למה כן/לא להצביע

א י ל ה

New member
בעייתי בעייתי זה

כלומר בעייתי במובן הכולל של המילה, לא במובן של "זו בעיה שלי". במחשבה שנייה, זו כן בעיה שלי. אבל גם של כולם. בזה אני לא מיוחדת. רק בכל השאר. אבל לא זה העניין. רציתי להגיד לילד שם, שלשים פתק לבן כמוהו כלא להצביע. מה שנקרא, לא סופרים את זה בכלל. פתק לבן = קול פסול. אז להצביע כן. חייבים. זו זכות וגם חובה. כמו בזק. מה להצביע? כאן אני עם הקפת לגמרי. מה שהיא אמרה. לגמרי. אלוהים, אני אומרת לעצמי <כןכן, זה סוג של אאוטינג>, עוד פחות משבוע לבחירות, ואני לא יודעת מה להצביע. אם זה לא היה עצוב, זה היה מצחיק. מה יהיה, אני שואלת. מה יהיה???

amithadar

New member
לא נכון. בטח שסופרים

פתק לבן הוא לא קול פסול. הוא גם לא תורם לאיזו שהיא מפלגה להכנס לכנסת, אבל הוא בהחלט לא קול פסול. למשל, אימי, ישתבח שמה, לא מוצאת שום מפלגה שמאוררת בא הזדהו, לצורך העניין, היא גם לא חיפשה, אבל זה מה שהיא טוענת. אבל מה שקורה, זה שמסתמן, שיש אחוזי הצבעה נמוכים, מכיוון שציבור אזרחי ישראל הם דפוקים, מטומטמים, שמשתמשים ביום החופש שניתן להם על מנת להצביע, בשביל לבלות בחוף הים ולעשות פקניקים. עכשים, האמת שזה נכון. באיחוד אם משווים אותם אלי. אבל זה פשוט רף גבוה מידי. לכן, פתק לבן בקלפי, בא להגיד שהאזרח ששם את אותו פתק לבן, כן מעוניין להצביע, אך איננו מצא למי להצביע. וחוץ מזה! לא אמרתיפתר לבן! אמרתי פתק לבן
עם סמיילי
! זה שונה!

קפת

New member
פתק לבן

כן נחשב לקול פסול במיוחד אם מציירים עליו סמיילי. פתק לבן הוא חסר משמעות בכל היבט שתבחר והרעיון שמישהו מתעניין בכל אותם שהטריחו את עצמם לקלפי כדי להסביר שהוא מעוניין להצביע רק לא מצא למי, הוא רעיון, איך לומר בעדינות - מטומטם לגמרי. ואגב, כדאי מאוד שתקרא מה כתבת לפני שאתה שולח. כמות שגיאות הכתיב וההקלדה שלך בתגובה האחרונה, איך לומר בעדינות, מקשה על הבנת הנקרא.

א י ל ה

New member
זה נוער זה?

תראה... תשמע... פתק לבן עם סמיילי רק יהיה פסול פעמיים. ככה מסתבר, אם בוחנים היטב את חוק הבחירות לכנסת (ראה סעיף 78, "קולות פסולים", סעיף קטן א2). מי שטורח ללכת לקלפי ולשים פתק לבן, יוצא הכי דביל, סליחה על הצרפתית שלי. הוא גם צועד, גם עומד בתור, גם מבסוט מעצמו וחושב שדפק ת'מערכת, אבל בהפוכלפוכ, המערכת האכילה אותו יפה יפה. לא שזה עוזר לי, כל הדיון הזה, להתגבש למי כן להצביע, אבל כל לא הוא התחלה של כן. לא?

amithadar

New member
רדו ממני...

אני לא בקשתי להוולד. אבל ההם החליטו אחרת. יצא ככה, ואני כרגע בן 17. הוא(הקול) יפסל אם יסמנו עליו כל דבר שהוא. אמת. אבל ברגע שיהיו מאות, ואחרכך אלפים שיעשו ככה, באיזה שהוא שלב זה יודלף לתקשורת ואז זה יהיה מבדר. וזו מטרת העולם. לספק לי מעט בידור.(עדיף הרבה, אבל יש מכסות, ככל הנראה...:()

אתה יודע איך קוראים ברטוריקה

לנסיגה אחורנית שלך, עכשיו? משגל נסוג. כשתגדל ותהיה גבר... וגו'

amithadar

New member
כנראה תפסת אותי

ברגע של חולשה. פשוט האינטימיות פה כלכך... כלכך... כלכך... די. עוד רגע ואני מחיל לבכות.

חולשה?

הדגשה - גלול את תיבת ההודעה למטה ותראה: תחילת הדגשה - סיום הדגשה.

כאן טעותך הבסיסית

להצביע זו חובה שבלהט ליבראלי הפכה לזכות, רק לחשוב על גדודי הנשים שנלחמו למען החלת החובה הזו על עצמן.

קפת

New member
כאן טעותך הבסיסית

ניתן לשער, שלו הצבעה היתה באמת חובה, היו הגברים מטילים אותה על כתפי הנשים, ולא מונעים אותה מהן...

הגיון הפוך

אבל אפילו את צודקת, עכשיו כשזו לא חובה גם לנשים אז הסופרג'יסטיות ואולו שנתנו לילדים שלהן לגדול בבית ילדים בקיבוץ נלחמו לחינם, כאילו?

קפת

New member
אל תנתק את השגת הזכות/חובה להצביע

משרשרת אירועי הפמיניזם... זה היה צעד ענק לנשים וצעד עוד יותר ענק לאנושות.

אני בעד מצעדים וצעדות וצעדי ענק

מה יוצא מזה? תמונה של שדיים נפולות ופרצוף עגום ובן מסומם.

כאילו רציתי להסביר שכאילו

מאז שכתבתי ת'הודעה הראשונה, כאילו הייתי עסוק נורא, ואז כאילו לא יכולתי לשבת ליד המחשב ולענות לכם כאילו, כמו שצריך. אז רק עכשיו, כאילו התפניתי, כאילו.

למעלה