למה לחץ???

ויניקלי

New member
למה לחץ???

היי לכולן, אני רוצה להתייעץ....מצטערת מראש על האורך- אני פשוט רוצה להיות מובנת :)
בעלי ואני שנינו טיפוסים משפחתיים מאוד, וזו תכונה שאני אוהבת אצל בעלי, ומעריכה אותה. כמובן שזה אומר שאנחנו בקשר טוב עם ההורים והאחים שלנו ורואים אותם ומדברים איתם תכופות. למשפחתו של בעלי- כמו לכל המשפחות, יש קטעים מרגיזים שבמהלך השנים למדתי להכיר וטיפה להסתגל אליהם גם כמובן....
הבעיה היא שמאז לידת בני לפני חצי שנה, אני מתקשה להתמודד עם כל מיני סיטואציות שמבחינתי הן לא פשוטות. ראשית, ביקורים תכופים ולא מתחשבים- הנוהל הוא שאנחנו נפגשים עם הורי בעלי פעמיים בשבוע (הוא נפגש איתם יותר- פעמיים זה עם כולנו ביחד) וזה אחרי שהצלחתי להוריד את זה משלוש פעמים בשבוע. ״הברזות״ לא מתקבלות! לדוגמא אם הלכנו לאירוע של חברים חייבים להשלים את המפגש ביום אחר! הביקורים יכולים גם להיות מאוד ארוכים לדוגמא 3 שעות ויותר. בתור מישהי שמתעוררת כמה פעמים בלילה להאכיל או להרגיע מכאבי שיניים- זה לא תמיד בא לי טוב אירוח כל כך ארוך....
חוצמזה ישנם לחצים בלתי פוסקם שאתן לחמותי ״יום קבוע״ בו היא תשמור על בני. אני יודעת- צרות של עשירים וזה מאוד יפה מצידה שהיא רוצה להתפנות לזה ולעזור לנו- אני לא אומרת שלא, אממה- אני כרגע עוד לא צריכה את העזרה הזו, ויותר מכך- בני יונק ורק התחיל לאכול מוצקים ולא שותה מים או מטרנה- כך שזה לא הכי נוח להשאיר אותו עם מישהו כרגע. שלא יובן לא נכון- חמי וחמותי שמרו עלהבן שלנו מספר פעמים כשהלכנו לכל מיני מקומות- אבל זה אף פעם לא עבר חלק, ואני גיליתי שאני פשוט עוד לא מרגישה בנוח להשאיר אותו, דבר שאני בטוחה שישתנה בחודשים הקרובים כשהוא יגדל קצת. הבעיה- כמה שאני מסבירה לה שאעזר בה בעתיד הקרוב- היא ממשיכה ללחוץ וללחוץ שאלך ואשאיר לה אותו כבר עכשיו. מרוב שהיא לחוצה על זה היא כבר מתחילה להדחף לנו לכל מיני עניינים שהם ממש לא עניינו של אף אחד- מתי אחזור לעבוד איך אחזור לעבוד, ״כדאי לך לעבוד יותר״, הכל כדי שהיא תשמור על הילד. אני לא יודעת אם מכל מה שאני כותבת ברור מה מציק בכל ההתנהגות הזו- אבל הל-ח-ץ הזה: להפגש, לראות, לעשות, לשמור- הכל טוב ויפה, רק לא תואם את הצרכים שלנו ומתחיל להעיק היות שהיא דיי מרוכזת במה בא לה לעשות, ומתעלמת ממה שבעלי ואני אומרים לה שאנחנו צריכים/רוצים.
אני גם לא אוהבת שמכריחים אותי. ושכופים עליי. והסגנון שלה הוא דיי כזה- היא מציעה משהו אבל כשאומרים לה לא תודה בצורה יפה- היא מתחילה לחפורררררר ולחפורררר ולא מניחה. מיותר לציין שאם אמא שלי עושה דברים כאלו אני פשוט מתעצבנת עליה ברמות כך שהיא פשוט כבר לא עושה דברם כאלו :)

אני לא רוצה לריב לא עם החמים ולא עם בעלי על זה(שמודה שאמא שלו מאודדדדד מרגיזה) אבל אני מתחילה לאבד את סבלנותי ואת שפיותי. באמת חשוב לי שיהיו יחסים תקינים ומפגשים מהנים ואני שמחה שכולם שמחים על הנכד (הבכור, יש לציין) אבל אני לאט לאט נהיית פחות ופחות סבלנית לזה עד שהשבוע כשהם הגיעו לביקור של כמעט שלוש וחצי שעות- כבר לא הייתי כל כך נחמדה ברמה שהם הרגישו זאת.
מה עושים?

כמה דברים

1. תודיעי חד משמעית, בצורה שאינה משתמעת, שכרגע אינך רוצה בעזרה, וכל לחץ נוסף בנושא רק יגרום לך לרצות פחות.
2. תקצרי את הביקורים. איך? תודיעי להם שיש לך לו"ז וחיים מעבר לביקורים שלהם. לא במילים הללו, כמובן, אבל "מחר אני עסוקה עד שעה........... ואז בשעה ............. התינוק צריך לעשות אמבטיה לישון". אצלי, למשל, בשעות האמבטיה אין מבקרים וזהו. זה זמן של שקט לתאומות ולנו.
3. תגדלי אסרטיביות, לפני שתגדלי אגרסיביות

4. מותר להגיד במילים מפורשות: אני מבינה שאלה הצרכים שלך. הצרכים שלי כאמא הם אחרים.
5. שימי לב: מה שלא תקבעי עכשיו, ישאר לאחר כך. זו דרכן של צרות... היום זה לחץ להיות עם הבן יום בשבוע, ומחר היא תתערב בחינוך ותעשה דברים נגד מה שביקשת/לימדת/חינכת, כי זו דרכה ודרכה חשובה לה יותר מדרכך. מכירה את זה היטב

ויניקלי

New member
אני אגיד לך מה הבעיה....

שברגע שהצלחתי להדוף אותה בחזית אחת(ואני כבר מותשת כי זה לא היה קל)- היא פותחת משהו חדש. היא לא מתייאשת מוותרת או מתעייפת, ואני כן.
יותר מזה- כמה שאני מסרבת בנימוס ואפילו באסרטיביות- זה רק מעורר אצלה דחף חזק למצוא משהו חדש שבו לה תהיה ״המילה האחרונה״. אני פשוט מרגישה שזה אף פעם לא נגמר...
ניסיתי פעם לעשות הפוך- לתת לה מה שהיא רוצה. ידעתי שהם נוסעים לחו״ל לשבוע אז הזמנתי אותם יום אחרי שהם היו לבוא אלינו עוד פעם ערב אחרי- חשבתי לתומי שהיא תראה שאני לא עושה דווקא זה יעזור.... זה עשה בדיוק ההפך- שבוע אחר כך היו אצלנו כבר ארבע פעמים!!!!

מיותר לציין שבעלי ממש לא רוצה לריב איתם אז הוא מנסה ״להחליק״ את כל הדברים, ואני מאוד מפחדת שאם אגיד דברים בצורה יותר מפורשת, או לדוגמא ממש אגיד ״כל לחץ מצדך מוריד לי את החשק לתת לך את מבוקשך״- זה יתקבל כמשהו מאוד תוקפני ויעורר ריב, ואני ממש מפחדת מזה.

הדסהש1

New member
אמא צעירה את בתחילת דרכך.

הם עדיין מתרגשים מהנכד הבכור.אם את יוצאת לשעות
יש אפשרות של שאיבת החלב ולהשאיר מנה להאכלה
כך עושה ביתי.יש תמיד צורך בעזרה.אבל המינון נכון.
תאמרי להם מהם השעות הנוחות לכם לביקור שלא ישבש
את יומו של הבן.שיהיה בהצלחה

ויניקלי

New member
תודה על התגובה

אני לא שואבת חלב, זה יותר מדי זמן ואנרגיה וגם ככה ההנקה גוזלת זמן רב מיומי.... בנוסף תמיד בסוף זה נזרק כי הילד לא משתף פעולה עם הבקבוק ואז החלב נהרס ולא בשימוש.
אני שמחה שאצלכם זה מסתדר כך במינון ובמידה הנכונה. חבל לי שאצלנו לא....

הדסהש1

New member
ויניקלי אם את עדיין לא עובדת זה טוב שאת מניקה

כל הזמן אבל יש נצב שהילד הולך לפעוטון וחייב לאכות מבקבקוק.
את צריכה \להתחיל להרגיל אותו.זה לוקח זמן.היום יש פטמות שדומות לפטמת האם.
בנותי הניקו 1.5 שנה והילדים אכלו גם מוצק וגם הנקה או מטרנה ..

ויניקלי

New member
אני עוד לא עובדת

ואנחנו מנסים להרגיל לב.בוק ותחליפים.... זה פשוט לוקח קצת זמן אז בינתיים אני לא רוצה להתרחק יותר מדי... בתקווה שמתישהו בחודשים הקרובים זה ייפתר :)

ויניקלי

New member
רוצה לתקן-

אני לא בטוחה שזה שהיא תמיד מוצאת משהו חדש זה מתוך רצון להגיד את המילה האחרונה-
יותר נראה לי שהיא פשוט לא מצליחה להכיל סירוב ושהצרכים והרצונות שלה לא מסופקים. היא פשוט לא מצליחה לקבל ״לא״ כתשובה. היא מקבלת ״לא״ ומנסה מיד למצוא משהו אחר דומה שאולי עליו תקבל ״כן״. זה מה שמתיש בזה....

אז אל תגידי לא. תגידי כן אבל

ותסיטי את נושא השיחה.

החיים מתישים, זה לא רק חמותך - כל מיני אנשים בסביבתך יכנסו לך לדברים שהם לא עניינם, ויקראו עליך תיגר. תלמדי להתמודד עם זה כבר עכשיו.

עוד טכניקה מ ד ה י מ ה היא טכניקת מטקות (פטנט שלי), על שאלות וטענות שלא היה לי כוח אליהן, הייתי אומרת המממ בעלי מה אתה חושב? זה משתף אותו (בד"כ בעל כורחו
) בשיחה, ולפעמים הייתי גם עונה לו (בעיקר אם לא היה חושב כמוני
).

אז כמה דברים

קודם כל, כמו שכתבה mykal, כל דבר אפשר להגיד בחיוך ואז זה מתקבל יותר טוב.
שנית, תפסיקי לפחד! אנשים יודעים להתגבר על מריבות. רבים, כועסים, ממשיכים לחיות. לא רבת אף פעם עם חברה? בעלך? הורים?
אי אפשר בשם ה"לא לריב" לבטל את עצמך לגמרי.
אדרבא, ברגע שחמותך תראה שאת לא מפחדת לריב, להציב גבולות, היא תבין שהיא חייבת להתחשב. כי שלום בית זה גם אינטרס שלה, לא רק שלך. זה לא שהיא עושה לך טובה שאתם ביחסים טובים, זה טוב לכל הצדדים הנוגעים בדבר.
שלישית, את אמא עכשיו. חלק מכובד מתפקידך, זה להציב גבולות. גם לילד, גם לסביבה. וצריך להתחיל מהתחלה.
אני אגלה לך משהו:
חמותי אשה שלא יודעת גבולות באופן כללי. שמתי לב (היא סיפרה וגם ראיתי) ראיתי שעם הנכדות היא עושה דברים שההורים ביקשו שלא תעשה, ואין אפשרות להעיר לה כלום, כי זה ישר העלבויות ובלגנים.
הפנמתי. הבנות שלי רק בנות 15 חודשים. מגיל 0, שעדיין אין גבולות שצריך להקפיד עליהם מי-יודע-מה, לא נתתי לה להיות איתן לבד ולו דקה. למה?
כי יום אחד כן יהיה צורך בהקפדה. ואז, זמן לבד עם סבתא הוא הבטחה להפרה של כל גבול שהוא. ואז לא ארצה זמן כזה. אבל יהיה כבר הרגל, ובלגן שלם לשלול מה שכבר ניתן, גם לבנות. אז מהתחלה הצבתי עובדה שלא נתתי לה לעשות בייביסיטר וזהו.
האם אני משלמת מחיר מסויים? כן. כי אין לי שום עזרה אחרת.
האם זה שווה? בטח!
אז גבולות מציבים מגיל 0, כדי ליצור הרגל של גבולות. כי את יוצרת כרגע הרגל של אין גבול, ואותו יהיה לך קשה לשנות.

mykal

New member
שאלה,

את מתארת מערכת יחסים אמפטית וקרובה,
שבחרת בה מרצון. עכשיו המערך השתנה ואת רוצה לתחום גבולות.

למה לא הכי פשוט שבעולם--כשהיא 'מנדנדת' או שואלת שאלות מלחיצות,
את לא עונה בשיא החביבות,
תקשיבי, אני מבינה שאת מתלהבת מאוד מהנכד,
אבל את יודעת אני גם מתלהבת מאוד מהבן שלי,
את גידלת את ילדיך--תני לי להנות לגדל אותו--
את מפעילה עלי לחץ, וגורמת לי להתרחק, מודיעה כשאצטרך--אם תרצי אביא אותו אליך.
בבקשה תני לי מרחב ואויר.

הכל בחיוך ובנחמדות ומצד שני ממש ברור.
חשוב מאוד להגדיר גבולות של משפחה צעירה.
אם לא תדעי לעשות זאת--תפסידו בסוף הכל.--ממש חבל.

ויניקלי

New member
רעיון טוב...

אני חוששת לפתוח כזו שיחה אבל אולי אין לי ברירה....
אם יש עוד רעיונות יצירתיים איך להגיד את הדברים באופן אמפתי אך ברור (כזה שהיא לא תהיה מאויימת מדי ותצליח לשמוע מחד אך להפנים מאידך)- אשמח לשמוע ולאמץ.

mykal

New member
כל מה שרוצים לומר,

ונאמר --אבל בלי 'לצעוק' לכעוס, לא בטון תוקפני,
אלא בליווי חיוך, חיבוק, על כוס קפה --בצורה מרגיעה.
כשמשקפים בצורה מתונה--מה המשפטים האלה יוצרים אצלך--
ואז חוזרים אליהם--זה מופנם.

מה גם שתגידי לה שתשאל חברות שלה עד כמה הן מתערבות בחיי הילדים הנשואים שלהם?

תכוני את בעלך, 'שימתיק סוד' איתה, ויבקש,
שהשבוע אתם עמוסים והוא ממש מבקש לא לבוא, בטח בלי לצלצל. ואליו.

גם הם צריכים להתרגל לשינוי בחייהם--
ילד נשוי, נכד, הם כנראה, צעירים יחסית, יש להם כוח,
ויותר חשוב רצון ואהבה לתת. אל 'תזרקי' את הטוב עם הקצת לחץ.

בהצלחה, גידול קל עם הילד והרה נחת, וחיים מאושרים.

מה אתם, ילדים קטנים?? מזתומרת הברזות לא

מתקבלות?
אולי אם בעלך יתעורר מספר פעמים בשבוע כדי לטפל בגזים (אז מה אם את מניקה), הוא יתעייף מספיק כדי להגיד משהו.

קודם כל אני עוד זוכרת איך התייחסתי בעוינות לכל הצעות ה"תביאי לי אותו לכל היום ולכי לנוח"

בכל מקרה את לא צריכה לריב איתו כי הם יותר מדי, את כן צריכה לשבת ולדבר איתו. להסכים שעברתם שינוי ואי אפשר להמשיך כמו פעם - פעם בשבוע 3 שעות זה מספיק לך. ואם הייתם בחתונה של חבר אתם לא בחוב ולא צריך להחזיר/להשלים. להגיע לסיכום, ואז שהוא או אתם תספרו להם על ההחלטה המשותפת שלכם.

גם חמותי חוזרת הרבה על עצמה, גיליתי שהכי פחות מעייף זה גם לחזור על עצמי בתגובה. פעם שיחה שלנו יכלה להשמע ככה:
אבל למה לא תבואו לשבת???
אנחנו עייפים ורוצים לנוח, נבוא בשבוע הבא.
תבואו לנוח פה
בשבוע הבא נבוא

וככה כל השיחה, כל שיחה, בכל נושא.

אל תגידי לא, יותר מדי "לא" גם הופך אותך ליותר אנטי ממה שהתכוונת, תגידי "אנחנו נחשוב על זה", "הממממ", "מעניין מאוד" וכו'.
בעצם רק השבוע חמותי התנגדה שניקח את התינוק לטיול ארוך שעשינו, ודרשה שנביא אותו אליה לשמור עליו (מה פתאום אתם לוקחים אותו, בשום אופן לא). אני כבר מכירה אותה, ויודעת מאיפה זה בא - מאהבה גדולה. זה עדיין מתסכל, אבל ברגע שלא תרגישי שאת נרמסת, ברגע שתתחילו לגדל עמוד שדרה ולהתחשב גם בנוחות שלכם (לא רק) אז תוכלי גם לראות את הצד שלה, ולהרגיש פחות נלחצת.

לגבי האירוח - התעייפת? לכי לנוח! וברור שאת לא צריכה לטרוח מעבר למינימום המנומס והנדרש, והכי עדיף שבעלך יטרח.

ויניקלי

New member
אני מסכימה עם הכל

חחח השיחה שתיארת נשמעת לקוחה מאצלנו....
אני אנסה לחזור על עצמי בשיחות איתה אם כי כמו שאמרתי- יש לה יותר כוח סבל משלי :)

ככל שאני חושבת על זה יותר אני חושבת שיש בעיה גם עם בעלי... הוא נורא לא רוצה להכעיס להעליב לפגוע בהם, וככה זה היה תמיד ( ברמה העקרונית- זו מידה טובה!) ולכן הוא לפעמים לא שם להם גבולות, גם אם זה על חשבוני.... זה מרגיז כי אני תמיד כועסת על אמא שלי כשאני רואה שהיא עולה לו על העצבים...

אני פשוט מרגישה שאני נחנקת ונרמסת, כמו שאמרת ועוד מישהי פה אמרה, ואין לי אוויר.... ואני גם כל הזמן במתח כזה... אני חושבת שזה גם מתח שבעלי משדר לי- כי גם הוא עצמו במתח כל הזמן אם הם מרוצים או לא....
זה פשוט לא נעים לי לעשות איתו שיחה ולשים גבולות להורים שלו- זה ההורים שלו- וזה תמיד היה מבחינתי קו אדום שלא עברתי, גם כשהייתי מאוד מאוד מרוגזת על דברים מסויימים שקשורים אליהם.
אבל אם עד עכשיו כל פעם שהתעצבנתי רק הייתי צריכה לפתח קצת אדישות ולהבליג על דברים שנאמרים- עכשיו זה ממש דברים שמשפיעים עליי באופן ישיר.... על הזמן שלי ושלנו, על הבן שלנו...
זה מצב זר מוזר לי, ולמרות שמכל התגובות פה אני מבינה שצריך להציב גבולות, זה צעד שמאוד מפחיד אותי...
יש סיכוי שבעלי אפילו יכעס עליי מאוד אם אגיד לו דברים כאלו כי עד היום הדרך שלו להתמודד עם כל הסיפור הייתה להכיל את הקשיים שלי (להקשיב ולהסכים איתי) אבל להמשיך להתנהל איתם בדיוק באותה דרך- שזו פשוט הדרך שמתאימה להם. תמיד.

פשוט מעורר אצלי תהיות....

אני חייבת לכתוב משהו

נראה שבעלך לא הצליח להפנים שסדרי העדיפויות,לוחות הזמנים והמשפחה שלכם השתנתה.
דברים שהיו טובים לזמן שטרום לידה לא פועלים בהכרח אחרי הלידה.
בעלך צריך להבין שהיום יש לכם לו"ז שונה שכולל גם זמן משפחתי אישי-רק שלושתכם, זמני השכבה של התינוק במיטה שלו! האכלה, אמבטיה וכו... בנוסף, את עייפה! את מניקה כל 3-4 (?) שעות, וכן באמצע הלילה. את לא רוצה לשבת בהיכון ולארח/להתארח אלא מעדיפה לרבוץ ואולי להצליח לנמנם על הספה בבית. את מעדיפה לעשות טיול בעגלה כשמזג האויר מתקרר מאשר לשבת בתוך הבית.
זה גם אמור להיות זמן איכות של שניכם.אם עד עכשיו היה לכם אותו לבד בבית,עכשיו אין לבד. והלבד הזה קורה כשהילדון ישן.
ברגע שבעלך יבין ויפנים את הנ"ל, הוא יהיה הרבה יותר פתוח מיוזמתו לקיצורי הזמנים המשותפים עם ההורים שלו ויוכל להסביר להם את זה בעצמו ולתמוך בך.
אני לא חושבת שאת צריכה להתמודד לבד עם חמותך כשהיא לא מבינה ומעייפת אותך ככ.

לגבי לתת להם את התינוק ליום קבוע, אז פשוט לא! את כרגע בבית איתו ולא חזרת לעבוד במיוחד בשביל זה - להיות איתו בבית!! לא כדי שמישהו אחר יהיה איתו במקומך. כשתחזרי לעבוד תוכלו לשקול את הנושא כעזרה.(אולי יהיה לך נחמד שבבוקר שישי יתפנה לך זמן לשבת עם הבעל בבית קפה או עשות קניות או שני אחה"צ למשל)
ובעלך, ולא את, הוא זה שצריך לנהל איתם את כל הדיון הזה.

כרגע נוצר מצב שמרב רצון לא לפגוע בהם פוגעים בך. הוגן?

לא נעים לו, לא נורא

כולם חווים עכש/יו כאבי גדילה. אתם צריכים להגיע להבנות והסכמות משותפות שמתאימות לכם כזוג. אח"כ לדבר על איך זה ישפיע על ההורים ומה עושים, אבל בתור התחלה הם לא קיימים - רק אתם. אני בטוחה שגם לבעלך יש התנהלות אידיאלית משפחתית גרעינית מבחינתו, שידבר עליה. תראו איפה אפש/ר להתפשר ולעגל פינות ועדיין להרגיש טוב.

גם לבעלי היה קשה, היה מגיע מאוחר ובשבתות היינו מוקפים בבני משפחה שרצו להרים את התינוקת והוא לא הרגיש נעים לקחת את הבכורה מאמ שלו כי היא לא ראתה אותה כל השבוע (כאילו שהוא כן ראה!) אז הסבתי את תשומת ליבו לעניין, גם הוא חדש בענין האבהות, תעזרי לו.

בעלך לא יכעס אם תדברי על הרגשות שלך, על איך שאת רואה את המשפחה שלכם (את הוא והתינוק) ואיך היית רוצה לראות אתכם בעתיד.

כשלא ריצית לנסוע לסופ"ש אצל הוריו לא הסברתי לו למה אני לא רוצה ללכת, הסברתי למה אני רוצה להישאר. תשווקי את דעתך בצורה שתעזור לו לראות שסה"כ, זה הכי טוב - גם בשבילו.

חשבתי שרק חמותי

חושבת שיש לה זכות לקבוע לאנשים מה לעשות עם הילדים שלהם. היא "לא מסכימה" שניקח אותם לטיול בטבע כי חם. והיא "לא מרשה" להביא לבייביסיטר ואז לאסוף בלילה (את הבעיה הזאת פתרנו בקלות, שלא תהיה בייביסיטר)

יש ימים שאני כל כך שמחה שעברנו לחו"ל והתרחקנו קצת מהמשפחה. סוף סוף יש לנו סופי שבוע של כיף עם הילדים בלי שנעלבים עלינו שלא באנו בשבת לשבת ולראות טלוויזיה בבית שלהם.

למעלה