למה כאן על העיתונים

atidih1

New member
למה כאן על העיתונים

נשאלתי פעם בפורום אחד, בהקשר הודעה ששלחתי בנושא עיתונים, מדוע אני כותב על הנושא, דווקא באותו פורום שהרי יש פורום "עיתונאות ותקשורת" בשביל כך. זה ששאל את השאלה הנ"ל, רק מתוך כבוד לו ככותב באינטרנט, אענה ברוח הדברים להלן: ייתכן, שהוא רואה את האינטרנט כאיזה פורקן או במקום לעסוק במשהו - שיעמום, סתם תעסוקה, גידול דגים באקווריום, איסוף בולים - על הכול מלבד מה שלדעתי חייב להיות אינטרנט (מהיבט של הבמה , כמובן). מכל מקום, אני לא ואני מקווה שעוד רבים כמוני. האינטרנט חייב להיות במה במקום זו שאיננה כי היא אחד מהשקרים המוסכמים וכתבתי על כך רבות. אז לפני שאתן רעיונות למאבק בנושא כי - לצערי - זה מה שמתחייב אז להלן אחת מצורות המאבק. אגב, אני לא נגד העיתונות כי אם נגד העיתונים ויש הבדל שאני מקפיד להדגיש זאת כאשר אני כותב על הנושא. אז הנה רעיון איך לעשות זאת אבל לפני כן תשובה על הכותרת. הקשר בין עיתונים ובין הפשע והאלימות שגם הפורום עוסק בו, דומה שאין מה להרבות מילים בנידון: זו בעיה של הציבור וחייבת להינתן לו במה לכך, בין השאר, וזו לא ניתנת ובשביל זה אני כותב כל כך הרבה. האנטרנט זו הזדמנות פז באמת לעסוק בכך ולא עוד מקור לדיווחים (לזה יש תקשורת) או תחליף לכותל המערבי. בקצרה, כדי שיהיה טוב לחיות כאן אז יש לעשות משהו בנידון והללו מילים דלות כדי למצות את הבעיה האמיתית. לדעתי, הדרך היחידה לעשות זאת היא שהאינטרנט יתפוש את מקום הבמה הנעדרת. לצערי, אנו לא בכיוון הנכון וככל שיטענו נגד דיעה זו ובכל מיני נסוחי לשון כאלו ואחרות, הרי רואים זאת וההוכחה (מכל מיני סיבות שאני, לפחות כתבתי עליהן) שהיום אומרים "קראנו בעיתון" ולא "ראינו באינטרנט". הדברים לעיל מביאים אותי, שוב, לעסוק בתופעה השגויה, לפיה האינטרנט עדיין לא במה אלא העיתונים אם כי לשמחתי, הללו מאוד מודאגים ובגלל זה עושים שינויים במתן במה ומפיצי עיתונים שוטפים אותנו בכל מיני "סוכריות" על מנת שנהיה מנויים על עיתונם. לסיכום הצעתי: מי שחושב ורוצה בנוסף לכתיבה על הקרח גם לעשות משהו, אני מציע לו לפעול במאבק שיהיה בו, לפחות, סיכוי לעשות משהו. עצתי אפוא, מי שמנוי על עיתון ולאחר שפנה בכתב וביקש מהקובעים בעיתון שיאפשרו מתן במה וכל אותם דברים שאתם סובלים ממני(הסיכויים שיענו לכם הם אפסיים כי כך גם כמה נציגי ציבור כי לשני הנ"ל אין ממה לחשוש), או אז שיבטל את המנוי שלו בעיתון ויכתוב "העתק לפורום". גם יקנה נפשות לרעיון מכל מי שיעלה בדעתו. זה כל כך צודק שאם סוטרים לך אינך מגיש את הלחי השנייה. עתידי המנחם

atidih1

New member
מכתב לעורך "ידיעות אחרונות"

לכבוד עורך "ידיעות אחרונות" שלום רב, שוב אני עושה ניסיון בפעם המי-יודע, לכתוב אליך ומקווה שהפעם הדברים יגיעו. במכתביי הקודמים, כתבתי לך, כיצד אני מקבל מעת לעת כמו רבים אחרים, שיחת טלפון ממפיצים שלכם, שמציעים כל מיני "סוכריות" ובלבד שנהיה מנויים על העיתון. אני פונה באדיבות רבה לאותם מפיצים ומבקשם על אף שהם עושים את עבודתם (רק אותם אני מכיר) שיעבירו את דבריי לקובעים בעיתון. ברשותך, אתם כמו ההוא שמחפש את המפתחות שאבדו לו, דווקא ליד הפנס... אני טוען בכל מכתביי, שעל מנת להגדיל את תפוצת העיתונים נוכח כניסת האינטרנט, אני מציע לכם הצעה:(אגב, אני חוזר עליה כל פעם וכנראה שזו כתיבה על הקרח מה גם שהמכתבים לא נענים). אני טוען, שקיימת תדמית שגויה (אני כותב בעדינות) לפיה העיתונים הם "הפה של הציבור" וכיו"ב אמירות בומבסטיות ואיני מתכון לשאר משימות העיתון אלא אך ורק כבמה לציבור. זה חשוב, ונוכח הבעיות הקשות במציאות שלנו שהבמה ניתנת בעיקר רק לאנשים קבועים שהם מיעוט, עם כל הכבוד. ראיתי לאחרונה, שהגדלתם את מדורי מכתבי הקוראים אבל זו לא רק טעות כי אם נתינת השלייה שהנה אתם דמוקרטיים וכל הדברים היפים כי יש בה פגם: עכבות רבות בפרסום מכתבים בעיקר של "עמך", אם בכלל, ואם כבר פורסם כזה אז מקוצר כאשר לא אחת הדברים הוצאו מהקשרם - כל זאת רק בקיצור. אני מציע באם הדבר חשוב לכם, תאפשרו מתן במה רחבה על אמת. כך, למשל, יצירת דף בעבור תגובות הציבור הרחב שגם כותרתו לא תהיה שותפה לסטיגמה של אנשים שהעיקר בשבילם זה לכתוב ולברבר. כך, למשל, כותרת בשם "מאמרים". בברכה עתידי המנחם העתק: ´אומרים לא לאלימות´ http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=227

s h o o s h a

New member
העתקי מכתבים ששלח עתידי המנחם

זהו העתק של מכתבו של עתידי המנחם תוך השמטת פרטים מזהים, שלדעתי, לא הושמטו בהיסח הדעת. שלום רב, אני כותב אליכם דרך המדורים האלה (שספק אם המכתבים יפורסמו) כי דרך הכתובות האחרות אינכם מגיבים או עונים. לפני כן, מדוע אני שולח את העתק מכתביי אלה, לפורום "לא לאלימות" של "תפוז". לדעתי, יש קשר רב בין הפשע והאלימות שאינם יורדים מהכותרות (וכך בעוד הרבה נושאים) ובין היעדר דרך להעביר את הדברים מעם הציבור או מה שקרוי "עמך" (הבמה)ואם כבר יועבר גם אין מי שיקלוט את הדברים ויפעל בהתאם ולגורם זה אני קורא נציגי הציבור אבל לצערי הם אינם סנטורים - זה בהקשר ההסבר. שני המרכיבים שציינתי לעיל הם אחד אבל אינם - הדיבורים על דמוקרטיה ועוד אמירות בומבסטיות זה מס-שפתיים, זלזול בציבור ועוד כהנה וכהנה. מזה שנים! אני מנסה ליצור קשר כתיבה עם עורכי העיתונים שלכם או כל גורם אחר שיכול לקרב את המגע הנ"ל אבל שליחת מכתבי, כמוהם ככתיבה על הקרח. במכתביי - כמה מוזר - אני גם מנסה לשכנעכם ששינוי גישתכם למתן במה לציבור הרחב, הוא גם לטובתכם נוכח כניסת האינטרנט שיתפוש את מקום הבמה הנעדרת היום (מי יתן!) - אבל אתם, כנראה משכרון כוח, שולחים את מכתביי לסל. אני גם לא מתפלא: אני מאמין שצדיקים יש, אם בכלל, אז לא במספר שיכול לשנות משהו לגבי עובדות חיים שהם, שכל עוד אין עניין אישי כמו פגיעה בכיסך, מעמדך (גם זה כסף ) - כל עוד אין את אלה, אין סיכוי שתנו את פני הדברים. חסר החשש המבורך. על מנת להגדיל את תדימתכם, אתם מציידים את האתרים שלכם בכל מיני כתובות כדי ליצור את הרושם של היותכם דמוקרטיים, בעד הציבור ולמענו וכיו"ב אמירות בומבסטיות. אני מכל מקום עשיתי ניסיונות רבים ליצור קשר עם הראשים של הכותרות הנ"ל ולעתים ענתה לי מזכירה ואפילו באדיבות אבל חלילה לא בעל הדבר. והעיקר, שנשארתי כפי שהייתי טרם הכתיבה. אז הנה מכתבי. בברכה עתידי המנחם

atidih1

New member
העתק מכתב למאמר מערכת של "הארץ"

להלן, מכתב תגובה שנשלח על מאמר המערכת של "ארץ" שכרגיל ספק אם יפורסם. עם כל הערכה לח"כ איתן שלדעתי, הוא ועוד כמה ח"כים ראויים להיות נציגי ציבור, אז עם כל הכבוד, הבעיה של חיינו כאן על האלימות וכל הכיעור שאנו מוצפים בהם ועדיין טרם רואים את האור בקצה המנהרה, שאין לנו נבחרי ציבור על אמת. כדי שיהיה שינוי של ממש, חיבים להיות שני גורמים שהם אחד: במה לציבור ומי שקולט אותה. לגבי הבמה לציבור, כוונתי עיתונים שיהיו במה פתוחה ולכך איני מתייחס כאן אבל לגבי המרכיב השני, הקולט, חייבים לשנות את שיטת הבחירות, שיהיו אישיות, כמו שיטת הסנטור ש"שוט" בחירתו הוא עצם ייצוגו ע"י הציבור שאחרת לא ייבחר. קולט כזה, יקלוט את הבעיות של הציבור שכיום הם על הפנים.נבחרי הציבור של היום, נבחרו ע"י מרכזי מפלגות וקבוצות כוח בהם וזו הסיבה שעדיין טרם עלו על נושאי הפשיעה והאלימות שאינם יורדים מהכותרות. אין כאן מקום לשום מאמרים ומשחקי מילים, נבחר ציבור אמיתי, חייב שיהיה לו חשש תמידי מהבוחרים שאחרת לא ייבחר. עצם המציאות דהיום, שאין טיפול וחיסול כל המפגעים החמורים שאנו שומעים וקוראים עליהם כל יום רציחות, ונדליזם, איכות חיים על הפנים והרשימה ארוכה מכאן ועד הודעה חדשה. לו היה גם לנו ג'וליאני, אז ראשית חייב היה להיות לו, לפחות, יכולת לבצע שינויים גדולים וזה הוא לא יוכל לעשות היום בגלל היעדר נבחרי ציבור עם כוח שבא להלם מעם הציבור וכמובן במה ראויה לומר את הטעון שינוי ופיקוח תמידי על כך. עתידי המנחם העתק: ´אומרים לא לאלימות´ http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=227

atidih1

New member
הכתובת על הקיר כבר מזמן

לפתע, הציבור מתבשר על כנופייה עם עבר "עשיר" ולא כך פתאום צמחה כי מסתבר, שראשיה או אחד מהם התחילו מזמן ב"דברים קטנים" (צמד מילים מוכרות) עד שהגיעו לגדולים שבהם. כיום הכנופייה ב"מיטבה" ואפילו עד רומניה הגיעה. ועוד מסתבר מהעיתונים, שמדובר בממלכה משומנת היטב: ואכן, יש לה מומחים לכל מיני משימות וגם שמות למחלקות "ביצוע". גם פעילויות שבוודאי יודעים עליהן כל מי שצריך לדעת ויותר נכון, למנוע אותן - רצח מזדמן, פרוטקשן, איומים וסתם אלימויות - דברים שקדמו להם ה"דברים הקטנים" שג'וליאני התייחס אליהם במיוחד וראה בהם את מקור הרעה. אנחנו מכירים אותם כהסטאג' לדברים הגדולים שלא מפסיקים לרדת מהכותרות. וכאן כבר מתבקשות השאלות העיקריות: היכן כל אותם שהיו חייבים לטפל בבעיות בעודן בחיתוליהן - האם נרדמו בשמירה או חמור מכך? ועוד, הרי במשך זמן רב טרם הופיעה הידיעה הנדונה, הכנופייה לא שקטה על שמריה - היכן התחבאו כל פעיליה, עד כדי כך עיוורון או שמא הייתה כאן מעילה בתפקיד? נכון, מלאכה אדירה עושים הבחורים הטובים של המשטרה - מעקב, איסוף ראיות וכיו"ב - אבל השאלה המתבקשת וההכרחית, אינה נותנת מנוח: הכיצד זה קורה כאשר גיבורי הפרשה עושים "חיל" ללא מפריע ובדממה אלחוטית? לדעתי, כל הנ"ל קשורים למחלה הכללית שהפכה להיות סופנית. שכן, הכנופייה (שאגב, כבר היו כמותן בעבר ונשכחו כשם שזאת תישכח) לא צמחה כך פתאום: קדמו לה הרבה זרעי פורענות שצמחו באין מפריע שלולא כן אפשר היה למנוע את היווצרותה רק אם... לסיום, אין מנוס מלחזור על מסקנה שמוכחת מעל לכל ספק: הבעיה שלנו, היא הניתוק בין הציבור ובין מי שנקרא נציגיו כאשר לכך מתוסף היעדר במה שבגללה הניתוק משמעותי ומקבל משנה תוקף. אבל לא רק הגורמים שהוזכרו כאן אשמים בהיווצרות החלל הנדון - שותפים לכך גם הציבור ועל כך בהודעה שתבוא. עתידי המנחם

s h o o s h a

New member
ארץ הקודש - עם סגולה

(זהבי- משתמשת בדבריך כדי לצטט אירוע שהתרחש שלשום) "התעללות נוסח השוק האפור: תושב רמלה בשנות ה-30 לחייו, שהפסיד בהימורים לווה סכומי כסף גדולים מהשוק האפור. כשלא הצליח להחזיר את חובותיו, שגדלו ל-300 אלף שקל, החליטו בשוק האפור ללמדו לקח. שלושה חשודים חטפו אותו, שברו את עצמותיו במכות פטיש ושפכו עליו מים רותחים. הוא אושפז במצב קשה." המשטרה עושה כמיטב יכולתה ומחסור בכוח אדם אינו נתון שאינו ידוע ומפתיע (ודיברנו על כך לא מעט) ומכאן יוצא שאירועים כדוגמת ארגוני פשע שונים 'פורחים ומשגשגים' כמו פטריות - בהבדל אחד, הם לא נעלמים אחרי הגשם. באשר להתבשרות הציבור על חשיפה כזו או אחרת, הרי שהרבה מעבודת המשטרה נעשית בחשאי ונדרשת עבודה מאומצת תוך סיכון אישי של ממש לחייהם אם ייחשפו. מכאן שהציבור ידע על כך רק בשלב מאד מאוחר. הזמן הרב שלוקח למשטרה להשיג תוצאות הנן בחלקן גם משום שמערכות הפשע הנן 'מתוחכמות' מאד, 'משומנות' מאד ואנשיהן 'לא נותנים' סיכוי לתפיסתם. עבודה רבה וקשה עומדת בפני כל הנוגעים בדבר. כדי למגר את הפשע יש צורך בעבודה יסודית אולם אל לנו לחשוב לרגע שהמטלה הזו תוכל להתממש בין יום או חודש או אפילו שנה. דרושים לשם כך הרבה סבלנות, משאבים ורצון של כלל האוכלוסיה לתת כתף ולסייע בהתמודדות עם הנגע הנורא הזה שפושט בארץ. "אני מבטיח לכם שהממשלה בראשותי תמשיך להוביל שינויים בכל התחומים ולעשות את כל מה שנדרש על מנת להבטיח ביטחון ותקווה לעתיד טוב יותר לאזרחי ישראל" (דברים מתוך נאום ראש הממשלה). ועל כך אוסיף ואחתום את דבריי- לו יהי

atidih1

New member
המשך להודעתי הקודמת

נוכח המציאות הקשה של הפשע והאלימות שאינם יורדים מהכותרות, בכל זאת יש נחמה אחת: נוצר כלי ביטוי שאפשר להטיח באמצעותו דברים קשים ונכונים לדעתי על העיתונים (אני מדגיש "עיתונים" ולא "עיתונות" כי אין לי דבר נגד האחרונה) אך כיום, עדיין, הללו לא "מזיזים" לעיתונים. עם זאת, הדברים מחלחלים לכל הכיוונים ואני מאוד מקווה שיום הדין של העיתונים עוד יגיע. ואכן, הללו מודאגים - ראו את עבודתם הרבה של המפיצים שלהם שמצלצלים אלינו ומציעים כל מיני "סוכריות" ובלבד שנהיה מנויים של עיתונם. אבל עד כאן (ושלא תגלו לעורכי העיתונים את הדברים להלן): כיום, אין להם מקום לדאגה מהאינטרנט כי הפורומים השונים שבו (אקטואליה והנעשה כאן) שהיו צריכים לקחת את עצמם ברצינות להיות הבמה לציבור במקום זו הקיימת כביכול והשקרית - הללו אינם ממהרים לעשות זאת, אם בכלל. מהעיתונים אפוא לא תבוא הישועה כאשר המרכיב השני של המלחמה בפשע (נבחרי-הציבור) היא בעיה אחרת שלא אדון בה בהודעה זו. בגדול, אני מחלק את הגולשים בפורומים לשלושה: הקבוצה הראשונה, הדברים אכן כואבים להם ולכן הם הם כותבים ומחפשים דרכים, רעיונות וכו' על מנת שכתיבתם לא תהיה על הקרח ובהחלט - ובתנאים שאני מקווה שישתנו - יש מקום לקוות. בקבוצה השניה, כותבים על הכול וזה מביא להם הרבה - החל מהצורך להתבטא, מחשבה שישנו את העולם, פורקן משיעמום ובכלל, עומדים בשורה אחת עם עיסוקים כמו איסוף בולים או גידול דגים באקווריום, כמו שאומרים, הכול בנשימה אחת. הקבוצה השלישית, היו יכולים לתרום הרבה ואני מתכוון לאנשים מרקע קצת יותר מחייב לענייננו. הללו עורכי-דין, מתחום האקדמיה שגם הם רואים בפורומים את הכול אבל לא כמו הקבוצה הראשונה. כנראה הם מקווים שהדברים יבואו לפתרונם מאליהם ואולי יש להם יותר ביטחון מהבמה הקיימת שיוכלו להשתמש בה וייתכן שיש להם סיבות לכך. בינתיים, יש להם עיסוק. שיהיה. כך או כך, האינטרנט לענייננו, טרם עלה כיתה ולכן הבעיות שבעטיים הוא חייב היה להירתם למלחמה בפשיעה יצטרכו עוד לחכות. עתידי המנחם

s h o o s h a

New member
נושאים שאטנם יורדים מהפרק

אולם מאח ומדובר בימים של חג,ימי שנה חדשה, מן הראוי היה שגם אתה, ככותב פעל פבורום, מוסיף מספר מילים חמות ומפאגנות לשאר הכותבחם ולנהלתה הפורום על העבודה שלרחנו על עצמנו כדי לנסות, בדרכנו אנו, להביא את השינוי המיוחדל. לדעתי, יהיה זה אל מכובד אם תוסיף גם כמה מילים לשמך לעידוד בפורום ואיחולים שלא ירחק היום שבו אולי לא נזדקק לו עוד. אבל זו רק דעתי בלבד שנה טובה גמר חתימה טובה ואריכות חיים שוש

atidih1

New member
כמה נושאים שכדאי לא להתעלם מהם

ראשית, הייתי מאוד זהיר וציינתי בין הקבוצות שלדעתי קיימות (זו רק דעתי) אחת שאני אשמח אם יקבלו אותי לקהלה. שנית, נכון, זה יום חג למי שחי אותו, מאמין או בכלל הוא לפי רוחו אבל לגביי, הדברים והמציאות עצובים ואני חי אותם מיום ליום ומה שאני כותב זה המעט שיש לי עם זה. שלישית וזה העיקר, אין לי ולא כלום עם דת ואסתפק רק בהגדרה זו אבל לעומת זו, אני רואה בכל יום חג (כך,לפחות הייתי רוצה) ולכן, חייבים כל השנה וכל יום לשאוף לטוב ביותר ושלאנשים יהיה יותר טוב. זאת ועוד, אני מאוד רוצה למכור את הרעיון להרבה אנשים ומאמין שיש רבים וטובים ממני העיקר שיפעלו באותו כיוון. אני מאחל לכולם רק טוב ומעל זה. עתידי המנחם

atidih1

New member
עדיין עומדים במקום

הפשע ממשיך "לחגוג" ואינו יורד מהכותרות. אין יום שאין אירוע וכך הוא הופך לחלק בלתי נפרד מהמציאות בה אנו חיים כאשר זה נמשך זמן רב. ואכן, האירועים האחרונים, קטנים יחסית, כמו גניבת אקדחים והטלת כיסאות, ש"נשלפו" מהאירועים האחרונים אבל יש גדולים שכאמור גם הם לא יורדים מהכותרות. החמור לדעתי, שאין רואים אפילו סימני אור בקצה המנהרה. לו היתה לפחות איזה במה ראויה לציבור כדי שגם הוא ייתן רעיונות ופתרונות אבל זו כידוע איננה. הבמה הקיימת (העיתונים) זו רק "פוזה". ואכן, באמצעות מדורי מכתבי הקוראים המוכרים, אמנם העיתונים "מצדיקים" את תדמיתם כ"פה לציבור" וכיו"ב אמירות בומבסטיות אבל העיתונים מציבים עכבות בפרסום, אם בכלל של מכתבים ואם כבר פורסם כזה אז מקוצר כאשר הדברים הוצאו מהקשרם. ראו גם את גודלם ומיקומם של המדורים הנזכרים - מס תדמית של העיתונים לתדמיתם הנ"ל. בנוסף, גם אין קולט לבמה כי אלו שהיו צריכים להיות האוזן לציבור ומזו לפעול בהתאם, הללו לא הסנטורים הידועים ש"שוט" בחירתם הוא עצם ייצוגם נכון ע"י בוחריהם שהרי אחרת לא ייבחרו. אם היו לנו את שני המרכיבים הנ"ל, אז אחת השאלות שהיו צריכות להישאל, מדוע אין שוטרי מקוף. כנראה שצריך להיות רצח חמור שקשור ברחוב עם אפשרויות הבחנתו טרם האירוע - או אז לפתע היה תקציב, כוח אדם והכול יימצא. העתק: בברכה ´אומרים לא לאלימות´ עתידי המנחם http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=227 המכתב נשלח ל"ידיעות אחרונות"

למעלה