למה לא אנגלית

למה לא אנגלית

מפעם לפעם, ובפרט כשאני צריך לקרא מאמר באנגלית אני חושב לשם מה בן יהודה הביא עלינו את העברית.

מגלומניה, טיפשות ורומנטיקה

בן יהודה היה מהמבשרים, אך אלה שכפו את השפה העברית בבתי החינוך המתחדשים (הטכניון וגימנסיה הרצליה היו לדעתי המוסדות הראשונים) היו אנשי הסתדרות המורים העברית (אוסישקין וילין), בעידוד ראשי הפועל הצעיר דב'ג ויצחק בן-צבי.

הטיעון המרכזי שמצדיק בדיעבד את הצעד הזה מדבר על כך שאילולא היתה העברית השפה הרשמית והמדוברת במוסדות הממשלה ובתי החינוך, היא היתה נכחדת (וראה ערך "אידיש"), לא ממש נכונה אם נבחן את ההיסטוריה של השפה העברית שאף פעם לא היתה שפת היומיום של היהודים.
וגרמה לעברית לכפוף את האופי ה"קדוש" והספרותי שלה, למילים לשירים של שלמה ארצי.

אבל ללמוד אנגלית היית מתקשה בין כה וכה, כי האופציה האחרת הייתה גרמנית..
שהיא כמובן עדיפה על עברית.

Sonic hedgehog

New member
כל עוד כל העולם אינו דובר אנגלית

חושבת שיש יתרון בשפה העברית ובקצת לאומיות.
מצד שני למה רמת האנגלית בארץ אינה דומה לזו של הולנד לדוגמא? זו שאלה טובה יותר.

spinoza

New member
יש לי תוכנה מגניבה שמשפרת אנגלית !!!

היי לכולם, ושב"ש

בדיוק בשביל לשפר את האנגלית אני מפתח את התוכנה שגם מתרגמת וגם מתרגלת.
אין לי כוח לעשות פירסומת, אבל בכל-זאת, זה בחינם.
כשקוראים מילה באנגלית ולא יודעים, מסמנים, לוחצים Alt-B ומקבלית תרגום.
עד כאן לא המצאתי משהו חדש יותר מ"תרגום בקליק" (כמו בבילון)
אבל הנה החדשנות.

את כל המילים שאתם/ן מתרגמים/ות התוכנה זוכרת
ומקפיצה לכם (כשפותחים את המחשב למשל )
QUIZ - כל מילה כשאלה עם ארבע תשובות. (אמריקאי)
ככה תלמדו את המילים שמענינות אתכם, בתחומי עיניין שלכם.
הנה הקישור QuizNer
תורידו תלמדו, ותספרו לי איך היה.
שפינ'

יש את זה גם לשפות אחרות?

אנגלית היא שפת אם שלי, מצד שני אני מנסה ללמוד רוסית...

לא חשבתי שהשאלה הייתה רצינית

אבל כיוון שאנשים השיבו ברצינות, אזכיר לך שעברית הייתה השפה היחידה שהייתה מוכרת ברמה כזו או אחרת לכל מי שעלה לארץ.

האפשרות האחרת הייתה שהיינו מדינה דו שפתית של אידיש ולאדינו, לא נשמע לי הרבה יותר מלהיב...

התסכול רציני

קודם כל סחטן על הידע שאנשים כאן מגלים.
שנית, גם אם נקבל שהיה נורא חשוב שנדבר עברית בארץ (אתם יודעים: כשהלאומיות איבדה את ההקשר הדתי והפכה להיות משהו אוניברסלי אז עם צריך ארץ וצריך שפה וכו' וכו' )
עדיין, מה לעשות והשפה האוניברסלית בינתיים היא אנגלית. יכול להיות שהאנגלית שלומדים במערכת החינוך מספיקה, אבל לצערי (בטח בהקשר הזה) בחינוך החרדי לא מלמדים אנגלית.
אני שומע מדי פעם את הטיעון שאפשר בכמה חודשים להשלים בגרות באנגלית, אבל אלה שמעלים את הטיעון הזה לא נראה לי שהם ממש מודעים להבדל שבין שפה לתחומי ידע אחרים. מתמטיקה ופיזיקה אפשר אולי להשלים בכמה חודשים - שפה זה משהו הרבה יותר עמוק. לדוגמה, מי שנחשף ל ABC בגיל 20 גם אם הוא יודע את כל המילון בעל פה עדיין כשהוא יבא לקרוא משפט באנגלית הוא יקרא את זה אות אות ולא יראה ישר את כל המשפט כמו בשפת אם.

האנגלית אוניברסלית כשפה שניה

אבל כשפת אם היא רחוקה מלהיות הנפוצה ביותר.

אכן לא ניתן להשלים בתקופה קצרה לימוד שפה מלבד במקרים נדירים מאד, וזו הסיבה שאנגלית נלמדת בבתי הספר מגיל צעיר כאן.

אם אתה מדבר על מערכת ה"חינוך" החרדית, זו כבר בדיחה עצובה בפני עצמה.

במבה9

New member
כי הבריטים הטמיעו את השפה

כמו שבדרום אפריקה ובניו זילנד מדברים אנגלית.
ובהודו רוב האוכלוסיה דוברת אנגלית.

למעלה