למה יש אנטישמיות?

למה יש אנטישמיות?

לפני שאתם מתפרצים.. תרגעו! אני לא מחב"תית או מה, סתם שואלת.. אז אחרי שירדתי מהעץ של קנאה ב'עם הנבחר', של שנאת עשיו ליעקב, של מקל החובלים בחוטאים.. אני עדיין תמהה, למה יש כל כך הרבה אנטישמיות בעולם ולמה ישראל והיהודים תמיד במרכז הענין והשנאה, למרות הנאורות והיותינו 'עם ככל העמים' מישהו יכול להסביר את התופעה?

moshel33

New member
כנראה הם יודעים לקרוא עברית..

ולא חסר טקסטים כדוגמת " אתם קרויים אדם ואין עכו"ם קרויים אדם.." או כל מיני דיונים הזויים האם מותר לגנוב מהגוי וכו'..

Bdalak 75

New member
אנטישמיות - עניין של חינוך ../images/Emo197.gif

בנסיעה האחרונה שלי לדרום אפריקה ( הייתי שם כמה חודשים ) נתקלתי באנטישמיות סמויה, מישהי מקומית שהתיידדתי איתה סיפרה לי על בעלה איזה מקסים הוא אבל שיש לו בעיה "הוא כמו יהודי אבל הוא לא יהודי" עצרתי אותה בזעזע ואמרתי לה "מה אמרת?" היא פתאום אמרה "אויי שכחתי שאת יהודייה, את לא ניראת" עוד יותר הזדעזעתי וביקשתי שתסביר איך נראה יהודי? היא אמרה: "עם חליפות כאלו מצחיקות" "מכוערים" "מוזרים" היא המשיכה להסביר לי שבעלה מאוד קמצן ולכן היא אמרה שהוא כמו יהודי ( מעניין שאני היהודיה תרמתי למקומיים כסף והיא לא הוציא גרוש לעזור לעניים ) ציינתי בפנייה כמה האימרות שלה גזעניות ומזעזעות והיא מצידה לא הבינה בכלל על מה הכעס שלי כי הרי היא מתכוונת ליהודים החסידים ולא לישראלים חילוניים, אמרתי לה שאני והחסידים זה אותו הדבר! אי אפשר היה להגיע ללב שלה האטימות הטמטום הבורות זו הבעיה העיקרית, ועוד חינוך קלוקל היא הייתה בתו של כומר קתולי ומדינת דרום אפריקה היא מדינה מאוד מאוד גזענית. הכל נאמר בשיא התמימות והיא פשוט לא קלטה מה היא אומרת, קשה להסביר עד כמה אנטישמיות וגזענות זו בעיה עמוקה מאוד שנים של שטיפת מוח, זה לא קורה בצורה טבעית בן אדם לא נולד עם שנאה, זה חינוך

למעלה