למה לא כדאי XP !!!

יעקב ח

New member
למה לא כדאי XP !!!

שלום לכולם מזה זמן מה אני שם לב לדבר מוזר. האם מישהו יכול להסביר לי את הנהירה העצומה אחר ה-XP ?. מה יש בה?. אני מציע לכולם להיכנס לכל הפורומים של המחשבים ולראות כמה בעיות יש עם זה. גם לי היה-XP .ואחרי שבוע העפתי את זה מהמחשב לכל הרוחות. המע´ הפעלה הנ´ל מאוד כבדה ואיטית.ממש איטי.הכל עובד לאט. אין תמיכה עדיין לכל הדרייברים.ממשק של הטלאטאביז. חסרים שם רק טינקי וינקי ,ללה, ופו,אה כן גם דיפסי. חלק מהמשחקים לא עולה.שטח גדול מאוד מהדיסק הקשיח מתבזבז על ההתקנה והאפשרות של ה- SYSTEM RESTORE לא מצאתי שום דבר רציני שבשבילו כדאי כל הכאב ראש הזה. מיקרוסופט מתגאה ביציבות של ה-XP ? אחרי פעמיים שהמחשב קרס הבנתי שזאת אותה גברת בשינוי אדרת. בקיצור-אם אתם חפצים במשהו יציב דיו ומהיר התקינו את וינדוס 2000 או ME בגרסת ה-ENABLE (לא העברית!!). בכבוד רב יעקב נ.ב. הטפטים מאוד יפים וצבעוניים להפליא

אצלי זה החזיק שלושה ימים

לפי דעתי אתה צודק. קודם כל, כל הכבוד שזכרת איך קוראים לטלטביז... יש עם האקס. פי. הרבה בעיות, הממשק לא נוח ומכוער לדעתי. הרבה דברים שהיו פועלים לי על ה-ME לא פעלו על ה-XP! לפי דעתי הדבר ששבר את גב הגמל הוא שהמשחק "Red Alert" לא פעל! בעיות עם הקרנל או משהו. כאמור, לאחר שלושה ימים חזרתי למילניום, שם הכול פועל כמו שצריך ואני יכול להמשיך לשחק Red Alert כאהבת נפשי באינטרנט. נ.ב. אני לא יודע מה יש באופן כללי עם הגרסאות המקומיות של חלונות, אני דווקא נורא מסתדר עם העברית והיא לא עושה לי בעיות מיוחדות, למרות שאני משתמש כבד (לפי דעתי). כבר ציינתי שבעברית זה נשמע יותר טוב?

rizla

New member
נכון מאוד

הדבר הזה אמנם רץ אצלי מהר וחלק אבל פיפא לא רץ (2000), ואפילו סבתא שלי עשתה פחות נזק למחשב ולקבצים. שמתי, התרסק, העפתי, החזרתי, התרסק..

אריק ח.

New member
קצת יצאתם מפרופורציה

ווינדוס 95/98/ME הם לא בדיוק מערכות הפעלה.... סתם הלבישו על פלטפורמת דוס ממשק חלונאי. XP מהיר יותר מכל מערכת של מיקרוסופט, מנהל את הזכרון טוב יותר מכל מערכת של מיקרוסופט. כמובן שהוא עדיין לא שיא היציבות אבל גם לא ציפיתי לזה. בקשר לעיצוב ולממשק - אפשר לשנות אותם כדי שיראו בדיוק כמו WIN2K. המחשב שלי מורכב מכרטיסים שונים ( שכמעט אף אחד לא משתמש בהם ) וה - XP זיהה את כולם. בקיצור, XP לא מושלם אבל הוא בטח שטוב יותר מ-95/98/ME

דעה אישית כדי לקרוא

אתם השתגעתם על הראש?? אתם משווים לי פה ME אם XP מה קרה טיפת כבוד ל-XP מערכת ME קורסת אחרי כל פעם שעושים משהו וב-XP מזל שהכל עובד חלק. אני לא יודע על מה אתם מדברים ש-XP כבדה אבל היא רצה ממש חלק. אני עבדתי כמו בטא טסטר עבור מערכת XP ואני עדיין משתמש בה והיא לא עושה בעיות כלל!! כמובן אני עדיין ממשיך להשתמש בלינוקס כי אין כמו לינוקס אבל לא מנסה לומר שאני מת על XP או על כל המוצרים של MICROSOFT!!

אריק ח.

New member
אכן ../images/Emo45.gif

גם אני עובר עכשיו ללינוקס. הבעיה עם לינוקס שצריך ללמוד ה-כ-ל מהתחלה וזה קצת מבאס. בכל אופן כמו שכבר נאמר 95/98/ME הן לא מערכות הפעלה רציניות ( אם בכלל ).

רונה9

New member
אני לא מבינה אם XP לא תומכת במשחקים

אז למה בחנויות עם כל מחשב חדש שאבא יקנה לילד שלו לדוגמא אז הוא מקבל את המערכת XP ואם הילד ירצה לשחק במשחקים הוא יתקל בבעיות ?!?!? הרי ילדים מה שמעניין אותם במחשב זה המשחקים ופחות גלישה ברשת .

אריק ח.

New member
זה לא בדיוק ככה

מיקרוסופט לא טוענים שה - XP לא עובד עם משחקים. חלק מהאנשים לא הצליחו להפעיל משחקים על ה - XP ( אני התקנתי 2 משחקים עבור אחי ושניהם עובדים ). גם ב - WIN2K לא כל המשחקים עבדו עד שיצא ה - SP2. ימים יגידו.....

יעקב ח

New member
אתה צודק../images/Emo45.gif

שלום אריק בכל מה שקשור עם האינטרנט ,יש נוחות ברורה . אבל לגבי השאר יש בעיות רבות. ה- XP מבוססת על וינדוס 2000 לכן התמיכה במשחקים כרגע היא בעיתית. ואם במחשב P-3 500 עם 128 מגה זיכרון RDRAM זה עובד ממש לאט, למה אני צריך ממש להתאמץ? .עבדתי עם ה-ME גרסה ENABLED קרוב לשנה ולהגיד שזה לא יציב? נו באמת. כל מע´ הפעלה עובדת סביר עד שעושים שטויות לפי קילו אז כך גם נראה הוינדוס. בתודה יעקב

rizla

New member
סליחה שאני מעלה טיעון ישן אבל

לא ציפית ליציבות? מספיק כבר עם הגישה הזו. כשאני משלם ממיטב כספי על משהו אני מצפה שהוא יעבוד חלק. מקרר, מכונית, קופסת נס-קפה או תוכנה מסריחה של מיקרוסופט (או כל חברה אחרת). למכור לי מוצר פגום ואחר-כך לטלא אותו לפי הצורך זה בזיון, בושה ורמאות.

דניאלה66

New member
הכי טוב זה חלונות 98SE למשתמש הביתי

לרצינים יותר לכו על 2000 בקשר לXP הייתי נותנת לו עוד איזה שנה עד שיתאקלם ויצאו גרסאות תיקון וכ"ו ....

לינוקס?

בעבר היה לי לינוקס. נחמד, אבל רק בשביל השואו-אופ! מה כבר משתמש עברי/ישראלי יכול לעשות עם הלינוקס? בעברית יש תמיכה חלקית (לפחות אז). ומה לגבי משחקים? אני אומנם לא יודע, אבל אני מאמין שיש לכול אחד ממכם משחק אחד שצריך DirectX כדי לפעול. זה רק אומר שהמשחקים והתוכנות הטובות באמת יפעלו רק על ביל (גייטס). בכל אופן כבר אין לי לינוקס, FreeBSD וכל שאר המערכות הפעלה מבוססות יוניקס. זה היה נחמד אבל היה. את ה- XP אני לא יתקין שוב (לפחות בתקופה הקרובה). ת´אמת, אני עדין משתמש בחלונות 95 וחלונות 98, מערכות הפעלה שעובדות מצויין (לפחות בשביל משחקי רשת... Red Alert :).

אריק ח.

New member
מצטער על הבנאליות אבל...

יציבות ומיקרוסופט לא הולך ביחד. אני עובד עם כל מערכות ההפעלה של מיקרוסופט ( במקום עבודתי ) כל מערכות ההפעלה של מיקרוסופט נופלות בשלב זה או אחר. לעומת זאת שרת בעל מערכת הפעלה סולריס ( של סאן ) לא נפל אף פעם ( בשנה שאני עובד שם ). רוב האנשים (הפרטיים) במדינת ישראל לא קונים את מערכת ההפעלה אלא "מגבים" מחברים או מקבלים עם מחשב שרכשו. מערכות הפעלה שלא קורסות כמו המערכות של מיקרוסופט הן מערכות שקשה לתפעל ואין להם הרבה תוכניות/אופציות ..... בקיצור הם לא מתאימות למשתמש ביתי.

kitt

New member
כמה דיוקים טכניים:

XP מבוססת על 2000, אז להגיד ש2000 יותר יציבה ממנה זו טעות. לXP בגירסתה הביתית יש מדמה למצבי חלונות קודמים, נסה להגיד למערכת ההפעלה להפעיל משחקים כמו 98 ורק אם זה לא פועל תגיד שאי אפשר להריץ עליה משחקים. אם XP קורס על מחשב זה יכל להראות על בעיות חומרה ולאו דווקא בעיות של מערכת ההפעלה. כמו ה2000 כך גם הXP יקרוס קודם בגלל בעיות חומרה.

דניאלה66

New member
לkitt שבת שלום

המחשב שלך קרס בגלל בעיות חומרה ככה הבנתי לוח האם יכול לקרוס ואיתו כל המחשב ?? חשבתי שרק הדיסק הקשיח הוא זה שיכול לשבות ....

maCr0T

New member
XP קורס גם קורס...

זו לא בהכרח בעיית חומרה, אך לא בהכרח בעיית תוכנה, אבל לדעתי זה חסר משמעות, כל אחד ומה שבא לו... maCr0T שהולך להחליף לNT4 המסריח שלו...

דיוקים טכניים?

אני לא חושב שזה מעניין את אחותי בת ה-10 שסימס לא פועל בגלל שה-XP לא מצליח להכיר איזה כרטיס! ודרך אגב, מדמה החלונות לא פועל! אולי רק על דברים שלא ניסיתי.

דניאלה66

New member
זה מה שאני טוענת מדוע XP

מחולקת עם כל מחשב חדש ורוב אלו שרוכשים מחשב זה הורים לילדים או לבני נוער אז למה להם להסתבך עם משחקים יעלו או לא בXP????

אל תשכחי שזו רק ההתחלה...

אני אומנם לא דוגל ב-XP כל-כך, אבל כאשר חלונות 95 המצב היה אותו הדבר. לא היו משחקים שמתאימים והתכנות נתקלו בבעיות להגיע לליבה של המחשב (חלונות 95 הפריע להן). אבל לאחר מספר חודשים הכל השתנה, והגיע למצב ששום דבר לא פועל יותר בדוס, אלא רק בממשק של חלונות. לפי דעתי אותו הדבר יקרה לחלונות XP, עוד מספר חודשים יצרני התכונות והמשחקים יתאימו את המוצרים שלהם ל-NT (כלומר ל-XP). ובסוף זו תהיה המערכת ההפעלה השולטת. בסוף ה-XP ינצח :(

למעלה