למה להיות גזען?

amitoosh.

New member
למה להיות גזען?

שמעו סיפור שקרה לי בכיתה שלי היום. יש לי בכיתה חבר, שאנחנו נפגשים הרבה, וצוחקים, בערך באותה דעה פוליטית חוץ מדבר אחד גדול שהוא גם פוליטי וגם כללי. הוא גזעני לגמרי נגד ערבים!. יש עוד ילדה בכיתה שלי, האמת די סתומה, ששניהם היום עמדו על שולחן בכיתה והתחילו לצעוק לכל עבר:`` ערבי טוב הוא ערבי מת!`` ועוד צחקו, שתבינו. לי יצא עשן מהאוזניים, וקראתי לו שנייה, כי אני יודע שהוא ילד נבון, ואמרתי לו בערך:`` תגיד לי, למה אתה אומר את זה, מה אתה גזען?``. והוא ישר התחיל להתגונן...: ``מה, ראית מה הם עושים לנו? הם אנשים רעים...``. אני לא האמנתי למשמע אוזניי (אל תדאגו, מעכשיו אני אדבר בשפה פחות גבוהה...) ואמרתי לו שכן, חלקם בהחלט רעים, ואפילו מטורפים כמו ה - חיזבאללה, או סאדאם חוסיין,שמוטרף על כל הראש, אבל למה להכליל ועוד להגיד כזה משפט נורא שמישהו בכלל טוב כי הוא מת?. אז הוא הבין שמה שהוא אמר, בכלל לא בסדר... לפי הפרצוף שלו, אני חושב כמו שכתבתי שיש ערבים רעים, אבל יש גם טובים, ואפילו אני מכיר כאלה והרבה כי לפני שנה הייתי בפרוייקט תקשור עם ילדים מבתי ספר ערביים. אני לא דיברתי איתו מאז, לדעתכם כדאי לי להשלים עם הגזען הזה?, אני לא בטוח, כי מה שהוא אמר זה פשוט מזעזע לדעתי. ביי, מעמית בן 11 וחצי... (עוד קצת פחות משלושה חודשים בן 12)

מסכימה איתך

עמיתוש, מסכימה איתך במאה אחוז. אני מכירה את הילד שעליו אתה מדבר (וול - דההההה, אתה אחי והוא הרי חבר נורא טוב שלך ובא הרבה הביתה...) אני חושבת שזה שיש לך דעות כאלה בגיל כזה זה דבר מיוחד ולא שגרתי, ואני גאה בך על כך. מסכימה איתך מאוד, עמיתוש. ובקשר ללהשלים איתו... אני חושבת שאולי כדאי לך. אבל תעשה איתו שיחה רצינית כזאת ותגיד לו מה אתה באמת חושב. שלך באהבה אחותך עדי נ.ב- חבר`ה, תודה על המחמאות לגבי המכתב הקודם שלי על המתנה :)))

amitoosh

New member
עדידוש יש לי שאלה

זאת אחותך קודם כל נעמה אני רציתי להגיד לך שאת יודעת שזה דניאל נכון ו..........רציתי גם לשאול מה שלומך ואת יודעת שהיום עמית ואמא יושנים ביחד באהבה אחותך נעמה מתל אביב בת 6 וחצי בכתה ב

שלומצי

New member
הסברים

מה זה יושנים יחד באהבה?.. כמה אחים אתם בבית הזה? ומה נותנים לכם לאכול שאתם ככה כותבים?

amitoosh.

New member
אוקיי

אנחנו שלושה אחים, זאת אחותי הקטנה, נעמה בת 6 וחצי, כותבת כמעט במהירות שלי, וכל הזמן בצ`טים בקו של ההורים שלי, אני בקו שלי, ותל אביבית בקו שלה, יש לנו 2 וידאו, 4 קוים, כי יש עוד קו, 5 טלויזיות, פקס, 5 מחשבים, ובקיצר בית תקשורתי... זהו, מעמית בן 11 וחצי...

Panther

New member
נכון אבל בכל זאת

הוא לא היה צריך להגיד בבית ספר את המשפט הזה, אבל רק שתדע שנגד ערבים זה לא גזענות. גזענות זה כמו נגד היהודים בתחילת המאה, נגד השחורים בארה``ב, כשאין סיבה מוצדקת לשנאה אליהם חוץ מהשתייכותם לגזע המסויים. נגד ערבים זה לא ככה. הקבוצה של הערבים שהוא מתכוון אליה הם טרוריסטים, ושונאים את העם היהודי (זה לא גזענות?) ויש להם איזה משהו כמו מגילת העצמאות שלנו, שכתוב שם שצריך לחסל לגמרי את כל היהודים, וערבי מוסלמי שהורג יהודי הוא קדוש! ועוד דבר - ידעת ש51% מהפלשיתנאים, לא רק החמאס והחיזבאללה, גם האנשים הפשוטים הפלשתינאים, תומכים בטרור נגד יהודים? נתון מזעזע גם לא? אנשים פשוטים כמוך שהם פלשתינאים, ובמקום שכמו שאתה מרחם עליהם, הם תומכים בטרור נגדך? אז לא צריך לחפש איפה יש גזענות שאנחנו עושים ואז להדהד איתה, כי יש גם גזענות גדולה יותר מצדם.

sharon91

New member
כמה תיקונים..

דבר ראשון, ה``מגילה`` שאתה מדבר עליה.. היא יותר כמו התנ``.. וזה הקוראן. הקטע הוא, שבכל מקום מפרשים אותו בצורה שונה (ממש כמו התנ``ך), באיראן למשל, פרשו מהקוראן שהאישה לא שווה כלום ואין צורך לתת לה זכויות.. בהדת המוסלמית ``מתחלקת`` לשתי קבוצות גדולות, שמהן יוצאות הרבה קטנות, הקבוצות הן- ``השיעים`` ו``הסונים``, מתוך הקבוצה של השיעים, יוצאים כל הטרוריסטים, מהסונים לא יוצאים כאלה.. בכל אופן, בקוראן לא כתוב שצריך להרוג יהודים או משהו כזה.. אבל בחלק מהמקומות, יש אנשים מסוימים שמפרשים את זה ככה. דבר שני, עשית הכללה איומה. בגלל כמה אחוזים של טרוריסטים אתה שונא ערבים?!?! נו באמת.. בו נתאר לך מצב, מקרה הפוך, אתה אזרח לבנוני, לפני שבוע, צבא ישראל הרג חמישה ילדים ושתי נשים, כולם היו חפים מפשע, למשל, ואתה חושב- היהודים האלה, הורגים אנשים חפים מפשע.. אבל אתה לא יודע מה באמת הסיבות, אתה לא יודע שצה``ל בכלל לא רצה לעשות את זה. נכון? בכל אופן, מה שאני מנסה להגיד בכלליות, זה שלמרות הטרוריסטים וכל זה, לשנוא את כל הערבים בגלל זה זה ממש שטחי, כי כל השאר הם לא כאלה. ונכון, אתה שומע יותר על אלה ששונאים אותנו, הם עושים ``יותר רוח``, ולפעמים גורמים לבהלה.. ובגלל זה גם מזכירים אותם יותר. אבל זו ממש לא סיבה לחשוב שכל הערבים כאלה. וואי, ההודעה הזו יצאה ארוכה.. מקווה שהייתה לכם סבלנות אליה..

שלומצי

New member
פוליטיקה.

אסור לשכוח שהערבים הם מיעוט מדוכא בארצנו. ממש לא בא לי להיכנס לזה, כי יש לי יותר מדי מה לומר, אבל אם היו באים וגוזלים ממני את ביתי, את אדמתי, מנתקים אותי מהחיים הקודמים וזורקים אותי לחיים חדשים וגרועים למדי, גם אני הייתי נהיית עצבנית, כמו שאומרים. קשה מאוד לנהל דו קיום כשיש כל כך הרבה קצוות קיצוניים, גם אצלנו, וגם אצלם. הלוואי ויבוא שלום.

שלומצי

New member
זה באמת מזעזע

אבל.... זה נובע מבורות. הילד הזה רואה רק צד אחד של המטבע- את הפיגועים, את ההסתה, את הטרור. אני חושבת שאם אתם חברים טובים, אז הוא בטח יקשיב למה שיש לך לומר ולהסביר לו באמת למה זה לא נכון שערבי טוב הוא ערבי מת. כשאומרים למישהו שהוא גזען, הוא מיד נעלב, כי זה כאילו פגעת בו באופן אישי. וכשאנשים נעלבים, הם יותר עסוקים בלהיעלב מאשר להקשיב למה שיש לך להגיד להם.. תנסה. הכללות זה ממש מחלה ועדיף להיפטר ממחלות כאלה עוד כשילדים!!

למעלה