למה יש פה הצפה של

giingiit

New member
למה יש פה הצפה של

אתאיסטים שמתקיפים את היהדות? הפורום אינו מיועד לאתאיסטים שמחפשים לשפוך זבל על ראשי דתיים. לכך יש פורום מתאים - פורום חופש. כמובן שאם יש פה אתאיסט שרוצה בצורה מכובדת לדון בסוגיות שונות, הנכם מוזמנים, אבל את הזבל האתאיסטי שטוף המוח תשאירו בבקשה לפורום שלכם. לפני שחליתי היו פה דיונים על רמה ואני רואה שקשה לכם המחשבה שיש מקום שבו אפשר לכתוב על יהדות בלי ההתנפלויות הרגילות והפחדנות הידועה לשמצה. רבותי, רוב אלו שכותבים פה היו חילונים. אנחנו מכירים אתכם ואת דיעותכם ובחרנו בדרך שונה משלכם לאחר בירורים. כשתבררו גם אתם לעומק (לפחות לאחר שתהיו בסמינר אחד), אזי אם אינכם מסכימים עם החלטותינו, נוכל לדון בזה. בינתיים נודה לכם אם תעזבו פינת חמד זו ותחזרו לפרומכם (פורום חופש) שורץ האתאיסטים שונאי הדת אם כל רצונכם זה לפלוט שטויות אתאיסטיות שלא מזיזות לאף אחד ולא מפחידות אף אחד. בתודה מראש על ההתחשבות תמנה

freeonly

New member
חלק מדברייך אינם מקובלים עלי

ראשית, הפורום נועד לכולם, בתנאי שהם עוסקים בעניין (מסורת יהודית) וכותבים באופן יאה. דווקא רבים מהלא-דתיים שכותבים כאן עוסקים ישירות בנושאי המסורת היהודית. שנית, חלק מהכותבים שאת מתייחסת אליהם כבר ביררו את הדברים שאת קוראת לבררם לעומק, ודווקא בבואם לדון על כך - לפי התסריט שהכתבת - לא תמיד הם נענים לענין. לא אתייחס כמובן לתיאורים הסובייקטיביים ("זבל", "שטויות", "שריצה", "פחדנות" לכל מה שבחרת לא להאמין בו, מול "פינת חמד", "צורה מכובדת" וכו´ לכל מה שמסתדר עם בחירתך).

giingiit

New member
כנראה שיש לנו אי הבנות לגבי ה"ענין"

כי הצורך להוכיח קיומו של בורא עולם זה לא ה"ענין" פה. נראה לי שגם מאמרים הכתובים באתר חופש אינם ה"ענין" פה כפי שכבר הוגדר לא פעם ולא פעמיים. אין לי בעיה עם כאלו שכותבים לענין, אבל חלק מהאתאיסטים כותבים פה "להכעיס" וזו לא מטרת הפורום. הפורום מטרתו גם אינה "לרדת" על ה"דת" או "דתיים", אתה מסכים? לפחות כך זה לפי הגדרת מנהלי הפורום עוד מתחילתו של הפורום. אז מה אתם בכל זאת מחפשים פה? אולי תענה לי בכנות... בברכה תמנה

freeonly

New member
בדיוק מה שאת מחפשת פה...

...דיונים מעניינים לגבי המסורת היהודית, אפשרות לכתוב בנושא, והאפשרות להביא דברים שייכנסו לתודעת הקוראים - בדיוק כמו כל כותב אחר כאן, כולל את עצמך. גם אני אינני חושב שיש פה איזה "ענין" להוכיח קיומו של בורא עולם (מז שזה לא יהיה), אבל עצם הטיעון הזה ששנינו חושבים כמותו - כל אחד מנקודת מבטו - הוא טיעון הקשור ישירות למסורת היהודית. בקשר ל-"להכעיס", אז אם אינני טועה "הוכעסתי" פעמים די רבות בפורום זה. כעס לעיתים הוא דבר סובייקטיבי. אם דברים שמישהו כותב מכעיסים מישהו אחר, לא תמיד אשם הראשון דווקא.

א77

New member
גינגית

עקבי אחר הודעותיו של המתכתב איתך בעץ הזה. הוא אלגנטי. הוא אינו כהגזר שרוצה לשלוח את הדוסים לאאושביץ. אבל מה לעשות. מי שפתח את הפורום היה פעם מטאטא ומנקה את הבית. היום זה משהו אחר. ועוד המתכתב איתך טוען לכנות והמילים הכי יפות מתלבשות עליו ועל חבר מריעיו. אז מה לעשות. רובם אינם אתאיסטים. הם למדו בישיבה, לולא כך איך השכילו. אבל הם נתפסו כנראה בקלקלה. ויש הרבה סוגי תולעים שעלולים להבאיש את הפרי. ויש הרבה קלקולים שעלולים לקלקל חלילה את הסביבה. אז הם סולקו מהישיבה. וזו אומנותם כרגע. אז לעתיד כנראה ייצא משהו טוב מכך שהם כאן. יהיה להם היכן להקיא. היכן לשפוך, היכן ל... רק חבל שיש המתפתים להכנס לכאן בחושבם שרק חופש מביא חופש. שרק חופש משקף בינה, שרק חופש משקף דעת. בחיפוש מתקדם תמצאי עם מי יש עסק. אבל עדיף לוותר על החיפוש המתקדם בכלל.

giingiit

New member
א77 בוקר טוב לך

אני מכירה את החברה, את פריאונלי עוד מפורומים אחרים ואני יודעת עם מי יש לי עסק ובכל זאת, למרות שהוא והשאר אנטי דתים ואתאיסטים, אין סיבה להתיחס אליהם בזלזול. מותר לי לכעוס שהם הורסים את הפורום על ידי הפיכתו למה שהוא לא יועד לו, אבל אני לא מזלזלת בהם. סתם כועסת שהם הורסים את הפורום עם דברי הבל ושטות. ובכל זאת זכותם להאמין בדברי ההבל של המחב"שים מחופש רק שהמנהל לדעתי צריך להעיר למי שחורג ממטרת הפורום או להעביר דברי בלע כאלו לפורום שנועד לכך. בברכה תמנה

הספקן

New member
חבל"ז

דעתי הינה, כפי שהבהרתי מספר פעמים, ויתכן כמובן שאני טועה, כי כל מטרתה של התורה הינה דרישה לאדם לקבל על עצמו תורה ומצוות. אם הוא עושה כן הוא מאמין, אם לא עושה כן אינו מאמין END OF STORY. אין לכן אמונה בהשי"ת "נטו" ללא קבלת עול תורה ומצוות כל החשיבה כאילו שלב א. הינו שיכנוע שקיים ה´ ואז יבוא שלב ב´ מתוך אמונה זו לקבל עול תורה ומצוות אינו נכון, לדעתי. אם קיום האל הינו עובדה מדעית אין לה כל ערך אמוני- אמונה הינו דבר שאתה לוקח על עצמך כאשר אין כל ידיעה לגבי אמיתותה!!!!! בברכת שבת שלום. ב.

אשת לוט

New member
למה יש פה אנשים שחושבים שהם יכולים

לגרש מהפורום את מי שבא להם רק כי הוא חילוני? אה... אולי כי במדינה יש המון דתיים/חרדים (לא כולם כמובן) שרוצים שנלך למקום אחר ונשאיר להם את הארץ שבנינו בשבילם. אבל אנחנו לא נלך. לא מהמדינה שבנינו לא מהפורום ולא משום מקום שמותר גם לדתיים להיות בו. וחבל שיש אנשים שחושבים שאם הם מסיימים כל הודעה ב"יום מפלא" וב"תןדה על ההתחשבות " אז לא רואים את השנאה שלהם מנטפת מכל המילים האחרות (כמו למשל "שורץ אתאיסטים" ו"שטויות אתאיסטיות").

giingiit

New member
למה יש פה אנשים שחושבים

שאם הם יסתתרו מאחורי הרבה כינויים, לא יזהו אותם (לא קשה לפי הרוע שנוטף מהם)? ולמה יש אנשים שלא יודעים לקרוא? ולמה יש חילונים שחושבים שרוצים לגרש אותם מפה בגלל שהם חילונים, ולא מהסיבה האמיתית שהם פשוט גסי רוח והורסים את הפורום? הרבה "למה"יים שאלתי אותך, נראה עד כמה האוביקטיביות תעזור לך להבין את הכוונה האמיתית. המשך יום נפלא לך בברכה תמנה

אנדרי ז

New member
ושוב תזכורת היסטורית קטנה

כזכור לשנינו, את הגעת לפורום חופש כמעט מן היום שנפתח, ואף הקדמת אותי בכמה ימים. האם הגעתך לשם נבעה מהאתאיזם החם שלך? כפי שבפורום חופש ניתנת במה גם לדתיים, כך גם אתם צריכים להתרגל לקבל כאן את הצד שכנגד. האם אתם מצפים להיות חופשיים מ"הפרעות", כשאנחנו בפורום שלנו לא נהנים מהלוקסוס הזה?

giingiit

New member
תזכורת היסטורית קטנטנה

אותי לאחר שלושה ימים העיפו בתוענת שווא. האם אותך העיפו? סך הכל ביקשו ממך להגיב בצורה תרבותית. ואל תחזור עם השטות הזו של הוצאת דיבה, כי קראתי לא מעט הוצאות דיבה על רבנים אצלכם בפורום חופש ולא זכור לי שהעיפו משם תומך "חופש" נלהב. אם אני טועה, אשמח אם תיידע אותי. אגב, האם לא אתה הוא זה שדרש ממנהל הפורום להעיף מישהו מהפורום? הפורום שלכם הוא דווקא דוגמא טובה ל"חופש דיבור" נוסח חילוני. מי שלא מסכים איתכם סותמים לו את הפה. האם סתמו לך פה את הפה? סך הכל אני אישית ביקשתי ממי שנכנס לפה על מנת להרוס בגסות, לא לכתוב פה. בברכה תמנה

אנדרי ז

New member
מה שאת עשית זאת הכללה גסה

אם יש לך טענות כלפי מישהו מסויים נא להתייחס ספציפית ולא להכפיש את כולנו. וכבר ביקשתי ממך להביא דוגמאות ספציפיות ל"הוצאות הדיבה" שלנו, כדי שנוכל לראות עד כמה יש שם באמת דיבה. אני רואה שאת כבר יודעת היטב מדוע גורשת בבושת פנים מפורום חופש, היחידה שלה זה קרה באותו פורום, ובהתאם לבקשתך לא אוסיף להתייחס לכך. מה שכן, אני בטוח שהיית שם סדר גודל של 3 שבועות, ולא 3 ימים. אבל מה זה משנה, ימים, שבועות...

giingiit

New member
אתה אישית ניסית להעיף משם אדם נוסף

ואני הועפתי כי לטענתכם הוצאתי דיבה על צופיה מלר. בעצם, כתבתי על ספרה שהוא שקרי, מה שבהחלט נכון והאמת לאמיתה. אבל זו ביקורת שלא יכולתם לקבל ולכן הועפתי משם. וכל פעם כשאתה מכנה אדם חרדי "מיסיונר", זה שקר והוצאת דיבה, כי מיסיונריות זה העברת אדם על דתו כלומר, העברתו מדת אחת לדת אחרת ואין אדם חרדי אחד שניסה להמיר נוצרי ליהדות, או יהודי לנצרות למשל וכל פעם כשאתה מכנה מחב"ת מיסיונר, אתה מיציא את דיבתו לרעה. אני חושבת שאין צורך לחפש כמה פעמים מופיעה המילה "מיסיונריות" בפורום חופש, וגם על ידך. אני חושבת שזה די ברור! כמובן שהוצאת דיבה על החרדים מופיעה גם בספרה של צופיה מלר, ולכן הספר הוא שקרי כי מי שמכנה חרדים כמיסיונרים, צריך להוכיח שיש כזה אדם, לפחות אחד, שהמיר אדם מדת אחת לאחרת. והטענות שלי אינן נגד חילונים. כותבים פה כמה חילונים שזוכים להערכה עצומה. כותב כאן הספקן, וכותב כאן מורנינג סטאר, ואפילו אתה זוכה פה לכבוד ויחס הוגן, כשאתה כותב בצורה מכובדת, לא? אותי העיפו כי כיניתי ספר "שקרי". אז באמת חבל לדון בזה שוב ושוב, אבל כשאתה כותב פה, תכתוב עם כבוד ואז לי אישית, לא תהיה בעיה להתכתב איתך ולענות לך כמיטב ידיעתי. לעומת זאת, נכנסו פה לאחרונה כמה כותבים גסי רוח שמקללים ונבלים את פיהם ומביאים מאמרים שממש לא ברוח הפורום, אז למה שלא יעשו מאמצים לשמור על ציביון נקי של הפורום? מי שלא מוצא חן בעיניו ומחפש איפה לנבל את פיו או איפה לרדת בצורה גסה על אנשים אחרים שיעשה זאת במקום אחר. לא טבעי שיידרשו זאת? יום נפלא לך תמנה

אנדרי ז

New member
אז ככה

קודם כל עיקר טענתי כלפייך היה על ההכללה שעשית. אם יש לך טענה כלפי מישהו מסויים נא להפנות אותה אל אותו מישהו, ולהגיד לנו בדיוק במי המדובר. אני נכנס לכאן כדי להגיב בנושאים שקשורים לחיינו כחילוניים, לאמיתות המדע וכדומה. אני לא חושב שראית אי-פעם תגובה שלי בדיון בנושא פרשת השבוע, קיום מצוות או לא יודע מה עוד. נושאים כאלה לא מעניינים אותי ואין לי זמן אליהם. אנחנו מתייחסים למיסיונריות כאל ניסיון להעביר אדם על תרבותו, לשנות באופן קיצוני את אורחות חייו ואת קשריו עם משפחתו וחבריו. זה כלל לא משנה לאיזו דת הוא השתייך קודם לכן באופן פורמלי. ואם את מתעקשת להתייחס לסעיף הדת, אז מחב"ת שפונה אל אתאיסט כמוני, שאין לו כלל דת, ודאי יענה גם על ההגדרה שלך. בכל מקרה כבר אמרתי מספר פעמים שאין לי התנגדות עקרונית למיסיונריות, כל עוד היא נעשית לא מכספי מדינה, לא כלפי קטינים, ושניתנת הזדמנות שווה לכולם לעסוק בה כלפי כולם. כלומר שהמיסיונרים של חב"ד יוכלו לפעול תוך הסתמכות על מימון פרטי בלבד, וכנ"ל גם המיסיונרים של דעת אמת, בלי שיחטפו מכות בבני ברק ובמאה שערים. ואותו דבר גם לגבי מיסיונרים של כל מערכת אמונות אחרת.

giingiit

New member
לא משנה איך אתה חושב שמתפרשת

המילה "מיסיונר" אלא מהי בהגדרתה, וכשמישהו מכנה מישהו אחר או קבוצה של אנשים כמיסיונרים, הם צריכים להיות בעמדה שיכולים להוכיח טענה זו אחרת הם שקרנים וסלפנים ולכן מה שכתבתי על ספרה של צופיה מלר לא היה הוצאת דיבה. הטענה שלי כללית לכל מי שנכנס פה לכתוב לא מתוך כוונות ליצור דיונים אלא מתוך רצון ליצור פרובוקציות ומהומות בפורום ולרדת אישית לגופם של אנשים. אם אינך מחפש פרובוקציות מהסוג הנ"ל אזי דברים אינם מכוונים אליך. דיברנו בעבר על גישה לנוער קטין ובינתיים הקטינים היחידים שעושים פעולות העברה על תרבות אלו קטינים חילונים מטעם אתר חופש ודעת אמת. איפה ראית נוער חרדי שמתעסק בהחזרה בתשובה? נער חרדי לומד מ- 7 בבוקר עד 9 בערב מהרגע שהוא נכנס לישיבה גדולה. אתה באמת חושב שיש לו זמן? זה ביטול תורה. ואיפה בדיוק הפיצו חרדים לילדים בצורה לא חוקית? האם חרדים חדרו לבתי ספר ללא רשות באישון הלילה? בוא לא נתחיל גם להשוות מי חטף יותר מכות. אני לא חושבת שאתה מודע לכל המכות שחרדים חוטפים. זה לא מתפרסם בעיתונות החילונית. גם לא השחתת בתי כנסת וכיוצא בזה. המשך יום נפלא לך תמנה

אנדרי ז

New member
נא לא לסלף

אמרתי שאסור לעשות את זה כלפי נוער, לא שאסור לבני נוער לעסוק בפעילות שהם באמת ובתמים מעוניינים בה. על פעילות של מחב"תים בשערי בתי ספר חילוניים כבר שמעתי מספיק סיפורים. מה לעשות שאני עזבתי מזמן את שערי בית הספר וגם אין לי עדיין ילדים, כך שהידע שלי הוא משמיעה בלבד, אבל מהמון שמיעה. למה לא להשוות את המכות, כי לא נוח לך? מתי פעם אחרונה איש חב"ד בדוכן של החזרה בתשובה באמצע עיר חילונית, למשל ליד הבית שלי בהרצליה, חטף אפילו סטירה קטנה? אם יש לך גודמאות ספציפיות למכות שקיבלו חרדים, למה לך להתבייש? תביאי אותן. לא נוחה ההגדרה "מיסיונריות"? אין בעיה. מה דעתך על "שטיפת מוח" או על "כת"? כמובן שזה לא בדיוק אותו דבר, כי בפעילויות מהסוג הזה דעת אמת לא לןקחים חלק.

giingiit

New member
סליחה

אתה צודק. לא קראתי נכון. אם כך, מה דעתך על אלו שפרצו לישיבה של נוער חרדי, והכניסו כרוזים לספרי הלימוד? האם אתה מגנה מעשה זה באותה החומרה? אין לי שאלה של נוח או לא נוח, אלא שאלה של מה אני יכולה להציג כעובדה ומכיוון שהרוב לא מודפס בעיתון הארץ, אין לי לינקים להביא כהוכחות אבל הנה למשל דוגמא להכאת חרדי וזו לא הדוגמא היחידה. ישנם הרבה מאד מקרים של הכאת חרדים. למשל בפתח תקווה כשחרדים רצו לאסור על פתיחת קולנוע בשבת לפני 15 שנה בערך, התנפלו עליהם חילונים והכו אותם מכות רצח. זה הפך להיות המשחק החילוני לעברי שבת - נוער חילוני מכה נוער חרדי. להלן לינק להכאת חרדי בדוכן. ערב נפלא תמנה

עידו10

New member
בבקשה ממך, קצת כבוד עצמי.

אני מגנה את אלה שתקפו את החרדים, לדעתי הם אידיוטים וטיפשים. למרות זאת, היו גם מקרים שחרדים תקפו חילוניים, ושרפו בתי עסק חילוניים, ועשו עוד כל מיני מעשי זוועה כי לא מצא חן בעיניהם מה שחילוניים עשו. ואם את רוצה להתחיל עם הכללות, אל תשכחי את ברוך גולדשטיין, יגאל עמיר ואת החרדי שאיים לשבור לי כל עצם בגוף אם אני אוציא מילה מהפה בהרצאה של אמנון יצחק. כמו שאני לא לוקח אותם ואומר "ככה כל החרדים" בבקשה אל תציגי את החברה החילונית כחברה שמנתכלת לחרדים, כי אם את מתכוונת להשתמש בדרך הזו, תזכרי שהיא דו-סיטרית.

giingiit

New member
יגאל עמיר חרדי? מתי הוא חזר בתשובה?

ברוך גולדשטין, לא מוכר לי המקרה לעומק. לא חייתי אז בארץ. נכון, היו מקרים של חרדים שעשו והיו מקרים של חילונים שעשו ולגנות את מי שעושה זה חשוב משני הצדדים. ישנם קיצוניים כאלו משני הצדדים. חופש ודעת אמת שייכים לקיצונים החילונים שמשתמשים בהסתה נגד נוער קטין ועל ידי נוער קטין. איזה חרדי איים לשבור לך כל עצם בגוף? אני לא אוהבת שמפיצים סתם גוזמאות. אם מישהו איים עליך לשבור לך עצמות, היית צריך לדווח למשטרה. ואם לא תוכיח שזה אכן קרה, אתקשר למשרד של הרב אמנון יצחק בעצמי ואברר מי עשה זאת או לפחות מה האמת לדבי הסיפור הזה. אתה יכול לפרט לי את הסיפור כולל שמות פה, או לדואר הפרטי שלי [email protected] תראה לי איפה הצגתי את החברה החילונית כמתנכלת לחרדים? פשוט מועלות פה אשמות נגד חרדים כל הזמן על ידי פעילי אתר חופש ודעת אמת, שהחרדים מסיתים נוער קטין ובעצם האמת היא הפוכה מזה. שאלתי ולא קיבלתי תשובה - האם חרדים פרצו אי פעם לבית ספר של נוער קטין, והכניסו כרוזים מסיתנים לתוך ספרי לימוד כפי שפעילי דעת אמת עשו לנוער קטין חרדי? שאלתי האם זה יזכה לגינוי באותה החומרה ולא זכיתי לתשובה. בוקר נפלא תמנה

למעלה