למה לא 1000$?

עזוב אתה מקרה אבוד.

אם יש משהו שלמדתי בכל הדיונים שניהלתי עד היום, זה לזהות על מי אין כל טעם לבזבז את הכוח וא הזמן. כך שאתה תמשיך להיות מקובע בדעות המיושנות שלך, ואני אמשיך להאמין במה שאני מאמין וחושב שזה הדבר הנכון והצודק ביותר למדינה שלנו. ייתכן אפילו שאני ואתה לעולם לא נראה עין בעין, אבל אתה יודע מה? זה מה שיפה בבני אדם, לכל אחד יש את הדעה ואת המחשבות שלו.

sharonhaimov

New member
אתה פשוט יכול להודות שטעית חלקית.

כולנו בני אדם! ועוד משהו, אם אתה הפוך לדעותי בהכל, ואני ליברלי, אז אתה שמרן. אז אתה בעל הדעות המיושנות ולא אני, עצם מההגדרה של אדם שמרן.

מעניין כמה פעמים תשאלו את השאלה הזו

באמת שזה כבר מתחיל להימאס על להשיב עליה בכל פעם מחדש ובכל פעם למישהו אחר.

sharonhaimov

New member
אם כך, ספר לי, ותנסה להוכיח

שהנתונים שהצגתי עדיין מחייבים את ישראל להעלות שכר מינימום!

שרון ,

מס הכנסה שלילי איננו שכר מינימום כלל וכלל הגבתי על כך בפורום הליכוד ואני יזכיר כמה נקודות עיקריות 1.מס הכנסה שלילי מוטל על המדינה משמע כל תושב ישלם מהכיס שלו בעוד שכר מינימום מוטל על המעסיקים. אני בספק אם המעסיקים יפשטו את הרגל מכך אם כי רווחיהם ייקטנו במדיה מסויימת . 2.מס הכנסה שלילי ישמיט את הקרקע של מדיניות רווחה כלפי נזקקים (לפחות בארה"ב ובריטניה זה מה שקרה) ולכן הוא עלול להיות גרוע 3.מס הכנסה שלילי =700 שקל בחודש תוספת לעובד (לפי מצע הליכוד-2006) בעוד שכר המינימום הוא אלף דולר בחודש שבכל מקרה זה הרבה יותר מ700 שקל בחודש. לגבי הנתונים שהבאת לא ממש יצא לי להתייחס הבנתי שאתה מדבר על כך שהשכר מינימום כיום עומד על 47.5% מהשכר החציוני בעוד שבארה"ב זה 33% ולכן העלו אותו.בכל מקרה לא נראה לי שכדאי לנו ליישם את מה שהולך בארה"ב כי שם גם עם שכר מינימום המצב שם הוא גרוע לשכבות החלשות . הפתרון בין אם שכר מינימום או מס הכנסה שלילי צריך לכלול הרבה יותר מכך על מנת לעזור לשכבות החלשות אך במקביל לא ליצור האטה של המשק וכמובן תשלום לפרזיטים שאינם מעוניינים לצאת לעבודה .

sharonhaimov

New member
אתה לא חזק בכלכלה? נכון?

מס הכנסה לא אמור להיות שכר מינימום, המעסיקים ישלמו את שכר המינימום, והמדינה תוסיף על כך. אנשים ילכו לעבוד, בגלל שזה שווה. ותחשוב על זה, העלינו 700 ש"ח במס הכנסה שלילי, אתה מוסיף מעונות יום, יום לימודים ארוך, אתה מוריד את המע"מ על חלק ממוצרי המזון, הורדת המע"מ ל14%, מפחיתים את מיסי המכירות והמכס, רפורמות בחברת החשמל (מעבר לשימוש באנרגיה גרעינית, או גז טבעי, בנוסף לרפורמה ארגונית תפחית את את מחירי החשמל דרמטית), והפלא ופלא! עברנו את ה1200 ש"ח! וכל זה בלי להעלות את שכר המינימום! תעלה את שכר המינימום, מאוד אלפים יפוטרו, תעשית מוצרי הפלסטיק ומוצרי המזון נופלת... הלכו הרבה השקעות, מה יצא מזה? שכר המינימום הוא 47.5% מהשכר הממוצע בישראל, שכר המינימום הוא 55% מהשכר החיציוני, וההגדרה לעוני היא 50% מהשכר החיציוני! לישראל יש שכר ממוצע הרבה יותר גבוה ממדינות מפותחות אחרות כמו ארה"ב, קנדה, ניו זילניד, סינגפור... איך תסביר? ואיך בידיוק ישראל תעלה את שכר המינימום ל1000$ ששכר המינימום בארה"ב הוא 900$ (לא נשכח שבארה"ב מרוויחים הרבה יותר בממוצע מישראל והתל"ג האמרקני כפול מזה של ישראל), איך בידיוק אנחנו אמורים להעלות את שכר המינימום? זה פשוט צעד טיפשי.

תגובה לפרופסור בכלכלה-שרון

1.אין לך שום אינדיקציה שבהעלאת שכר מינימום מאות אלפיים יפוטרו .אם יש לך סימוכין לכך אז תביא ואם לא אז אל תבלבל בשכל. 2.כל הרפורמות שדיברת עליהם אני לא מתנגד להם והם אכן חלק ממצע הליכוד השנה אבל הם לא קשורים ישירות לרווחת השכבות החלשות .הורדת המע"מ מקלה עם כל העם ולא רק עם השכבות החלשות. 3.אני עדיין לא מצליח להבין מאיפה הבטחון להשוות את ארה"ב לישראל ???? באמריקה השכר גבוה יותר מישראל ,התשלומים עוברים בצורה אחרת,כוח הקנייה שם גדול יותר מבישראל ובכל מקרה רמת הביטוח הציבורי בארה"ב ירודה.אל תשווה אותנו לארה"ב .ואני לא מבין ממש איך הגעת לקשר מול התל"ג שלה. מרכיבי התל"ג שונים וקיזוז באחד יכול לתת עודף באחר.הוצאות ממשלה ייקטנו אם שכר המינימום יעלה ואז התוצר לא ייפגע והתל"ג לא יפגע 4.ההשוואה בין שכר מינימום למס הכנסה שלילי היא כי הליכוד לא מציעה שכר מינימום והכלי שהוא מציע זה מס הכנסה שלילי במקום לנפנף בסיסמאות ולצעוק שהקפיטליזם שולט אולי כדאי שתיכנס לאתרים נבחרים בנושאי כלכלה ותלמד קצת לפני שאתה פותח את הפה וקובע עובדות .ותביא סימוכין לדברים שאתה זורק כאן כי אני ממש לא מבין איך אתה קובע ששהכשר בישראל גבוה ממדינות מפותחות אחרות ,זה פשוט לא נכון וגם אתה לא לוקח בחשבון גורמים נוספים רלוונטים שאולי קיימים במשק האמריקני וכאן הם לא ! בכל מקרה הכותב הואה סטודנט לכלכלה שנה ג'. מדהים שילד בן 16 פתר את בעיות העולם ולא גילה לכלכלנים הגדולים.

sharonhaimov

New member
קח מאמר של בנק ישראל, להם תאמין.

אתה יכול להפעיל את השכל... קצת.... הרי גם מעומדים ממפלגת העבודה אומרים שאנשים כן יפוטרו! (שלי יחימוביץ בראיון על נחמיה שטרסלר). אם לא הבנת, לפני שאתה מעלה את שכר המינימום בצורה היסטרית של 37% תוך שנה וחצי, אתה עושה דברים אחרים, כמו הורדת מע"מ, רפורמות בחברת החשמל, הפחתת מכס, מעונות יום, יום לימודים ארוך ועוד... דבר נוסף, בישראל מחשבים את שכר המינימום ללא תוספות, כמו משכורת 13, החזר על נסיעות או מעבר במקון מגורים, בארה"ב כן מחשבים את שכר המינמום עם התוספות, תבין לבד את המשמעות. ואני משווה את ישראל לארה"ב כי זה מטורף להעלות את שכר המינימום בישראל ל1000$ בעוד ששכר המינימום בארה"ב הוא 900$, קצת היגיון ונבין שזאת שטות. קח את המאמר תקרא! מדהים שסטודנט לכלכלה לא הצליח להבין מה שילד בן 16 כתב. ואתה בכלל רוצה להשוות בין מדינות סוציאל דמוקרטיות לקפיטליסטיות?!

קראתי את המאמר מקודם כבר פרסמת

אותו כדאי שלא תיתלה רק על מאמר אחד כי על כל אחד כזה אני יביא לך אחר שמדבר על דרך אחרת. כלכלה זה לא שחור ולבן ואין פתרונות קסם בכל מקרה בסיכמו של עניין גם בבנק ישראל לא שוללים העלאת שכר מינימום בצורה הדרגתית והגיונית וזה מקובל תשים לב שפתחת את השרשור ב :למה לא 1000 דולר וכעת אתה מביא לי קישור שסיכומו הוא אכן שכר מינימום בצורה הדרגתית . בסיכומו של דבר הטענה ששכר המינימום בישראל גבוה פשוט מגוכחת ולא מוצדקת כוח הקנייה בישראל נמוך וכמובן שיש מרכיבים אחרים שלא קושרים ישירות לשכר כמו מחירי המוצרים בישראל והמע"מ והריבית שמכרסמים בשכר אך בסופו של דבר יש צורך בשינוי שכר המינימום בנוסף לצעדים אחרים שכמובן יעזרו לצמצום הפערים בחברה. דרך אגב את הטענה שלך שהשכר מינימום הוא 48% מהשכר הממוצע ולכן ...בלה בלה בלה ניתן פשוט לבטל ע"י העלאת השכר הממוצע ובכך לאפשר גם קיומו של שכר מינימום גדול יותר . על תוכנית ווסיקונסין שאתה צידדת בה אפילו נתניהו טען שיש צורך בתיקונים נרחבים בשיטה נא קרא על כך במצע הליכוד 2006

sharonhaimov

New member
אני תומך בלעלות את שכר המינימום

בהדרגה! בהתאם לשכר הממוצע! (הרי שאם שכר המינימום הוא 47.5% מהשכר הממוצע, והשכר הממוצע יעלה, אין שום סיבה להעלות את שכר המינימום ישירות ל1000$). ואם נוריד את המע"מ והמכס, ונוסיף יום לימודים ארוך, מעונות יום, רפורמות גדולות בחברת החשמל, מס הכנסה שלילי, כל הצעדים האלו יחד יעזרו מאוד לעניים, בלי קשר לשכר המינימום, בסופו של יום שכר המינימום יעלה ל1000$, אבל לא תוך שנה וחצי, למפעלים רבים פשוט יהיה קשה מדי לשלם את המשכורות עם שכר מינימום של 1000$! אז אתה למעשה מסכים איתי, לעלות את שכר המינימום רק בהתאם לעליית השכר הממוצע ולא במתכונת של העבודה ב3 פעימות של 37% תוך שנה וחצי!.

תראה את מה שקורה עכשיו

ועד כמה התרחב והתפשט העולם התחתון, בגלל שלאנשים אין כסף בכיסים ובארנק והברירה היחידה שלהם להתקיים ולשרוד היא לפנות לעולם הפשע. ואולי תבין שזה עוד כלום לעומת מה שעלול להיות במדינה הזאת אם לא יעלו את המשכורות ולא יחוקקו את חוק הקיום בכבוד שמדינת ישראל זקוקה לו כמו אוויר לנשימה, אם חפצת חיים המדינה הזאת.

sharonhaimov

New member
אני מסכים שצריך לדאוג לעניי ישראל

ולשפר את איכות החיים, אבל השיטה של העבודה, היא טיפשית, אין צורך להעלות את שכר המינימום כי גבוה בכל מקרה, ויש הרבה מאוד צעדים אחרים. מס הכנסה שלילי, מעונות יום, יום לימודים ארוך, ביטול המע"מ על חלק ממוצרי המזון, הורדת המע"מ ל14%, תוכנית ויסקונסן, הפחתת שכר הלימודים לסטודנטים ותשלומי ההורים לבתי ספר, הפחתת מיסי מכירות ומכס, רפורמות בחברת החשמל.

תוכנית ויסקונסין? ../images/Emo12.gif

תגיד לי שאתה לא רציני, נכון? ומלבד זאת, אתה כל הזמן מנסה להשוות אותנו לארה"ב, אתה יודע מה קורה למשפחה ממעמד הביניים בארה"ב שאבי המשפחה שוכח לבטח את הדירה והדירה עולה באש? אותה משפחה מתגלגלת לרחובות וחייבת לנדוד מבית מחסה אחד למשנהו כשבכל בית מחסה יש לה אפשרות לשהות במשך שבוע אחד בלבד, כך שזה אומר שאבי המשפחה מאבד גם את מקום עבודתו שכן אין באפשרותו לציין מקום מגורים קבוע וכידוע לך בארה"ב מי שאין באפשרותו לציין מקום מגורים קבוע ואת מספרו בביטוח לאומי, אינו רשאי להתקבל לשום מקום עבודה חוקי. ועוד לא דיברנו על התנאים המזוויעים באותם בתי מחסה ועל האוכלוסייה המאכלסת אותו שזה נע בין גנבים ועבריינים לסתם אנשים פשוטים וטובים שגורלם לא פשר עליהם. את כל זה תוכל לראות בעצמך בסרט שנעשה על פי סיפור אמיתי, אחד מני מיליונים, שלצער אמריקנים רבים הפך כבר לשיגרת חיים בארה"ב. הסרט אגב נקרא: "ללא מחסה" (Homeless: No Place Like Home) ובכיכובם של ג'ף דניאלס וכריסטין להאטי. כך שתאמין לי שהדבר האחרון שהמדינה הזאת צריכה זה להידמות לארה"ב.

sharonhaimov

New member
זה בעיה בארה"ב... בישראל בעית

הביטוח לא ממש קיימת, אין סיבה להשוואה! תפעיל את ההיגיון.... בארה"ב יש 260 מיליון איש, גם אם יש שם 30 מיליון עניים, זה עדיין 10%, וזה כלום לעומת מדינות ישראל (באחוזים), או חלק ממדינות אירופה. בארה"ב יש המון אנשים, בגלל זה נראה לנו שיש שם הרבה עניים. דרך אגב לא התייחסת ממש לכל מה שכתבתי. מחכה לתשובה. ועוד משהו, אתה יודע שהסרטים זה לא המציאות?! נכון?!

30 מיליון זה 30 מיליון

גם 30 איש לטעמי זה יותר מדי, כך שבטח ובטח ש30 מיליון, שזה פי 5 מאוכלוסיית מדינת ישראל כולה. זה שבארה"ב יש 260 מיליון איש או אפילו 300 מיליון איש, זו עדיין לא סיבה להתייחס כך לאנשים אזרחי המדינה שלך.

sharonhaimov

New member
מה הקשר?

אחוז העוני נמוך, לא צריכים להעלות את שכר המינימום בישראל כי הוא גבוה בכל מקרה, ויש הרבה דברים אחרים לעשות, וכבר פירטתי.... אני בעד לעזור לעניים, פשוט אני רוצה לעשות את זה בדרך הגיונית ולא פזיזה.

כבר הסברתי לך שהכל ייעשה בהדרגה

בדרך הגיונית ולא פזיזה. ובשביל זה אתה לא צריך להאמין לי, מספיק שתקרא את התוכנית הכלכלית המפורטת של מפלגת העבודה המחודשת כדי להבין שאני צודק.

sharonhaimov

New member
קראתי, אבל עלייה של 37% תוך שנה

וחצי זה ממש לא מבוקר, וזה פזיז לחלוטין, את שכר המינימום מעלים בהתאם לעליית השכר הממוצע, לא צריך לעשות מהלכים לא הגיונים שכאלה. וקראתי, אני עדיין מתקשה להבין איך יכול להיות שבעקבות הצמיחה באוכלוסיה בכלכלה והגידול הטבעי התקציב יגדל ב48 מליאריד, אבל ההוצאה התקציבית תעלה רק ב15 מליאריד? ואיך בידיוק העבודה יודעת שכלכלת ישראל תצמח ב5%, ואין בידיוק מפלגת העבודה יודעת שהאבטלה תרד ב5%, מה הם הביאו איזה רב מטורלל והוא אמר להם?

תקציב בעייתי ../images/Emo13.gif

גם אני ניסיתי לעמוד על הקסם הזה שנקרא "המשך צמיחה של 5% במשך 4 שנים " ( פשוט לא נראה לי הגיוני שאפשר להגדיל את התקציב ב25% סתם ככה ), ולא קיבלתי תשובה רצינית . כנראה שהם יודעים משהו שאנחנו לא.

למעלה