למה ישראל לא יכולה.... ? ? ?

• פותח הנושא snup
  • פורסם בתאריך

snup

New member
למה ישראל לא יכולה.... ? ? ?

כנראה שמשהו דפוק בנו הישראלים כקבוצה, ובגלל זה לא רוצים אותנו. יופי, אז יש לנו שאיפות וכרגע נשארנו איתם. נקווה שנצליח בפעם הבאה.

Sparker

New member
הממ... למהנט...

זה לא בדיוק המקום הנכון להשאיר בו קישור ללמהנט... אני מרשה לעצמי להניח שאתה מדבר על "הצטרפות" ישראל לאיחוד?? (למרות שזה לא ממש מסביר את גוף ההודעה שלך...
)

snup

New member
חשבתי...

... שהישראלים שגרים באירופה מכירים את המנטליות הארופאית יותר טוב מאלה שבישראל, והם יכולים לתת הצעות. אבל אם את אומרת שזה לא המקום, אז תמוה בעיניי שאנחנו האנשים הפשוטים לא יכולים לדבר ולהביע דעה על דברים שבמישרין משפיעים עלינו. ההסכם יהיה רק לטובתינו, או שמא אני טועה ???

Sparker

New member
סדר באי-הבנות../images/Emo70.gif

1. אני גבר (כל עוד לא הוכח אחרת). 2. כתבתי שזה לא המקום בגלל שלמה-נט, ואני מניח שאני לא מחדש לך כלום, דורשת כסף מישראלים בחו"ל, ואני יוצא מתוך הנחה שרובנו לא מנויים. 3. לא הבנתי את תוכן הודעתך הראשונה בגלל שב"הארץ" וב"וואלה" הכתבה (או לפחות הכותרת) נוסחה בצורה שונה לעומת וואינט. "ישראל תצטרף ל"אירופה המורחבת"" לעומת "האיחוד האירופי לישראל: בינתיים, תישארו בחוץ". 4. פה זה בהחלט המקום לדון בעניין, ולא אני ולא אף אחד יחליט על מה אפשר או אי-אפשר לדון פה. אז אחרי שהבהרנו את העניין
... יש לי כמה תהיות...
מבחינה גאוגרפית, מה מקומה של ישראל באיחוד הארופאי? (כמובן שיבואו ויגיבו, "ומה עם קפריסין? וטורקיה?" אבל עדיין...)
אני לא ממש רואה פה קשר להיכרות שלנו עם המנטליות הארופאית. זו החלטה פוליטית נטו. יש שיגידו כקונטרה לארה"ב, אבל כך או כך זו לא ממש החלטה של העם.
ישראל באמת צריכה להיות חברה מלאה באיחוד האירופאי?? הסכמי מסחר ומכס והשתתפות בפרוייקטים ואמנות אלו דברים שקיימים, לפי הכתבה ימוסדו ויקודמו, ולא ממש דורשים חברות מלאה (ע"ע שוויץ ונורבגיה). האם ישראל צריכה אמא פולניה שתשב לה על הראש ותכריח אותה לעמוד בסטנדרטים של איכות סביבה, דמוקרטיה וזכויות אדם?? האמת היא שכן. אבל זו באמת סיבה להצטרף לאיחוד
סתם כמה דברים מקצה הראש שלי... שוב לילה טוב פיב"א

לדעתי, אין לישראל מקום באיחוד

מכמה סיבות: 1. הזיקה המוגזמת לארה"ב. 2. החשיבה הדולרית (דבר מאוד מאוד בסיסי) 4. מצב מלחמה מתמשך 5. רמה זאת או אחרת של כיבוש (בלי להכנס לפוליטיקה, אבל בכ"ז אי אפשר להתעלם מהעובדה שגם בעברית אומרים "השטחים הכבושים") 12. אבטלה גבוהה 26. פגיעה בזכויות אדם אין קשר למיקום הגיאוגרפי, שהרי גם גוואדלופ שייכת לאיחוד האירופי. הסיבות הן אותן סיבות שבגללן טורקיה לא התקבלה בסבב הזה - חשיבה דולרית, מצב לוחמה מתמשך וכיבוש (קפריסין), אבטלה גבוהה ופגיעה בזכויות אדם (כורדים וקיום עונש מוות). חלק מהסיבות האלה גם יקשו על פולין את החברות, אבל את זה ימים יגידו. מה שמפתיע אותי - שדווקא ההצעה הראשונית לצירוף ישראל לאיחוד באה מ...איטליה.....

גוואדלופ היא חלק מצרפת

ולכן היא באיחוד המוניטרי (לפחות) האירופאי. המטבע הגוואדלופי הוא יורו, למשל. גוואדלופ היא באיחוד יותר כמו הוואתיקן מאשר פלשתין....

snup

New member
אז....

נכון שישראל היא מדינה שהדולר שולט בה, אבל האם ניתן לשנות זאת ?. גם ישראל רואה היום שה- ERO יותר גבוה בשער החליפין שלו מול הדולר. הבעיה היא שהישראלים לא כל כך אוהבים את הארופאים כמו שנמשכים לתרבות האמריקאית שמנציחה את נשוא העושר. כל ישראלי שלא היה בארה"ב לא יכול להבין עד כמה ההבדלים עמוקים שם בין העושר לעוני. אבל מה לעשות תמיד הארופאים יראו בעיניי הישראלים כמשהו שנופל מהאמריקאים. ועל זה נאמר - חבל.

berlinale

New member
ישראל באיחוד???

אין לי שום ויכוח איתך לגבי הצורך של ישראל לחזק את הזיקה שלה לאירופה. אבל ספארקר והמוקצפת צודקים. ישראל לא באירופה. זה לא עניין שיכול להיות נתון לויכוח - כמו קפריסין או תורכיה שניתן לפרש אותן בצורה מאוד מורחבת כחלק מאירופה. זה גם לא המקרה של גואדלופ - ישראל היא עדיין לא מושבה אקס-טריטוריאלית של שום מדינה אירופית. אולי היינו אוצים, אבל לא. יש לי גם בעייה עם עצם השאיפה הזאת להיות באירופה. ישראל נמצאת במזרח התיכון והניסיון לנסר את הגבולות היבשתיים שלנו ולשוט אט אט לאירופה מסמתן לעיתים כניסיון כושל להחיות את הרעיונות הקולוניאלים של המאה ה 19 - אנחנו אולי במזרח אבל אנחנו אירופאים. לא אנחנו, ולא הנוצרים בלבנון אירופאים. אנחנו במזרח התיכון, וכמה שיותר מהר שנהפוך למדינה מזרח תיכונית - כמובן לא מבחינת דמוקרטיה, או כלכלה אבל מבחינת כבוד לשכנים שלנו והשתלבות במרחב, ככה יתקרב היום שבו לא נהיה נטע זר שם. הטענות לצירוף ישראל לאיחוד בעצם מחזקות את העמדה האנטי ציונית הגורסת שהציונות היא ניסוי קולוניאלי אירופי.

הבעיה היא שאפילו בקפריסין

בצד הקפריסאי (החברים שלי שם יהרגו אותי אם אני אקרא לצד "יווני") רק מיעוט לאומני עוד קורא לחלק הצפוני כבוש. הם היו די משועשעים כשדיברתי על החלק הכבוש... (אבל זו, כמו כל אופנה פוליטית, גישה משתנה)

למעלה