למה יש כאב?

Gidi Shemer

New member
יש כאב

כי כשהגוף שלנו נפגע, בין אם מבחוץ (שריטה למשל) ובין אם מבפנים (חיידק שמשחרר טוקסין למשל) המערכת החיסונית שלנו (בעבודה משותפת עם המערכת ההורמונלית והמערכת העצבית) צריכה לטפל בבעיה. אם למשל מדובר בשריטה, הרי התהליך הבא יהיה תהליך זיהומי. לפיכך צריך "לקרוא" למרכיבי המערכת החיסונית, צריך להרחיב את כלי הדם באזור הפגיעה וצריך להתחיל במערכת שקום האזור. כל עוד לא טופלה הבעיה ולא שוקם האזור, אנחנו עדיין בסכנה. הרצפטורים של הכאב (nociceptors) שמופעלים כשהגרוי (כל גרוי למעשה) עובר סף מסויים, מודיעים למוח דרך תחושת הכאב, והתחושה הזו תמשיך עד לפתרון הבעיה. אם אין כאב, המוח "יתעלם" והמערכות לא ימשיכו בעבודת השיקום.

Gidi Shemer

New member
לא

הכאב אינו מספר סיפור. הכאב הוא סיגנל עצבי (חשמלי וכימי) שמשדר למוח מעין אזעקה. אם הכוונה בספור הוא שיש מסרים שונים ולכל מסר יש משמעות שונה, אז זה נכון. המח אכן יכול "להבין" את הספור הנכון. זה פשוט תיאור קצת רומנטי לסיגנל כימי-חשמלי

freearth10

New member
כן!

וכל זמן שלא הבנו מה הסיפור שמאחורי הכאב באיבר המסויים הוא ימשיך להציק לנו או לחילופין יעבור לאיזור אחר. מאיה

ub8

New member
פיזי או רגשי ?

אם זה פיזי, זה קשור במערכת העצבים, כפי שענו לך. אם זה רגשי, אז כל אחד והתאוריות שלו. החל מחוסר איזון, הצפת רגשות וכו' ועד למשמעויות רוחניות.

TheGreatNut

New member
כאב זו נורת אזהרה שמשהו לא בסדר.

במילים אחרות, כאב זה דבר מבורך שחשוב ללמוד איך להתייחס אליו ומה לעשות כשהוא מופיע. בסך הכל, אם אפשר להכליל, בתרבות שלנו לא מלמדים איך לפרש כאב בצורה נכונה. ההפך, מלמדים לקחת כדור בשביל לא להרגיש אותו, בין אם מדובר בכאב פיסי או רגשי.

TheGreatNut

New member
בשביל מי שרוצה ללמוד אחרת...

כל אחד מוצא את הדרך שאליה הוא הכי מתחבר. אני למשל למדתי ( ועדיין לומד כמובן ) את הדברים האלו בעיקר דרך קונג פו, שיאצו ושיטת גרניברג. אבל יש המון שיטות אשר מכוונות להקשבה לגוף ( בעיקר כאלו שמקורן מהמזרח ). וכמובן שהרבה יותר קריטי ממהי השיטה הוא מיהו המורה.

הגוף כואב כי הוא רוצה שנקשיב לו!

כאב בגוף לדעתי כן מספר סיפור על מי אנחנו ומה אנחנו רוצים לחיים שלנו. כשחולים בשפעת וכל הגוף כואב זה לרב (אם הדיוקים המתאימים של כל מקרה לגופו) כי אנחנו צריכים לעצור ולהתבונן פנימה, על התנגדות בחיינו (בינינו לבין עצמנו) שאנחנו לא נצליח לפתור אם לא נעצור. אם אנחנו מקבלים מכה זה כדי להביא את תשומת ליבינו למקום הכואב ולהתיחס לרצונות שלנו במקום הזה. ההולכה החשמלית שמאפשרת לנו להרגיש את הכאב היא רק הדרך שהמסרים לא יעברו בלי שנתיחס אלהם. הכאב הוא הצילצול בפעמון למשהוא הרבה יותר עמוק מזה. לדעתי!

יעל ND

New member
הכאב

מעורר את האדם לפעול. זאת מטרתו הביולוגי. אם לא הכאב אנשים לרוב לא היו מזיזים אצבע עבור בריאותם. אז הכאב מעורר את האדם, הוא פונה לאבחון והשאר - לפי תוצאות האבחון.

כדאי שיפנה לתוך ליבו

במקום לאיבחון עי משהו אחר מטפל לא צריך לאבחן, צריך לטפל, לתמוך להכיל, האיבחון נכון לרגע מסוים וברגע אחר משתנה מטופל יכול להשאר תקוע עם מחשבות מטרידות על האיבחון

יעל ND

New member
תלוי על מה את מדברת ומאיזה מקום

אם אני זוכרת נכון, השאלה שלך היתה על כאב. עניתי לך על כאב. טרם ענית לי, אם את שואלת בתור נטפל או מטופל. בכל אופן, בלי אבחון אין טיפול: גורמים שונים לחלוטין שדורשים התיחסות שונה בתחלית וטיפול שונה ביסודו גורמים לכאב שנתפס ע:י חולה כאותו כאב. מה פירוש: "מטופל יכול להשאר תקוע עם מחשבות מטרידות על האיבחון"? מנסיוני, אנשים שסובלים מכאבים שמחים לאבחון וטיפול ומוטרדים מכאבים ולא מאבחונם. אם טרם קיבלת תשובה לשאלתך, אשמח אם תבהירי את עצמך.

שואלת כאדם

כי כולנו גם מטופלים לעיתים, נכון? כאב מודיע על בעיה וזה אומר שצריך לחזק את כוחות הריפוי הפנימיים . איבחון יטפל באופן ספציפי ,אולי גם יעלים את הכאב ולעיתים ביחד עם הכאב גם יעלים את המסר שכאמור נועד לספר לנו שצריך לחזק את כוחות הריפוי, המסר לעיתים יחזור שוב ובעוצמה גדולה יותר, כמובן עם כאב גדול יותר......... טיפול מטרתו להיות בתהליך התעוררות כוחות הריפוי הפנימיים. כוחות הריפוי הפנימיים הם אלו שעושים את הריפוי ולא המטפל!

יעל ND

New member
לאילת

א.אם יש לך תשובה - למה את שואלת? אנחנו מקדישים מזמנינו העמוס כדי להשתדל ולעזור לאנשים, שנמצאים במצוקה ויש להם שאלה. אבל למה לשאול, אם התשובה ברורה לך? ב.,איבחון יטפל באופן ספציפי" - אבחון לא מטפל. כהגדרתו, אבחון מאבחן. אם אנחנו מדברים על הכאב, יכולים להיות עשרות ולפעמים אף מאת סיבות לכאב במקום מסוים. את לא יכולה לגשת לטיפול בלי שתאבחני את סיבת הכאב. דוגמה. אם לבן אדם יש התקף דלקת התוספתן ואת תחכי ל"התעוררות כוחות הריפוי הפנימיים" - האדם ימות. כפשוטו. ג.לא הבנתי, באיזה תחום את מטפלת?

לפי תפיסת עולמי שאלה

היא לא רק עניין קונקרטי, אם בכלל, שאלה היא דרך לשוחח ,לשים לב בעזרת שאלות אפשר לדייק, מלכתחילה, די ברור שחיי אינם בסכנה ואני מקווה שהם גם עכשיו לא בסכנה......... אני מטפלת בשיאצו, סייקי שיאצו מכירה?

יעל ND

New member
כן,

וגם טיפלתי פעם בשיאצו - שיטה נהדרת. מוזר שאת לא מבדילה בין אבחון וטיפול. הבנתי עכשיו שאת פשוט חיפשת אין להתחיל לשוחח, ואני לא הבנתי את זה. אולי כדאי איכשהו להגדיר, שאת מעוניינת בלדבר והשאלה שלך ריטורית? במיוחד שכאן רפואה מעשית ולא פילוסופיה, כך שזה לא טריביאלי. בכל אופן, שיהיה לך בהצלחה ותרגישי טוב.

למעלה