למה כן/לא להצביע

למה כן/לא להצביע

מבטיח להתעצבן בכבוד וברגישות, כפי שצריך . ------------------------------ אין זה סוד שבשבוע הבא מצביעים לכנסת, ואין זה סוד שרבים רבים מוותרים על זכותם/חובתם להצביע, ואין זה סוד שהכל זה בגלל מערכת החינוך המטומטמת שלא מסוגלת לחנך לערכים אזרחיים-דמוקרטיים. בטח יש סיבות נוספות והן שהמסורת הדמוקרטית-האזרחית של החברה הישראלית היא בקושי בת חמישים שנים, שיש ייצוג נרחב ובלתי נסבל לקצינים ולצבא בכל מערכות החיים האזרחיות[כולל ניהול בתי ספר
]. שחלק גדול מהישראלים באו מתרבות פטרנליסטית שבה לראש המשפחה יש את הזכות לקבוע את החוקים והם מעתיקים סגנון תרבותי זה לתוך החיים הציבוריים ולכן, הפלא ופלא, כל דפוקי הליכוד עדיין מצביעים לאבא = ראש הממשלה, והמחשבה של "לחתור תחת סמכות האב" פוגעת בעצם מהותם התרבותית. ואחרי כל ההרצאה הקלושה הזו- להצביע או לא להצביע? אני בטח מצביע, ולא הצבעת מחאה.

קפת

New member
בוא תתעצבן על חשבוני

בתוך כל רשימת הבעד ונגד הפנקסנית שלך שכחת את עקרון הקונקרטיות. משחר נעורי תודעתנו הפוליטית, שמתעצבת ומתקבעת אי שם בשלהי גיל ההתבגרות הכל כך נתון להשפעות קבוצתיות, שבטיות, חמולתיות, אתניות ואחרות, נצרבת האימרה המפגרת: מי שמצביע משפיע. הבעיה מתחילה בזה שכולנו, אגומניאקים קטנים, חושבים שבאמת הקול שלנו שווה משהו, משפיע על מישהו, שיש קורלציה ברורה בין מי שנצביע עבורם, מה שהם מסמלים ומייצגים, או לפחות מתיימרים לכך בהבטחותיהם חסרות השחר, ובין המציאות הפוליטית ביום שאחרי. וכך קורה, שההצבעה הופכת לאירוע חשבונאי: נצביע לזו, כי המפלגה שלה תדאג להעצמת נשים. נצביע לזה, כי הוא ומפלגתו יקוממו את הסקטור המקצועי עליו אנחנו נימנים, לאלה שידאגו לג'ובים, או לאחרים, כי הם בודאות יביאו שלום עולמי. בולשיט. הצבעה לא יכולה להיות קונקרטית, ולא כזו שמתבססת על חשבונאות: כן יעברו את אחוז החסימה, לא יעברו את אחוז החסימה, ישבו עם ש"ס/ביבי/חרדים/מפד"ל בממשלה, יקימו גוש חוסם או לא... ההצבעה צריכה להתבסס על הכרת המצע הפוליטי של המפלגה ועל הערכים שהיא מייצגת (או מתיימרת, בוא לא נהיה תמימים). אבל מי מאיתנו בכלל טורח לקרוא מצעים של מפלגות (אני מעדיפה לקרוא את המצעים במיטה, אבל זה בגלל שאני...) ? ואם נטרח לקרוא, מי בכלל ערב שאלו אכן יעמדו במבחן המעשים והשיקולים הפוליטיים הרחבים של המפלגה בה בחרנו? הרי הנסיון מלמד שהם מתחילים להשתין עלינו בקשת עוד לפני שגומרים לספור את קולות הימאים. והשנה, קשה לבחור. אני, שתמיד יודעת מראש מי יקבל את הפתק שלי, עדיין לא בטוחה בכלל אם יש מועמדים ראויים לכך, וכמוני כמעט כל מי שאני נתקלת או מדברת איתם בשבועות האחרונים. פשוט אין במי, נמאס מהצביעות, מההבטחות שברור שלא יתקיימו, והקונקרטיזציה חזקה מאי פעם. ובכל זאת אני מצביעה. טרם החלטתי סופית, אבל נטיית הלב שלי היא להצביע למרצ. למה? כי מכל מפלגות ישראל היא היחידה שבאמת מבטאת את השקפת עולמי. וגם כי הייתי באיזה מפגש פמיניסטי (שבו התאהבתי ביולי תמיר. האישה הזו תותחית, מרשימה, חכמה, בעל חוש הומור ואירוניה עצמית. הייתי מאמצת אותה לאם מחר. אבל להצביע למפלגה שהעמידה בראש את פרץ השרץ? נו ווי.) ושם שמעתי את זהבה גלאון והבנתי שהיא ואני מרחפות באותה האטמוספירה. חבל ששתי אלה לא השכילו להקים מפלגת נשים...

הנה באתי, חושבת שאוותר על התעצבנות

בראשית דבריי אומר, שאין לי כבר פנקס אלא תוכנת מחשב, ואין לי מכולת אלא ארגון שתקציבו מליארד שקל, ודברים ממרום מלךיארד השקל אינם זהים לדברים ממרום הקופה הרושמת של המכולת השכונתית. [וזו היתה ההתעצבנות על חשבונך
] לא הבנתי איך נהייתי פנקסן. מעט מאוד אנשים מכירים את המצע הפוליטי של המפלגות, ישנן הצבעות שבטיות וחמולתיות באופן מובהק, כי החברה הישראלית איננה רק חברה אורבנית מנוכרת א-לה-תל אביב [ניו יורק לעניים]. לגבי הבחירה שלך, אני בודק ביני לביני אם יתכן שאמשיך בבחירה המסורתית שלי מאז הפעם הראשונה, או אצביע למפלגה המזויינת שאת בוחרת להצביע עבורה. אין סיכוי שעהבודה, ליכוד, קדימה ושאר מפלגות הימין יקבלו ממני אפילו הסכמה לפלייר.

קפת

New member
מזתומרת איך נהיית פנקסן???

נולדת לאם יהודיה, כאילו, דה? ובאשר לבחירת המסורתית שלך, בפרט לנוכח האמירה כי "ישנן הצבעות שבטיות וחמולתיות באופן מובהק, כי החברה הישראלית איננה רק חברה אורבנית..." שמקופלת בה ביקורת מוסווית, הרי ברור שאתה מצביע כאקט פרובוקטיזי, משהו... ולא שאני נגד, רק שאיכשהו אותה מפלגה, וביחוד לאחר שסילקה דמות מסוימת משורותיה, היתה ונשארה לא רלוונטית לחברה הישראלית על שלל גווניה, ומצביעיה המסורתיים, אלה שהקימו את אותה המפלגה ומטעמים טהורים ומוצדקים - נשארו בגדר קוריוז הסטורי.

נכון שזה מעצבן? ימח שמם

שילכו לעזאזל נבלות. עכשיו הבת שלי אמרה לי "עלה ירוק".

קפת

New member
באמת?

אתה תשלח את בועז וכטל לכנסת? הרי יבחרו אותי למלכת היופי של האיים הקנריים לפני שזה יקרה!

אני אשלח את מי שאני רוצה גב'

קפת ב', ואת לא תחליטי עליי.
מה עדיף, ביילין חובב השמנים נוסח הגבר החזק תכול העיניים ליברמן?

amithadar

New member
והמקרה הכי גרוע. אני קורא לכולםםם,

כל אלו שמרגישים, כי אין רשימה אשר מיצגת את עמדותיהם, אני קורא לכל אותם אנשים שמרגישים כך: לשים פתק לבן ועליו לצייר סמיילי! כי להצביע זו זכות! לא חובה(אם כי המורה שלי לאזרחות היתה בכיף מזריקה שפעת עופות למי שהולך לרבוץ בחוף הים, קניון, פקניק ושאר אטרקציות אטרקטיביות שאהובות על עם ישראל, במקום להצביע)! וזכרו. מי שמצביע, משפיע!(האומנם?)

אני קוראת לשלול את זכות ההצבעה

מתלמידי תיכון שלא יודעים לשים רווח לפני סוגריים. שעושים דברים(כאלה), גם אם ממילא אין להם זכות הצבעה. אם נשלול אותה מהם הם גם לא יצביעו וגם יתבאסו, שזה הרבה יותר אפקטיבי מסתם לא יצביעו. הנוער לא לשלטון.

amithadar

New member
אני לא בתיכון גברת.

את. קיימת בעיה בינך לביני? הייתי מציע לך לצאת עם זה החוצה, אבל אני לא מרביץ לנשים. גם לא לגברים. אני לא מרביץ בכלל. אני טיפוס ממש חביב... לא יודע מה יש לך ממני... נ.ב. אני אשים כמה אין רווח לפני סוגריים שבא לי.()

ואני חשבתי

שרק קפת לא שולטת על הסוגרים שלה, אבל לה יש 3000 חוקנים בהיסטוריה שמשמשים לה כתיורץ מנצח. מה התירוץ שלך?

amithadar

New member
להגנתי אומר, כי

לא לומדתי שצריך לשים רווח בין סוגריים למה שבא קודם. הוסיף ואומר, שגם אם צריך, אני לא שם את מה שבא בתוך ה-
על מה שצריך. הבהרתי את עמדתי בנושא?

קפת

New member
זה שאתה חושב

קבל תיקון - מנסה לחשוב, זה כבר מאוד חמור, חמור. ואני כמובן רואה בכך כשלון שלי. וגם זה סוג של חוסר שליטה על סוגרים, אם תחשוב על זה. שנייה, רגע, לא. אל תחשוב על זה. לא צריך. אני אתפטר מיד אחרי הבחירות.

קפת

New member
עכשיו אתה מדבר לעניין, ילד

ואגב, האותיות שבחרת לי מעולות. הן ראשי התבות של שמי האמיתי! יאללה, תריצו אותי לכנסת, כאילו הייתי מנייה פיקטיבית, כאילו הייתי שורות של קוק.

כאילו היית ילדה

כושית שקשורה בחבל למאחורה של טנדר עמוס רד נקס במיסיסיפי בשנות הששים. את רואה, לא תמיד חייבים מטאפרות מעאפנות וצפויות כדי להעביר מסר.

אתה כן בתיכון, חמודי

תיכוניזם זה לא עניין של גיל, זה סטייט אוף מיינד. אל תתבאס, מסתןבבים פה כמה ברנשים שנולדו לפניך ועדיין לא השתחררו מהתיכון.

amithadar

New member
סטייט אוף מיינד לחלוטין

לכן, אם... מממ... אולי... היית מכירה אותי, היית מכריזה בכבודך ובעצמך, שאני לגמרי לא תיכוניסת. מאיזה גיל 7 נראה לי.

למעלה