למה להצביע ליכוד?

A l o n e

New member
למה להצביע ליכוד?

או קיי.. אז ככה, אני בן 18 ורק בשנה האחרונה התחלתי להתעסק עם פוליטיקה כיוון שלפני זה בכלל אמרתי לעצמי שאני לא מתכוון להצביע שאני אהיה גדול ולכן גם אין לי מספיק ידע בפוליטיקה בינתיים אני חושב להצביע ליכוד כברירית מחדל, אין מישהו יותר טוב להצביע לו.. בנוסף אני מצביע ליכוד מכיוון שהדרך של העבודה לא עובדת, ברק הציע לערפאת י-ו-ת-ר ממה שאנו מוכנים לתת וגם אז הוא לא הסכים וזה מובן שהוא רוצה הכל או כלום, עם ערפאת אין שלום. אני גם לא תומך בנתינת שטחים לעפלסטינאים ואם כבר אז הרבה פחות ממה שהשמאלנים מוכנים. גם ערך הביטחון אצלי במקום הראשון. מצד שני, אני שוקל לשנות את הצבעתי לעבודה מכיוון בזמן כהונת שרון היו הרבה פיגועים, הכלכלה הדרדרה, עם שרון אין מצב לשלום, הם תומכים בגדר הפרדה, דבר שיכול לסיים הרבה בעיות, והם נגד ההתנחליות. ואילו בעצם השיקולים המרכזיים, גדר הפרדה ופירוק התנחלויות שגובים כל כך הרבה חיים וכסף אז אם מישהו יכול להבהיר לי למה להצביע לליכוד ובבקשה לא סיפורים ודפים שלמים.. אלא בנקודות..

hungry penguin

New member
תזכור בידיים של מי זה התחיל

גדר הפרדה בונים, אבל לא רוצים לסלק שלוש-מאות אלף אנשים מהבית, אז עושים הכל בחכמה ובשלבים. מאידך מצנע רוצה מהר, מהר לעשות הכל - כך שלא תהיה דרך חזרה. גם ברק ניסה ככה, ותראה איפה הוא תקע אותנו. וגם מה שהעבודה טוענת בנושא הכלכלה הוא שקרי. בארץ הם מקשקשים. בחו"ל כולם מודים שרק ממשלת ביבי היתה טובה לכלכלת ישראל. הבחירה היא שלך, כמובן.

מ ג מ

New member
אלון שבות

אלון הנכבד. לצערי אנני בגילך כבר מזמן, ואנני יכול להנות עוד מהרבה טעויות בבחירות. לפניך עוד שנים רבות של הצבעות שוודאי תתלבט בהם שוב ושוב. ועתה לנושא שהעלתה. להערכתי ההכרעה בבחירות האלה כבר נפלה, וכפי הנראה ראש הממשלה הבא יהיה שרון. בידך עתה ההזדמנות לתת צבע לכיוון של שרון, או כמו שאומרים, פוליטיקה היא מגבילית כוחות שבסוף באה לאיזון, אך חשוב לאן היא נוטת. לפניך שלש אופציות. אחת לכיוון של ויתורים ללא תמורה כפי שמציע מצנע. כיוון שני הוא להיות כלום. כמו שמציע לפיד. והכיוון השלישי, להיות אמיתי, להגיד מה שכל עם אומר, לדרוש מה שכל עם דורש, לדרוש את זכויותך המלאות על הארץ הזו. ולבחור בליברמן. מאחר וביקשתה לקצר, לא אפרת יותר. אם תרצה, ענה לי ואני מבטיחך לענות גם בפרוט. בחיר טובה מגמ

knir78

New member
אלון

גם הליכוד וגם העבודה רוצים "להקפיא מצב". וכשהן ביחד הן עושות את זה טוב יותר - פשוט משתקות אחת את השנייה ואת המדינה. אבל אנשים שמצביעים בעד המפלגות האלו , כמו גם מנהיגי המפלגות שכחו ממזמן שהרחם הפלשתיני והטרור לא מקפיאים מצב. אין פתרונות קסם. יש 2 דרכים לגמור את הסכסוך הזה ושאף אחד לא יבלבל את המוח: 1. טרנספר של יהודים מארץ ישראל למדינות אחרות. 2. טרנספר של פלשתינים לירדן. 2 הדרכים הללו מציאותיות וכבר מתבצעות בשטח. אז בוא תגיד לי אתה למה עקירת ישובים יהודיים זה בסדר אבל בניית מדינה פלשתינית מתוקנת בירדן זה לא?

A l o n e

New member
אני לא יודע, קיצוני מדי

ולא נראה לי ריאלי למרות שתיאורטית בשבילנו זה נשמע הפיתרון המושלם אבל יותר מדי גורמים תלויים בטרנספר...

knir78

New member
אלון נכון זה קיצוני אבל ....

ניסינו פתרונות אמצע ואף פתרונות קיצוניים מהשמאל. אם שכחת אז לפני כמה שנים מי בכלל העלה על דעתו שתהיה "מדינה פלשתינית". את ערפאת היינו שורפים במדורות של ל"ג בעומר בתור בובה ביחד עם היטלר. מה קרה לנו מאז?? איבדנו את השפיות?? שאנשים אומרים עקירת ישובים ( במילים אחרות:"טרנספר של יהודים") אתה אולי לא מסכים אבל אתה לא מזדעזע. אז למה שאני אומר לך טרנספר אתה נירתע?? לצערי היום אנשים לא מבינים את זה אבל כמו שאומרים מה שלא בא במוח יבוא בכוח. כלומר אם לא נדאג לפתרון היום - עוד 20 30 שנה הערבים יאלצו אותנו למצוא פתרון או לנו (לעזוב) או להם (לעזוב). אנחנו היום כבר לא מפלגה דמיונית או רוסית או מתנחלת... אני כותב אליך מביתי בבאר שבע , אני חילוני ואני מזרחי , אבל כמו עוד הרבה אנשים שמתחילים להתעורר מהחלום השבור ששמו שרון אני רוצה למצוא פתרון ולא רוצה שהנבחרים שלי יתקעו ולא יזיזו עיניינים ובטח שלא ישבו בשקט כאשר העתיד שלי , כמו גם שלך מונח על כף המאזניים במדינה הזאת. לכן אני מציע לך להצביע לאיחוד הלאומי - ל´.

A l o n e

New member
בטח... אני רואה שלא ממש נותנים לי

פירוט.. גם אנשים שאני שואל לדעתם כאילו לא אכפת להם למי אבחר... בטח.. תפרט..

Charlie

New member
A l o n e - מס´ עצות שיעזרו לך../images/Emo70.gif

כדי להחליט עבור מי להצביע עשה מס´ פעולות: 1. תפסול את הרשימות שאין סיכוי שתצביע עבורן. (לדוגמה: רשימות ערביות, חרדיות - באם אתה חילוני, פשיסטיות - באם אתה שולל השמדת עם במסווה של "טרנספר" וכו´) 2. תיכנס לאתרים של אותן מפלגות שנותרו ותקרא את המצע שלהם. את ה"אני מאמין" שלהן ותבדוק האם זה תואם את השקפת עולמך. 3. תחשוב על הדברים "הקטנים" של היום-יום שמציקים לך. תניח בצד את נושא עתיד השטחים המוחזקים. הרי ביום-יום התנחלות X או מאחז Y לא מטרידים אותך. יש דברים אחרים שכן. תברר מי המפלגה שנותנת את הדעת לדברים הללו יותר מאשר שורה סתומה במצע שלה. (לדוגמה: הכפיה הדתית, מעמד האשה, סיוע לחיילים ומילואימניקים, הקהילה ההומו-לסבית, איכות הסביבה, חינוך וכו´) 4. תברר מה עשתה כל מפלגה בכנסת היוצאת. כמה חוקים העבירה. איך, כיצד וכמה היא פעלה למען הציבור בכלל, ולמען מצביעיה בפרט. מידע זה ניתן למצוא גם במרבית האתרים. 5. לסיום בחן את רשימת המועמדים. האם הם איכותיים? ישרים? מוכנים לשלם בכסאם עבור הדברים בהם הם מאמינים? פיהם וליבם שווים. מילה היא מילה. ויש להם רקורד מרשים הן בעשיה הפרטית והן בעשיה הפוליטית בכנסת היוצאת. אחרי שתעבור את 5 השלבים הללו אין לי ספק שתדע בקלות למי להצביע. כך עשיתי אני והגעתי להחלטה עבור מי להצביע. לא מאמוציות ורגשות אלא מתוך שיקול נקי. בהצלחה!

../images/Emo41.gif לא הבנתי מה הקשר שלך לליכוד

אם אתה בעד גדר הפרדה ורואה בחלק מההתנחלויות בעייה צר לי לאכזב אותך אבל המפלגות שמייצגות אותך הן מפלגות השמאל מרכז ולא הליכוד וימינה. תעשה חיפוש בפורום הליכוד על נושא גדר ההפרדה או על נושא ההתנחלויות ותראה שדעת הליכוד שונה משלך בנושאים אלו לחלוטין.

A l o n e

New member
רגע, אז מה הגישה של שרון לגדר הפרדה

אחרי חיפוש בפורום בנושא גדר הפרדה ועוד באמת אני רואה שיש לי דעות שמאלניות.. 1. אז אם ככה מה הגישה של שרון לגדר הפרדה? 2. אילו שטחים בדיוק רוצים העבודה רוצה לתת ולמה לנו לא לתת? זה לא שפתאום נרצה לעבור לרמאללה או משהו כזה כן? וד"א, מה שכתבתי בהודעה הראשונה אילו רק דעות ראשוניות שלי שאני שואל בעצם למה לא, על מנת להבין יותר טוב את המצע ולמה לא ולמה כן לבחור ליכוד או עבודה..

../images/Emo41.gif תשובות:

1. הליכוד מתנגד לגדר הפרדה 2. מה העבודה רוצה לתת? שאלה טובה. אף אחד לא ממש מבין כבר מה קורה במפלגה ההיא. אבל אתה יודע, יש עוד מפלגות...

masorti

New member
איפה הליכוד התנגד לגדר הפרדה?

נדמה לי שמופז בונה גדר (אולי לאט מכפי שאתה רוצה). ומופז הוא שר הבטחון מטעם ממשלת ליכוד.

מה אתה משחק אותה ../images/Emo151.gif?

כל פעם שאני כותב כאן משהו על גדר הפרדה חצי פורום כמעט צולב אותי...

masorti

New member
חצי הפורום לא יהיה בכנסת...

תראה לי התבטאות רשמית של ראש הממשלה או החלטת ממשלה בגנות גדר ההפרדה. נ.ב. חצי הפורום תומך באיחוד הלאומי. והחצי השני מכיל הרבה תומכי שינוי ומרצ (שזה בערך אותו הדבר).

אין לי כוח. אולי תמצא אתה?

האם תמיד אתה חושב שחובת ההוכחה חלה על מי שאינו ליכודניק? האם לשם שינוי תביא גם אתה לינקים התומכים בטענותייך? הרי אם הליכוד בעד גדר הפרדה אז למה הם לא אומרים את זה כמו כל המפלגות האחרות?

masorti

New member
להזכירך שאתה הוא זה...

שטענתך ראשון שהליכוד מתנגד לגדר הפרדה. (בתשובה לשאלה של ALONE) אז חובת ההוכחה עליך. איך בדיוק אתה רוצה שאוכיח שאין הצהרה כזו של הממשלה? הרי גם אם אביא 1000 הצהרות בעד גדר, תמיד תטען שיש אולי הצהרה נגדה שלא הבאתי. לך מספיק להביא הצהרה אחת מפי שרון כדי להוכיח את טענתך. נראה לי שסביר לדרוש ממך להוכיח. אבל אנשי "שינוי" הרי תמיד אלופים בדמגוגיה ועלובים בהוכחות.

masorti

New member
אני הבאתי לך 4 שמות של משתמטים..

אביב גפן, בן ארצי, אסף אמדורסקי, בנו של אסי דיין. תביא לי אתה הצהרה אחת של שרון נגד הקמת גדר.

למעלה