למה כשכותבים wǒ

Etztrubal

New member
למה כשכותבים wǒ

我 הקו השישי בסימניה נכתב לפני השביעי, אף על פי שהוא מתחתיו הייתי מצפה לכתוב קודם כל את העליון ורק אז את התחתון...

Etztrubal

New member
או shēng באותו עניין

生 למה הקו אנכי נכתב במשיכה הרביעית?

nitzano

New member
תעבור על חוקי כתיבת סימניות

משמאל לימין, מלמעלה למטה, קודם מסגרת חיצונית ואז מרכז ובסוף סגירת המסגרת..........

Etztrubal

New member
מכיר את החוקים

ב-我, משיכה מס' 6 נמצאת מתחת למשיכה מס' 7 ב-生, לפני שאני מצייר את הקו האנכי, אני מצייר את הקו האמצעי המאוזן. שניהם נוגדים את מלמעלה למטה, לא?

nitzano

New member
יש חוקים גם על חציית קווים וקווים שסוגרים

קצוות

GnomeBubble

New member
בקמרה הזה נראה לי שיש דווקא הסבר

למרות שהוא קצת עקום. 1. קודם כל כותבים את הטיפה הקטנה בצד (חוקים 1 ו-2, למעלה-למטה/שמאל-ימין). 2. אחר כך כותבים את שני הקווים האופקיים הראשונים (הקו האנכי חוצה אותם, ולכן הם צריכים לבוא קודם). 3. אחר כך כותבים את הקו האנכי. 4. בסוף כותבים את הקו האופקי האחרון. הוא לא חוצה את הקו האנכי אלא סוגר אותו, ולכן הוא לא צריך לבוא לפניו.

GnomeBubble

New member
אולי תשמח לשמוע שביפנית הוא השלישי ../images/Emo13.gif

לא שזה עוזר במיוחד...

nitzano

New member
סינים רבים כותבים אותו שלישי כאשר הם כותבים

מהר. הוא מתחבר יפה יותר

GnomeBubble

New member
../images/Emo51.gif עזרת לי להבין עכשיו

למה ביפנית יש באמת סדר לא-רגולרי בסימניות כמו 田 ו-生 - זה פשוט בא כדי שיהיה קל יותר לחבר בכתב.

פנומן 72

New member
ואני שואל: למה זה כ"כ משנה ?

אם זה נראה בסוף כמו שזה צריך להראות, אז למי אכפת איזה קו ציירת קודם ????

nitzano

New member
זה משנה המון

ככל שמיומנות הכתיבה עולה כך מושפע מראה הכתב. לכתב יש זרימה מסויימת שנקבעת לפי סדר הקוים. כתיבה מהירה מביאה לחיבור של קוים. כאשר כותבים מהר עם סדר קוים שגוי קווים רבים מתחברים לא נכון ונוצר כתב לא קריא. אז ברמת מתחילים זה לא משנה אבל למי שכותב הרבה זה בהחלט משנה. חלק מחברי ללימודים (קוריאנים) לא למדו את סדר הקווים. כאשר החסרתי שעור ורציתי להעתיק ממחברתם לא הצלחתי לקרוא את מה שכתבו.

למעלה