למה להצביע עבודה

A l o n e

New member
למה להצביע עבודה

או קיי.. אז ככה, אני בן 18 ורק בשנה האחרונה התחלתי להתעסק עם פוליטיקה כיוון שלפני זה בכלל אמרתי לעצמי שאני לא מתכוון להצביע שאני אהיה גדול ולכן גם אין לי מספיק ידע בפוליטיקה בינתיים אני חושב להצביע ליכוד כברירת מחדל, אין מישהו יותר טוב להצביע לו.. בנוסף אני מצביע ליכוד מכיוון שהדרך של העבודה לא עובדת, ברק הציע לערפאת י-ו-ת-ר ממה שאנו מוכנים לתת וגם אז הוא לא הסכים וזה מובן שהוא רוצה הכל או כלום, עם ערפאת אין שלום. אני גם לא תומך בנתינת שטחים לפלסטינאים ואם כבר אז הרבה פחות ממה שהשמאלנים מוכנים. גם ערך הביטחון אצלי במקום הראשון. מצד שני, אני שוקל לשנות את הצבעתי לעבודה מכיוון שבזמן כהונת שרון היו הרבה פיגועים, הכלכלה הדרדרה, עם שרון אין מצב לשלום (אבל גם ככה אין מצב לשלום, ע"ע הסכם אוסלו, ברק), הם תומכים בגדר הפרדה, דבר שיכול לסיים הרבה בעיות, והם נגד ההתנחלויות. ואילו בעצם השיקולים המרכזיים, גדר הפרדה ופירוק התנחלויות שגובים כל כך הרבה חיים וכסף אז אם מישהו יכול להבהיר לי למה להצביע לעבודה ובבקשה לא סיפורים ודפים שלמים.. אלא בנקודות..

חיים 11

New member
מפלגת ה"אבודה:

איבדה דרכה .טוב יהייה אם ישנו את המפלגה ברצינות.

Charlie

New member
A l o n e - מס´ עצות שיעזרו לך../images/Emo70.gif

כדי להחליט עבור מי להצביע עשה מס´ פעולות: 1. תפסול את הרשימות שאין סיכוי שתצביע עבורן. (לדוגמה: רשימות ערביות, חרדיות - באם אתה חילוני, פשיסטיות - באם אתה שולל השמדת עם במסווה של "טרנספר" וכו´) 2. תיכנס לאתרים של אותן מפלגות שנותרו ותקרא את המצע שלהם. את ה"אני מאמין" שלהן ותבדוק האם זה תואם את השקפת עולמך. 3. תחשוב על הדברים "הקטנים" של היום-יום שמציקים לך. תניח בצד את נושא עתיד השטחים המוחזקים. הרי ביום-יום התנחלות X או מאחז Y לא מטרידים אותך. יש דברים אחרים שכן. תברר מי המפלגה שנותנת את הדעת לדברים הללו יותר מאשר שורה סתומה במצע שלה. (לדוגמה: הכפיה הדתית, מעמד האשה, סיוע לחיילים ומילואימניקים, הקהילה ההומו-לסבית, איכות הסביבה, חינוך וכו´) 4. תברר מה עשתה כל מפלגה בכנסת היוצאת. כמה חוקים העבירה. איך, כיצד וכמה היא פעלה למען הציבור בכלל, ולמען מצביעיה בפרט. מידע זה ניתן למצוא גם במרבית האתרים. 5. לסיום בחן את רשימת המועמדים. האם הם איכותיים? ישרים? מוכנים לשלם בכסאם עבור הדברים בהם הם מאמינים? פיהם וליבם שווים. מילה היא מילה. ויש להם רקורד מרשים הן בעשיה הפרטית והן בעשיה הפוליטית בכנסת היוצאת. אחרי שתעבור את 5 השלבים הללו אין לי ספק שתדע בקלות למי להצביע. כך עשיתי אני והגעתי להחלטה עבור מי להצביע. לא מאמוציות ורגשות אלא מתוך שיקול נקי. בהצלחה!

חיים 11

New member
אבל הראש לא מתאים!!!

מה אעשה, אם כללית מפלגת העבודה נראית לי , אבל מצנע(מי זה?) לא מתאים? למה בחרו אותו לראש ולא לזנב?

EverMan

New member
חמוד , אל תידבק לסטריאוטיפים

של הליכוד. מצנע=עבודה. בדיוק כמו שכל אחד אחר ברשימה עם אותן דעות.

haemek9

New member
לקרוא מצע זה "שיקול נקי"???

כנראה עלית לארץ אחרי הבחירות האחרונות ואתה לא מכיר את מפלגת העבודה. לא היה סעיף אחד, אחד, שהעבודה מילאה מהמצע שלה. אחד!

EverMan

New member
כן , תגיד לי איזה מהסעיפים

העבודה לא מילאה/ניסתה למלא ?

haemek9

New member
תראה לי סעיף אחד שמילאה!

סעיף אחד. ולו קטן. הרי ברק ריסק כל דבר שנגע בו, כל דבר.

EverMan

New member
כל דבר ודבר !

אם זה ביטחוני (היציאה מלבנון) , אם זה השיחות עם הפלשתינאים , אם זה הכלכלה ששופרה , אם זה החברה. הכל נעשה ! כולל המהפכה האזרחית. נקודה. מה הוא לא קיים ? ולא עונים על שאלה בשאלה.

haemek9

New member
ענבר, יש לי הרגשה שאתה חושב

שישראל מורכבת מחרשים ועיוורים. לא נמאס לך לשקר בעיקר לעצמך? מה השטויות הללו? מי חוץ ממך מאמין לקשקוש הזה? איזה שיחות עם הפלסתינאים? אולי בגלל ה"שיחות" התחילה המלחמה? איזה כלכלה שופרה? מה חברה? מי חברה? הרי החברה בעטה בברק החוצה בקשת כי כל דבר בו האדיוט נגע הוא קלקל. על מה את מדבר? ואתם רוצים את אמון העם. לא ברור לך הקשר בין המספר הנמוך שאתם מקבלים בציבור לבין העיוורון שלא לראות שהעם רואה את השקרים? זה לא ברור לך?

EverMan

New member
במקום לכנותו בשמות

תגיד לי ... מה הוא קלקל בדיוק ? לא היה דבר שהוא לא עשה טוב. רק מה ? בגלל השיחות לא החלה האינתיפאדה , אלא בגלל ערפאת. הכלכלה שופרה. האבטלה ירדה - זאת עובדה , אינפלציה 0 - זאת עובדה. החברה השתפרה - רמת החיים עלתה ב5%. שוב , לעם מאוד קל להיגרר אחרי מפלגה ללא דרך שמבטיחה סיסמאות. זה הרבה יותר קל מאשר להאמין לדרך כלשהי. שמישהו אומר לך : אני אעשה א,ב,ג,ד,ה,ו. מול מישהו שאומר לך : אני אעשה , סמוך עליי. אתה נוטה ללכת על השני , כל על הראשון קשה לך להאמין שהוא יבצע את כל זה. אבל נחש מה ? אנחנו כן עושים את א,ב,ג,ד,ה,ו.

A l o n e

New member
כמה שאלות...

1. אז אם ככה מה הגישה של שרון לגדר הפרדה? 2. אילו שטחים בדיוק רוצים העבודה רוצה לתת ולמה לנו לא לתת? זה לא שפתאום נרצה לעבור לרמאללה או משהו כזה כן?

EverMan

New member
ככה ,

מה שבעיקרון ומה שבפועל. 1.שרון בעיקרון לא מתנגד לגדר. בפועל שרון מתנגד מאוד לגדר, שרון בעד מפעל ההתנחלויות ובעד חזון א"י השלמה. הוא לא יבנה גדר כי זה שובר את אמונותיו. 2.השטחים שישראל רוצה לתת אלו השטחים שנידונו עליהם באוסלו וקמפ-דיוויד כמטרה סופית , ז"א כ80 מהשטח. שכוללים את עזה , רמאללה , ג´נין , ועוד כל מיני מקומות שישראל באמת לא רוצה. ישראל לא רוצה ולא צריכה 3.5 מיליון פלשתינאים בשיטחה - ואנחנו נותנים לפלשתינאים את כל הפלשתינאים עם שטחם ועוד קצת בשביל שיהיה להם רצף טריטוריאלי ביו"ש.

למעלה