למה לא מצליח לי הלחם?

daniela21

New member
למה לא מצליח לי הלחם?

אתמול קניתי תערובת ללחם - עשיתי הכל לפי הכתוב ושוב אותה תוצאה: ללחם ריח מגעיל מהשמרים, הצבע חיוור משהו, בפנים כמו ספוג ויש ציפוי לבן כמו סיד. אותו הדבר קרה עם תערובת משופרת ללחם של חברה אחרת, אותו הדבר קרה כשניסיתי להכין רק עם המרמולייט. למישהו יש עצה? האם במכונת לחם זה היה יוצא אחרת?

נסי זאת:

כל הבצק לא להיות נוזלי ורך אלא משחתי וכבד כזה. צריך לערבב טוב טוב עם כף גדולה מעץ הרבה הרבה הרבה - עד שאיןןןןןןןן גושונים בבצק והוא חלק וסקסי..... (-: התפיחי אותו שעה לפחות. לאחר מכן ערבבי שוב את הבצק המאוורר הזה כדי להכחיד מימנו את בועיות האוויר שנוצרו בתפיחה. הניחי אותו בשלב זה בתבניות והתפיחי שוב בתבניות. מכיניסים לתנור - ואחרי שפני הלחם מתקשים מעט - מרחי עם מברשת מעט שמן עליו - זה יגרום לו להשתזף ולהיות חתיכיייייי. לגבי תערובות הלחם המוכנות לאפייה - מזמן כבר ויתרתי עליהן.... ואני משתמש רק במרמולייט. כמו כן, הסיכוי שיצא לך טוב יתר במכונת לחם הוא גדול מאוד. עדיף להשקיע במכונה. קניתי לא מזמן חדשה של מורפי ריצ'רדס ב 300 ש"ח.

daniela21

New member
ויש סיכוי שאולי

(אפילו בתשלום), תכין גם לי כיכר לחם כדי שאראה אם זה טעים ושווה לי להשקיע באופה לחם? ממש לא אכפת לי לנסוע אליך ולשלם לך עבור הטרחה, אם אתה מסכים. אני כבר אמרתי נואש לאפייה הזו, התפחתי, לשתי, מה לא, אפילו ניסיתי להתעלם מהריח, אבל זה לא מצליח..

meitush123

New member
איפה קנית?

אני פשוט צריכה לקנות ממש בימים אלו. הגיע מהר? (אם הזמנת). אה, ועוד שאלה, מישהו יודע איפה קונים עוד תבנית לאופה לחם? (אני הולכת לעבור לפנימיה ומאחר שיש לי חשד רציני שאנשים ירצו להשתמש באופה לחם שלי וממש לא בא לי להיות מגעילה/ לקרצף כל פעם את התבנית, אז אני זקוקה לשתי תבניות...)

נועית7

New member
כשלנו נאבד חלק

התקשרנו ליצרן והוא נתן לנו טלפון של מישהו שממנו קונים חלקים אבודים.

כמי2

New member
לחם

על פי הספר של בט האגמן יש "פורמולה" לקמחים. לכמות של 9 כוסות מערבבים 6 כוסות קמח אורז לבן,2 כוסות עמילן תפוחי אדמה,כוס קמח טפיוקה,ומניחים בצנצנת משתמשים כשצריך לפי המרשם. אני משתמשת בפורמולה הזאת תמיד ללחם היא לא מאכזבת. לעוגות ספוג או עוגיות,לכמות של 9 כוסות מערבבים 3 כוסות קמח אורז 3 כוסות קמח טפיוקה 3 כוסות עמילן תירס ו-3 כפות קמח תפוחי אדמה. לחמים שאופים בבית מריחים רק טוב, אפשר לנסות לא ?

כמי2

New member
לחם

בט האגמן איזה מין גורו לגלוטן בארה"ב וקנדה. יש לה מספר ספרים הספר שאני מתייחסת אליו הוא The Gluten Free Gourmet,2000 בינתיים יצאו לה ספרים חדשים עם פורמולות חדשות (ערבוב של קמחים) שהיא מנסה. קונים את הקמחים בחנויות טבע מערבבים לפי הפורמולה שציינתי אתמול שמים בצנצנת (די גדולה) ובכל פעם שאופים משתמשים בכמות שצריך, למשל אם צריך במתכון כוס קמח לוקחים מהצנצנת כוס שכבר עורבב. הערבוב של הקמחים יוצר משהו הדומה לקמח רגיל. בספר יש מרשמים לסופגניות, חלות, עוגות לחמים שונים כמו בגט,פיצה. אגב במרשם עצמו היא היא נותנת אפשרות לאפות בתנור או במכונת לחם לימים עסוקים יותר.

למעלה