השאלה הזו האם כדאי ללמוד סיעוד או לעשות הסבה
חוזרת על עצמה כמעט בכל דף בפורום הזה..
לדעתי, אין לשאלה הזו תשובה אחת ברורה, שמסתכמת בכן או לא.
שאלת אם אנשים סתם מגזימים כשהם מתארים את הקשיים במקצוע - אני לא יודעת בידיוק למי את מתכוונת (האם מדובר למשל באחים ואחיות שעובדים כאחים ואחיות?..). אני אשמח להסביר בהמשך - ולהשיב לשאלות יותר ספציפיות אם יש לך כמובן כי באת בהצהרות מאד כלליות , שקצת קשה לי להשיב אליהן בצורה ממוקדדת..
העניין הוא כזה, גם אני באתי לפורום הזה ולפורום אחר שעוסק בסיעוד לפני שהתחלתי ללמוד , ושאלתי האם כדאי ללמוד סיעוד.. הלוואי שהיתה לי תשובה שאומרת לך ישר "כן" או "לא". את לא הסברת למה את רוצה ללמוד סיעוד למה את חושבת שאת מתאימה לזה.. (אני בכלל לשניה לא מדברת על נתוני הקבלה, כי זה דיי ברור שמי שבאמת רוצה ללמוד סיעוד ימצא לו כבר מסגרת שתקבל אותו..).
מה "שכנע אותי" ללמוד סיעוד? שיקולים לוגיים. ענו לי כאן בפורום הזה, שהמקצוע (סיעוד) הוא כמו "חנות ממתקים" את כל פעם יכולה לבחור כיוון אחר לגמרי כי תואר בסיעוד לא ממקד אותך לתפקיד מסויים.. יש בכביכול ותיאורטית הרבה אפשרויות להתפתחות בתחום (אגב זה לא רק תיאורטי בדרכי בלימודים שסיימתי לא מזמן פגשתי אחיות רבות, בתפקידים שונים עם הכשרות שונות ובאמת יש דברים ששווה לצפות אליהם במקצוע שלנו...)
אבל - והאבל גדול. ככל שאת מתרחקת ממקומות שבהן היצע האחיות עולה על הביקוש להן (קרי פריפריה שמחוץ לאיזור המרכז...) אז אפשרויות התעסוקה פוחתות, כך גם הגמישות של מקומות העבודה לצרכים ולרצונות שלך (כך אני מתרשמת בכלליות, מניסיוני האישי המאד קצר כאחות.. עברתי את הממשלתי האחרון בספטמבר 2012..).
אבל מס' 2: יש מחלקות שהעבודה בהן פרופסיונאליות (כלומר מקצועית) ויש מחלקות שהעבודה בהן בעיקר סזיפית (ולא מקצועית בעליל...). ההבדלים יכולים להיות עצומים עד כדיי תהומיים, ולא נראה כמעט דימיון פרט לשעות המשמרות, בין המחלקות.. השונות הזאת מתבטאת בין בתי חולים פריפריאליים, לבין בתי חולים במרכז הארץ (בסכמה הכללית.. אבל כמובן שאני לא מכירה את כל המחלקות .. יש ויש..).. ולכן, לתפיסיתי זה תלוי "באיפה תפלי" ... וגם באיפה תגורי.. כי אם למשל גרים באיזור שבו אין כל כך הרבה בתי חולים (סתם דוגמאות קיצוניות גולן, ונגב..) אז בית החולים המעסיק שלך הוא מונופול בערך - והתוצאות הרבה פעמים הם בהתאם, הם יודעים שאין לך ממש לאן ללכת (אלא אם את מתכוונת להעתיק את מקום מגורייך כמובן..

וחוץ מזה, גם זה לא בהכרח. אני משוכנעת שבסופו של דבר גם בפריפריה בבתי חולים שהתנאים בהם לאחיות תחיליות הם לא פשוטים, בסופו של דבר - מתקדמות גם אחיות מרוצות בחלקן לכל הפחות.
פגשתי מספיק אחיות שאמרו "שזה מקצוע נפלא" והנפלא בעולם.. ומספיק אחיות שאמרו "אתן עוד צעירות תברחו" (ככה, בשושו שהאחראית לא תשמע מתי שאחנו באנו להתנסויות שונות...)..
לכן, לצערי אין לי תשובה ברורה לתת לך, מלבד לעבודה שזה תלוי... תלוי איפה. תלוי למי. ותלוי מתי..
מעבר לכך, זה תלוי גם בציפיות המקוריות שלך ממה זה אומר להיות אחות, ומה הסיבות שבהן את בוחרת להיות אחות.
בסופו של דבר, היה לי קשה להשתכנע אל מול אחות מתוסכלת בבית חולים מסויים שישבה לעשות איזה סמינר לתואר שני וסיננה לנו בין השיניים תברחו.. איזה ניהול טיפול... ניהול טיטול.. רק חרא רואים פה... בסופו של דבר היא בוחרת להיות שם - ויש אנשים שתפיסת המסכנות שלהם, וכמה קשה להם, ולהתפאר בזה - זו מנת לחמם.. העניין הוא כמובן, שככל שעובר הזמן - ונשארים במקום שאנחנו מרגישים שלא מתאים לנו - יותר קשה לעזוב אותו.. ואם נודה באמת - הרבה ממי שלומדים סיעוד בוחרים בגלל היציבות הכלכלית היחסית במקצוע, הרבה לומדים סיעוד מהמון סיבות שונות ומשונות שאהבת האדם אינה הראשונה שבהן (לצערי כי רב הוא - ובמיוחד עבור עצמם, כי זה מאד קשה לעסוק על בסיס קבוע בדברים שאתה סולד מהם..)
בהצלחה לך בכל דרך שתבחרי. -- למטבע הסיעוד יש הרבה צדדים, ויש תפקידים מתאגרים, מספקים, מעניינים.. וכו'.. ויש גם תפקידים משביזים וכו'.. יש..