למה יש לנו נטיות הפוכות

למה יש לנו נטיות הפוכות

כבר הרבה זמן, שאני שואל את עצמי למה יש לי נטיות הפוכות? כל מיני אנשים ניסו לתת תשובה. קיבצתי כאן כל מיני אפשרויות: חלקן לגמרי שלי, וחלקן לגמרי של אחרים. אשמח לשמוע תגובות. א. משום שהרשעתי בגלגלול הקודם. ב. משום שאני רשע/משום שאני צדיק ג. משום שיש לי נשמה גבוהה (עפ"י הכלל של תורת החסידות : ככל שהנשמה גבוהה יותר היא מסוגלת לרדת למקום יותר נמוך במציאות). ד. משום שיש לי כח סבל, אז הנסיון בהתאם, עפ"י הכלל: "לפי הגמל - כך המשא". ה. ללמוד שיעור על החיים, להפיק לקח (-אולי זו הכוונה בכך, שהירידה לגלות (=נטיות הפוכות) נועדה לגאול ניצוצות). ו. אולי משום שאני גאוותן ('הפוך על הפוך' לרעיון הגאווה של בעלי נטיות הפוכות). אולי הקב"ה רוצה לגרום לי להיות יותר ענו, בדרך הקשה, של להתמודד עם היצרים השפלים שלי? ז. אולי הקב"ה רוצה שאבנה את הגבריות שלי מ - 0, לגמרי מהבסיס. אולי זה מעיד על מעלה שקיימת בנו (כי כנראה לא כל אחד מסוגל לבנות בפנימיות שלו משהו עמוק כל כך, לגמרי מ - 0 ואפילו ממינוס). ח. אולי משום שהקב"ה יודע מלכתחילה שזה הדבר שהכי הרבה מסוגל לגרום לי להתקרב אליו, לשאול שאלות, לבוא בטענות וכו'. אלמלא הבעיה - אולי לא הייתי מתקרב אליו כלל? זו הדרך שבה הוא בחר לקרב אותי אליו. ט. אולי הסבל הזה הוא לא עבורי - אלא עבור עם ישראל ו/או האנושות. החברה צריכה (מסיבה נעלמה) שיהיו בה אנשים בעלי נטיות הפוכות, כמו שהיא צריכה (?) שיהיו בה ענים - ולא רק עשירים, חולים - ולא רק בריאים, רשעים - ולא רק צדיקים. י. אולי זה בגלל גנטיקה לקויה? אם כך - למה הגנטיקה לקויה? משום שהעולם כולו מסובך, ירוד ונפול - מאז חטא עץ הדעת: בדיוק כמו שיש סרטן והתקפי לב, זיהום אוויר, ושאר מרעין בישין. הכל תוצאה של הרע, שבני האדם, בכללותם, עושים - ושמסבך אפילו את הגנטיקה. יא. אולי בגלל ההורים שלנו - דמות אב, וכו' (הגישה המקובלת אצל העוסקים בדבר). יב. אולי בגלל שינאת נשים - הלבוש המוחצן והחשוף, ההתנהגות הגברית שנשים אימצו (כוחניות, חיספוס) - מורידים את החשק מהנשים. אילו הנשים היו מתוקנות - מלכתחילה היה חשק אליהן (וגם להיפך: יש גברים נשיים, ומנגד - נשים שגברים לא מוצאים חן בעיניהן). יג. אולי בגלל שיש בי אמונה גבוהה - רק אדם עם אמונה גבוהה מסוגל להתמודד עם העניין הזה, וגם להאמין שאפשר להחלץ ממנו בריא ושלם. יד. אולי זו ברכה סמויה? (כמו שאומרים - שהקללות בפרשת הקללות בתורה - הן בעצם ברכות סמויות). טו. אולי משום שהגישה שלי לחיים הפוכה, מנוגדת לגישה של כל שאר בני האדם (על משקל "נטיות הפוכות" - התורה מלמדת שלכל פרט במציאות יש משמעות). יז. אולי משום שאני טוב מדי? רע מדי? אכזר מדי? רחמן מדי? גברי מדי? נשי מדי? - משהו פשוט מקולקל שם. חי. אולי משום שאנו שואפים לשלמות רבה מדי (-זה ניכר בהתייחסות של בעלי נטיות הפוכות לגופם): הקב"ה מעמת אותנו עם הדרישה לשלמות דרך חוסר השלמות הקיצוני שבנטיות הפוכות: כביכול להראות שהחתירה הזו לשלמות מגוכחת, ופוגעת בנו. יט. אולי משום דמיון פרוע וחולני.יצירתיות ומקוריות יתר (שמאפייינת בעלי נטיות הפוכות). לא הורים, ולא גנטיקה. כ. משום שאני חי בשקר, שאני אפילו לא יודע מהו. טוב, עד כאן. התעייפתי... הכל הגיגים ממוחי הקודח. לשיפוטכם - מה אמת ומה שקר. נ.ב. ברור לי במיליון אחוז, שאפשר לצאת מנטיות הפוכות (כלומר: להפוך אותן לגמרי, לא לדכא אותן). הכל עניין של מודעות!!! כל-טוב.

יודיX3

New member
שום דבר אינו ברור מלבד דבר אחד

שיום אחד כולנו נמות. אם כל כך ברור לך שניתן להפוך את הנטייה המינית- ברר אותה גם לנו. בינתיים נראה שיש לך רק שאלות. אתה במקרה מעצת נפש?

white star

New member
../images/Emo54.gif הייתי טורח להגיב

אבל זה מספיק כואב לך בטח לחיות עם עצמך, אז אני פשוט אחכה שבייבוי ימחק (הגבר-גבר האהוב עליי
)

תראה אחי היקר

התעייפתי מההודעה הארוכה, מריבוי האופציות ומחיזוק הספיקות שהמצאת אז לא טרחתי לקרוא אותה עד הסוף (פליז פורגיבמי) אני חושב שבמקום להתעסק בלמה וכמה עדיף להתמודד עם איך ומה. בהצלחה אחי

BabyBoy1

New member
מעניין אותי למה אתה בטוח

ב "מיליון" אחוז, שאפשר לצאת מנטיות הפוכות? מאוד מסקרן אותי לשמוע...

תודה על ההתעניינות

הנטייה ההפוכה היא "קליפה" (=חושך=הסתר=שקר) שהקב"ה שם את האדם בתוכה. למה דווקא אותו ולמה דווקא שם, אני לא יודע, כפי שבוודאי שמת לב... יחד עם זאת, התורה מלמדת שהאדם נברא זכר ונקבה, ואז הקב"ה ניסר אותו לשניים: "ויברא אלהים את האדם בצלמו, בצלם אלהים ברא אותו זכר ונקבה ברא אותם" ("הנסירה"). הקב"ה פשוט. לא מסובך. המציאות כולה בנויה מזכר ונקבה (כל מי שלומד קבלה ועשר ספירות מכיר את המושגים: דוכרא, נוקבא, זיווג, ייחוד וכו'). לפיכך, מצד האמת הפשוטה, לכל גבר ולכל אשה יש חצי שני (כמו שלכל שקע יש תקע, כמו שלכל פאזל זכר יש פאזל נקבה, כמו שכל פלוס בסוללה מתחבר עם מינוס, וכו' וכו' (=קבלה, מלשון הקבלה, מבנים מקבילים במציאות)). לכן, בהכרח כל גבר וכל אשה ינשאו, ביום מן הימים (מתי? זה כנראה תלוי עד כמה האדם משתדל לתקן את המזל שלו. החיים קשים גם לרווקים "מן הישוב"). עכשיו, לא ייתכן, שהקב"ה יברא עולם שבו גבר ואשה נשואים אבל לא נמשכים זה לזה מינית, אחרת העולם עקום. ובפרט, שהיהדות מקדשת את מיניות האדם, ולהבדיל מהנצרות, לא רואה בו משהו ירוד או פסול, אלא בדיוק להיפך. יתרה מזו, תורת הקבלה מלמדת שהקב"ה ברא את האדם כדי להנות אותו. הוא לא עושה שום רע לאף אחד. אם כך, למה יביא אותו לחיי סבל, בדידות ותחושת חריגות?? ואם לא די בכך, עוד יאסור עליו את מה ש"חשקה" נפשו? במילים אחרות: מדובר בהיסק לוגי פשוט. סוג של "אחד ועוד אחד".

dkey

New member
לא נראה לי היית עובר מבחן אחד

במתמטיקה. זכור לי שכבר בתנ"כ לא מעט חבר'ה לא נישאו... אני גם יודע שיש יותר נשים בעולם מגברים. ולגבי שקע ותקע, אנא הרשה לי ליחס ליהדות ולקבלה קצת יותר עומק וחוכמה. כמה חבל לי לדווח לך שאני לא יודע מה בדיוק הקבלה אומרת אבל התיעוד של תחושת הסבל, הבדידות והחריגות של גאים שחיים עם בני זוג בניגוד לנטייתם קיים. תוכל אםילו לקרוא עליו כאן כמה הודעות למטה

החוקית

New member
מסכימה איתך בדבר אחד

העולם הזה עקום. מאיפה הבאת ש"לא ייתכן, שהקב"ה יברא עולם שבו גבר ואשה נשואים אבל לא נמשכים זה לזה מינית, אחרת העולם עקום"? מה לא יתכן? הלו... אנחנו פה בכל זאת. זה מה יש. עובדה קיימת. לכל אורך ההיסטוריה. והעובדה שיש גבר ואישה נשואים שלא נמשכים זה לזו, זה תוצר של החברה שמחייבת ודוחפת את אותם אנשים להתחתן אחד עם השניה. חוץ מזה מה אתה קופץ? (בלי קשר שאני לא רואה בהומוסקסאליות כדבר עקום) חסרים דברים עקומים בעולם? תינוקות שנולדים עם מוח בחוץ מחלות סרטן פיגור אוטיזם והייתי יכולה להמשיך עם זה, אם זה לא היה מדכא אותי

נועה גל

New member
איפה אתה חי?

האם כל הזוגות של גבר-אישה חיים באושר ואושר ובמשיכה הדדית? האם הקב"ה ברא עולם מושלם, שבו לבעלי מוגבלויות (שנבראו בצלם) אין מקום? האם הקב"ה ברא אנשים מושלמים? יחסים מושלמים? משפחתיות מושלמת? צר לי לאכזב אותך, אבל אתה חי באוטופיה. הקב"ה לא ברא עולם מושלם, וזאת בכוונה תחילה שאנחנו כבני אדם נשפר אותו לטוב יותר. וצר לי על הגילוי המפתיע (ואת זה אני אומרת כאישה סטרייטית שבתוך עמה חיה), אבל לא כל הזוגות בעולמנו נמשכים מינית זה לזו. לא כולם מתחתנים מאהבה. ייתכנו גבר ואישה הטרוסקסואלים החיים יחד ואינם נמשכים זה לזו או אוהבים זה את זו. נכון, זה עצוב, אבל זה לא מפתיע. והקשקוש הזה, במחילה מכבודך, ש"בהכרח כל גבר ואישה יינשאו ביום מן הימים", אשרי המאמין. האם לא ראית אנשים רווקים בחייך שנושקים לשנות הארבעים והחמישים והשישים? ומה אם אגיד לך שיש גם סטרייטים כאלה? אם המידע המסעיר הזה גורם לך להסיק שהעולם "עקום"-יהי כך. חוששני שהנאיביות שלך היא זו שמייסת לו תכונות מופרכות לחלוטין.

לא ברור לי לאן את חותרת

אם העולם טוב - אז לא צריך לתקן אותו. נקודה. שיהיו הומואים, לסביות, נכים, מוגבלים, מפגרים. הכל טוב, אושר ואושר עד אין קץ. אבל אם כדבריך הקב"ה השאיר את העולם לנו כדי "שנשפר אותו לטוב יותר" - אז משהו בו לא שלם, לא מתוקן. מה לעזאזל מתוקן ושלם במשכב זכר? מה, אנשים נהיו פסיכים לגמרי? העולם מתחלק בין אלו ששואפים לעולם טוב יותר, לבין אלו שמדשדשים בבוץ מסריח, משקרים לעצמם, ואומרים: "איזה ריח טוב"...

נועה גל

New member
לא ברור לי לאן אתה חותר

בכלל לא דיברתי על משכב זכר, ואני גם לא מתכוונת להביע את דעתי במשהו שאני לא בקיאה בו. למרות אהדתי הרבה לאחי הגאים. סבורני שהם אלו שלימדו אותי שהומוסקסואליות זה הרבה יותר ממשכב זכר אלא אהבה. עובדה היא שיש גייז דתיים רבים הנמנעים מהאקט עצמו, אבל זה לא עושה אותם פחות הומוסקסואלים. דיברתי על הקביעה המוזרה שלך, לפיה בהכרח גבר ואישה סטרייטים נשואים אמורים להמשך זה לזו. מאחר וראיתי דבר או שניים ואפילו שלושה בחיי, אני יודעת שיש גם צבעי אפור באמצע, והעולם לא מתחלק "לאלו ששואפים לעולם טוב יותר ואלו שמדשדשים בבוץ מסריח, משקרים לעצמם, ואומרים: "איזה ריח טוב"... כולם שואפים לעולם טוב יותר, אלא שהעולם שלך לא טוב בהכרח לזולתך. וזה על רגל אחת המהות של הכבוד לשונה ממך בהשקפה, בדעה או באורח החיים. ואין שום רע בעולם שיש בו הומואים, לסביות, נכים ומפגרים. אדרבא, אני מעדיפה אותם בהרבה על אנשים מרושעים, מתנשאים ובעלי דעות קדומות, שהם לדעתי הרעה החולה. עצוב לי. עצוב לי שמי שמעוות את העולם מבחינתך הוא גייז ו(להבדיל)מוגבלים שכלית ופיזית (ואם הם יהודים, אז אדרבא). עצוב לי כי זה מזכיר לי משטרים אפלים ורעים שראו דווקא באנשים חפים מפשע שלא פגעו בזולת את שורש כל הרע. וכולנו יודעים מה היו התוצאות האיומות של החשיבה הזו. אני מעדיפה עולם של אנשים טובים, המלמדים זכות על הזולת, ומקבלים את השונה, האחר והחריג ורואים ב"אהבת לרעך כמוך" הלכה למעשה ולא סתם דקלום.

אתה המנחה פה?

אם כן אז רצתי לשאול למה אני שולח הודעה 1 ונישלח לי לפחות 2? תודה אם תהיה תגובה...

BabyBoy1

New member
כי אתה לוחץ על שלח יותר מפעם אחת...

אם לפעמים קורא לך שאתה לוחץ על שלח ומקבל הודעת שגיאה, אל תנסה ללכת ולשלוח שוב, כי ההודעה שלך כבר נשלחה (למרות שיש הודעה שגיאה) ואז אם אתה שולח שוב אז יש פעמיים את ההודעה.

וואו

הארת את עניי לדעתי הקב"ה אהב את דבריך.. זה (לדעתי) מראה אמונה רבה בוא ומראה שאתה חופר ונובר בנושא המון במשך חייך לדעתי עליך לקחת נשימה עמוקה ולהירגע. כל דבר קורה כי הוא צריך לקרות וגם היותך גאיי הייה צריך לקרות לך..ובגלל שלכל אדם בעולם שלנו יש יעוד היותך גאיי משקיף על כולנו.. תאהב את עצמך ואת הבריות ואת הקב"ה וכך את הכל כמובן (גם אם זה נורא קשה- ותאמין לי אני יודעת כמה..) כי גם אם תנסה להבין ותחשוב על זה הכל ישאר מטושטש ומסובך כי יש דברים שהם מעבר להבנתנו ולפעמים פשוט צריך להשאיר אותם כך.
דבר עם ה' (לפחות שעה ביום- טיפ של רבי נחמן מאומן) וספר לו את מה שבליבך כך תרגיש הרבה יותר טוב!

למעלה