למה לא להצביע חץ

Sashka7

New member
אני מאוד מקווה שציבור רחב יקרא את

המאמר הזה!!! חשוב שאנשים יבינו מיהו פורז ויצביע שינוי...

netc

New member
לוינטל הביא את זה על עצמו

בדיוק כמו שנאמר בכתבה, אין כיום מקום בשמאל החילוני למשחקי ילדים. מה שקרה ב-12.1, זה שילדון (תסלחו לי, אבל מבחינתי אדם בן 35, ללא שום רקע פוליטי נחשב לילדון בסיטואציה הנ"ל) החליט לעשות שרירים, ולפרק את המפלגה. אם לוינטל ושות' לא היו מבצעים את ההדחה הזאת, מפלגת שינוי היום הייתה במצב לעבור את אחוז החסימה. במקום זה, שינוי אפילו לא נכנסת לסקרים של המפלגות הקטנות, בעוד חץ מגרדת בקושי 1%.... ממפלגה בעלת 15 מנדטים שייצגה בכבוד את ציבור המצביעים שלה, לא ישאר זכר בכנסת ה-17, ולחילונים לא יהיה ייצוג הולם, רק בגלל חבורה של אינטרסנטים. ביטול חוק טל? חקיקת ברית הזוגיות? תחבורה ציבורית בשבת? מכל זה אפשר לשכוח...ולא, לא בגלל פורז. בגלל כמה אנשים שרצו להוכיח שהם יכולים להיות אופוזיציה, אבל לא חשבו מראש על התוצאות.

asafz8

New member
תן לי שם של מפלגה אחת

שלא החליפה את ראשיה בתוך 4 כנסות? כל מפלגה מחליפה את ראשיה- דור הולך ודור בא, ההנהגה מתחלפת. רק שפורז לא היה מוכן שהדמוקרטיה תחגוג במפלגתו. אז הוא הקים מפלגה חדשה

אשרת

New member
תגובה

פורז לא מכיר את המושג דמוקרטיה, או שכן כאשר זאת נוטה לטובתו. שיהיה. רק חבל שכאשר הם יראו את תוצאות הבחירות הם יבינו שפורז כבר לא כזאת מציאה.

אנדרי ז

New member
מילא אתה עם הדיעות העקומות שלך

אבל זה לא נראה לך קצת מגוחך לנסות לעוות את המאמר, שבו נכתב חד-משמעית שהאשם הוא פורז ולא לוינטל? וסתם שאלה מסקרנת: מה גיל המינימום לדעתך שמקנה לגיטימיות ציבורית? 60?

Azazel

New member
../images/Emo41.gifחוצפה לא חסר לכם.

אתחיל מזה שאני לא תומך שינוי, ולא חבר שינוי, ולא כלום. אני רק הצבעתי שינוי בבחירות האחרונות, כדי לבצע בדיוק את כל הדברים שאתה רשמת. המנהיגים של שינוי דאז, אלו שעכשיו מנהיגים את חץ, בגדו בי, דפקו אותי ואת הקול שלי, וירקו לי בפנים. בעזרת כח של 15 מנדטים הם לא ביצעו ולו דבר אחד מהדברים שרשמת... לכן, לדעתי, נדרש סוג מיוחד של חוצפה כדי בכלל להעלות את הדברים הנ"ל מצדכם בויכוח הזה. אתה וכל הרשימה שלך, תתביישו לכם. אני לא הולך להצביע שינוי - יש לי אג'נדה שאני קרוב לה הרבה יותר בבחירות הללו, אבל אם הבחירה הייתה בין "הילדון", ולבין חבורת האימפוטנטים ש"הוכיחו את עצמם" ברוב עליבותם בכנסת ה16 ובממשלה הלפני אחרונה, הבחירה הייתה די ברורה. עדיף לא מנוסה מאשר מנוסה בכישלונות.

יש קצת בעיה במה שאתה אומר

כתבת: "ביטול חוק טל? חקיקת ברית הזוגיות? תחבורה ציבורית בשבת? מכל זה אפשר לשכוח...ולא, לא בגלל פורז" אתה שוכח כי שינוי של לפיד ופורז לא ביטלה את חוק טל, לא חוקקה את ברית הזוגיות, לא הביאה תחבורה ציבורית בשבת וגם הצביעה בעד חוק הארכת ימי המילואים. כל זה בזמן שהיא ישבה בממשלה שלכל בר דעת היה ברור כי לא היה לה סיכוי להעביר חוקים כאלו. פורז ולפיד מכרו את הציבור החילוני בשביל כיסא בממשלה. בכך הם הראו כי הם לא שונים מפלגת העבודה, לא שונים ממרץ שגם עשו כך. זאת למרות שטומי ופורז נבחרו בזכות זה שהם הדגישו ונתנו לציבור לחשוב כי הם ינהגו אחרת. לאור עובדות אלו אתה מתפלא שקמה אופוזיציה לטומי ולפורז? אחרי שטומי ופורז רימו את ציבור הבוחרים שלהם אתה כופר בזכות האופוזיציה לרצות שינוי בשינוי? אתה כופר בזכות אופוזיציה לרצות ששינוי תחזור להיות נאמנה למצע שלה אשר לא מסכים יותר שימכרו את החילונים? אתה מייחס לאופוזיציה מניעים אינטרסנטים בעוד שמניעים אמיתיים שציינתי כל כך ברורים וחדים? האינטרסנטים הכי גדולים הינם ראשי שינוי שהודחו, אשר בחרו במנעמי השלטון במקום לעמוד בהתחיבויות מפורשות שלהם לבוחר. הנפילה של שינוי היא בראש ובראשונה באחריותם של לפיד ופורז, אשר ממניעים אינטרנסטים של כיסא בממשלה, בגדו במאות אלפי בוחרים. הם עדיין לא מבינים את עוצמת האכזבה של מאות אלפי בוחרים מהם אולם אחרי הבחירות חץ תבין זאת. לוונטל, בחור בן 35 התגלה כאדם אמיץ שלא פחד, לא נטש, נאבק מבפנים. לוונטל הציל את מעט הכבוד של שינוי שעוד נשאר לה, אחרי שפורז וטומי איבדו אותו לחלוטין. העזיבה של טומי, פורז וההנהגה הישנה את שינוי זה דבר מבורך. עצוב שזה התרחש בזמן כל כך קרוב לבחירות באופן שלא משאיר ללונטל מרווח נשימה לשקם את המפלגה

SilentMike

New member
חוששני שזה לא יועיל.

מי שנעול על חץ נעול על חץ. אבל מה שמעצבן באמת זה שהכותב נעול גם. נעול על הקונספציה שחילוני זה שמאל, וליברלי זה שמאל. זה לא. אני לא הייתי ממהר לשים פתק מרצ גם אם לא היתה שינוי. פשוט לא מדבר אלי המצע שלהם. לא ההתלהבות יתר מויתורים מדיניים ולא המצע הכלכלי, ובטח לא הנטיה שלהם לוותר על כל עקרון אזרחי חשוב למען "השלום". זה לא אני, ואני לא שמאל. וגם יתר מצביעי שינוי, לא שמאל, וגם המנדט וחצי שברח מהם לעלה ירוק, אחת הסיבות זה שהוא לא שמאל, אלא דברים אחרים חשובים לו יותר מהפיסגה הבאה באירופה עם מכובדים פלסטינים. וגם המצביעים של עוזי דיין, לא שמאל. כן ישרים, כן מאמינים בחרויות הפרט, אבל לא שמאלנים. וגם חצי מהמצביעים שנשארו במרצ נמצאים ימינה ממנה מדינית, אבל כנראה עוד מאמינים שהיא תספק להם את מאוויהם בתחום האזרחי. הם טועים. מרצ היא המפלגה המיותרת. היא מסנדלת את העקרונות החשובים בשמאל הרחוק, שם הם נרקבים והריח הבאוש מרחיק את הציבור מהם.

eitangn

New member
ולמה כן

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=694948&contrassID=2&subContrassID=3&sbSubContrassID=0

למעלה