
איציק

טוב...

את האמת בחיים לא ידעתי שקיים הפורום הזה וברגע הראשון שראיתי אותו פתחתי את הודעתי הראשונה, תמיד הייתי איך לומר מאמין פאסיבי של הרצונות שלי, ידעתי מה רציתי ולעולם לא פעלתי למען אותה מטרה. היעד שלי כמו שרשמתי כבר בכמה הודעות אולי יראה שטחי בעיני כמה אנשים אבל איש איש באמונתו יחייה אני רוצה כסף, כן אני רוצה שיהיה לי מספיק כסף ושלא יחסר לי כלום.... חלק ממכם אולי יגיד שכסף זה לא הכל בחיים, נכון, כסף זה לא הכל בחיים אבל כסף לא פוסל ממני להשיג עוד מטרות כמו אושר, אישה משפחה ילדים וכו'. תחושת הבטחון נובעת אולי מהעובדה שתמיד ידעתי את כל הדברים האלה בתוך ליבי אפילו שלא עשיתי שום דבר בנידון וותחושת חוסר הבטחון נגרמת כנראה מהעובדה שאני בתחילת דרכי ואני מגשש כל הזמן בהמון דרכים. נ.ב תודה רבה לכולם על התשובות הנפלאות.

sssmeir

New member
כמה כסף?

היי נירקו, קראתי קצת מהשתלשלות ושכתבת לחברים: "כסף כסף כסף" לכסף יש יתרונות רבים אך גם חסרונות, כמה אתה רוצה ומה אתה עושה להשיג אותו.. קודם המטרה. התוכנית. ולהתקדם בנחישות(1) התמדה וסבלנות רכז את כל מחשבותיך "קרני השמש לא יבעירו אש רק לאחר שימוקדו" ותקדם אני חייב לעוף..בכל מקרה אתה צריך מאמן! בהצלחה.

WALLA LO

New member
מאמן אישי זה עדיף

לפחות ככה אני חושב הוא מתאמן איתך אישית ויודע בדיוק על מה אתה צריך לעבוד

dangu

New member
בערוץ 8 מחפשים...

אהלן ניר, עבור סדרה תיעודית חדשה שמפיק ערוץ 8 דרושים אנשים שידברו על הרצון שלהם לעשות הרבה כסף ועל הצעדים שהם נוקטים בדרך להגשמת שאיפה זו. אם אתה מעוניין אנא צור עמי קשר דן 0528003373 [email protected]

למעלה